2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Homtom HT3 Pro

    Rendszer:

    Out-of-box, azaz dobozból kivéve, bekapcsolás után gyárihoz nagyon hasonló 5.1-es LP rendszer fogad minket. Az oldalak közti lapozás, apkok megnyitása igen gyors. Alapból a 2GB memóriából 1,4GB a szabadon elérhető. Több/sok megnyitott alkalmazás esetén 6-700MB marad. A multitasking szerencsére jól működik a háttérben.

    Hardver:
    CPU: MTK6735P, Cortex A53 quad core, 4*1.0GHz (arm v8 utasításkészlet)
    GPU: Mali T720MP1@600Mhz
    RAM: 2GB LP DDR3@666Mhz
    ROM: 16GB (ebből ~11GB szabad, microSD-vel 64GB-ig bővíthető)

    Kijelző:

    A gyártó jól választott. Az előlap mintegy 75%-át elfoglaló 5 colos HD kijelző, egy kiváló IPS panel. A színek nagyon szépek, a betekintési szögek majd 180 fokosak bármiféle invertálódás vagy torzulás nélkül. Fényereje az átlagosnál valamivel jobb, így erős napsütésben is jól lehet majd olvasni. Vagy egy kis logika alapján nappal szembe kell fordulni, árnyékba vonulni. ;)

    Mérete: 5" IPS, 340PPI
    Felbontás: HD 1280*720 pixel
    Szín: 16 millió árnyalat

    Hálózatok és adatkommunikáció

    Folytatás...

    Dominó85 8 éve 18

  • Oukitel K4000 - Az üzemidős trónkövetelő

    Sziasztok,

    Egy eddig ismeretlen, új márka nagy aksival rendelkező telefonját szeretném bemutatni nektek. Az Oukitel a szinglik/egykék napját (11.11 - hatalmas marketing bullshit) meglovagolva próbál(t) betörni az okostelefonok amúgy is túlzsúfolt piacára. Az ilyen eszközök legnagyobb problémája, az indokolatlanul megnövekedett kijelzők mellett, a kis teljesítményű és alulméretezett akkumulátorok jelenléte. A K4000-es típus a nevében is jelzi, hogy méretes (4000mAh) teleppel kíván hódítani. Az energiatakarékos hardver és a kicsit éhesebb 5" HD IPS panel meglátjuk megváltja-e a mobilvilágot ami a hasznos kijelző- és üzemidőt jelenti. ;]

    Rendszer:

    A készüléket bekapcsolva a gyártó neve alatt a webcíme fogad minket, majd a bootanimáció (fehér Oukitel felirat végigég naracssárgára).

    Folytatás...

    Dominó85 8 éve 541

  • Lenovo K3 Note - Útmutató, hasznos fájlok romoláshoz, rootoláshoz

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Elérhetőségeim

    Boldizsár Péter (Dominó) - 0630-2461862
    peter.boldizsar85@gmail.com

    Amennyiben értékeled munkámat -> paypal.me/domino85

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Google Drive-on megtaláljátok a Flashtool-ból feltehető mentőöv romot, Cappa72 kolléga Scatter file-val ellátott TWRP-jét és fontosabb fájlokat: Google Drive

    Folytatás...

    Dominó85 9 éve 26

  • 1More - Van még? Ilyen fülesből kéne több itthon a boltok polcain.

    Sziasztok,

    egy újabb érdekfeszítő miniteszttel borzolnám a kedélyeiteket. Kezdek kicsit füles függővé válni... Ha meglátok egy jó speckóval rendelkező és még ráadásul (a nagy valószínűséggel agyon photoshopolt) képen mutatós fülest, elfog a "must have" érzés. Ennek újabb szülötte lett a 1More fülhallgató. Típust ne kérdezzetek, mert egyszerűen nincs. :D

    Száraz technikai adatok:
    Impedancia: 32 Ohm
    Frekvencia tartomány: 20-20.000Hz
    Teljesítmény: 5mW
    Érzékenység: 98-113dB (dobozon 113dB, interneten meg vagy 3 féle más infó)
    Súly: 14,5g ( :D )
    Kábelhossz: 1,2m (Piston II-vel megegyező elrendezésben a kezelőgombok/mikrofon)
    Csatlakozó: 3,5mm-es 3 eres szabvány jack csatlakozó (lábkiosztás megegyezik a Piston II-3 fülesekével)


    A kartondoboz alja és a fontosabb adatok

    Folytatás...

