Hirdetés

2020. július 10., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Gitáros cuccaim

  Az egész úgy kezdődött, hogy 13 éves koromban kaptam haveromtól egy Sub Bass Monster kazit, aminek a végén maradt egy kis hely, így cimborám rámásolt 3.1 számot (Smells like teen spirit, In bloom, Come as you are, és valami furcsa 15 másodperces zaj, amiről először gőzöm nem volt hogy mi - hát a Breed :) ).

  Miután egész este ezt a három számot hallgattam, (persze Sub Bass mellett :D) másnap már kérdeztem is hogy ez mi? Nirvana - jött a válasz. Hmm.

  Lényegében minden, ami azóta történt az életemben, az valahogy visszavezethető arra, hogy totálisan rájuk kattantam. Ilyen a gitározás is, ami mostanában (~10 éve) már inkább kimerül a nosztalgiában.

  A gépemen található mappák rendszerezése közben rátaláltam egyet, ahol korábban gyűjtögettem az eddigi cuccaimról készült képeket (már ha készültek, sajnos nem gondoltam a jövőre és elég sokat nem is fotóztam le semmilyen módon). De ha már rátaláltam erre, valahol szeretném megörökíteni az emlékeimet, mert sokat már szinte teljesen el is felejtettem, pedig amikor megvoltak, azért mindegyik adott valamilyen élmény.

  Kezdjük, nagyjából de nem kizárólag időrendben.

  Folytatás...

  doeeg 3 hónapja 4

 • First world problems

  2020 van.

  1999-ben kaptam meg az első számítógépemet. Gyakran volt vele szívás.

  Ki emlékszik még, amikor kockás füzetben írtuk hogy milyen IRQ és DMA beállításokkal volt hang 1-2 játék alatt?

  Kis gondolkodás után szerintem most is fejből felidézném a másfél soros ARJ parancsot amivel az 1.44MB-os darabokra bontott Red Alertet kellett kitömöríteni.

  Vagy amikor másfél napig nem tudtam betárcsázni a netre, amikor rájjöttem hogy anyám félretette a kagylót a telefonon és nem kaptam vonalat...

  Volt sok izgalom HW és SW oldalon is bőven.

  Semmi futurisztikus meg scifi dolgot nem várok így 20 év múltán.

  Bluetoothos fejesen hallgatok általában zenét az itthoni laptopról, amíg dolgozok, sajnos az elmúlt pár napban nem figyeltem, hagytam lemerülni. Sebaj, van egy teljesen elfogadható minőségű vezetékes Xiaomi fülhallgatóm, dugjuk csak be amíg tölt. Hát apám, úgy szól mint egy Szokol rádió. Rosszul dugtam be? Nem, áll a jack mint a cövek, kihúz, bedug, megigazít, semmi különbség.

  Valami fostalicska vezérlő szoftver van a laptopon? (rád nézek, Realtek) Alig 10 perc keresgélés után megtaláltam a MaxxAudio Pro Waves csodát (a Realteké egy ergonómiai csoda ehhez képest), végre sikerült mindet disable-re tenni. Semmi változás a hangban.

  Folytatás...

  doeeg 3 hónapja 16

 • Szép időnk van

  #maradjotthon

  Segít-e bármit, ha ezredjére is leírja valaki? Aki egyetért, az már úgyis (velem együtt) otthon senyved. Aki nem ért egyet, az már ezt a mondatot se olvassa...

  Hogy értsük, miért írom ezt mégis, egy hasonlat: a fotós facebook csoportokat most ellepték a belezoomolt telihold-fotók.

  Mindenki posztolja pontosan ugyanaz a képet, íme a Hold, ezerszer, minden kontextus és egyediség nélkül. De a véleményem az, hogy attól hogy már ezerszer megcsinálta valaki más, nem vehetem el az élményt olyanoktól, akik még nem. Másrészt, mi a fenét lehet most csinálni otthonról, mint a teliholdat fotózni az ablakból?

  Most hogy szépen felvezettem, miért nem veszem el magamtól a hőbörgés élményét ;]

  Az emberek egy része hülye ésvagy tojik az egészbe, sokkal többet nem is kellene írnom.

