2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • EMBER A PÁLYÁN! - Eközben Szingapúrban...

    Talán még valaki emlékszik 2003-s Brit F1-s nagydíjra, ahol Palik László szinte ordít, mert ember ment a pályára. Na ez pár perce meg is történt a mai F1-s futamon. Most hazudtolja meg valaki azt, hogy a történelem nem ismétli meg önmagát :P ;]

    elektrotank 9 éve 9

  • Super Flower Leadex Gold 750W - Vélemény

    Jó estét az uraknak és hölgyeknek. Először is le szeretném szögezni, hogy ez nem egy teszt. Nem lesznek hőmérsékleti adatok, sem elektronikai kütyük, se, ami egy rendes tesztben kéne, hogy legyen. Ilyen, a tápegységgel kapcsolatos információkat, linkelem majd a cikk végére, így ha nem vagy kíváncsi a rizsára, tekerj az aljára, ahol megtalálsz egy elég részletes beszámolót és értékelést. Angol tudás szükséges. A beillesztett képek egy külső weboldalról származnak, onnét, ahol a részletesebb angol cikk is olvasható. Nem az van, hogy lusta vagyok képeket készíteni, csak rossz minőségű képeket nem akarok elétek rakni. Sajnos nem rendelkezem olyan eszközökkel, amik jobb felvételekhez szükségesek. Ezért csak én és az eddigi tapasztalataim maradtak.

    Előzmények:
    Több dolog miatt is váltottam tápot. A régi tápom egy elég noname vacak volt, a márkáját nem is tudom már, lehet M-Tech, 450W-t adott le... legalábbis ez volt ráírva. Egy CM Silencio 650 Pure házban helyezkedett el, ahol az ATX kábel és a 12V-s kiegészítés meg volt hosszabbítva, mivel rövidnek bizonyultak. Egy egy terrás WD blue vinyót, meg talán egy Seagate 40 gigás sata2-sat hajtott, illetve akkoriban egy Gigabyte HD5450-es csodamasina küldte a képi jelet a monitornak. A végére meghalt a kártya, képet tökéletesen adta, de a win élményindexben kerek 1 pontnál többet nem tudott produkálni. Megérett a csere. A választás pedig egy AMD R9 270X-re került.

    Folytatás...

    elektrotank 9 éve 8

  • Anna Jones - A világ leggyorsabb olvasója?

    Egy "gondoltad volna?" posztban leltem rá erre a hölgyre, miszerint a Harry Potter 607 oldalas kötetét elolvasta mindössze 47 perc alatt. Kicsit kutakodtam és találtam róla egy videót is, ahol Harper Lee könyvét olvassa, szinte 2-3 másodperc neki egy oldal. Pár perc olvasás után a riporter kikérdezi a könyvről, az meg részletesen elkezdi magyarázni. Kicsit irigykedem rá, nem lenne így gond a könyv olvasással. :P

    elektrotank 9 éve 2

  • Fogorvosnál: Fogó helyett szike...

    „Ugye nem fog fájni?” – valószínűleg ez a leggyakoribb kérdés a fogorvosnál. Mint sokan mások, én se szívesen ülök bele a „végzet” székébe. De ha muszáj, akkor muszáj.

    Előzmények
    A szemfogam melletti fog (szemből a jobb oldal) lyukas volt, elég ramaty állapotban volt, de szerencsére nem fájt annyira. Kiakartam húzatni, de a fogorvos ezt nem engedte, helyette gyökérkezelte. Nos a gyökérkezelés következőképp zajlik: először is a doki a furóval egy kis lyukat fúr a fogba, ami által eléri az a benti gyökereket. Amint kész a lyuk, fúrót várt. Van, ami lassabb fordulaton forog, van ami gyorsabban. Mielőtt mindenki eltántorodna tőle, nem vészes, sőt, egyáltalán nem fáj, maximum, amíg csinál még egy lyukat az eleve lyukas fogra. Érzéstelenítőt kapsz. Hidd el, a feneked jobban fog fájni egy idő után. Én szó szerint aludtam már a székbe, csukott szemmel, teljesen ellazult állapotban. Ilyen még nem volt. Amint végeztünk, kaptam egy műtömést, vagyis nem véglegeset. Később vissza kellett mennem, dehogy betömték e véglegesen, azt nem tudom. Viszont a gyökérkezelés nem volt teljesen tökéletes, attól függetlenül, hogy elvileg már nem volt semmi ideg benn. Éreztem, hogy még kicsit szenved ez a fog. Pár hónappal később rágás következtében letört. Szemből nézve egy apró hegyes valami látszódott, mint egy vámpírfog. Maradjunk annyiban, hogy nem egy csajozós mosoly. Nem volt mese, irány a fogorvos.

