Hirdetés

2018. december 15., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ráz, bbbbbbbb

  Eljött hát újra. Az az időszak, amikor az irodaházban már ész nélkül tolják a fűtést, így a száraz levegő áramlása, és a gumitalpú bakancsok padlószőnyegen való surrogása olyan energiákat szabadít fel, hogy lassan az üvegajtóra is három centis szikrákat szórok a könyökemből, kisujjamból, a tenyerem éléből, bármiből, amivel hozzáérek bármihez. Szeressük.

  doeeg 2 hete 13

 • Nosztalgia alert, Reset chat userek ide!

  Volt egyszer (mivel már nincs, talán elfér itt) egy reset.hu nevű oldal. Az internet legszebb korában indult (2001 körül).

  Ezen az oldalon portálon minden (IS) megtalálható volt, linkgyüjtemény, apróhirdetés, ingyenes email, játékok, fórum, vendégkönyv, látogatottsági statisztika mérő script (nagyon fontos volt akkoriban!), és a legjobb része, a chat.

  Ez egy ugyanolyan Java (applet!) alapú chat volt, mint az akkoriban népszerű chathu, vagy sétáló chat (még léteznek, úgyhogy csakazértse írom le rendesen).

  Viszont az volt a sajátossága, hogy nagyjából 50-100 közötti ember használta. De úgy a teljes pályafutása alatt :DDD - viszont nagyon jó társaság jött össze az idők folyamán.

  Ha valaki magára ismer, és valami szép emléket előhoz a Forma-1 szoba, a Nirvana szoba, Piciici, az E. Fan club, dobjon egy hsz.-t :)

  doeeg 3 hete 0

 • Marvel Cinematic Universe (nem éppen) végignézés

  Amikor ülsz a 9gag előtt, nézed az új mémeket, és nem érted... na, én Thanosnál éreztem ezt legutóbb :DDD Persze több ilyen MCU-hez kapcsolódó dolog volt már korábban is, és amikor egy sörözés közben a legújabb Avengers-re terelődött a szó (bármikor az elmúlt években), én úgy csöndben szürcsölgettem...

  Azt tudni kell, hogy sose voltam nagy képregényrajongó (utoljára a Kockást olvastam), esetleg Marvel fan, vagy ilyesmi. Szeretem a jó filmeket, kb. ennyi. Az utolsó ide tartozó film, amit láttam a Vasember 3 volt, és azon a sorozaton kívül kb. minden más kimaradt. (ja nem, a Guardians és a Hangya első részei is megvoltak :D)

  Úgyhogy éppen itt volt az ideje némi hiánypótlásnak :D

  Egy rövid google után mindenki megtalálhatja a javasolt megtekintési sorrendet, miért ne kövessem én is. Persze a sorozatokra, kisfilmekre stb... Ain't nobody got time for that ;] Úgyhogy egyelőre maradok a filmeknél, szigorúan a villamoson, buszon nézve útközben, reggel is, este is van 1-1 órám, kb. naponta be tudok darálni egy filmet. Tudom, nem ez az optimális, de otthon babázás van vakulásig :)

  Hozzászólásokban possible spoiler alert!

  Folytatás...

  doeeg 1 hónapja 60

 • Első látásra...

  Egy menyasszony elsírja magát az esküvője napján....

  Hétköznapi dolog, gondolnád.

  Teljes sztori: a menyasszony elveszette a vőlegényét egy évvel az esküvő előtt, de úgy döntött, a kitűzött napon felölti a ruháját.

  Nem tudhatod, kinek mi segít a veszteség feldolgozásában.

  Ha módodban áll, értékeld azt, amid van az életben.

  doeeg 2 hónapja 6

 • Az autózásról még egyszer

  Utolsó (? ;] ) néhány random gondolatom a témában.

  5000 km, mióta megvan. Nincsenek illúzióim, töredékét éltem még csak át a forgalomban előforduló dolgoknak, de több mint a fél országot beautóztam 4 hónap alatt, autópályától a hegyekben kacskaringózó erdészeti magánútig, hajnalban, este, esőben, napsütésben. Sok ismerős, és családtag, akik nagyon "segítőkészek" és "tapasztaltabbak" a témában, egész évben nem vezetnek ennyit, főleg nem ennyi helyen.

  A legfontosabb tapasztalatom: az átlagos (magyar?) sofőr nem érti az autót, de nem is érdekli. Számára az autó nyűg. Nem "csak egy eszköz", hanem konkrétan teher. Ennek ellenére ez neki jár, az autó KELL, mert más módja természetesen nincs annak, hogy ő A-ból B-be eljusson.

