Hirdetés

2018. június 20., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Tegyük fel, hogy lejárt bérletem

  Érdekes kísérletet végeztem az elmúlt héten. Előző hétvégén megvettem a BKV bérletemet, viszont mivel még a korábbi érvényes volt 2 napig, a tárcámba raktam az újat. Persze azóta már rég azt kellett volna mutatnom mindenhol, viszont teljesen elfelejtettem (tehát rendelkeztem érvényes utazásra jogosító hóbelevanccal, nálam is volt, a szándék is megvolt hogy mutassam).

  Elsőajtós (tehát minden alkalommal bérlet-bemutatós) busz hoz-visz a metróhoz, ott a bejáratnál is ugye alap hogy mutatni kell, szóval kb. 30 alkalommal lejárt bérletet láttak az épp ellenőrzésre jogosult hölgyek/urak. Szerintetek hányszor szóltak egyáltalán, hogy "elnézést fiatalember, biztos benne, hogy ez a bérlet érvényes még"?

  A konklúzióm nem az, hogy minek fizetek a bérletért, hanem hogy miért nem veszik komolyabban az ellenőrzést (ezért nincs kommentelés, ez úgyis sokaknál betalálna :P )

  Miért nincs még/már elektronikus jegyrendszer, beléptetőkapukkal, ahelyett hogy levedlett nyugdíjas postások, meg közmunkásnak kinéző hobók posztolnak tök feleslegesen a folyamatosan áradó embertömeggel szemben? Talán akkor a sörrel a kézben, cigivel az arcban, a lazaságtól éppen csak szét nem eső úriembereknek, meg a némileg kifogásolhatú higiéniájú személyeknek nehezebb dolga lenne, ha velem együtt szeretnének utazni...

  doeeg 1 hónapja

 • Megrázó történet következik

  Valahogy tv elé keveredtem pár napja.. két dolog keltette fel a figyelmemet: 17:30 és 18:50 között (magazinműsor, hírműsor) hatszor (megszámoltam) hangzott el, hogy "figyelem, megrázó történet következik" - és amit durva, hogy be is tartották. Nem sorolom fel inkább, de csak pislogtam. Nem is az, hogy - főműsoridőben, még mindig millió közeli nézettségű műsorban, és ez csak az egyik csatorna -, egyáltalán szó van ilyenekről, hanem hogy nagyjából csak ilyenekről volt szó.

  Én nem hiszek a túlspiritualizált/ezoterizált dolgokban, de a tudatalatti egy tudományosan alátámasztott dolog - ha ilyen hírekkel töltjük meg a fejünket egy fárasztó nap végén, amikor inkább hagyni kéne a nap folyamán kapott (nyilván a legtöbbeknél szintén nem túl kellemes) ingereket feldolgozni... ne csodálkozzunk, hogy ilyen búvalb...élelt mindenki.

  Ami legalább ennyire sokkoló volt (nem, nem csak zavart, tényleg iszonyú durvának találom), hogy a reklámok több mint 50%-a arról szólt, hogy vegyél fel hitelt bármire. Ilyen hitel, olyan hitelkártya, 24 órán belül, nem kell tenned semmit, csak belepislogni a kamerába, már megy is a zsozsó. Műszaki cikkre, autóra, mopedre, szobafestőre (ő maga javasolja!), család bővülésre, a gyerek ballagására, "váratlan helyzetekre" (=mindenre)...

  Folytatás...

  doeeg 2 hónapja 20

 • A tökéletesség hibája - szinte hibátlan

  Igen, ha felkaptad a fejed, már tudod is, hogy miről lesz szó. Rövid, szubjektív, hozzáértést nélkülöző véleményem a Road legújabb albumáról.

  Talán ez az lemez korong album (képzavar: csak Spotify-on hallgatok zenét) amit azóta vártam, mióta befűztek +1 húrt a gitárokba. A rövid, intro-szerű Bocsánat helyett sorai után már tépi is le a fejet a 135 seb nyitóriffje (amikor először hallottam, valamiért azonnal a Watch my dying Idomtalan-ja ugrott be). A szöveg kemény, és persze ha valaki csak úgy felolvasná nekünk, akkor is azonnal felismerhető lenne, hogy ez bizony Road. A címadó Tökéletesség hibája már abszolút nem hagy kérdést, sem dallamvilágban, sem szövegben, (számomra) a klasszikus Emberteremtő világa elevenedik meg újra. A bátrak éjszakájáról nehéz lenne aktualitások nélkül beszélni, és valószínűleg ez nem véletlen (lásd még Lopott ezüstkanál, Hatodik..). Kötelező darab.

