2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • E-cigi, E-Pipa

    Mostanában egyre több embernél látok e-cigiket, vagy e-pipákat, csak azt nem tudom hogy érdemes-e rászokni, és venni egyet, vagy inkább hagyjam azt egészet...csak valahogy annyira jól néz ki, amikor másoknál látom :)

    Dyrtyho 11 éve 2

  • Hordozható mobiltelefon hangfal. De milyet, hol és mennyiért ?

    Most hétvégén lesz egy kerti grill parti az egyik haveromnál, és mindenképpen szeretnénk beszerezni egy hordozható mobiltelefonhoz csatlakoztatható hordozható hangfalat. Csak azt nem tudom, hogy hol, mennyiért, és hogy milyet érdemes venni, plusz keresgéltem itt a fórumon valami hasonló topikot, ahol másik is megosztják a véleményüket, tapasztalatukat a témában, de mivel nem találtam, ezért hogy ha mást is érdekel a téma, akkor most már ide lehet jönni írogatni :)

    Dyrtyho 11 éve 5

  • Éjjel-Nappal Budapest

    Keresgéltem itt az itcafén is, és a logouton is az Éjjel-Nappal Budapest c. félreality műsorról topicokat, de mivel nem találtam, és hát ugye a nézettségi adatok szerint egész jó eredményeket produkál, és az indexes fórum se igazi, így most már lesz hol kibeszélni az aktuális részeket, szereplőket, helyzeteket, meg úgy az egész sorozatot :)

    Dyrtyho 11 éve 111

  • A sötét lovag trilógiájának végső felemelkedése

    Mielőtt hozzá fogtam volna ennek a blog bejegyzésnek a megírásához, direkt körbe néztem itt az itcafén, és a logout blogban, hogy nincs-e véletlenül ilyen bejegyzés, vagy pedig fórum topik, és ahogy látom nem igazán akad ilyen, és mivel nem akarok ennek külön fórum topikot indítani, inkább maradok a blog bejegyzés írásánál, és az azért mégis csak jobb mintha egy külön topikot nyitnék ennek az egész film iránti rajongásnak.

    Szóval már csak kevesebb mint 1hét, és Magyarországra is megérkezik a méltán híres és sikeres Christopher Nolan féle Batman trilógia befejező része, amit már az egész világon nagyon vártak, hiszen ez egy olyan Batman trilógia amit nehezen überelni, még a régebbi Batmanes filmek sem voltak olyan sikeresek mint amilyet Christopher Nolan alkotott. Még mielőtt láttam volna a legelső Christopher Nolan féle Batman - Kezdődik c. filmet, akkor valahogy nem is értettem, hogy mit lehet ennyire imádni ebben az új Batmanban, de azóta már mind a két részét, a Kezdődiket, és a Sötét Lovagot is láttam, és most már teljesen megértem azokat az embereket, akik ennyire bele vannak zúgva ebbe az új trilógiába.

    Folytatás...

    Dyrtyho 12 éve 7

  • Szerelmem, Csernobil

    Az egész érzés akkor kezdődött el bennem, amikor még 2004 márciusában a Gamestar Magazinos srácok kint jártak Csernobilban a készülő S.T.A.L.K.E.R nevezetű játék bejelentése miatt amit a GSC Game World ukrán fejlesztőcsapat szervezett számítógépes magazinoknak, és az utazásukból még egy rövidke úti videót is összevágtak a Gamestar olvasok számára, és ekkora indult el bennem egy olyan különleges érzelmi szál Csernobil iránt, amit csak nagyon kevesen éreznek, és azóta folyamatosan gyűjtöm a különféle fórumokról és oldalakról a Csernobilról és Pripjatyról készült képeket, egészen tegnap délutánig úgy voltam vele, hogy csak távolból fogom tudni imádni azt a lepusztult környéket, ami művészi szemmel egyszerűen csodálatos látvány az emberi szemnek. Tegnap délután viszont elmentünk páran az Ideglelés Csernobilban c. filmre az Aréna moziba, és amikor a filmnek vége és kijöttünk a moziból utána feljött bennem egy olyan vágy, hogy 1x szeretnék eljutni oda mint Katasztrófa turista, egészen addig nem is tudtam arról, hogy létezik ilyen turizmus fajta is, ameddig nem láttam a filmet

    Folytatás...