  Tankoljad meg ötezeré', köszi. Az olajcserét, ja azt majd megcsinálja a Géza. A gumik kibírják azt a másfél hónapot télen, amikor tényleg hideg van, majd lassabban megyek addig. Akkor jó ha pörög, hangos, és gyors. Szerviz? Majd ha elromlik.

  Közvetlen környezetemből pár sztori:

  Folytatás...

  doeeg 2 hónapja 300

 • Mit kívánjak neked?

  Mit gondoltál, amikor egy takaros, ápolt, virágokkal telerakott, szépen és rendszeresen gondozott kis sírocskáról, amin a név mellett szereplő két évszám megegyezik, elloptad azt a kis angyalkát, ami nekünk a mi kis angyalkánkat jelentette? Mit mondhatnék neked, ha szembetalálkoznánk?

  Valószínűleg semmit... Ha erre volt szükséged, ott még a miénknél is nagyobb bajok lehetnek. Sajnállak.

  doeeg 2 hónapja

 • Hová lesz....?

  Mostanában meggyűlt a bajom a Spotify-jal, már fontolgattam, hogy visszamásolom a korábban megvásárolt zenéim biztonsági másolataként tárolt mp3-akat a telefonra. A probléma ott van, hogy amikor előfizettem a Spotify prémiumra, annyira megtetszett a dolog, hogy ezen a mappán nyomtam egy shift+del-t...

  Felmerült az örök kérdés: hová lesznek a letöltött zenéim, mit hallgatok, ha annyira ***** lesz már a Spotify szolgáltatása, hogy nem szeretnék többé fizetni a prémiumért (és jelen állás szerint nagyon közel van ez a pont)? És ha nem tetszik a Deezer, a Google Play Music, az iTunes, stb...?

  Sőt, mi lesz, amikor majd ezek a cégek csődbe mennek, és elérhetetlenné válik minden, amiért évek óta fizetek? Továbblépve, mi lesz, ha eltűnik a 10 éve magam előtt görgetett gmail levelezésem, a google calendarom, a kontaktok, a drive-on tárolt backupjaim, a 30 giga képem, a youtube-ra privátként mentett családi videók? A sorozatok, ebookok, filmek, amiket csak a Netflixen / HBO Go-n / Amazonon keresztül, online tudtam megnézni?

  Folytatás...

  doeeg 3 hónapja 21

 • Első autó 3...hónap és 3000 km után

  Szóval ott tartottunk, hogy elkezdtem pakolni a kilométereket a C-Max-ba, a havi ~1000 eddig nagyjából stabilan megvan. Relatíve ez nem is olyan sok, de 1-2 dolog már megváltozott a hozzáállásomon (valószínűleg ezen mindenki keresztülmegy idővel, és emiatt kezdek aggódni a jövőre nézve, hogy én is gyorshajtó k0cs0g leszek ;] ).

  Egyelőre nagyjából tartom magam a korábbi kijelentéseimhez (szabálykövetés, biztonság stb.), de baromi könnyű lenne elcsábulni. Aztán persze egy pillanat alatt elhessegetek minden ilyen gondolatot, mert ott ül mögöttem a család, és még egy nagyobb fékezést sem akarok kockáztatni a pöttöm miatt.

  Élvezem az autózást 90-nel, 110-zel, 130-cal, időnként az is lehet hogy 92, 114 és 137 az... de nem mindegy, hogy mikor, és hogyan. Továbbra sem tudom elfogadni a "csak az szabálytalan, amiért elkapnak" mentalitást, de megértem az okait. Az autó ad egy (legtöbbször hamis) biztonság / magabiztosság érzetet, és ahogy nő a levezetett kilométerek száma (egyesek ezt összetévesztik az úgynevezett rutinnal), ez egyre inkább eltölti az embert. Egy nyílegyenes, jól aszfaltozott száraz szakaszon, ha nincs a környéken más, és mondjuk mögöttem sem ül senki, lehet hogy én is odanyomom 1-2x.

  Folytatás...

  doeeg 3 hónapja 134

 • Gyermek

  Felsírt. Sosem hallottunk még szebb hangot. Anya hasára tették, és betakargatták. Ott megnyugodott. Soha még nem voltunk boldogabbak, mint abban a két órában (és persze majd ha nagyobb korában elmeséljük neki a történetet, látom magam előtt, hogy ártatlanul, cukin nézve megkérdezi, "de akkor mégis miért sírtatok?" :) ).