  Az Egyedül vagy messzire számomra eléggé töltelék, a M.A.T.T.-n se jött be ez a fíling (kb. mint a Kígyóméreg). Az én vérem vagy is inkább egy szájbarágós, nem pedig átérzős szám, kis dallamos, de zúzós, motivációs tinglitangli 16 éveseknek :) Azért headbangelni jól lehet rá, a szöveg szokás szerint már második hallgatásra ott van a nyelvemen.

  Folytatás...

  doeeg 2 hónapja 4

 • Kérdések, amikre valószínűleg nincs jó válasz

  Facebook csoport (adok veszek), szabályzatban világosan leírva hogy nincs licit, nincs 1ft, irányár kötelező, offolni tilos, illegál tilos, belépéssel elfogadod a szabályokat. Jön a hirdetés: xy, mit adnátok érte / 1ft, érdeklődni privátban / gázpisztoly, letiltott iphone, lézerblokkoló / tavalyi hóember eladó, admin légyszi hadd maradjon. Kommentekben flamewar. Admin jön, tiltás, törlés. Két perc múlva új poszt a csoportban: rohadtadmin, minekacsoporthanemhirdetni. Tiltás, törlés. Újabb posztok: rohadtadmin, diktatúra, viccelniselehet, stb.. Naponta. Ötször. Ötvenszer.

  Fotós csoport, napi x kép/fő a megengedett, ne linkeld a photography oldalad, ne hirdess, fogadd el ha az értékelhetetlen képed törlik, belépéssel ezt elfogadod. Feltölt nyolc mobilos szutykot, moderálják, következő poszt: én azt hittem hogy itt nem csak a profiknak van helye, ezért kilépek, szegény én.

  Üzleti célú / szakmai csoport. Szabályzat: profik vagyunk, ne offoljunk, ez nem az a hely, belépéssel elfogadod. Jön a kiscicás poszt, életenergia, oszdmegmertkülönben. Tag repül, jönnek a felháborodott kommentek: dedehogymiértnemlehet, szólásszabadság, ne legyünk már ilyen savanyúak. Naponta.

  Folytatás...

  doeeg 5 hónapja 35

 • Memoirs 1.

  Fura, hogy mióta direkt szoktam gondolkozni azon, milyen apró történeteket örökítsek meg itt (főleg) magamnak, baromira nem jutnak eszembe, hiába ülök mélyen magamba merülve a gép előtt. Bezzeg a legalkalmatlanabb időpontokban, amikor semmi esélyem lejegyezni akár csak kulcsszavakat is, amiről majd később felidézem, egyfolytában pörögnek a képek, élmények.

  Most "szerencsére" erről a feledékenységről beugrott valami. Mindig is hajlamos voltam a paranoia határát súrolva aggódni, nehogy valamit elfelejtsek (bejárati ajtót bezárni, villanyokat leoltani, elektromos dolgokat kihúzni), sokszor van, hogy az utcáról megyek vissza emiatt a lakásba. Gyakran szoktam ugyanis minimális esélyű, illetve abszolút lehetetlen szcenáriókat beképzelni, és kompletten lejátszani a fejemben (ha egy-egy meredekebb ilyet leírnék, valószínűleg instant kapnám a beutalót bizonyos intézményekbe :DDD ), majd ezek miatt akár a fizikai rosszullét határáig idegesíteni magamat.

  Folytatás...

  doeeg 5 hónapja 1

 • Memoirs 0.

  Időről időre előfordul, hogy bevillannak olyan dolgok, amik "nagyon régen" történtek az életemben (ugye, 30 évesen ez még relatív). Igazából ezek (nekem ;] ) tök jó sztorik, csak már annyira fakók az emlékek, hogy ha pl. egy beszélgetésben szóba kerülnek a fiatalkorunk eseményei, érdekességei, nem mindig ugranak be maguktól, hogy "jaaa, emlékszem amikor...". Én vagyok már ilyen szenilis, vagy valójában annyira jelentéktelenek, hogy nekem sem fontosak annyira, hogy eszembe jussanak? Valószínűleg azért amik néha-néha előjönnek, voltak annyira meghatározó részei az életemnek, hogy a megmaradt agysejtecskéim érdemesnek találják a megőrzésre.

