2017. április 25., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Az új "hadi" Vas! Onkyo TX-RZ 710, Atmos vagy DTS:X

  Üdvözlet Urak és Hölgyek.
  A tegnap nap nagy nap volt.
  Elfüstölt az Onkyo 616-os vasam, és mivel élni nem tudok erősítő nélkül, ezért egy itteni nagyon kedves fórumtársamtól sikerült vásárolnom, egy új szériás Onkyo vasat.
  Hamarosan írni fogok róla, de a tegnap napon, egy két órát ismerkedtünk egymással, és nagyon tetszik a hangja.

  A Dolby Atmos és a DTS:X hangrendszer tényleg térbe emeli a hangzást.
  Még csak egy két film jelenetre volt időm, de engem meggyőzött.

  Atmos-t a népnek. :DD

  ELACielvtárs 1 hónapja 0

 • Isten nyugosztalja, barátunkat, kollégánkat, villanyszerelőnket...

  Isten nyugosztalja, villanyszerelőnket, barátunkat, kollégánkat...
  Itt jó néhány helyi PH tagnak ajánlottam, mint villanyszerelőt!
  Nyugodjék békében!

  'Dátum: 2017. január 20.
  Megye: Bács-Kiskun megye
  Leírás:
  Kunszállás közelében, az M5-ös autópálya 101-es kilométerénél, a Szeged felé vezető oldalon a belső sávban haladó személygépkocsi jobbra letért a pályatestről, és az árokban fejtetőn állt meg. A BMW-t vezető 37 éves férfi a helyszínen életét vesztette, a 36 éves, 34 éves és 8 éves utasai - akik használták a biztonsági övet - könnyű sérüléseket szenvedtek.

  Fotó:
  Bács-Kiskun MRFK"

  Családját hagyta magam mögött, feleségét, két gyermekét...

  Forrás

  ELACielvtárs 3 hónapja 0

 • Kábel vagy nem kábel.... avagy hová lesznek (honnan kerülnek elő) a hangok....

  No, ismét itt az ideje hogy firkáljak egy kicsit ide, mivel olyan rég írtam már cikket a házi mozim építésével kapcsolatban.
  Ennek a cikknek több címet is adhatnék: (például)
  "minden szub kábel, rca kabel, de nem minden rca kábel, szub kábel"
  vagy
  Kábelbarát...

  Sok sok tapasztalatot, élményt éltem meg az elmúlt hetekben és ezeket szeretném leírni és megosztani veletek.

  Főleg azon felebarátaimmal, akik úgy gondolkodnak mint én magam.
  "jóvanazúgy" kategória oszlopos tagja voltam, pedig az elmúlt hetek tapasztalatiból kiindulva, a "nincsjólúgy" kategóriába léptem át :)

  De kezdjük az elejéről a történetet. A korábbi cikkeimben már írtam, a szub cseréről valamint írtam a front hangfalaim cseréjéről.

  A mostani cikkemben, az alábbiakról szeretnék írni, és előre is elnézést kérek, ha csúnyán és hibásan gépelek!

  - HDMI kábel csere
  - Hangfal kábel csere
  - Szub kábel csere
  - Hang egységesítés (azonos gyártó, hasonló kategóriájuk hangfalakkal)

  Tehát, HDMI kábel csere.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 6 hónapja 27

 • Házimozi építés tyúklépésben 2! Subwoofer csere, Eltax sw 8 vs. Canton sub 85.

  Azért írom ezen kis irományom, mert egyre több érdeklődő kedvű Uraság jelent meg nálam privátban, és érdeklődik hogy milyen is a Canton sub 85.

  Egyszóval? Mint a régi egyszeri ember viccében?
  - Mondja el kérem a négy ütemű otto motor működési elvét a saját szavaival.
  - Saját szavaimmal?
  - Brrrrrrrr...

  Nos ez egy ilyen cikk lesz. Egy laikus füleinek tapasztalatai alapján írom ezen cikkem.
  Itt olvasható az előzmények.
  Valamint itt olvasható a véleményem a front hangfalakról valamint arról is hogy mekkora különbség van az olcsó és a komoly gyártó termékei között.