  Hiszen végig ő volt az. Aki két héttel a szülés előtt a frászt hozta ránk, mert megfordult farfekvésbe, majd egy hét múlva vissza a jó irányba. Aki minden teliholdkor (és azóta is) megőrült egy kicsit, és a létező összes irányban egyszerre nyúlkált ki a pocakból. Ő fintorgott, vagy épp mosolygott huncutul az ultrahang képeken. Ő volt, aki a legelején a leggyorsabban odaért, ahová kellett, és a kilenc hónap alatt végig nagyon kapaszkodott odabent, bármi történt.

  Van az a feltétlen, őszinte szeretet, amit csak egy szülő érezhet, afelé az emberi lény felé, akinek az élete a születésétől fogva a gondjaira van bízva. Amikor tiszta szívéből kacag, amikor keservesen sír, amikor minden tökéletes, amikor semmi sem lehetne rosszabb, amikor beteg, amikor szurit kap, amikor önfeledten játszik, örökké. Ha néha úgy is érezzük, megőrülünk, nem bírjuk, elfáradtunk, túl sok - ez az érzés végül mindent legyőz. Egyetlen mosolya is életre szóló jutalom bármennyi kínkeservesen átvészelt időért.

  Folytatás...

  doeeg 4 hónapja

 • Első saját autó, part 2 - Tapasztalatok

  Valahol ott hagytam abba, hogy megvan az autó, első szerviz következik.

  Gyorsan körbetelefonáltam a város márkaszervizeit, illetve a független, de ajánlott garázsait, begyűjtöttem az árakat. A márkaszervizek kb. egy áron dolgoztak anyagban és munkadíjban is, a függetlenek meg vagy messze voltak, vagy iszonyatosan leterheltek, vagy gyanúsan olcsók, így maradt az, hogy a legjobb értékelésű márkaszervizet kiválasztottam (+1 szavazat jött arra egy Mondeos munkatárstól), aztán bevittem oda.

  Komplett vezérlés, *olaj, * folyadék, *szűrő csere megvolt, kaptam mellé ajándékba egy ajánlatot futóműcserére, boldog is voltam, hát még az asszony, mikor elmondtam, hogy megvettem az autót, volt szervizben is, és mégis költeni kell még rá :DDD Nyilván ez félig-meddig csak poén, bár egyiken se örültünk, de a keret az megvan/volt az ilyenekre.

  Folytatás...

  doeeg 5 hónapja 49

 • Félezer nap

  Leaving flowers on your grave
  Show that I still care
  But black roses and Hail Mary-s
  Can't bring back what's taken from me

  :(

  doeeg 5 hónapja

 • Első saját autó, avagy hogyan (ne...?) part 1

  Bár két éve tartozom egy "Első saját lakás, avagy hogyan ne..." írással (persze kérdés, hogy kinek, mert csak én tudom, hogy akartam ilyet írni :DDD), de most van egy aktuálisabb téma is, hogy el ne felejtsem, inkább leírom.

  Sajnos én is erősítem azt a sztereotípiát, hogy ha elindul a család bővülése, akkor kell az autó... Szüleim 120, anyósék 170 kilométerre laknak Budapesttől, és bár ők már többször voltak nálunk látogatóba, azért az mégsem tartható még 1,5-2 évig, hogy mi nem megyünk. Bár 20 évet kibírtam buszon/vonatok, (pontosan ezen tapasztalatok miatt) pici gyerekkel még nem utaznék így egy darabig. Sok-sok nézelődés után a Ford C-Max modelljét választottuk, árban reálisnak a 10 év körüli modelleket láttuk (vagyis megvesszük az autót, és +30%-ot azonnal elégetünk rá gumi/vezérlés/olaj/szűrőcsere/átnézés címén, illetve felkészülünk még némi váratlan kiadásra is).

  Szóval, elkezdtem nézelődni a különböző hirdetési oldalakon, végül szűkítettem a hasznaltauto.hu kínálatára. Lehet hogy ezzel sok jó fogástól estem el ;] , de az idő is pénz, és minél kevesebb szüttyögéssel akartam túl lenni az egészen.

  Folytatás...

  doeeg 5 hónapja 18

 • Tegyük fel, hogy lejárt bérletem

  Érdekes kísérletet végeztem az elmúlt héten. Előző hétvégén megvettem a BKV bérletemet, viszont mivel még a korábbi érvényes volt 2 napig, a tárcámba raktam az újat. Persze azóta már rég azt kellett volna mutatnom mindenhol, viszont teljesen elfelejtettem (tehát rendelkeztem érvényes utazásra jogosító hóbelevanccal, nálam is volt, a szándék is megvolt hogy mutassam).