    Dyrtyho 12 éve 59

  • Starbuckos Melegitő Pohár

    A múltkor amikor metróval jöttem haza valahonnan, akkor az egyik metrón utazó lánynál láttam ilyen Starbuckos melegítő poharat, és ez a termosz pohár annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy amikor hazaértem akkor egyből rá kerestem a neten, de semmit nem találtam róla, csak egy bejegyzést az egyik blogban, de ott sem írtak róla túl sok mindent, és már a kávé topicban is megkérdeztem, hogy melyik starbucksban lehet ilyesféle melegítő poharat kapni és mennyiért, de még nem kaptam választ :(

    Dyrtyho 12 éve 4

  • Egy elégedett Ipon.hu vásárló : Maxell Retro Dj

    Már a hónap elején eldöntöttem, hogy veszek magamnak vagy egy fül, vagy egy fejhallgatót, már csak azt nem tudtam, hogy fej vagy pedig fülhallgatót vegyek-e, és hogy milyet. Többek között ezért is írtam egy erről szóló bejegyzést itt a logouton, hogy ki melyiket ajánlja és miért. Aztán ahogy a Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t) -ban olvastam ott elég sokan ajánlották a Maxell Retro Dj fejhallgatót, így a hét közepén élőben is megnéztem az egyik Media Markt üzletbe, sajnos kipróbálni nem tudtam, csak a dobozába láttam, de már a látványa után elhatároztam, hogy másnap délután mindenképp megrendelem az Ipon.hu weboldaláról.

    Tegnap délután el is mentem érte a Francia úti üzletükbe, hát a környék ahol van az üzletük az eléggé elhagyatott és kietlen, és hát nem a legszebb, de ez ilyen jó minőségű bolt mellet elhanyagolható. Miután hazaértem a fejhallgatóval egyből ki is próbáltam, és le voltam döbbenve, hogy mennyivel jobb mint a Skullcandy Low Rider Black-Gold fejhallgatóm, sokkal tisztább és stúdió minőségibb a hangzása, ahhoz képest, hogy Skullcandy sokkal drágább, és egy ilyen baráti árú fejhallgató meg lazán veri

    Folytatás...

    Dyrtyho 12 éve 2

  • Fortuna Gsm Szervíz - Part II.

    Tegnap késő délután végre valahára kész lett a Sony Ericsson Live With Walkman WT19i tipusú készülékem, hála a Fortuna Gsm-nek, igaz hogy 5.000Ftba került, de legalább minőségi munkát végeztek az usb csatlakozó cserénél, úgy hogy nyugodt szívvel ajánlom őket, nem hiába ajánlotta őket mrlujoak kolléga a Live With Walkman fórum topicban.

    Azzal viszont nem értek egyet gabe8719 nevű felhasználó egyik hozzászólásával, miszerint a Gsm szervizes usb csatlakozó cserének nyoma fog maradni a készüléken, mert ahogy nézem, egyáltalán nem látszik, hogy egy új usb csati van a telefonba, és nem a gyári.

    Úgy hogy ha úgy adódik akkor máskor is csak a Fortuna Gsm-hez fogom vinni a telefonomat javítani

    Dyrtyho 12 éve 14

  • Fortuna Gsm Szervíz

    Tegnap este, amikor haza jöttem, és fel akartam tenni a Sony Ericsson Live With Walkman WT19i telefonomat a tőltöre, akkor valami miatt nem töltötte, 1-2x kihúztam, meg bedugtam a töltőjét a telefonba, de valamiért nem akarta tölteni, aztán mikor harmadjára raktam rá a töltőre, és akkor se töltőtte, akkor kihúztam, de akkor már valamiért a telefon oldalán lévő usb portba az a kis pöcök nem volt benne, és akkor láttam, hogy az az usb-s pöcök a töltőbe van benne, és így már szinte nem is lehet feltölteni a telefont, így ma először kénytelen voltam elvinni a telefont a hivatalos garanciális szervizbe, ahol azt mondták, hogy ők nem foglalkoznak forrasztással, ők csak alaplap cserével foglalkoznak, ami jóval drágább, mintha elvinném egy gsm szervizbe, és ott csináltatnám meg pár ezer forintért, ezért azt javasolják, hogy inkább vigyem el valamelyik gsm szervizbe, és ott csináltassam meg.