  De most fókuszban a subwoofer lesz ezen cikkemben.
  Nem vagyok ékes szóló és tudom hogy sok hibával gépelek, amire igyekszem odafigyelni és ha hibát találsz benne, akkor jelezd és javítom!
  A szándékot lásd kérlek, ezt olvasó felebarátom.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 7 hónapja 5

 • "Olcsó" hangfal vs. neves gyártó alsó kategóriás hangfal beüzemelés, tesztelés

  Üdvözlet ismét a nagyérdemű publikumnak.
  A cikkemet az ihlette, hogy a napokban, sikerült lecserélnem a házimozi topik haladónak topik társaim segítségével egy ELAC FS 57-es front hangfalra a jelenlegi CAV DP-288-as frontjaimat.

  Előszór is néhány szó az ELAC-ról:
  " Az Elac életre kelti a zene szenvedélyét
  Az Elac hangfalak hangja újra teremti a különleges pillanatokat,és maradandó élményt okoz. A legújabb mérnöki fejlesztés. Nevezhet minket akár konzervatívnak, de a jelentés nem csak pusztán szó számunkra, ez a hitvallásunk. Csak akkor hagyhatja el hangfalagyárat, ha német alapossággal leteszteltük.
  Érzések: A zene hallgatása emlékeket ébreszt, és inspirál minket. Megnyugtat, és ellazít. Mi ugyanezt érezzük, és minden hangfalunkat így építjük. Mindenki számára van egy hangfalunk.
  Örökség:
  Az 1926-os megalakulásunk óta a legjobbak akarunk lenni. Ez a törekvés a mai napig tart."

  Forrás

  Folytatás...

  ELACielvtárs 8 hónapja

 • Házimozi építés tyúklépésben! Onkyo TX-NR616, Popcorn Hour A400 avagy élmény 2.0

  Üdvözlet a nagyérdeműnek

  Azon gondolkodtam, ismét billentyűzetet ragadok és írok a fejleményeimről, ami a házimozi építésem illeti.
  Már egy ideje dolgozok rajta, és a legkülönösebb az, hogy ez az egész fejlesztés, mind egy subwoofer cserével kezdődött.
  Hirtelen felindulásból vettem itteni fogadott Kereszttesómtól (melyet ez úton is köszönök, és az élményt is, mert az az adás-vétel bele került az életem történelmébe ) egy szubot.

  Eltax Experience SW 8

  és mindez otthoni nézetben :)

  Kérésre :) (meg kell említenem a csomagolást, melyben kaptam, felidézi gyermekkorom karácsonyát, amikor még törp ifjonc voltam :)


  Folytatás...

  ELACielvtárs 8 hónapja 20

 • A Windows 10 megérkezett a telefonjára

  A Windows 10 mostantól elérhető a támogatott, Windows 8.1 rendszerű telefonokra, az alábbi listában megtalálható, mely telefonok az elsőek.

  Lumia 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430, 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q, MCJ Madosma Q501

  A fent említett telefonok egyikével rendelkezik? Szerezze be a (Windows Áruházban ingyenesen elérhető) Windows 10 Frissítési tanácsadó alkalmazást, hogy egyszerűen ellenőrizhesse a frissítés elérhetőségét és akár elkezdhesse a telefon frissítésre való felkészítését.

  Forrás

  Sok sikert a frissítéshez, kíváncsi lennék majd 535 és 532-es Lumia frissítés után tapasztalatokra és/vagy véleményekre :K

  ELACielvtárs 1 éve 103

 • Isten véled édes Lumián... avagy hogy veszít el egy hűséges WP felhasználót a Microsoft!

  Arra gondoltam, megírom a történetem. Ezzel a kis szösszenettel nem kívánom leszólni a MIcrosfot-ot, sem vitát kiváltani az Andorid és a Microsoft között, de lehet még is az lesz a vége...

  A történet több évre nyúl vissza.
  Egy lumia 520-al indult. Nem vagyok híve a sok pénz költésének, főleg nem mobil telefonra. Nem nagyon voltam oda az okos telefonokért, évekig használtam ilyen és ehhez hasonló telefonokat, maximális elégedettséggel.

  Majd jött az ihlet! Megvettem a Páromnak az első WP telefont, ez volt a lumia 520. Nagyon meg voltunk vele elégedve, majd ezen felbátorodva, magamnak is vettem egy ilyet, csak feketében. Szerettem. Sok kompromisszumot kellett kötni, mert - mint az köztudott - lényegesen kevesebb alkalmazás érhető el, ezen platformon. Nem zavart a dolog, mert elfogadtam, hiszen megfizethető volt a telefon készülék, és tökéletesen tette a dolgát. Mindketten szerettük a családban.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 1 éve 134

 • Megszűnik a Tesco Mobile

  Megszűnik a Tesco Mobile (akit érint)...