  Elsőajtós (tehát minden alkalommal bérlet-bemutatós) busz hoz-visz a metróhoz, ott a bejáratnál is ugye alap hogy mutatni kell, szóval kb. 30 alkalommal lejárt bérletet láttak az épp ellenőrzésre jogosult hölgyek/urak. Szerintetek hányszor szóltak egyáltalán, hogy "elnézést fiatalember, biztos benne, hogy ez a bérlet érvényes még"?

  A konklúzióm nem az, hogy minek fizetek a bérletért, hanem hogy miért nem veszik komolyabban az ellenőrzést (ezért nincs kommentelés, ez úgyis sokaknál betalálna :P )

  Miért nincs még/már elektronikus jegyrendszer, beléptetőkapukkal, ahelyett hogy levedlett nyugdíjas postások, meg közmunkásnak kinéző hobók posztolnak tök feleslegesen a folyamatosan áradó embertömeggel szemben? Talán akkor a sörrel a kézben, cigivel az arcban, a lazaságtól éppen csak szét nem eső úriembereknek, meg a némileg kifogásolhatú higiéniájú személyeknek nehezebb dolga lenne, ha velem együtt szeretnének utazni...

  doeeg 7 hónapja

 • Megrázó történet következik

  Valahogy tv elé keveredtem pár napja.. két dolog keltette fel a figyelmemet: 17:30 és 18:50 között (magazinműsor, hírműsor) hatszor (megszámoltam) hangzott el, hogy "figyelem, megrázó történet következik" - és amit durva, hogy be is tartották. Nem sorolom fel inkább, de csak pislogtam. Nem is az, hogy - főműsoridőben, még mindig millió közeli nézettségű műsorban, és ez csak az egyik csatorna -, egyáltalán szó van ilyenekről, hanem hogy nagyjából csak ilyenekről volt szó.

  Én nem hiszek a túlspiritualizált/ezoterizált dolgokban, de a tudatalatti egy tudományosan alátámasztott dolog - ha ilyen hírekkel töltjük meg a fejünket egy fárasztó nap végén, amikor inkább hagyni kéne a nap folyamán kapott (nyilván a legtöbbeknél szintén nem túl kellemes) ingereket feldolgozni... ne csodálkozzunk, hogy ilyen búvalb...élelt mindenki.

  Ami legalább ennyire sokkoló volt (nem, nem csak zavart, tényleg iszonyú durvának találom), hogy a reklámok több mint 50%-a arról szólt, hogy vegyél fel hitelt bármire. Ilyen hitel, olyan hitelkártya, 24 órán belül, nem kell tenned semmit, csak belepislogni a kamerába, már megy is a zsozsó. Műszaki cikkre, autóra, mopedre, szobafestőre (ő maga javasolja!), család bővülésre, a gyerek ballagására, "váratlan helyzetekre" (=mindenre)...

  Folytatás...

  doeeg 7 hónapja 20

 • A tökéletesség hibája - szinte hibátlan

  Igen, ha felkaptad a fejed, már tudod is, hogy miről lesz szó. Rövid, szubjektív, hozzáértést nélkülöző véleményem a Road legújabb albumáról.

  Talán ez az lemez korong album (képzavar: csak Spotify-on hallgatok zenét) amit azóta vártam, mióta befűztek +1 húrt a gitárokba. A rövid, intro-szerű Bocsánat helyett sorai után már tépi is le a fejet a 135 seb nyitóriffje (amikor először hallottam, valamiért azonnal a Watch my dying Idomtalan-ja ugrott be). A szöveg kemény, és persze ha valaki csak úgy felolvasná nekünk, akkor is azonnal felismerhető lenne, hogy ez bizony Road. A címadó Tökéletesség hibája már abszolút nem hagy kérdést, sem dallamvilágban, sem szövegben, (számomra) a klasszikus Emberteremtő világa elevenedik meg újra. A bátrak éjszakájáról nehéz lenne aktualitások nélkül beszélni, és valószínűleg ez nem véletlen (lásd még Lopott ezüstkanál, Hatodik..). Kötelező darab.

  Az Egyedül vagy messzire számomra eléggé töltelék, a M.A.T.T.-n se jött be ez a fíling (kb. mint a Kígyóméreg). Az én vérem vagy is inkább egy szájbarágós, nem pedig átérzős szám, kis dallamos, de zúzós, motivációs tinglitangli 16 éveseknek :) Azért headbangelni jól lehet rá, a szöveg szokás szerint már második hallgatásra ott van a nyelvemen.