    Miután kb fél-három negyed óra után nagy nehezen haza értem, szinte egyből mehettem is el a Pólus Centerbe lévő Fortuna Gsm szervizbe, amit az egyik felhasználó javasolt a Sony Ericsson Live With Walkman fórum topicba, valaki azt is írta a topicba, hogy ennek nyoma fog maradni a készüléken, csak azt nem tudom, hogy mégis milyen nyoma, na mindegy. A Fortuna Gsm szervizes fazon azt mondta, hogy szerdán reggel hívjam fel, és akkor majd mond egy árat, meg mondja, hogy mikorra lesz kész.

    Folytatás...

    Dyrtyho 12 éve 2

  • Füllhallgató Vs Fejhallgató

    Most készülök venni egy fej vagy fülhallgatót venni az mp4 lejátszómba, amit még tavaly karácsonyra kaptam, az az igazság, hogy van egy Skullcandy Low Rider Black-Gold fejhallhatom, csak az valahogy még se az igazi ha az utcán akarom hallgatni az mp4 lejátszómat, úgy hogy az valószínűleg megmarad otthoni használatra, pl hogy ha a hordózható dvd lejátszomat nézem, akkor ahhoz tökéletes lesz a Skullcandy fejhallgatóm

    Szóval most arra gondoltam, hogy ilyen 2.000 - 5.000 Ft közötti árban veszek valamilyen fej vagy fülhallgatót, csak azt nem tudom, hogy melyik a jobb, a fül vagy a fejhallgató ? Minőségben melyik jobb ? Már mint arra gondolok, hogy melyikkel lehet tisztábban hallani a zenét ? Melyik éri meg jobban minőségben ? Melyik bírja hosszabb ideig ? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat

    U.I.: Tudom, hogy az Itcafén van fórum ami a fej vagy a fülhallgatóval foglalkozik, de az a két topic kifejezetten csak a fejhallgató, és a fülhallgatóra van kihegyezve..

    Dyrtyho 12 éve 26

  • Továbbtanulási lehetőségeim

    Mint ahogyan azt az előző bejegyzésemben is megírtam írtam, tavaly nyáron felmentést kaptam a matematikai érettségi tantárgy alól,és nem a saját hibám miatt, hanem többek közt azért, mert az a matek tanár aki minket tanít már vagy 3. éve, egyszerűen túl fiatal matek tanárnak, és annyira látszik rajta,hogy nem akar matekot tanítani, és nem is tanítja valami túl jól a matekot, egyszerűen csak leadja nekünk az anyagot, azt otthon tanuljuk meg valahogy. De a legnagyobb probléma az, hogy még példákkal sem gyakoroljuk az éppen aktuális anyagot, hanem csak betűkkel gyakoroljuk, úgy hogy ennyit a matekról.

    De a szakközépiskola után azért szeretnék valamit tovább tanulni, de a matek érettségi hiánya miatt eléggé lecsökkentek az esélyeim a tovább tanulást illetően, mert elég sok mindenhez kell matek érettségi. Amik után úgy utána néztem, és nem kell hozzá matek érettségi, az például a rendezvény szervezés (400 pont), akkor az intézmény kommunikátor (254 pont), vagy pedig ha a Kodolányi Főiskolába nem vesznek fel, akkor talán még ott van a Rendőrtiszti Főiskola, ahova szintén nem kell matek érettségi, csak egy erős érettségi, meg állóképességi vizsga. Csak azt nem tudom, hogy egy erős érettségi, és egy állóképességi vizsgán belül még mi kell oda ?

    Folytatás...