  Anno az Ingyen Percek opció miatt éltem a lehetőséggel... ennek ma vége!

  A Magyar Idők információi szerint a Tesco és a Vodafone közös, saját, 31-es előhívóval is rendelkező Tesco Mobile nevű mobiltelefon-szolgáltatás megszűnik, az előfizetők és az ügyfelek áprilistól a Vodafone-hoz kerülnek át.

  Április elsejétől már új előfizetést sem lehet kötni, április 5-től a szolgáltatás átadásáig nem lehet majd egyenleget feltölteni a már élő feltöltőkártyás számokhoz sem. Az átadás elméletileg április 16-ig tart majd. A telefonszámok változatlanok maradnak, a Vodafone az átállást követően SMS-ben tájékoztatja az előfizetőket

  A tarifák tekintetében is lesz változás, bár egyes tarifák elérhetők maradnak, más lehetőségek megszűnnek. A Clubcard és az Ingyenpercek opció megszűnik, de a roaming kedvezmények mellett a Dupla és a Kedvenc tarifa is megmarad.

  A Tesco Mobile 2012. március elsején indult, az akkori nyilatkozatok szerint jó másfél milliós előfizetői bázisra számítottak, és meghatározó szereplővé váltak volna annak ellenére, hogy ötödikként érkeztek a piacra (a negyedik a Lidl mobilszolgáltatása volt).

  Forrás: index.hu

  Folytatás...

  ELACielvtárs 1 éve 17

 • FRISSÍTVE! MEGTÖRT A JÉG! Default GyiiiLaci aki életében soha nem tuningol, most tuningol! i7 2600K & AsRcok Z77 Oc Formula

  Ezt meg kell írnom Uraim.
  Sokan nem ismernek itt az oldalon, nem régóta vagyok köztetek.
  Viszont ezen kis idő alatt minden kedves PH fórumtársam aki megismert, és fogadott Keresztapám, aki el is nevezett - Default GyiiLacinak aki soha nem tuningol -, rájött arra hogy olyan szinten anti tuningos vagy, hogy az már már fájdalmas ;]
  Egyenes irritálta őket ezen hozzáállásom.
  Nah jó azért annyira nem.
  Viszont az élet tavaly nyáron úgy hozta hogy össze tudtam rakni egy Z97-es + i7 4790-es konfigot. Képzeljétek el mit kaptam hogy egy olyan lapba vettem egy nem K cpu-t. De folytatva a története, mert nem volt olyan eCCerű, így egy év távlatában el kellett adnom szeretett gépemet. Anyagi gondok, költözés, stb...
  Nem untatnék senkit sem a részletekkel. Sikerült eladnom és a régi gépem visszakerült hozzám. Egy régebbi konfogom volt (szándékosan nem nevezem meg a benne lévő HV-kat). Aki ismer tudja milyen konfigom volt és hát amikor az i7-et beüzemeltem, meg is lepődtem mennyire gyors a gép.
  És ezúton is szépen megkérek mindenkit aki ismeri a történetem, ne is tegye! :R

  Folytatás...

  ELACielvtárs 1 éve 30

 • Időpont foglalás a szemészetre! FACEBOOK-on! Nem tudom szó nélkül hagyni!!!

  Ezt le kell írnom és egyben rövid bejegyzés lesz :)

  Képzeljétek, tegnap volt a kislányom státusz vizsgálaton - ami kötelező mert hat éves lesz - és el küldték szemészetre...
  időpont foglalás a Facebook-on

  ismerősnek kell jelölni és írni nekik, majd jön a válaszban az időpont.
  Le kell írni a nevét, TAJ számát és a személyes adatok.
  Nem tudom mennyire megbízható ez a "rendszer".
  Hát ezen majdnem hanyatt estem :(

  Eddig úgy volt hogy szerdán 12 és 13 óra között kellett hívni egy teleszámot, amit vagy foglalt volt, vagy nem vették fel. Ha még is akkor öröm és boldogság, lett időpont.
  Ha nem tudta valaki elérni a számot, lehetett egy hét múlva újra próbálkozni.

  No, ezek után felmerül a kérdés bennem:
  Akkor miért is költenek az adófizetők pénzéből milliókat, milliárdokat telefonos rendszerek és számítógép hálózatok fejlesztésére ha az arckönyvben kell időpontot foglalni :F

  Folytatás...