  Folytatás...

  doeeg 8 hónapja 5

 • Kérdések, amikre valószínűleg nincs jó válasz

  Facebook csoport (adok veszek), szabályzatban világosan leírva hogy nincs licit, nincs 1ft, irányár kötelező, offolni tilos, illegál tilos, belépéssel elfogadod a szabályokat. Jön a hirdetés: xy, mit adnátok érte / 1ft, érdeklődni privátban / gázpisztoly, letiltott iphone, lézerblokkoló / tavalyi hóember eladó, admin légyszi hadd maradjon. Kommentekben flamewar. Admin jön, tiltás, törlés. Két perc múlva új poszt a csoportban: rohadtadmin, minekacsoporthanemhirdetni. Tiltás, törlés. Újabb posztok: rohadtadmin, diktatúra, viccelniselehet, stb.. Naponta. Ötször. Ötvenszer.

  Fotós csoport, napi x kép/fő a megengedett, ne linkeld a photography oldalad, ne hirdess, fogadd el ha az értékelhetetlen képed törlik, belépéssel ezt elfogadod. Feltölt nyolc mobilos szutykot, moderálják, következő poszt: én azt hittem hogy itt nem csak a profiknak van helye, ezért kilépek, szegény én.

  Üzleti célú / szakmai csoport. Szabályzat: profik vagyunk, ne offoljunk, ez nem az a hely, belépéssel elfogadod. Jön a kiscicás poszt, életenergia, oszdmegmertkülönben. Tag repül, jönnek a felháborodott kommentek: dedehogymiértnemlehet, szólásszabadság, ne legyünk már ilyen savanyúak. Naponta.

  Folytatás...

  doeeg 11 hónapja 35

 • Felkelt

  Szóval, lecseréltem a kicsit több mint három, de részeiben néhol már hat éves konfigomat. Egy AMD Athlon X4 740 3.20GHz duruzsolt benne, egy ASROCK FM2A88M Extreme4+ alaplapban, 2x4GB Kingmax DDR3 memória mellett, plusz a sallang. Mivel raktam alá egy SSD-t két éve, tökéletesen alkalmas volt mindenféle hétköznapi tevékenységre (net, film), sőt, mivel a gép megy otthonra szüleimnek, továbbra is alkalmas lesz :) Csak a nemrég vett tápegységet és a GTX750Ti-t mentettem át belőle az új konfigba.

  A fő ok a váltásra (legalábbis amivel magamnak és a környezetemnek megindoklom) az volt, hogy a képfeldolgozás (Lightroom, PS) eléggé tetű volt szegénykémen. Pár hónapja elég intenzíven elkezdtem ezeket a szoftvereket (ki)használni, egyre gyakrabban akadtak pillanatok, amikor az egész hóbelevancot kivágtam volna az ablakon, mert a legdurvább pillanatokban az egérmozdulatokat csak másodpercek múlva követték tényleges történések.

  Persze az igazi ok valószínűleg a kütyübizéria okozta izgalom, háromévente azért szeretem a konfig nagy részét lecserélni, megújítani.

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 3

 • Ilyen is csak velem történhet

  Kicsit sok a panaszkodós postom mostanában :DDD Na jó, még csak az se igaz, hogy ez a dolog csak velem történik... szóval kb. három hete kezdtem el nézelődni a piacon, hogy új PC-t rakjak össze a régi 5-6 éves AMD X4-es konfigom helyett.

  Nem vagyok teljesen rákényszerülve, mert a mai napig hiba nélkül működik, egész egyszerűen csak szutyok lassú, ha filmnézésen/böngészésen kívül másra használnám, és némileg stresszel a dolog, mikor hazaérek este 8-ra, és még nekiállnék a portfóliómon dolgozni, hogy 4 másodperc amíg egy ecsetvonásra reagál a PS, illetve kb 10-30-1000 másodperc egy kép exportja a Lightroomból (ja igen, a tanulmányaim kezdenek olyan szakaszba érni, amikor már kb. minden nap muszáj vagyok ezzel foglalkozni).

  Szóval a lényeg: RAM árak WTF, 3 hét alatt minimum 10%-ot, de simán van a kinézettek közül, amelyik laza 25%-ot drágultak???? :Y

  Ez most a Black Fridayra való felkészülés, hogy visszaárazzák, vagy a karácsonyi szezon előjele, vagy csak simán már sose lesz olcsóbb a memória?

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 9

 • Brand kialakítása

  Ha nagy leszek, fotográfus és fotótermék-kereskedő leszek, ezt már tudjuk. Nem biztos, hogy jövőre (sőt), vagy mondjuk 1-2 éven belül. Ettől függetlenül valamit szeretnék majd ezzel kezdeni, így muszáj előre gondolkodni.

