2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Galaxy Watch 5 Pro LTE - személyes tapasztalatok

    Kísértetiesen hasonló lesz a bejegyzésem a 2 évvel ezelőttihez (ismét), és most is arra építkezem, amit anno írtam.

    Az elmúlt két évben kb. nagy megelégedéssel használtam a Ticwatch Pro 3 LTE-t
    amíg aztán a beígért Wear OS 3 frissítés 2022-ben el nem maradt ill. egy köztes Google oldali frissítés kapcsán bekapcsolt GPS mellett az akksiidő nem vált elviselhetetlenül röviddé (kb. 16 óra) Az anno csereként kapott Watch 46-om még mindig megvan a 4 napos akksiidővel, de már csak akkor hordom, amikor a Watch 5 Pro épp töltőn figyel.

    Közben azért nyomon követtem az okosóra piacot is, ahol a Samsung már évek óta nem tudott felmutatni egy számomra elfogadható akksiidejű órát. Az már túlontúl nagy kompromisszum lett volna a megszokottakhoz képest. A Pro 5-nél promózott 80 órás okos üzemidő ill. a tesztek olvasása során megismert vélemények alapján már nem vetett vissza a félelem, hiszen ez már a megszokottakkal egyenértékű üzemidő és persze sokkal magasabb már a "beltartalom" is. Szerencsémre a Telekomnál kaptam hűségkedvezményt és így be is ruháztam egy Pro 5 LTE verzióra (az LTE hasznosságát a Ticwatch után már nem engedném el). Most kb. 1 hónapja használom is a mindennapokban az órát, azaz a lentebbiek az elmúlt idők tapasztalatait összegzik, megspékelve egy kis összehasonlítással.

    Folytatás...

    doongoo 1 éve 7

  • Ticwatch Pro 3 GPS - 3 hetes tapasztalat - Update 2021.03.05 LTE

    Kísértetiesen hasonló lesz a bejegyzésem a 2 évvel ezelőttihez, de most arra építkezem, amit anno írtam.

    Az elmúlt két évben kb. nagy megelégedéssel használtam a Galaxy Watch 46-ot, amíg aztán a barométer szenzorom meg nem adta magát és nem mérte rendesen sem a tengerszint feletti magasságot, sem emeleteket nem számolt (akkor már az akksija is csak kb. max. 3 napig bírta). Szerencsére még garanciaidőn belül volt, de így is kb. 1 hónap volt mire bevizsgálták és eldöntötték, hogy kapok egy cserét. A köztes időszakban használtam egy Honor Magic Watch 2-t, de amint megérkezett a csereóra, a Honor eladásra került (az számomra nem igazán okosóra, inkább csak egy óra kinézetű fitness-tracker). Így most van egy szinte vadiúj Watch 46-om, megint 4 napos akksiidővel és még majdnem 2 év garancia újra. Kicsit megelőlegezve a lentieket elárulom, hogy a fiókban figyel tartalékként, mivel eladni nem éri meg a nyomott használt ár miatt).

    Folytatás...

    doongoo 4 éve 1

  • Galaxy Watch 46 mm tapasztalatok

    Egy ideje nem teszteltem semmi újat. Ahogy öregszem, kezdenek kevésbé érdekelni ezek az okosórás újdonságok és az utóbbi kb. 1 évben a ZeTime-ot használtam annak hibáival együtt. Közben azért követtem az új dolgokat, de semelyik közben kijött okosóra (sem hibrid óra) sem tudta megragadni a figyelmemet, mert nem igazán ütötték meg az elvárásaim vagy a pénztárcám szintjét. Sajnos amiket leírtam a ZeTime-mal kapcsolatban negítívumként, azokban nem sikerült minden téren előrelépniük 1 év alatt sem (pedig kezdetben ebben bíztam) és a frissítések üteme is lecsökkent jelentősen (bár most jött ki épp egy újabb) ezért elkezdtem újra nézelődni a piacon, hogy most mik az alternatívák.

    Kábé ekkor jelent meg a Galaxy Watch és a tesztjeit olvasva egyre inkább érett az elhatározásom, hogy beszerzek egyet (akksiidő miatt kizárólag a 46 mm-es változat jöhetett szóba ill. a színe is annak tetszik) Aztán találtam elég jó áron egy újracsomagolt verziót és lecsaptam rá. Most használom negyedik hete így már megalapozottan tudok róla véleményt formálni.

    Hogy maradjak a gyökereknél, még mindig a Pebble-hez hasonlítom az okosórákat (illetve összevetem azzal is amit eddig napi szinten használtam), mert azt tekintem etalonnak. Az alábbi érszrevételeim eszerint csoportosítva (mindenről nem írok részletesen, mert ez most egy ismert okosóra és rengeteg tesztet lehet róla fellelni mindenfelé):

    Folytatás...

    doongoo 5 éve 4

  • Mykronoz Zetime - lesz ez (talán) még jobb is

    Mi is ez?
    A legsikeresebb, európai cég által valaha indított Kickstarter kampány.
    És a termék? Hibrid (okos)óra LCD érintőkijelzővel és felette valódi óramutatókkal.