  ELACielvtárs 1 éve 20

 • PC-ről HDMI kábelen lejátszott 3D tartalmak (mkv) VGA beállítás (ha szellemképes a film)

  Úgy gondatlan, hogy Kedves gyurasz segítsége alapján megírom ezen talán hasznos cikkem, azért hogy más sem kerüljön ebbe a hibába...
  A napokban üzemeltem be egy LG 3D képes televíziót.

  Én már évek óta Pc-ről nézem a filmeket, és úgy terveztem hogy a 3d mkv is így szeretném a jövőben megtekinteni.
  Viszont egy kis problémába ütköztem. Ha a gépemről a szokott módon indítottam el egy mkv 3d a MPC-HC playerrel akkor ilyen képet kaptam 3D szemüveg nélkül.

  Ha viszont egy sima hagyományos Wayteq HD95CX digitális tévé setop box-al indítottam el, akkor viszont ezt a képet kaptam, arról nem is beszélve, hogy így tökéletes volt a 3D élmény, viszont ha a fenti módon Pc-ről indítottam el a filmet akkor kontrasztos volt a kép, szellemképes, árnyékos.
  Ismeretlen ismerőesőm szavaival élve:
  "Nekem ilyen volt a 3D lejátszás, míg Catalystban le nem vettem 0-ra a Scaling Optionst, majd tv-n a levágás nélkül opciót választottam.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 2 éve 18

 • (néhai) elektromos kerékpárom... (élete) halála, jól indult a 2015-ös év!

  Uraim, Hölgyeim.
  Olyan élményen adódott a napon, amit muszáj leírnom, illetve ki kell írnom magamból.
  Igazából egy megemlékezés lenne szeretett elektromos kerékpárom életéről és halálról.
  Egy két kép a kétkerekűről:


  Igazából még mindig nem tudom mi okozta, azt ami történt vele, de eltávozott közülünk:)
  Szerettem ezt a kis szörnyecskét :(
  Valószínűleg elektromos túlmelegedés vagy zárlat okozhatta a vesztét.
  2015. január 5., első munkanap, mondhatni jól indult az év és a munka is.

  Igazából minden a szokott módon történt, mentem vele közel nyolc kilométert (be a munkahelyemre), majd egyszer csak elment minden műszer.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 2 éve 29

 • Boldog Új Évet Kívánok Minden PH olvasónak! BUÉK!

  Boldog Új Évet Kívánok Minden PH olvasónak!
  BUÉK!
  Egy virtuális koccintást Minden kedves Tagnak, Rangtól függetlenül :DD
  Örülök hogy köztetek lehetek és olvashatlak Titeket!
  Nem semmi Ismerősi kört találtam itt, és nagyon örülök Nektek.
  Köszönök mindent 2014-ben és remélem folyt. köv 2015-ben is!

  ELACielvtárs 2 éve 4

 • ELŐLÉPTETTEK & Keresztelő! by miklosss2012

  „Nem tuningis anti AMD Laci, ezennel a ramruhazott stb, stb, stb...megkeresztelek. Mostantol kezdve a hivatalos Topic neved az a Default GyíííLaci lesz. Viseld egesz-seggel!"

  Köszönöm, köszönöm, köszönöm :R
  Előzmények!

  Valahogy így alakulhatott, amikor hozzámért a szentelt víz! ;] :DDD

  ELACielvtárs 2 éve 6

 • Közeledik a Karácsony! 1. Advent Vasárnap :)

  Minden kedves idejáró olvasónak és írói hajlamokkal megáldott Felhasználó Barátomnak kívánok ezúton is kellemes hétvégét és kellemes Ünnepi készülődést :R

  ELACielvtárs 2 éve 4

 • Tehetség Teszt!

  ELACielvtárs 2 éve 12

 • 6 TB-os taggal bővült a WD Purple HDD sorozata

  A Western Digital kínálatában minden igényre lehet megfelelő képességekkel rendelkező merevlemezt találni, akár az asztali, akár a mobil frontot nézzük, sőt, a hálózati adattárolókat is külön termékcsaládok veszik célba. Szerepel a palettán egy olyan sorozat is, amelynek tagjai a kisebb videós megfigyelő rendszerek igényeinek próbálnak maradéktalanul megfelelni: ez a család a WD Purple nevet kapta.