    Dyrtyho 12 éve 37

  • Továbbtanulás

    Mivel,hogy én idén érettségizek,most már a tovább tanulásra is kell gondolnom,Igaz,hogy most egy Informatikai Szakközép Iskolába járok,de valahogy az informatika mégis távol áll tőlem.Annak idején amikor általános iskolába osztályfőnöki órán arról beszélgettünk,hogy ki milyen középiskolába szeretne tovább menni,én mindig az informatikai pályát mondtam,mert már 2. - 3. osztályos kórom óta számítógép függő vagyok,és azt hittem,hogy a szakközép iskola is valami hasonló lesz,hogy majd csomót játszunk,meg tanulunk érdekes dolgokról,ehelyett amikor bekerültem a Neumann János Informatikai Szakközépiskolába,akkor jöttem rá csak igazán,hogy pályát tévesztettem.Durván 5év kellett ahhoz,hogy rájöjjek arra,hogy a Neumann tanítási rendszere elég gáz,és valahogy a tanárok tudása sem ér fel egy számítógépes szakemberéhez.

    Az egyik főbb problémám az,hogy annak idején az általános iskolába nem voltam egy stréber tanuló,pont hogy az ellentéte voltam mindennek,sose szerettem tanulni,nem igazán voltak jó jegyeim,és a szakközépiskolai felvételi pontjaim is eléggé gyatrák voltak,és ez a két-három tényező elég erősen megpecsételte a szakközépiskolai továbbtanulási lehetőségeimet.Nem sok szakközépiskola akart felvenni a tanulói közé.De két okból is jó,hogy legalább a Neumannba bekerültem.Az egyik az,hogy a gyenge és lusta nem tanulásom miatt egy SNI-s osztályba kerültem,és ez annyiból jó,hogy annak idején ugye elítéltem,meg lenéztem a mozgássérülteket,mára meg már

    Folytatás...

    Dyrtyho 12 éve 25

  • Hordozható DVD lejátszó

    Mivel,hogy közeledik a karácsony,így végre valahára megkaphatom azt amire már olyan régóta vágyok.Még pedig egy hordozható DVD lejátszót,csak azt nem tudom,hogy a hordozható dvd lejátszók közül melyik az a márka ami igazán megbízható,és nem romlik el csak úgy hírtelen egyről a kettőre.Ma voltam az Aréna Plázában található Saturn üzletben,és ott találtam egy viszonylag egész olcsó Lg DP-650 hordózható dvd lejátszót.Az Lg az úgy megbízható márka ? Csak azért kérdezem,mert most az egyik olcsóbb árukat kínáló oldalon láttam egy Orion OPDTV-700 típusú hordózható lejátszót.Most akkor melyik márkát válasszam ? Melyik a megbízhatóbb ? Ebben a kérdésben kérem a segítségeteket,vagy ha esetleg tudtok egy olyan megbízható márkás hordózható DVD lejátszót,ami nem is túl drága,akkor azt nyugodtan megoszthatjátok velem.Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket

    Dyrtyho 12 éve 2

  • Senior Tag Rang

    Na végre valahára átléphettem a Senior Tag rangosok közé,úgy hogy most már nem sok választ el attól a rangtól,amire oly régóta várok,és amivel saját arcképes avatart kérhetek...ez persze nem azt jelenti,hogy csak azért írogatnék az általam látogatott topicokba,hogy ezzel növekedjen a hozzászólásaim száma,hanem többek között inkább azért fórumozok,mert jó a közösség.Plusz ha bárkinek bármilyen kérdése van az adott fórum topicba,akkor arra sok segítséget kap az itteni régebbi arcoktól,és ez jó dolog,hogy van egy ilyen fórum,ahol azért az emberek segítik egymást,és nem az van,hogy észre se veszik...

    Dyrtyho 12 éve 3

  • Munkaruha Overál

    Mivel,hogy most vasárnap lesz a Szalagavatóm,de már jóval előtte az első próbán elhatároztam,hogy az előadásunkon ilyen vegyvédelmi overallba leszek.De annyira nem foglalkoztam vele,és fogalmam sincs,hogy ilyen festő/munkaruha overállt mégis hol lehet venni,mert az a bolt,ami régen volt a kerületben,az már rég megszűnt....a googleben meg nem találok olyan boltot ahol lehetne venni,csak internetes webáruházak tömkelege jön ki keresési találatnak.