  A doeegphotographystudios.hu elég hülyén hangzik, így viszont el kell gondolkoznom, milyen néven építeném fel a brandemet. Rettentő nagyképűen hangzik ez így, hogy egyelőre nagyjából 0 publikusan értékelhető képem van, és én magam sem tudom, hogy honnan hova tartok ezzel az egészzel. De ha lesz ebből az egészből valami, pár év múlva nagyon hálás leszek a múltbeli önmagamnak, hogy időben elkezdtem ezzel foglalkozni.

  Kellenne egy név, ami kifejezi, hogy főleg fotós tevékenységekkel, és hozzá kapcsolódó technikai dolgokkal foglalkozom (majd), ami jól hangzik youtube-videókban, blogon leírva, facebook oldalként, domainként, könnyen kimondható, hallás alapján megjegyezhető, pluszpontért külföldön is jól cseng ugyanaz a név.

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 11

 • Tok

  Kezdhetném azzal, hogy "nem akarok megmondóember lenni, de". Szóval, szerintem baromi jó vásárt csináltam, amikor 1990 forintért vettem kijelzővédőt a telefonomra, +500 forintért fel is rakattam a boltban (az első fólia gyártási hibás volt, így a srác laza mozdulattal kidobta, hozott egy újat, és felrakta azt - lehet tippelni, hogy mi lett volna ha én magamnak szüttyögök vele otthon, majd visszaviszem, és mondom, hogy valami nem stimmel).

  Szintén jó döntésnek tartom, hogy 3000 forintért egy komolyabb vastagságú szilikontokkal is megtámogattam a telefon védelmét.

  Így a telefon értékének egy jelentős részét (~10%) arra költöttem, hogy a saját bénaságom ellen bebiztosítsam magamat (tudni kell, hogy 3,5 évig használtam az előző telefonom, nem volt rajta tok, és a mai napig a kijelző mikrokarcai a legdurvább sérülései).

  Történt ugyanis, hogy tegnap, valami idióta módon sikerült befordulnom a mosdóba, és a telefon (amúgy 5,5"-os, még az én lapát tenyeremről is lelóg), egy szép nagy ívben kirepült a kezemből, pattant egyet a falon, majd kettőt a kövön, és arccal lefelé megállt. Igen, megúszta gond nélkül (nincs még egy hónapos amúgy).

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 11

 • Ha ma csak egy weboldalt nyitsz meg, ez legyen az

  Igaz történet alapján

  Célszemély elindult otthonról. Bekapcsolta a telefonja kijelzőjét. A kezdőképernyőn rábökött a böngészőre. Beírta a címsorba: index.hu. Rákattintott egy cikkre. Egy új lapon rákeresett a "vodafone" kulcsszóra. Kettő darab hirdetést átgörgetett, a harmadik találatot megnyitotta. Közben az Örs vezér terére érkezett, átszállt a 2-es metróra. Rákeresett a "xiaomi night light" kifejezésre. Megnyitott egy képet az igeekphone.com oldalon. Stadionok metróállomás, 20 perc múlva beér dolgozni a munkahelyére. Elutasította a forgalmi akadályokról szóló értesítést. Megnyitotta a Defense Zone HD játékot. Beért az irodába. Megnyitotta az asztali böngészőben is a levelezését, elolvasott két levelet. A naptárban két új eseményt adott meg. Megnyitotta a logout.hu-t.

  Ez nem valami kémfilm, hanem a mai nap (=kb. 3 óra) nagyjából 250(!) bejegyzésének összefoglalója a google Saját tevékenységek oldalamon. Ebből van olyan 5 évnyi nekik.

  Igazából ezt már sokan, sok helyen megírták, kommentekben is gyakran előkerül, de valahogy az ember mégsem gondol ebbe bele, vagy azt mondja, "belefér".

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 17

 • Orrsövény-műtét

  Mivel a biztatás nem szokott segíteni, rémtörténetekre meg nem voltam kíváncsi, már a műtét után dobom össze ezt a kis szösszenetet.

  Úgy kezdődött, hogy a fülemmel volt valami, így bementem a fül-orr-gégészetre. Kb. még az ajtóban álltam, már mondta az orvos, hogy aztabetyárjátmégilyenferdeorrsövénytnekie. Mondom, köszönöm, de a fülem fáj. Na jó, de nem-e horkolok, vagy nincs-e légzési nehézségem? Mondtam, hogy kb. 20 éve... Nalássa, ezt meg kell csináltatni.

