2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • a vég kezdete, vissza az alapokhoz, make menuconfig

    Ne legyenek illózióink barátaim. Hogy a nagy számok törvénye alapján most majd valami jó fog jönni. mert nem. azt is mondták továbbá szüleink, és az ő szüleik is, hogy "majd a mi gyerekeinknek már jobb lesz"; ez valamiféle önigazolás, meg saját maguk vigasztalása volt, arra nézvést, hogy nem totál feleslegesen élték le az életüket. meglehet hogy így is volt, de a mi helyzetünkben jómagam és Te kedves olvasóm, már nem feltétlen mondhatjuk el ezt. hadd fejtsem ki hogy miért, és csak amolyan brainstorming szintjén utópiákat és koncepciókat vázoljak fel annak érdekében hogy túléljük.
    ---------
    Arról van szó ugyanis hogy feléltük, pontosabban eleink felélték, tkp a már mi jövőnket is, a gyerekeinkéről már nem is beszélve. Ennek számos oka van; én úgy látom hogy a pénz és fogyasztásalapú urbán-globál társadalmi berendezkedés, a különböző tőkefajták nem kézzelfoghatóvá konvertálása, valamint az a szűrő és értékmérő rendszer, ami a piac logikájának vet alá mindent és írja felül ezzel logikájával a különböző (és teljesen más sajátosságú) alrendszerek logikáját, tehát ezek együttes hatásaként látható, hogy ami felé haladunk, az ismeretlen, de cserébe egyátalán nem jó.
    (Itt van a válság, a leszakadó társadalmi rétegek, előregedő társadalmak, a fosszilis energiahordozók erőltetése, édesvizünkkel való nemtörődöm és pazarló hozzáállás)
    ---------

    Folytatás...

    duo 15 éve 3

  • szociálpolitikai dilemmák szintelenül,szubjektíven

    hadd kezdjem úgy hogy: EHH. :(
    régóta motoszkál bennem hogy. Kalandor írása motivált rá hogy végülis. Elüldöztek. c bejegyzés. nem szervesen de kapcsolódik hozzá a következő szöveg.
    tényleg. Fel kéne tenni a kérdést milyen társadalomba nő fel a még meg sem született gyermekem? kik lesznek az óvodában majd az iskolában a csoport ill osztálytársai? kell e majd nap mint nap gyomorideggel dolgoznom egész nap hogy vajon ma is elvették e az uzsonnáját, a zsebpénzét (már ha tudtam neki adni)
    hogy fog továbbtanulni? és legfőképp mit fogok tudni neki adni az önálló életben való elindulásához? gyanítom hogy lóf@sse, örülök ha 50+ koromra kinyögöm azt a nyomorult (viszont tők jó, már lassan fél éve újítjuk a párommal lehet hogy lesz pár bejegyzés a folyamatáról hátha tudunk adni pár ötletet a "kicsi pénzből elfogadhatót-ra.) lakást;
    de az időskori öngondoskodás? héló miből? pedig a média mostmár orrbaszájba nyomja hogy tegyél félre mert ígyis úgyis megdöglesz és mi nem fogunk sajnálni.
    ezzel amúgy nincs bajom, gondoskodom én magamról, csak akkor ne vonják el a bérem 45 (vagy 54?)%át.

    Folytatás...

    duo 16 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.