    Pebble utódként vadászva akadtam erre és a projekt leírása alapján ígéretesnek is találtam, majd rögtön az elsők közt támogattam is a projektet még áprilisban (sikerült is a 2017 db-ra limitált super early bird gravírozásból a 133-as példányt elnyernem :) ). Most pedig már a kezemen viselem a terméket, igaz még csak 5. napja

    Kettős érzéseim vannak vele szemben, de majd idővel talán elbillen egyik vagy másik irányba a mérleg nyelve. Androidos telefonnal használom, így a leírásom erre vonatkozik (IOS-sel használva vannak ehhez képest eltérések - igen, azzal is együttműködik)

    Folytatás...

    doongoo 6 éve 7

  • Amazfit watch - nem rossz első próbálkozás

    Az előzményeket ill. az indíttatás okát megírtam már itt, de azért röviden: az általam régóta (2013) használt Pebble okosórák (nálam classic, steel, time steel, time round) supportja hivatalosan megszűnt és a márka is eladásra került, ezért elkezdtem nézelődni számomra életképes alternatívák iránt.

    A KO kritériumok:
    - always-on kijelző (óráról beszélünk)
    - napfényben jó olvashatóság
    - acél ház
    - esztétikus kinézet (ne mondják első ránézésre egy megbeszélésen, hogy "ez tutira informatikus")
    - vízállóság (lehessen benne zuhanyozni, úszni)
    - értesítések kijelzése
    - híváskezelés
    - zenelejátszó vezérlése
    - minimum a pebble-lel megegyező akkuidő

    Nice to have:
    - HR-szenzor
    - színes kijelző

    Megírtam már a tapasztalataimat a Vector Luna-ról ill. az SMA Q2-ről is és most végre megérkezett az Amazfit Watch is, így meg tudom osztani végre a kb. 5 napos tapasztalataimat ezzel kapcsolatban:

    Folytatás...

    doongoo 7 éve 32

  • SMA Q2 (vagy SMA Time) hamarosan

    Egy ilyen úton van felém, majd lesz vélemény erről is.

    Elvileg:
    - vízálló
    - 40 napos akkuidő
    - színes e-lcd kijelző

    Majd meglátjuk...

    Szerk: 2017.01.18 - belföldi feldolgozásra továbbítva

    Szerk 2: meg is érkezett. Első benyomások:

    - kijelzője talán egy kicsivel szebb, mint a pebble time-é (felbontás 176x176), káva van itt is bőven minden irányban
    - az óra kicsit keskenyebb, de hosszabb, vastagságra megegyezik a pebble time steellel kb. de ez nem íves, alumínium ház, 2.5D üveg előlap vízálló (zuhany alatt tesztelve), HR szenzor működik
    - alap funkciók, de pl. a notifikációkat jól kezeli, mindent áthoz telóról, ami be van állítva (mint a pebble és nem, mint a Vector)
    - első ránézésre sportórának jó lesz (csak a gyári bugyikék szíj helyett kell rá egy normálisabb, apropó az oldalukon leírt speckótól eltérően nem 18 mm-es a szíj, hanem 20-as)
    . bluetooth csatlakozás simán ment a gyári alkalmazással (androiddal használom), simán tartja is kb. olyan távig, mint a pebble (Vector ebben nagyon gyenge volt), kapcsolat lebomlása után hatókörön belül minden további nélkül újra csatlakozik
    - még a gyári 1.0.0 firmware van rajta, opció van a telefon menüben a frissítésre, de nem talál semmit (azaz igazából rábökök és nem történik semmi, nincs semmi visszajelzés)

    Folytatás...

    doongoo 7 éve 32

  • Vector Luna smartwatch - szép de nem (elég) okos

    Mivel a szeretett Pebble Time Steel órám gyártója megszűnt (igaz az ígéretek szerint legalább a felhő támogatás még 2017-ben a Fitbit ígérete szerint megmarad) és jómagam már 2013 óta használok pebble-t (egy kb. 1 hónapos android wear próbálkozást leszámítva), ezért körülnéztem a piacon alternatívák tekintetében.

    A KO kritériumok:
    - always-on kijelző (óráról beszélünk)
    - napfényben jó olvashatóság
    - acél ház
    - esztétikus kinézet (ne mondják első ránézésre egy megbeszélésen, hogy "ez tutira informatikus")
    - vízállóság (lehessen benne zuhanyozni, úszni)
    - értesítések kijelzése
    - híváskezelés
    - zenelejátszó vezérlése
    - minimum a pebble-lel megegyező akkuidő

    Nice to have:
    - HR-szenzor
    - színes kijelző

    Nem igazán találtam más többé-kevésbé működő alternatívát és az ünnepek előtt akcióban sikerült beszereznem egy Vector Luna-t. Azt tudtam előre - mert utánaolvasgattam - hogy a pebble funkcionalitásával nem érhet fel, de sajnos így is okozott pár kisebb csalódást. Jelen bejegyzést egy hetes használat után írom, android 6.0.1-es telefonnal párosítva. Remélem későbbi rendszerfrissítések után javul a helyzet.

    Folytatás...

    doongoo 7 éve 20

  • Pebble összefoglaló tervezet

    Mi is ez a Pebble? weboldal

    Röviden: a mai összes okosóra úttörője.

    Verziók és evolúció:

    1. Pebble Classic - a "klasszikus" (a továbbiakban P) Pebble Classic link
    2. Pebble Steel - a "business look" (a továbbiakban PS) Pebble Steel link
    3. Pebble Time - a "színes kijelzős" (a továbbiakban PT) Pebble Time link
    4. Pebble Time Steel - a "színes business look" (a továbbiakban PTS) Pebble Time Steel link
    5. Pebble Time Round - "a színes kerek" (a továbbiakban PTR) Pebble Time Round
    6. Pebble 2 - a classic frissített verziója mikrofonnal, HR-szenzorral és GG3 üveggel (a továbbiakban P2)
    7. Pebble Time 2 - a PTS frissített verzója nagyobb kijelzővel és HR-szenzorral (a továbbiakban PT2)

    Folytatás...

    doongoo 8 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.