  A szóban forgó sorozat a napokban egy új taggal bővült, amely immár 6 TB-os adattároló kapacitással siet a felhasználók segítségére. A WD Purple család tagjai otthoni, illetve kisüzleti felhasználásra alkalmasak – ilyen merevlemezből egy videós megfigyelőrendszer akár nyolcat is tartalmazhat, így akár 32 kamera kezelése is megoldható, természetesen felvételrögzítéssel együtt.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 2 éve 0

 • Csendes hűtéssel érkezik az Elsa GeForce GTX 980

  Az ELSA bemutatta legelső egyedi felépítéssel rendelkező GeForce GTX 980-as videokártyáját, amely rögtön megkapta a SAC jelzőt is, mivel alacsony zajszint mellett üzemelő léghűtést helyeztek el rajta. Az Inno3D videokártyáira emlékeztető dizájnnal érkező újdonság hűtője egyszerűen tisztítható, hála a könnyedén leszerelhető felső keretnek. A két darab nagyméretű ventilátor alatt egy hőcsövekből és alumínium lamellákból álló hűtőtömb található, amely gondoskodik a melegedő komponensek hatékony, de halk hűtéséről.

  Az új videokártya nyomtatott áramköri lapja nem egyedi felépítéssel érkezik, de a GPU legalább megemelt órajeleken ketyeg. A GM204-es egység 2048 CUDA maggal, 128 textúrázóval és 64 renderelő egységgel gazdálkodik, GPU-ja pedig 1152 MHz-es alap- és 1253 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlagórajelet alkalmas. Ez szerény tuningnak tekinthető, hiszen a referencia modellek esetében 1126 MHz-es alap magórajel és 1216 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlagórajel áll rendelkezésre. A GPU-hoz 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik, természetesen ezúttal is 256-bites adatsínen keresztül. A VRAM a referenciának megfelelően 7 GHz-es effektív órajelen üzemel.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 2 éve 20

 • Internetadó Vol. 3 - Kicsit más szemszögből...

  Elgondolkodtató ha így nézzük!

  ELACielvtárs 2 éve 117

 • Késnek az Intel következő generációs processzorai?

  Késik a Broadwell-E?

  A Haswell-E processzorok, amelyek LGA-2011-3-as processzorfoglalatba illeszkednek, így X99-es lapkakészlettel ellátott alaplapot igényelnek, már kaphatóak kereskedelmi forgalomban. Az újdonságok utódai, amelyek Broadwell-E lapka köré épülnek, várhatóan később érkeznek majd, mint ahogy a tervek szerint kellene, legalábbis erről számolt be a VR-Zone kínai kiadása – természetesen nevük elhallgatását kérő források információira hivatkozva.

  Ha hihetünk a pletykának, a Broadwell-E processzorok első mintapéldányai 2015 második negyedévében készülhetnek el, a termékek sorozatgyártásának beindítására azonban 2016 első negyedévéig kell majd várni, tehát lehet, hogy csak másfél év múlva érkeznek meg.

  A kiszivárgott dia alapján úgy tűnik, a Broadwell-E és a Haswell-E között sok hasonlóság lesz, legalábbis ami az alapvető felépítésüket illeti. A Broadwell-E sorozat tagjai is maximum 8 processzormaggal rendelkezhetnek majd, ezekhez maximum 20 MB-nyi gyorsítótár kapcsolódik, PCIe 3.0-s sávokból pedig maximum 40 lehet aktív.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 2 éve 14

 • Internetadó Vol. 2. - Internetadó és a Sex!

  1. Az emberi sejtmag 75 MB genetikai információt tartalmaz.
  2. Egy spermium így 37.5 MB-ot
  3. Egy mililiterben kb. 100 millió spermium van.

  Gondolatmenet:

  Általánosságban egy alkalommal 2.25 ml-t lövünk ki 5 mp alatt.

  Így a fütyi sávszélessége:

  (37.5MB x 100M x 2.25ml)/5s = (37.500.000 x 100.000.000 x 2.25)/5 = 1.687.500.000.000.000

  tehát kb.: 1.687.000 GigaByte másodpercenként... x150 Ft = 2.531.250.000, - Ft egyetlen másodperc

  U.i.: Kellemes adatátvitelt!

  és végül vizuálisan is: (köszönöm: Shokkolo)

  :DD

  ELACielvtárs 2 éve 8

 • INTERNET ADÓ! Gondolkodni kéne...!!!! (no politika)

  Nem is politizálok! Csak feltűnt egy tény, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni...