    Aki esetleg tud valami olyasmi munkaruházat boltot,ahol festő/munka ruha overál található,és nem is drága,akkor az légyszi szóljon már nekem,hiszen nagyon fontos lenne.

    Dyrtyho 12 éve 5

  • Xperia X8

    A mai nap használtan vásároltam egy Sony Ericsson Xperia X8 készüléket,ami messze menőkig jobb és gyorsabb mint az eddig általam használt LG GT540 Optimus,csak az X8-nál az nem tetszik,hogy a gyári rom-on nem lehet kirakni a kezdőlapra az alkalmazások ikonjait,és nem tudom,hogyha csinálok rajta egy rom frissítést akkor az ugyanolyan lesz-e mint amilyen most rajta van,csak frissebb,és ami még zavaró az X8-on,az az,hogy egy újjal tényleg nehéz rajta írni,de amúgy egy sokkal tetszetősebb kis készülék,mint amilyen az elődje volt,azt is megtartom,de azt nem fogom olyan rendszerességel használni,mint amennyire az X8-at.

    Dyrtyho 13 éve 2

  • P - P - P - Póker

    Szombaton elkezdtem a pókerezést tanulni,még elég kezdetleges a tudásom,de törekszek,hogy minél többet fejlesszem majd,meg az Everest póker oldalra is beregisztráltam,kiváncsi leszek,hogy később az életemben mire viszem majd a pókerrel :DDD :DDD

    Dyrtyho 13 éve 23

  • I'm the Fanatikus Tag

    Tudom,hogy senkit nem érdekel,meg már unalmas,meg minden....de akkor is kijelentem,és persze örülök is neki,hogy 272 szakmai és 482 közösségi = 754 hozzászólás után végre valahára tag rang után átléptem a fanatikus tag rangúakhoz,és ezt még 1x köszönöm a hardveraprónak,az itcafénak,és a logout blognak,mert nélkülük ez bizony nem jöhetett volna létre.

    U.I: Aki akarja az elolvassa,aki nem az nem,nyugodtan bele lehet kötni a bejegyzésbe,a nevembe,meg úgy mindenbe,de én aztán nagy ívbe teszek rá,mert a kedvemet úgy sem ronthatja el senki :DDD :))

    Dyrtyho 13 éve 16

  • Hajszálkarcos lcd kijelző

    Jó tudom,hogy már van itt egy ilyen fórum topic,ami digitális fényképezőgép javítási kísérlettel foglalkozik,de az utoljára július 31én frissült,és szerintem időbe telik,amíg ott valaki válaszolni fog,szóval inkább ide is leírom a problémámat....persze csak ha nem baj.

    Az a helyzet,hogy nekem egy 8hónapos Sony Cybershot DSC-W350 típusú digitális fényképezőgépem van,aminek a kijelzője picit hajszálkarcos.Polírozás esetleg segítene rajta ? Vagy a fogkrém is jó rá ? Csak azért kérdeztem,mert valahol olvastam,hogy a plexit alaposan meg kell tisztítani, majd nedves, puha ronggyal a fogkrémet egyenletesen elkenni, kicsit hagyni kell száradni, aztán sika-mika.

    Erről valami vélemény ? Vagy mégis mivel lehetne az Lcd kijelzőn lévő hajszálkarcokat eltüntetni ? Ha tudtok,akkor légyszi tényleg segítsetek,mert hát fontos lenne,és nem szeretném,hogy még több hajszálkarc legyen rajta.

    Dyrtyho 13 éve 2

  • Mégis mi van velem ??!!

    Most csak velem van a baj ? A körülöttem lévő ismerőseim nagy része már mind megtalált a párját.Mégis mit csinálok rosszul ? Vagy ennyire hiányozna a volt barátnőm akivel már lassan 1 hónapja nem beszéltem ? Vagy mégis mi a fr*nc van velem ? Egy 21éves srác vagyok,és tökre hiányzik egy lány mellőlem.