    Dominó85 9 éve 13

  • [Őszintén a... rovat] - Lenovo K3 Note

    Sziasztok,

    Biztosan az az első gondolatotok, hogy boldog-boldogtalan Lenovo K3 Note cikkeket ír itt a PH lapcsaládban. Előre szólok, hogy sok lesz az olvasnivaló. Első sorban az észrevételeimet osztanám meg veletek. Akit csak a nyers információk érdekelnek, az görgessen a cikk végére. :R

    Megjelenés, külső:

    A K3 Note a "Lemo", citrom becenévre hallgat, ami a sárga hátlapjára is utal. Ezen felül rendelhető fehér hátlappal is, illetve fekete hátlap is kapható már hozzá 8USD felárral (pff vicc). A telefon összeszerelésére és anyaghasználatára nem sok panaszunk lehet. Erősebb markolásra sem recseg, ropog. Az élek szépen el vannak simítva és illesztési hibákat, sorját sem tapasztaltam sehol.

    Hátlap

    Folytatás...

    Dominó85 9 éve 44

  • Xiaomi Piston II Enchanced versus Piston 3 - Házibuli?

    Sziasztok,

    az alábbi cikkben a Xiaomi fej- és fülhallgató termékcsaládjának új üdvöskéjét, a Piston 3-as fülhallgatót szeretném nektek bemutatni úgy, hogy az előd Xiaomi Piston II Enchanced-vel hasonlítom össze. A füleseket a Xiaomi Hongmi (MTK6589T) telefonommal fogom tesztelni. A Piston 3-ast Aliexpress-ről rendeltem egy Xiaomi direkt viszonteladótól, akitől a különböző Xiaomi kiegészítőket is szoktam beszerezni. ;)

    Piston II és Piston 3 technikai adatok összevetve
    (értelem szerűen első a II-es és második érték a 3-as):
    Impedancia: 16ohm ... 32ohm
    Érzékenység: 93dB/V ... 98dB/V
    Névleges terhelhetőség: 5mW
    Frekvenciatartomány: 20Hz - 20kHz
    Súly: 12g ... 14g
    Kábel: 1,2m ... 1,25m
    Csatlakozó: három eres 3,5mm-es jack

    Folytatás...

    Dominó85 9 éve 57

  • Knowledge Zenith GK-LPS - 50 dolláros fejhallgató a Nagy Falon túlról

    Képgaléria

    Sziasztok,

    soron következő bemutatóm alanya se nem Pioneer, se nem Sennheiser, de még csak nem is Skull Candy vagy Beats by Dre, mégis nagyon kellemesen csalódtam benne. Pár sorban ismertetném hát nektek legújabb szerzeményemet a Kínai Nagy Falon túlról, ami nem más mint egy Knowledge Zenith GK-LPS fejhallgató. Röviden a továbbiakban LPS. Az Aliexpressen megvehető prémium fejhallgatóként aposztrofált és hirdetett LPS-hez 27.99USD-ért jutottam hozzá, miután napi "SuperDeals" keretén belül akciósan 29.99USD lett a legolcsóbb helyen is 46USD-s fejes. A harmincból pedig úgy lett 28 dollár, hogy mikor a fizetésre mentem, kiírta, hogy aktiválva 2USD "bolti kupon". Nofene, mint utóbb kiderült 22USD feletti vásárlás esetén 2 dollár OFF van a csomagon. EMS-vel rendeltem, de adminisztrációs hiba miatt CN (China Post) trackinget kaptam. Nem zavart, mert mind a kettő ingyen lett volna és (tessék megkapaszkodni) rendeléstől számítva másnap már fel is lett adva a csomag, ami egy laza 11 (!) nap múlva a kezemben is lett. Éppen ma :P

    Folytatás...