  Folytatás...

  doeeg 3 hónapja

 • Rövidítések

  Csak két hülye rövidítés ami régóta böki a csőröm: a közös képviselő rendszeresen lph-t ír lépcsőház helyett. LéPcsőHáz, érted. Sok helyen láttam már. A másik, mostanában 1-2 hivatalos ügyben szórakoztam: kmft. Kelt mint fent. Kelt Mint FenT.

  Eszünkbe jut még más is?

  doeeg 4 hónapja 36

 • Avagy miért ez a patkányka a profilképem

  Stephan Pastis - Pearls before swine

  doeeg 9 hónapja 10

 • Laktózérzékenység

  „Évente több tízmilliárd forintot hagynak az államnál a laktózérzékenyek, akiknek a többsége nem is tudja, hogy a betegségük miatt adókedvezményre jogosultak” – ezzel kezdi az index.hu a témával foglalkozo cikkét, és most már én is :) Clickbait rulez.

  Jelenleg (2019) az évente visszakapható majdnem 90.000 Ft nem elhanyagolható összeg, érdekes módon mégis sokakat ér ez meglepetésként (pl. a fáradt gőzben is felvetődött a dolog, ennek apropóján születik ez az írás, hátha segít még valakinek). Így belegondolva, nekem sem mondta ezt anno az orvos, aki kiállította a súlyos, maradandó fogyatékossáról szóló igazolást.

  Másrészt, rengetegen élnek úgy, hogy folyamatosan vannak kisebb-nagyobb emésztési problémáik, emiatt rossz a közérzetük, feszengenek, stb. (csak Magyarországon a lakosság 15-30%-át érintheti, és sokan nem tudnak róla).

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 39

 • Marvel Cinematic Universe (nem éppen) végignézés

  Amikor ülsz a 9gag előtt, nézed az új mémeket, és nem érted... na, én Thanosnál éreztem ezt legutóbb :DDD Persze több ilyen MCU-hez kapcsolódó dolog volt már korábban is, és amikor egy sörözés közben a legújabb Avengers-re terelődött a szó (bármikor az elmúlt években), én úgy csöndben szürcsölgettem...

  Azt tudni kell, hogy sose voltam nagy képregényrajongó (utoljára a Kockást meg a Lucky Luke-ot olvastam), esetleg Marvel fan, vagy ilyesmi. Szeretem a jó filmeket, kb. ennyi. Az utolsó ide tartozó film, amit láttam a Vasember 3 volt, és azon a sorozaton kívül kb. minden más kimaradt. (ja nem, a Guardians és a Hangya első részei is megvoltak :D)

  Úgyhogy éppen itt volt az ideje némi hiánypótlásnak.

  Egy rövid google után mindenki megtalálhatja a javasolt megtekintési sorrendet, gondoltam, miért ne kövessem ezt én is. Persze a sorozatokra, kisfilmekre stb... Ain't nobody got time for that ;]

  Úgyhogy egyelőre maradok a filmeknél, szigorúan a villamoson, buszon nézve útközben, reggel is, este is van 1-1 órám, kb. naponta be tudok darálni egy filmet. Tudom, nem ez az optimális, de otthon most babázás van vakulásig.

  Hozzászólásokban spoiler alert!

  Folytatás...

  doeeg 2 éve 119

 • Ha ma csak egy weboldalt nyitsz meg, ez legyen az

  Igaz történet alapján

  Célszemély elindult otthonról. Bekapcsolta a telefonja kijelzőjét. A kezdőképernyőn rábökött a böngészőre. Beírta a címsorba: index.hu. Rákattintott egy cikkre. Egy új lapon rákeresett a "vodafone" kulcsszóra. Kettő darab hirdetést átgörgetett, a harmadik találatot megnyitotta. Közben az Örs vezér terére érkezett, átszállt a 2-es metróra. Rákeresett a "xiaomi night light" kifejezésre. Megnyitott egy képet az igeekphone.com oldalon. Stadionok metróállomás, 20 perc múlva beér dolgozni a munkahelyére. Elutasította a forgalmi akadályokról szóló értesítést. Megnyitotta a Defense Zone HD játékot. Beért az irodába. Megnyitotta az asztali böngészőben is a levelezését, elolvasott két levelet. A naptárban két új eseményt adott meg. Megnyitotta a logout.hu-t.

