2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • PWM cooling system…

    Üdvözlök minden kedves olvasót, aki szán egy pár percet eme írásomra. Úgy gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat a csendes, de hatékony számítógéphűtésemről.

    Mielőtt elkezdeném itt egy táblázat a gépem alkatrészeiről:

    Az egész 2008. novemberében kezdődött, mikor is beszereztem egy Chieftec BA-02B-B-SL házat, és a régit egy évesen pedig nyugdíjaztam. Az addig bevált 2 db 8 cm-es bontott tápból való ventiket már nem alkalmazhattam házhűtés gyanánt. Ideiglenesen 3 db 8 cm-est raktam a vinyók mögé a gyárilag 9 cm-es ventilátoroknak kialakított helyre. A ház hátuljára pedig ismételten egy tápból bontott 12 cm-es venti kerül, a szükség nagyúr címmel.
    Ez a konstrukció a megtervezés hiányából fakadóan több sebből is vérzett, nagyon hangos volt és az egész ház rezgett belé. Négy hónapig bírtam a hatalmas robajt, mely az agysejtjeim pusztulásához (az elhalálozott kis szorgos munkásokra örökké emlékezni fogunk), valamint (szerintem) maradandó halláskárosodáshoz vezettet. A csendesség és lelki békém jegyében elkezdtem a neten, fórumokon böngészni, hogy milyen szélkavarót válasszak. Ami nagyon megtetszett az a Noctua márka modelljei voltak, minőségi darabok, nagyon jó teljesítménnyel felvértezve. Azonban volt egy nagy hátrányuk számomra, mégpedig az áruk.

    Folytatás...

    fenergie84 15 éve 51

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.