2017. március 23., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Különös szilveszter

  Boldog új évet minden kedves logout olvasónak!

  Ugyanitt szeretnék gratulálni minden kedves művész úrnak, és művésznőnek az elmúlt 80-90 percben előadott hang-, és fényorgiáért, szerintem a környező kb. 30000 lakos nevében is, igazán, nagyszerű, köszönöm! Sajnálom, hogy lassan lecseng - tippre alig 40 perc lehet hátra -, hiszen egy fárasztó hét/hónap/év megkoronázása ez a kis éjszakai szösszenet.

  Nagyszerű ötlet volt például, hogy két, egymástól 20 méterre épült tízemeletes közül is indítottak jópár rakétát, hiszen a 10. emeleti lakókat már nem is zavarták felesleges fényhatással, tekintve hogy a 8. környékéig se jutott a legtöbb. Bár én nem hallottam a visszatapsot, de nagyon sikeres lehetett, mert többször is megismételték. De kinézve az ablakon, többszáz, sőt ezer háztartás lehet hálás, csak itt a párszáz méteres környéken az óév ilyetén megkoronázásának. A szomszédból átszűrődő, kétségbeesett gyereksírás pedig az empátiámat is fejleszti. Igazán csodás éjszaka elé nézünk! :R

  doeeg 2 hónapja 83

 • Nirvana

  A hétvégén volt 25 éves a Nirvana Nevermind albuma. Öt éves voltam, amikor kijött, nyolc éves koromban már nem létezett a zenekar. Nekem persze akkor még fogalmam sem volt ezekről a dolgokról.

  "Tekerd vissza az elejére, Zsolti" - 2000 tavaszán, az életbe éppen belekóstoló, dacos tinédzserként hallottam egy cimborámnál egy számot, ami valahogy azonnal megfogott. Újra meghallgattuk. Aztán újra. Smells like teen spirit. Ilyen hülye címet hogy lehet adni egy számnak? De mindegy, jó ordibálós zene, mostantól ezt fogjuk hallgatni. Ennyibe került, hogy a Nirvana magával ragadjon. Ekkor még nem tudtam, hogy 10 évvel ezelőtt pármillió emberrel ugyanez történt. És nem csak az ordibálás miatt, szinte azonnal éreztem.

  Már az elején sem tudtam úgy tekinteni rájuk, mint ahogy sokan aposztrofálják őket: egy négyakkordos pop-rock zenekar, akit Kurt visz a hátán. Dave tehetsége és kreativitása, Krist dögös basszusjátéka és beszólásai hozzátartoztak a zenekarhoz, rengeteg felvételen csereberéltek hangszereket, Dave-nek saját felvételei is készültek egy-egy stúdióban két Nirvana szám között (lásd még Foo Fighters, ez is megérne egy misét). Hogy ezekre rájöjjek, egy dolognak volt nagy szerepe: az internetnek - itt találtam rá a bootlegekre, a kiadatlan számokra, és a koncertvideókra.

  Folytatás...

  doeeg 5 hónapja 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.