  A másik oldala ezeknek a történeteknek, hogy epizódszerűen jönnek elő, pont mint egy sorozatnál, ami diszkrét részekre osztható, közöttük nincs semmilyen kitöltés vagy történés, és sokszor lezáratlanul végződnek, vagy brutális cliffhangerrel, esetleg egy távolbamerengős jelenettel érnek véget, drámai zenével (a fejemben... tudom mire gondoltok :DDD).

  Igazából semmi célom ezekkel, azon kívül, hogy egy helyen össze legyenek gyűjtve, meg talán egy kicsit szórakoztassák azt, aki arra vetemedik, hogy elolvassa őket.

  Folytatás...

  doeeg 6 hónapja 1

 • Felkelt

  Szóval, lecseréltem a kicsit több mint három, de részeiben néhol már hat éves konfigomat. Egy AMD Athlon X4 740 3.20GHz duruzsolt benne, egy ASROCK FM2A88M Extreme4+ alaplapban, 2x4GB Kingmax DDR3 memória mellett, plusz a sallang. Mivel raktam alá egy SSD-t két éve, tökéletesen alkalmas volt mindenféle hétköznapi tevékenységre (net, film), sőt, mivel a gép megy otthonra szüleimnek, továbbra is alkalmas lesz :) Csak a nemrég vett tápegységet és a GTX750Ti-t mentettem át belőle az új konfigba.

  A fő ok a váltásra (legalábbis amivel magamnak és a környezetemnek megindoklom) az volt, hogy a képfeldolgozás (Lightroom, PS) eléggé tetű volt szegénykémen. Pár hónapja elég intenzíven elkezdtem ezeket a szoftvereket (ki)használni, egyre gyakrabban akadtak pillanatok, amikor az egész hóbelevancot kivágtam volna az ablakon, mert a legdurvább pillanatokban az egérmozdulatokat csak másodpercek múlva követték tényleges történések.

  Persze az igazi ok valószínűleg a kütyübizéria okozta izgalom, háromévente azért szeretem a konfig nagy részét lecserélni, megújítani.

  Folytatás...

  doeeg 6 hónapja 3

 • Ilyen is csak velem történhet

  Kicsit sok a panaszkodós postom mostanában :DDD Na jó, még csak az se igaz, hogy ez a dolog csak velem történik... szóval kb. három hete kezdtem el nézelődni a piacon, hogy új PC-t rakjak össze a régi 5-6 éves AMD X4-es konfigom helyett.

  Nem vagyok teljesen rákényszerülve, mert a mai napig hiba nélkül működik, egész egyszerűen csak szutyok lassú, ha filmnézésen/böngészésen kívül másra használnám, és némileg stresszel a dolog, mikor hazaérek este 8-ra, és még nekiállnék a portfóliómon dolgozni, hogy 4 másodperc amíg egy ecsetvonásra reagál a PS, illetve kb 10-30-1000 másodperc egy kép exportja a Lightroomból (ja igen, a tanulmányaim kezdenek olyan szakaszba érni, amikor már kb. minden nap muszáj vagyok ezzel foglalkozni).

  Szóval a lényeg: RAM árak WTF, 3 hét alatt minimum 10%-ot, de simán van a kinézettek közül, amelyik laza 25%-ot drágultak???? :Y

  Ez most a Black Fridayra való felkészülés, hogy visszaárazzák, vagy a karácsonyi szezon előjele, vagy csak simán már sose lesz olcsóbb a memória?

  Folytatás...

  doeeg 7 hónapja 9

 • Brand kialakítása

  Ha nagy leszek, fotográfus és fotótermék-kereskedő leszek, ezt már tudjuk. Nem biztos, hogy jövőre (sőt), vagy mondjuk 1-2 éven belül. Ettől függetlenül valamit szeretnék majd ezzel kezdeni, így muszáj előre gondolkodni.