  Kaptam beutalót a körzeti kórházba a fül-orr-gégészetre, ott is megvizsgáltak, és előjegyeztek aug. 28-ra műtétre. Tudni kell, hogy kb. 25 éve van szerencsém a kórházat megúszni, ellenben kiskoromban annál többet vendégeskedtem bennük, így egy elég komoly fehérköpeny-szindrómával vágtam neki a dolognak.

  Reggel étlen-szomjan megjelentem, hétre kérettek be, két másik orrsövényessel, és egy torokdaganatra műtött bácsival kerültem egy szobába (lelövöm a "poént", neki is köszönhetem, hogy egy jajszó nélkül megvagyok, szégyellném is magam, ha én nyavajognék, miközben ő majdhogynem vidáman tűri a sorsát). Nyilván hármunk közül én voltam az utolsó, így kb. délre már teljesen ki voltam tikkadva.

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 48

 • Okosabban kéne élni, annyit mondhatok

  Persze nem is az okosabban a jó szó, talán inkább tudatosabban, az ösztönöket legyőzve.

  Miről is van szó?

  Biztos vagyok benne, hogy szinte mindenki került olyan helyzetbe, amikor nagyobb változás történt az életében, vagy új helyzetekben találta magát (pl. általános iskola->középiskola, középiskola->egyetem, új munkahely, új partner), hogy "na most megmutatom".

  Megmutatom, hogy nem én leszek az új osztály geekje. Hogy visszafogom magam az "ami a szívemen, az a számon" félig-meddig humoros beszólásokkal, amikkel igazából nem akarok rosszat, de valahogy mindig rosszul sülnek el. Hogy ha segítség kell, akkor merek kérni, és viszonzom is, de nem mártírkodom. Hogy ha fejlődnöm kell, akkor nem panaszkodom, hanem megteszem azt, ami ehhez szükséges. Megmutatom, hogy ha határozottan kell fellépni, akkor nem csuklik el a hangom és kezdek el dadogni, és sosem mondom azt, hogy "nekem mindegy". Keresem mások társaságát, és nem utasítom el, ha közelednek felém.

  Aztán valahogy mindig az történik, hogy előtör belőlem az, aki vagyok, és rövid úton kiütéssel legyőzi azt, aki lenni akarok. Képtelen vagyok kitörni a komfortzónámból, és legyőzni az évtizedes beidegződéseket.

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 21

 • Miért nem védekezünk?

  "Milyen szép színed van", dícsértek meg valamelyik nap. Közben én tudtam: ez annak az ára, hogy kétszer elég durván leégtem már idén, meg is említettem, hogy nem kistehén nyalta fel rám ezt a "szép" színt. A reakció: "Na és, jól néz ki, nem?"

  A karom, és a félkopasz fejem azóta is hámlik egy kicsit. Mivel az első (komolyabb leégést okozó) alkalommal szandálban voltam, a lábfejemre konkrétan két barna négyzet sült, ahol a csatok nem fedték :DDD

  A lényeg, hogy azt veszem észre az ismerősi körben, (persze ez minősítheti az ismerősi köröm, illetve engem is, hiszen én választom meg az ismerősöket, barátokat.. nem tudom, milyen arányban gondolkoznak így az emberek) hogy úgy általában, a megelőzésre nem sok figyelmet fordítanak az emberek, a bajt megelőzni b*ziknak való, és velünk úgyse történhet meg semmi rossz.

  Tavaly felújítottunk, így millió példát tudok hozni:
  - a parketta alatt valami porhanyós farostlemez volt, nem számítva a 30 évnyi szobamocskot, ami lerakódott közé. Amikor felszedtük az egészet, repült mindenfelé a finom por. Maszk nem volt rajtunk, minek az, fölösleges, gyorsan végzünk, egy normális maszk drága, stb.. Szerencsére ez inkább szerves anyag(nak tűnt), de gondolom, nem növelte meg a tüdőnk élettartamát.

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 21

 • Fidget

  Tegnap az utam egy gyerekrendezvény mellett vitt el, és 10 méteren 4-5 fingörszpringör (© Sebestyén Balázs) dobozt számoltam meg, széttépve, szétdobálva, valamint nyilván minden gyerek ezekkel a b*szokkal szórakozott (gondolom elérte a célját, hogy egyébként valami galériát látogattak csoportosan).

  Értem én, hogy ma már mindenki ADIHADI, autista, meg diszlexiás meg nem tudom még milyen divatok vannak mostanában (irónia on!), de 20 éve ezt úgy hívták, hogy "maradjálnyugodtanas*ggedenkisfiammer'felképellek".