  Ha letöltök egy BD filmet...
  (kattintása nagyobb és olvasható)

  és ha ugyanezt megveszem a boltban...

  Xpress.hu

  Nem is tudom hogy ez az ötlet a NAV-nak jó, vagy az ASVA-nak...

  No Comment!

  ELACielvtárs 2 éve 38

 • Media Player Classic - Home Cinema beállítások, optikai vagy HDMI kábel használata esetén

  Üdv Mindenki.
  Már több alkalommal kellett leírnom egy egy fórum totyikban, ezen képek társaságában ezt a beállítást. Végül is úgy gondoltam írod ide egy cikket róla, mert igaz nem esik nehezemre leírni ha szükség van rá, de így könnyebb ha innen tudom linkelni. Remélem segít majd néhány idelátogató embernek, mert nekem anno nagy segítség volt.
  Ez a beállítás akkor szokott előjönni, amikor a földi halandó a számítógépét szeretné össze kötne egy AVR, házi mozi erősítővel, ahogy én magam is használom az otthoni szerkezeteimet.

  Első lépésként ha HDMI vagy Optikai kábellel kötjük össze az erősítőt, akkor a sztereó zenei tartalma, nem szoktak gondot okozni a lejátszás folyamán. Tapasztalatból mondom nektek :)
  Viszont amikor elindítunk egy filmet, melynek AC3 vagy DTS hangsávja van, akkor itt már elő szokott jönni ez a "hibajelenség", ami alapvetően nem is hiba, hanem csak egy elmulasztott beállítás. Ugyanis az erősítő nem kapja meg a közvetlen nyers, kódolatlan hangot, így ha okosabb az erősítönk, akkor próbál keverni "áll" sztereót nekünk, mert próbál a kedvünkben járni, de a nem annyira okos erősítő egyszerűen csak sztereó hangot kap, és ennyi.

  No de jöjjenek a képek.
  Töltsd le a MPC-HC progit és telepítsd fel.
  Ezek után az alábbi képet kapod ha megnyitod a progit.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 2 éve 14

 • F1 - csoda hogy túlélte Bianchi! Kitartás neki! Suzuka F1 2014

  Itt a videó, de tényleg csak erős idegzetűeknek!
  VIDEÓ!
  Brutális ahogy megemelkedik még a nehéz munkagép is :Y

  ELACielvtárs 2 éve 19

 • Most már tudom miért kerül 2 milliárd/km, Magyaroszágon az autópálya építése

  ezt le kell írnom nektek....
  ...most már tudom miért kerül 2 milliárd forintba Magyarországon egy km autópálya építés.
  ma megkaptam a választ :DD
  melóhelyem előtt jöttek 3 méter aszfalt felmarásához - ki mentem és megszámoltam - 9 autóval jött közel 25 ember.
  ebből egy gép mar, kettő billenős autó viszi el a felmart anyagot.
  a többi az embereket hozta ki, értelemszerűen.
  viszont ahogy lenni szokott kettő ember dolgozik - a munkagépes és a teherautós, a többi nézi a kocsija környékén, beszélget, bagózik... stb
  gondoltam forgalmat fognak iránytani, de nem, lezárták a két sávot és dumálnak...
  no ezért ennyi Magyarországon az autópálya építés ára, mert a 2 milliárdból másfél a lébecoló emberek, főnökök és az eszközök odaszállítása , ami ennyibe kerül :C

  frissítés: jah és három ember a gép közelében sincs, még is a lapáton támaszkodik :P

  ELACielvtárs 2 éve 3

 • Beállt az asus.com mint a gereblye... (No Comment)

  Ma, nem rég ez fogadott...

  A chrome-val kicsit tovább jutottam, de a support oldal ott sem jön be...

  evvan...

  ELACielvtárs 2 éve 6

 • Facebookon mutogatja következő generációs VGA-ját az MSI

  Az MSI korábban már megmutatta, hogy néz majd ki következő generációs, TwinFrozR V hűtéssel ellátott videokártyája, most pedig egy újabb fotó is megjelent, amelyen a vállalat következő generációs GeForce sorozatú videokártyája, pontosabban annak renderelt változata látható.

  Az új videokártya – minden bizonnyal megemelt órajeleken ketyegő – komponenseit a legfrissebb, ötödik generációs TwinFrozR sorozatú hűtő tartja hűvösen, amelyen egyébként két darab 100 milliméteres átmérőjű ventilátor teljesít szolgálatot. A GPU által termelt hőt ezúttal is hőcsövek továbbítják az alumínium lamellákból álló hűtőtömbhöz.