    Folytatás...

    elektrotank 9 éve 33

  • A régi a legjobb?

    Én tipikusan az a fickó vagyok, aki hisz a régi dolgokban, de nem veti meg az újat sem. A következő a helyzet: én egy átlag user vagyok, átlagos klaviatúrával és egérrel. A billentyűzet Logitech Deluxe 250 (magyar, szabványos PS/2-s), az egér egy Genius NetScroll 120 USB-s. A billentyűzetet már jó pár éve űzőm, hogy pontosítsak hamarosan 7 éves lesz. Vagyis a legrégebbi kép, amit gyorsan találtam róla, az 2009-es, viszont, hogy milyen régóta van is a birtokomban, arról pontos adatot nem tudok mondani, így maradjunk a 2009-es adatnál.
    Az egeret egyszer cserélnem kellett, mert az Operával gondjai voltak, mint később kiderült, nem az egérrel volt gond, hanem az Operában vannak különböző speciális egérmozdulatok, ami akkor tájt be volt kapcsolva. Azóta is mindig kikapcsolom, engem zavartak/zavarnak.
    Ahogy gyorsan körbenéztem, a billentyűzetem a több webshop-ban el sem érhető már (edigital, ipon), az egérből még kapni. Olyan kétezer forintért vehettük új korába, letisztult volt, sima átlagos billentyűzetként, nem vízálló stb... Az elmúlt 6-7 évben nem kíméltem szegényt. Például régen több időm volt, ma is van, hogy órákat ülök a gép előtt és folyamatosan használom. Persze mára már oda se kell néznem, szinte tudom mi hol van vakként is. Illetve 2011-12 környékén elkezdtem komolyabban gépelni, szövegeket írni, mellette játszottam is, ha úgy adódott, de sokat chateltem barátokkal, még a régi msn-es időkben.

    Folytatás...

    elektrotank 9 éve 5

  • Pisis VS Billentyűzet

    Az ilyen csodálatos gyöngyszemek nem tudom, hogy készülnek, de mindenki mondjon egy imát az elhunyt billentyűzetért és a fejhallgatót viselő tagokért.6:27-től kell nézni...

    elektrotank 9 éve 6

  • Concussion előzetes

    Bár Will Smith mostanában nem gyártott pazar filmeket, ez ígéretesnek néz ki. Kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle. Ha tehetem, ott leszek rajta moziba. Ha nem is többet, de egy DVD-t mindenképpen megér – szerintem.

    elektrotank 9 éve 0

  • Amikor megszületik az első Marslakó...

    Bevallom őszintén, én kíváncsi vagyok, bár nem hinném, hogy megélem. Elvileg – legalábbis a kép szerint – amint megszületik az első Marslakó, mehetünk új igazolványokat csináltatni, amin fel lesz tüntetve a szülőbolygónk neve. Így belegondolva tök epic, mint a sci-fi filmekben. Ha valaha is megtörténik és még élek, leginkább arra lennék kíváncsi, hogyan oldjuk meg a két bolygó közti kommunikációt, már ha lesz ilyen és ténylegesen emberi kinézetű, formájú lény lesz e az új ottománban születő ember. De mivel mások az életkörülmények és a gravitáció is kisebb, úgy hiszem, kicsit más lesz. Vajon tanulni fognak mi rólunk, az őseikről? Hm. Érdekes lehet.
    Vicces lenne online játszani, beszélgetni egy olyan emberrel aki egy másik bolygón tartózkodik. Így hirtelen elég sok minden futott át az agyamon – ennél sokkal több – de leginkább az a kérdés fogott meg, hogy a jövő embere tekinthető lesz e a mostani ember faj utódjának, vagy egy teljesen új, másfajta kolóniáról beszélhetünk. Ha így lesz, ha nem, előfordulhat, hogy ez időkben fogjuk majd megvívni az első űrbéli háborút? Mert ugye az ember szeret háborúzgatni, ki tudja, lehet, hogy a Föld meg a Mars érdekei egyszer ütköznek és akkor bumm :D

    elektrotank 9 éve 7

  • Propán Puska

    Nem rossz cucc... :D

    elektrotank 9 éve 2

  • Egy régi emlék...

    Épp nagy házfelújítás – talán még se akkora, mint amekkorának hiszem – közepén állunk, zajlik a pakolászás stb... s előkerült egy kis papírfecni, ami szép emléket juttat az eszembe:

    Talán valaki felismeri, ki is az a freddyD :) Ezt a kis autogrammot még pólóvásárlásánál kaptam, amelynek a képe ugyanúgy fenn van a régi blogján.