  Persze a mai világban már minden pillanatban kell valami impulzus, hogy egy percre se maradjon az ember gyereke ingerszegény környezetben, talán egy hajszálnyival ez még jobb is, mintha a facebookot nyomkodná, de érdekes módon már a kollégák is kitalálták, hogy nem tudnak meglenni a fidget cubeok nélkül, pedig eddig hót csendben és nyugalomban is tudtak koncentrálni a munkára...

  Persze lehet, hogy ha kipróbálnám, én se akarnám letenni :DDD

  doeeg 1 éve 55

 • Budapest - Füredi úti lakótelepről valaki?

  Ha valaki Bp. XIV. Füredi út - Vezér utca - Örs környéki, és/vagy bárhol máshol a négy lépcsőházas, 10 emeletes, liftes, szintenként 2x49m2 és 2x68m2-es lakásokkal rendelkező panelban lakik, írjon egy hsz-t / privit légyszi :) Nagyszabású szociológiai kísérletet szeretnék végezni.

  Ilyenekre gondolok.

  doeeg 1 éve 4

 • Ha nagy leszek, fotográfus és fotótermék-kereskedő leszek

  Vágjunk bele! 30 éves koromra megjött elment sose volt eszem, így elkezdtem a fotós OKJ-s képzést. Hogy miért ezt? Miért pont most? Fogalmam sincs. Bár mióta fotózgatok, túl vagyok már ~30.000 képen (aki hivatásszerűen csinálja pl. az esküvőfotózást, valószínűleg most annyit mond, "Én is, minden szezonban. Kétszer."), valószínűleg a kedves olvasó sem futott még össze egy képemmel sem, és ez nem véletlen.

  Talán arra gondoltam, a különböző képértékelő oldalak, fórumok, FB-csoportok tele vannak olyan képekkel, amit én is bármikor elkészítenék, csak az kellene hozzá hogy felemeljem a s*ggem, és majd ez a lesz a motiváció ehhez? Vagy már most is vannak olyan képeim, amire ha ráeresztenék egy HDR effektet, máris ezerkéccá' lájkot kapna ezeken a helyeken?

  Megirigyeltem, hogy ismerősök esküvői-, baba-, termék-, kiskutyafüle-fotósai szinte semmi munkával mekkora összegeket akasztanak le, alulexponált, rosszul komponált, zajos, bemozdult képekkel? Túl sok szabadidőm és pénzem van a család, a barátok, a falmászás, a makettezés, és a gitározás mellett? Reménykedek, hogy majd eldobhatom a napi melómat, hogy azt csináljam, ami a hobbim, és még meg is élek belőle? Meg akarom mutatni, hogy namajdén jól, szépen, számlával, becsületesen, kedvesen, profin stb. fogom csinálni?

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 97

 • Nirvana

  A hétvégén volt 25 éves a Nirvana Nevermind albuma. Öt éves voltam, amikor kijött, nyolc éves koromban már nem létezett a zenekar. Nekem persze akkor még fogalmam sem volt ezekről a dolgokról.

  "Tekerd vissza az elejére, Zsolti" - 2000 tavaszán, az életbe éppen belekóstoló, dacos tinédzserként hallottam egy cimborámnál egy számot, ami valahogy azonnal megfogott. Újra meghallgattuk. Aztán újra. Smells like teen spirit. Ilyen hülye címet hogy lehet adni egy számnak? De mindegy, jó ordibálós zene, mostantól ezt fogjuk hallgatni. Ennyibe került, hogy a Nirvana magával ragadjon. Ekkor még nem tudtam, hogy 10 évvel ezelőtt pármillió emberrel ugyanez történt. És nem csak az ordibálás miatt, szinte azonnal éreztem.

  Már az elején sem tudtam úgy tekinteni rájuk, mint ahogy sokan aposztrofálják őket: egy négyakkordos pop-rock zenekar, akit Kurt visz a hátán. Dave tehetsége és kreativitása, Krist dögös basszusjátéka és beszólásai hozzátartoztak a zenekarhoz, rengeteg felvételen csereberéltek hangszereket, Dave-nek saját felvételei is készültek egy-egy stúdióban két Nirvana szám között (lásd még Foo Fighters, ez is megérne egy misét). Hogy ezekre rájöjjek, egy dolognak volt nagy szerepe: az internetnek - itt találtam rá a bootlegekre, a kiadatlan számokra, és a koncertvideókra.

  Folytatás...

  doeeg 2 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.