    Az a helyzet,hogy a volt barátnőm óta,aki annyira nem is volt a barátnőm,mert amikor márciusba megismertem egy rock koncerten,akkor azt hittem,hogy na ez egy hosszabb kapcsolat lett,hát nem így lett,mert csak durván rá egy hónap múlva ért rá egy randira velem,még a tavaszi szünet idején....

    A randi az tökéletesen ment,és másnap ismét találkoztam vele,igaz akkor egy rock koncert miatt,amire még a randi estéjén elhívott...utána rá csak 2 hét múlva találkoztam vele,az érettségi szünet második napján,én próbáltam többször találkozni vele,de ő alig vette fel a telefont,meg azokra az smskre se nagyon válaszolt amiket küldtem neki,még bloggoltam is róla az egyik legnagyobb hazai blog oldalon (mivel nekem két bloggom van,van ez,meg van a blog.hu-s)

    Szóval hiába próbáltam többször elérni telón,csak nagyon nehezen vette föl,és mondta,hogy most elég telített az ideje mert most végre talált magának munkát,közbe a barátnőjével is beszéltem,de az olyanokat mondott,hogy az állítólagos barátnőm nem úgy viszonyul hozzám ahogy én ő hozzá,de ezt akkor még nem akartam elfogadni.

    Folytatás...

    Dyrtyho 13 éve 4

  • Sysadminday 2011 @ Városligeti sörsátor

    Sajnálatos mód negatív élményekkel tértem haza az idei Sysadminday-ről,ami a Városligeti Sörsátorba rendeztek meg.Elméletileg úgy volt,hogy már 15:00 oda megyek a kapunyitásra,hogy több időm legyen kipróbálni az interkaktiv programokat,de mivel elaludtam és elég későn ébredtem fel,így sajnos csak 17:00 fele tudtam itthonról elindulni.

    Hála istennek a BKV-nak köszönhetően elég hamar oda értem,és szerencsére még sikerült elcsípnem Hajós András Stand Up-olásának a felét,és meg kell hagyni,hogy nagy fazon a Hajós András,nem akarok benyalni neki,de a mostani stand up-os srácoknak van mit tanulniuk tőle.

    A stand up comedy után bejelentette az egyik házigazda hogy most csapolták meg az egyik söröshordót,úgy aki szeretne segíteni a hordó tartalmának a kiürítésében,az nyugodtan fáradjon oda a sörcsapokhoz,erre egyből oda rohantak egy jó páran (természetesen én is az elsők közt voltam,akik ingyen megcsapolhatták a sörcsapot).Gondolom nincs olyan ember a földön,aki csak úgy kihagyna egy olyan lehetőséget,hogy ingyen sört ihasson.

    Folytatás...

    Dyrtyho 13 éve 0

  • Hivatalosan is ph! tag lettem

    1év (460nap) 151 szakmai és 181 (332 hozzászolás) hozzászólás után újonc rangból (újonc -> lelkes újonc -> kvázi tag -> tag) hivatalosan is tag lettem.Ezúton is hatalmas köszönettel tartozom a hardverapro,itcafé,logout,mobilaréna moderátorainak,és szerkesztőinek,hogy annak idején létre hoztak egy ilyen sikeres,és nagyszerű oldalt mint amilyen pro hardver,és még köszönettel tartozom a fórumozók felé is,hogy befogadtak maguk közé,és ha bármilyen problémám,vagy kérdésem van valamilyen témában,akkor legjobb tudomásuk szerint segítenek nekem.

    Még 1x köszönöm prohardver,hogy létezel :B :B :B :R :R :R

    Dyrtyho 13 éve 17

  • Kapucnis zakó

    Már elég régóta keresek egy ilyen kapucnis zakót,de egyszerűen nem tudok róla semmit se.Azt se tudom,hogy ennek a ruhának a hivatalos neve,se azt hogy hol találok ilyet,és persze azt se tudom,hogy vajon mennyibe kerül....pedig úgy vennék egy ilyen kapucnis zakót :( :( :F :F

    Amúgy egy ilyesféle kapucnis zakót keresek,mint amilyen a Majkán is volt az Ezek Megörültek egyik epizódjába

    Dyrtyho 13 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.