  Ez nem valami kémfilm, hanem a mai nap (=kb. 3 óra) nagyjából 250(!) bejegyzésének összefoglalója a google Saját tevékenységek oldalamon. Ebből van olyan 5 évnyi nekik.

  Igazából ezt már sokan, sok helyen megírták, kommentekben is gyakran előkerül, de valahogy az ember mégsem gondol ebbe bele, vagy azt mondja, "belefér".

  Folytatás...

  doeeg 3 éve 17

 • Orrsövény-műtét

  Mivel a biztatás nem szokott segíteni, rémtörténetekre meg nem voltam kíváncsi, már a műtét után dobom össze ezt a kis szösszenetet.

  Úgy kezdődött, hogy a fülemmel volt valami, így bementem a fül-orr-gégészetre. Kb. még az ajtóban álltam, már mondta az orvos, hogy aztabetyárjátmégilyenferdeorrsövénytnekie. Mondom, köszönöm, de a fülem fáj. Na jó, de nem-e horkolok, vagy nincs-e légzési nehézségem? Mondtam, hogy kb. 20 éve... Nalássa, ezt meg kell csináltatni.

  Kaptam beutalót a körzeti kórházba a fül-orr-gégészetre, ott is megvizsgáltak, és előjegyeztek aug. 28-ra műtétre. Tudni kell, hogy kb. 25 éve van szerencsém a kórházat megúszni, ellenben kiskoromban annál többet vendégeskedtem bennük, így egy elég komoly fehérköpeny-szindrómával vágtam neki a dolognak.

  Reggel étlen-szomjan megjelentem, hétre kérettek be, két másik orrsövényessel, és egy torokdaganatra műtött bácsival kerültem egy szobába (lelövöm a "poént", neki is köszönhetem, hogy egy jajszó nélkül megvagyok, szégyellném is magam, ha én nyavajognék, miközben ő majdhogynem vidáman tűri a sorsát). Nyilván hármunk közül én voltam az utolsó, így kb. délre már teljesen ki voltam tikkadva.

  Folytatás...

  doeeg 3 éve 50

 • Ha nagy leszek, fotográfus és fotótermék-kereskedő leszek

  Vágjunk bele! 30 éves koromra megjött elment sose volt eszem, így elkezdtem a fotós OKJ-s képzést. Hogy miért ezt? Miért pont most? Fogalmam sincs. Bár mióta fotózgatok, túl vagyok már ~30.000 képen (aki hivatásszerűen csinálja pl. az esküvőfotózást, valószínűleg most annyit mond, "Én is, minden szezonban. Kétszer."), valószínűleg a kedves olvasó sem futott még össze egy képemmel sem, és ez nem véletlen.

  Talán arra gondoltam, a különböző képértékelő oldalak, fórumok, FB-csoportok tele vannak olyan képekkel, amit én is bármikor elkészítenék, csak az kellene hozzá hogy felemeljem a s*ggem, és majd ez a lesz a motiváció ehhez? Vagy már most is vannak olyan képeim, amire ha ráeresztenék egy HDR effektet, máris ezerkéccá' lájkot kapna ezeken a helyeken?

  Megirigyeltem, hogy ismerősök esküvői-, baba-, termék-, kiskutyafüle-fotósai szinte semmi munkával mekkora összegeket akasztanak le, alulexponált, rosszul komponált, zajos, bemozdult képekkel? Túl sok szabadidőm és pénzem van a család, a barátok, a falmászás, a makettezés, és a gitározás mellett? Reménykedek, hogy majd eldobhatom a napi melómat, hogy azt csináljam, ami a hobbim, és még meg is élek belőle? Meg akarom mutatni, hogy namajdén jól, szépen, számlával, becsületesen, kedvesen, profin stb. fogom csinálni?

  Folytatás...

  doeeg 3 éve 111

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.