    [link]

    UI: bocsi az elfordított képért, elforgattam, de itt valahogy még se jött össze a dolog :U

    elektrotank 9 éve 3

  • Okostelefon és a 3D Hologram

    Érdekes egy videó, legalábbis számomra az volt. Jó szórakozást!

    elektrotank 9 éve 13

  • Ha kell egy kis hűtés...

    Pár perce találtam erre a kis videóra, ahol az R1 Universal-t tuszakolnak rá egy Mini ITX lapra (Asus H87I-Plus). Szóval akinek hasonló van, hajrá :D

    elektrotank 9 éve 4

  • Witcher 3 és a Roche féle bug!

    Már talán előző héten belefutottam egy olyan küldetésbe, ahol Roche cimborával kellett találkozni az Oxenfurti hídnál. Nos a küldetés maga nem volt időhöz kötve, de Roche valamiért sehogy sem akart megjelenni. Utána néztem neten és nem csak nálam jelentkezett a probléma. De tegnap sikerült végre megoldanom... nem azt mondanám a főküldetéshez tartozik, de azért na. :D

    Megoldás:
    Tegnapelőtt már utaztam Skellige-re s olvastam is neten, hogy egy emberkének (esetleg többnek) hasonló modón sikerült megcsinálnia. A lényeg, hogy elutaztam Skellige-re, azon belül Rannvaig-ra, majd vissza Novigradba, azon belül pedig Temeri partizánok rejtekére. Ugyan Roche még mindig a barlangjába volt, de amint odamentem hozzá beszélgetni, azonnal a hídhoz teleportált az egész. Azt ne kérdezzétek, hogy! :D
    Mindenesetre bevált. De ahogy láttam van már módszer is, pl. láttam olyat aki az útjelzők között ingázott (oda-vissza) és végül Roche elindult oda, ahova kell.

    Nem tudom minek köszönhető a hiba és hogy konzolokon ez felfedezhető e. Ugyanis, akit követtek végigjátszásban (PS4-s verzió) annál nem volt ilyen baki, így egyenlőre én csak a PC-ről tudok nyilatkozni.

    elektrotank 9 éve 0

  • Érdekes logók

    30 logó, ami kicsit félresikerült! :D

    elektrotank 9 éve 2

  • Néhány mozgókép

    Ma egy átlagos napom volt, de ezek a mozgóképek kicsit feldobták :)

    elektrotank 9 éve 2

  • Civil War...

    elektrotank 9 éve 2

  • A Sharkoon Rush ER1 füles...

    Nem régiben szereztem (vásároltam) magamnak egy fejhallgatót mikrofonnal együtt. Sokat vacilláltam mire is lenne szükségem. A szűkös keret végett egy Sharkoon Rush ER1-re esett a választásom, főleg azért, mert nem nézett ki olyan rosszul illetve a vásárlók pozitív véleményt írtak róla. Mikor én vettem, kevesebb volt mint 6000 forint, mostani áráról nincs fogalmam.

    A csomagolás
    A doboz, amiben kapjuk dizájnos, jól kinézős, érdeklődést felkeltő. A doboz elején megkapjuk, hogy kinek is ajánlott ez a füles, az egyik oldalán a specifikációkat, a másikon néhány közeli képet, a hátulján pedig némi leírást, pozitívum, hogy van magyar nyelvű leírás is. A dobozon belül már komorabb a hangulat, egyszerű kis vékony, átlátszó műanyag tartót találunk, benne egy figyelmeztetéssel, ami a halláskárosodásra int, már ha hangosan hallgatjuk a dolgokat.

    Folytatás...

    elektrotank 9 éve 0

  • Állatbarát munkahely

    Elég friss az élmény. Éjszakás voltam. Kaja szünetben éppen a rágcsálnivalóinkat eszegettük, amikor valami mozgó dologra lettem figyelmes. Egy egérre... egy egér futkosott az étkezdében. Egyik női kolléga, amint megpillantotta, azonnal ki is rohant. Valóban piszkos egy helyen dolgozom (sok olaj), de azért erre én se számítottam. A munkatársaim azt mondták, hogy volt olyan, hogy a mikróból jött ki. Egyszer pedig olyan is történt, hogy a csarnokban sétálgatott egy idegen német juhász kutya. Sajnos a szúnyogok se vetik meg a céget. :(
    Bár, ha abból indulok ki, hogy apám munkahelyén egyszer egy őz ugrott be az ablakon, majd ki a másikon, akkor ezeken már meg sem lepődöm.
    Más is tapasztalt már ilyet? :D

    elektrotank 9 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.