    Dominó85 9 éve 5

  • Chuwi Vi8 - Belépő szintű, kellemes árfekvésű, Windows 8.1 alapú, 64bites tablet

    Bevezető

    A kínai webshopokat böngészve elegem lett a sokféle és hardveresen nem éppen acélos androidos tabletekből, így más alternatívát kerestem. Először az ismertebb webshopokban olvasgattam a Windows 8 vagy 8.1 alapú táblagépekről, de az áruk nem igazán tetszett. Így egy félfordulattal az Aliexpressen találtam magam, ahol különféle apróbb értékű dolgokat szoktam vásárolni. Hugomnak van egy Acer 7"-os androidos tabletje, aminek a képmérete nekem kicsinek tűnt, így mindenképpen nagyobbat szerettem volna. Ekkor bukkantam rá úgy 2014 November végén a Voyo A1 mini elnevezésű készülékre. Az Aliexpressen napi SuperDeal keretében 95USD áron kínálták, ám valami visszatartott attól, hogy megvegyem. Talán az eladó zéró értékelése és eladása is. :D Ekkor elnapoltam a kérdést, ami végül 2014 December közepe-vége felé újra aktuális lett. Felmentem az Aliexpress-re és leesett az állam... A Voyo A1 mini ára már 115-135USD között mozgott. Na banyeg, gondoltam akkor megint nem lesz olcsó Win-es tabletem. Alul azonban az egyik Voyo hirdetésénél "Az Ön figyelmébe ajánljuk" szekcióban feltűnt egy Chuwi Vi8 tablet. A cikkem pedig erről a táblagépről fog szólni.

    Folytatás...

    Dominó85 9 éve 3059

  • QFX MS-206 / RK S71 - Wireless Bluetooth Speaker 2.0 + Mini Subwoofer - Bemutató

    Sziasztok egy újabb Kínából szerzett kütyümmel fárasztanálak titeket. Most hogy betegen, beteg szabadságon vagyok időm végre engedi hogy bemutassam nektek a rengeteg néven futó QFX "márkájú" hordozható Li-Ion elemmel felvértezett sztereó bluetoothos hangszórót.

    Galéria a képre kattintva elérhető!

    Bemutatóm alanyát az Aliexpress oldaláról vettem. PostNL (holland posta) hozta, de jó magyar szokás szerint csücsült/használták (?) a vámosok kicsit mielőtt kézhez kaptam volna. Pedig a valós értéke (19USD) alapján hozzá se kellett volna szagolniuk, de ez van. Azért November 29 és December 5 között rágtam a kefét, mikor akarják még tovább húzni a dolgot, szerencsémre azonban Mátyás (nem a király), a kedvenc postásom hozta a csomit.

    Folytatás...

    Dominó85 9 éve 0

  • Blackview JK450 - MT6582M, 1GB ram két magos áron!

    Sziasztok,

    Az alábbi tesztben szeretném bemutatni nektek a Blackview égisze alatt megjelent JK450 típus jelzésű telefont. Sokaknak ismerős lehet a készülék, mivel 1-1-ben a Doogee DG450 köszön vissza.

    A hongkongi székhelyű Blackview egyelőre csupán egy szitázó vállalat, melynek termékpalettáján a nagy vállalatok befutott telefonjainak 1-1 másolatai találhatóak főleg. Én a készüléket a "cég" hivatalosnak vallott Aliexpresses oldaláról rendeltem meg. Jelenleg egy tokkal tartozik nekem a gyártó, de az úton van (2014.11.16-i infó szerint - pár napja feladva :D)

    Rendszer:

    A gyártó oldalán 4.4 KitKat szerepel, de a készüléket bekapcsolva angol nyelven egy 90%-ban stock android JellyBean fogadott. Átállítottam a nyelvet magyarra a menüből, majd lecsekkoltam az android verziót. 4.2.9... Hogy mi? ;] Több progival is megnéztem és mind ezt írta. Nyilvánvalóan mókolt kamu adat, mivel ilyen android verzió nem létezik. Feltehetőleg egy 4.2.1 vagy 4.2.2 rendszer a lelke a JK450-nek.