  A combos hűtés alatt egy GM204-es GPU lapulhat, amelyhez elvileg 4 GB-nyi fedélzeti memória csatlakozik, méghozzá 256-bites adatsínen keresztül – a pletykák szerint ugyanis egy GeForce GTX 970-es videokártya látható a képen, igaz, ezt az MSI hivatalosan nem jelentette ki. A GPU a jelenlegi, nem hivatalos forrásból származó adatok szerint 1664 CUDA maggal, 138 textúrázóval és 32 renderelő egységgel gazdálkodik majd. Persze a kép alapján akár GeForce GTX 980-as videokártyáról is lehet szó.

  A GeForce GTX 970-es és GeForce GTX 980-as videokártyák hivatalos bemutatójára jó eséllyel a GAME24 rendezvény keretén belül kerül sor.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 2 éve 3

 • Héliummal töltve érkezik a világ első 10 TB-os merevlemeze

  A HGST bemutatta a világ első 10TB-os merevlemezét. Az új adattároló belsejében levegő helyett hélium van, merevlemezkorongjai pedig a PMR helett az SMR (Shingled Magnetic Recording) eljárást alkalmazzák.

  A terméket gyártója kifejezetten üzleti környezetbe szánja, ezen belül is olyan területekre, ahol "hideg adatokkal" kell dolgozni – vagyis olyan helyekre, ahol a HDD-t jellemzően archiválásra használják, az eltárolt adatokra pedig ritkán van szükség. Ez persze érthető is, hiszen az SMR technológia ugyan nagyobb adatsűrűség alkalmazását teszi lehetővé, cserébe viszont teljesítményhátrányt jelent, hiszen az adatok módosításához a szokásosnál körülményesebb eljárásra van szükség.

  Az egyelőre sajnos nem derült ki, hogy a 10 TB-os HGST HDD pontosan hány merevlemezkorongot tartalmaz, valamint az is rejtély, hogy ezek a korongok mekkora adatsűrűséggel rendelkeznek és mekkora fordulatszámmal pörögnek. Az viszont kiderült, hogy a HelioSeal technológiához hatalmas reményeket fűznek a HGST-nél, így a vállalat jövőben megjelenő összes üzleti merevlemeze héliummal töltve érkezhet. Hab a tortán, hogy a héliummal töltött, légmentesen lezárt környezet a HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording) eljárásnak is kedvez, igaz, a HAMR technológiát alkalmazó merevlemezek majd csak valamikor 2017 környékén mutatkoznak be a piacon.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 2 éve 2

 • CAV DP-288 Front hangfalpár & Onkyo TX-SR508 & LG 42LB650V 3D Televizió - Élmény a nappaliban...

  Mindenek előtt szeretnék elnézést kérni a fotók minőségért, sajnos csak a mobilom volt itthon. Nem vagyok egy nagy fotós, ami ki is fog derülni a képekből és a képek minőségéből.

  Egyszer volt,hol nem volt... :)
  Nah jó, azért nem így kezdődött a történet. De tény, hogy az elejéről kezdem a sztorit. Már több éve hallgatom a mozit ilyen olyan házimoziról. Voltak már sima DVD-s házimozijaim és egyszerű hangszettjeim, mert úgy voltam vele hogy a minőség nem olyan fontos.
  Egyik, gyerekkori cimborám mondta, hogy nem mérv adó hogy milyen profi egy egy hangfal.
  Azt is mondta nekem anno nagy "bölcsen" hogy a magas hangokat kell irányítani, a mély hangok meg olyanok mint a fing, terjednek ;]
  No ezek fényében nem is sokat foglalkoztam a minőséggel - no meg pénzem sem nagyon volt rá - így mindig azon hangkeltőn szóltak a zenék, filmek, melyek épp elérhetőek voltak. De hagyom a múltat. Egy huszáros vágással, a jelenbe ugrok. Volt egy régi Yamaha házimozi erősítőm és ezt terveztem lecserélni egy komolyabbra. Így törtnét meg hogy itt az aprón, sikerült egy kedves és korrekt Fórumtársamtól megvennem egy ONKYO TX-SR508-as erőlködőt.

  Folytatás...

  ELACielvtárs 2 éve 60

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.