    Folytatás...

    Dominó85 9 éve 7

  • Xiaomi Mi Box Pro 2 "Enhanced" - 3rd generation Media Box :)

    Bevezető

    Xiaomi Mi Box Pro II

    Régóta foglalkoztattak már a médialejátszók és különféle média boxok. Így eldöntöttem, hogy az Android megfelelő fejlettsége esetén beruházok egyre. Nem titkoltan Kína felé vetettem tekintetem és végül a Xiaomi legújabb Mi Box-ára esett választásom, mely jelentős külső és belső ráncfelvarráson esett át. De erről majd később. Az Aliexpressen bukkantam rá legolcsóbban a kis androidos média boxra, így pár napos silabizálás után rákattintottam a "Place order" gombra. Nagy meglepetésemre a rendelés feladásától számított 9. napon a leveles postás hozta is az Mi Box 2 Pro-t. A készülék ára 20.500Ft-ban állt meg. Kecsegtetően olcsó, ugye? Nézzük hát, mit is kapunk ennyi pénzért.

    Külső/Megjelenés

    Az új verziós Xiaomi Mi Box jóval kisebb lett elődjénél és a változások eléggé szembetűnőek. A "tovább fejlesztett" Mi Box a 2. generációstól eltérően nem fényes és karcolódó plasztikból, hanem textúra szerű mattabb anyagból lett kiöntve. Tapintása elméletben sokkal jobb, viszont a koszt és az ujjlenyomatokat jobban gyűjti. Formára, alacsonyabb, kerekítettebbek a sarkai, formásabb és a talpán lévő gumibak keret is lágyabb anyagból készült.

    Folytatás...

    Dominó85 10 éve 9

  • Xiaomi Hongmi: átgondolt mobil, elgondolkodtató ár

    A hasonló MT6589T telefonokhoz képest drágának mondható, de kárpótol például a jó kamera, a tetszetős kinézete.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 64

  • Kinbas VP-X7 - Gamer egér kínai képzavarral...

    Sziasztok,

    az alábbi pár oldalban szeretném nektek bemutatni legújabb szerzeményemet, egy Kinbas VP-X7 optikai "gamer" egeret a Nagy Fal déli lakóitól. Az egeret az aliexpress.com oldalról rendeltem egyenesen a gyártótól (ingyenes szállítás, akár 1db rendelése esetén is). A termék nem vám köteles az értéke miatt, így a végösszeg megállt kőkemény 2.000 forintnál.

    Rendelési folyamat:

    2014.02.14 18:03 Küldemény felvéve
    2014.02.17 12:16 Célországba elküldve
    2014.02.17 23:39 Célországba elküldve
    2014.02.18 23:38 Célországba elküldve
    2014.02.23 02:34 Célországba megérkezett
    2014.02.23 02:43 Küldemény vám elé állítva
    2014.02.25 12:18 Bejövő küldemény vámkezelve
    2014.02.27 08:40 Budapest - Sashalom 1 posta - Postán átvehető
    2014.02.28 13:32 Budapest - Sashalom 1 posta - Postán kézbesítés regisztrálva

    Két hét alatt a kezembe vehettem a rágcsávót, ami a jelenlegi helyzet tükrében nem is olyan rossz idő. Jöjjön első körben egy unboxing videó:

    Folytatás...

    Dominó85 10 éve 94

  • Samsung SP2004C típusú találkozások - avagy a magyar emberek mentalitása

    Tiszteletem minden kedves ide tévedő PH-s kollegának,

    Jelen kis szösszenetemet egy Samsung SP2004C típusú merevlemez ihlette, illetve a hozzá fűződő sztorik, természetesen nevek nélkül. A történet azzal kezdődött, hogy még 2009 derekán vásároltam egy hibátlan (HDS 100/100) merevlemezt itt a Hardveraprón. Akkor még nem voltam PH-s tag, de az eladó korrekt volt és minden kérdésemre gyors és kielégítő válasszal szolgált. Az átvétel és a merevlemez szolgálatba állítása is zökkenőmentesen zajlott. Működésére nem volt panasz, szépen, tipikus Samsung-os "HDD ricsaj" mellett tette a dolgát. Samu-t 2 partícióra osztva majd 1 évig használtam, amikor is beszereztem mellé egy fejlettebb, egy tányéros HD502HJ F3-as merevlemezt. Így az új jövevényre került az oprendszerem is (ami persze idővel egy SSD-re vándorolt). Viszont a 200GB-os Samu adatait valamilyen oknál fogva (2. partíció) sohasem másoltam az új jövevényre... Örök hiba, már tudom.

    Folytatás...

    Dominó85 11 éve 9

  • Jiayu G3 - Több, mint a megszokott kínai minőség?!


    [Szilikon tokban a készülékem!]

    *** FRISSÍTVE: 2013.10.26***

    Sziasztok,

    a fent említett telefont szeretném röviden bemutatni nektek. Kínai készülékről van szó, még ha a képek alapján egy komolyabb gyártó termékének is tűnhet. Nem csak az illusztrációkon szép, a valóságban még inkább vonzó. Magyarországon hivatalosan nincs forgalomban. Kínából pedig az alábbi sorrendben jöttek ki különböző változatai:

    2012/III. negyedév vége - Jiayu G3 [MT6577, 1GB/4GB, PowerVR531 OC, MT6620, 2750mAh]
    2013/I. negyedév közepe - Jiayu G3N [MT6577, 1GB/4GB, PowerVR531 OC, MT6628Q, 2750mAh]
    2013/I - II. negyedév - Jiayu G3S és Jiayu G3T [MT6589 1,2-1-5Ghz, 1GB/4GB, PowerVR544MP, 2750mAh vagy 3000mAh]

    Nekem az első szériás 2 magos "sima" Jiayu G3 van. Jelen cikk is erről a telefonról készült anno!

    Folytatás...

    Dominó85 11 éve 292

  • Házbemutató: Yeong Yang YY-5601

    Masszív, jól szerelhető, tágas és nem utolsó sorban hűvös kuckó és végre a pontos neve is ismert!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 43

  • Pont két éve a PH-n!

    Szeretnék egy rövid köszönetet mondani a PH lapcsaládnak és a kedves, korrekt PH-ázóknak akikkel üzleteltem vagy épp csak jót beszélgettem, söröztem. Jó volt ez a két év, még több ilyet.

    365*2 = 730 nap tagság... F*ck yeah!

    Nyugodtan mondhatom kiérdemeltem a "Fanatikus tag" rangot. Naponta tucatszor nézem a lapcsalád tagjai által írt jobbnál jobb cikkeket. Igazából ennyit szerettem volna...

    Köszi a figyelmet, bár nem valószínű hogy sokan megtaláljátok eme személyes, nem sok tartalommal bíró és rövidke bejegyzésemet.

    Dominó85 12 éve 14

  • Adás-vételi szabályzat (vásárlás előtt kötelező tudomásul venni)

    Elérhetőségeim
    [adatlapomon]

    Megbízhatóságom/referenciám:
    [PH megbízhatóság]

    Innen jövök, ide jösz:
    [TérkéPH]

    Átvétel:

    Személyes: budapesti adás-vételt mindenképp előnyben részesítem (a pontos helyszínt egyeztetjük, de nem csupán telefonon, hanem privát-váltás formájában is, hogy nyoma maradjon!)

    Posta (nagyobb érték esetén futárral): költségét, hacsak másként nem állapodunk meg, a vevő fizeti! Kizárólag előreutalással vagy utánvétellel küldöm - minden esetben legalább ajánlva. Ebben az esetben külön felelősséget nem tudok a termék biztonságáért vállalni - hacsak a vevő értékbiztosítást nem kér, ennek a felára is a vevőt terheli.

    Garancia:
    A hirdetésem szövegében mindig feltüntetem az adott eszközre vonatkozókat, így ez az irányadó.

    Folytatás...

    Dominó85 12 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.