  A doeegphotographystudios.hu elég hülyén hangzik, így viszont el kell gondolkoznom, milyen néven építeném fel a brandemet. Rettentő nagyképűen hangzik ez így, hogy egyelőre nagyjából 0 publikusan értékelhető képem van, és én magam sem tudom, hogy honnan hova tartok ezzel az egészzel. De ha lesz ebből az egészből valami, pár év múlva nagyon hálás leszek a múltbeli önmagamnak, hogy időben elkezdtem ezzel foglalkozni.

  Kellenne egy név, ami kifejezi, hogy főleg fotós tevékenységekkel, és hozzá kapcsolódó technikai dolgokkal foglalkozom (majd), ami jól hangzik youtube-videókban, blogon leírva, facebook oldalként, domainként, könnyen kimondható, hallás alapján megjegyezhető, pluszpontért külföldön is jól cseng ugyanaz a név.

  Folytatás...

  doeeg 7 hónapja 11

 • Tok

  Kezdhetném azzal, hogy "nem akarok megmondóember lenni, de". Szóval, szerintem baromi jó vásárt csináltam, amikor 1990 forintért vettem kijelzővédőt a telefonomra, +500 forintért fel is rakattam a boltban (az első fólia gyártási hibás volt, így a srác laza mozdulattal kidobta, hozott egy újat, és felrakta azt - lehet tippelni, hogy mi lett volna ha én magamnak szüttyögök vele otthon, majd visszaviszem, és mondom, hogy valami nem stimmel).

  Szintén jó döntésnek tartom, hogy 3000 forintért egy komolyabb vastagságú szilikontokkal is megtámogattam a telefon védelmét.

  Így a telefon értékének egy jelentős részét (~10%) arra költöttem, hogy a saját bénaságom ellen bebiztosítsam magamat (tudni kell, hogy 3,5 évig használtam az előző telefonom, nem volt rajta tok, és a mai napig a kijelző mikrokarcai a legdurvább sérülései).

  Történt ugyanis, hogy tegnap, valami idióta módon sikerült befordulnom a mosdóba, és a telefon (amúgy 5,5"-os, még az én lapát tenyeremről is lelóg), egy szép nagy ívben kirepült a kezemből, pattant egyet a falon, majd kettőt a kövön, és arccal lefelé megállt. Igen, megúszta gond nélkül (nincs még egy hónapos amúgy).

  Folytatás...

  doeeg 7 hónapja 11

 • Ha ma csak egy weboldalt nyitsz meg, ez legyen az

  Igaz történet alapján

  Célszemély elindult otthonról. Bekapcsolta a telefonja kijelzőjét. A kezdőképernyőn rábökött a böngészőre. Beírta a címsorba: index.hu. Rákattintott egy cikkre. Egy új lapon rákeresett a "vodafone" kulcsszóra. Kettő darab hirdetést átgörgetett, a harmadik találatot megnyitotta. Közben az Örs vezér terére érkezett, átszállt a 2-es metróra. Rákeresett a "xiaomi night light" kifejezésre. Megnyitott egy képet az igeekphone.com oldalon. Stadionok metróállomás, 20 perc múlva beér dolgozni a munkahelyére. Elutasította a forgalmi akadályokról szóló értesítést. Megnyitotta a Defense Zone HD játékot. Beért az irodába. Megnyitotta az asztali böngészőben is a levelezését, elolvasott két levelet. A naptárban két új eseményt adott meg. Megnyitotta a logout.hu-t.

  Ez nem valami kémfilm, hanem a mai nap (=kb. 3 óra) nagyjából 250(!) bejegyzésének összefoglalója a google Saját tevékenységek oldalamon. Ebből van olyan 5 évnyi nekik.

  Igazából ezt már sokan, sok helyen megírták, kommentekben is gyakran előkerül, de valahogy az ember mégsem gondol ebbe bele, vagy azt mondja, "belefér".

  Folytatás...

  doeeg 8 hónapja 17

 • Orrsövény-műtét

  Mivel a biztatás nem szokott segíteni, rémtörténetekre meg nem voltam kíváncsi, már a műtét után dobom össze ezt a kis szösszenetet.

  Úgy kezdődött, hogy a fülemmel volt valami, így bementem a fül-orr-gégészetre. Kb. még az ajtóban álltam, már mondta az orvos, hogy aztabetyárjátmégilyenferdeorrsövénytnekie. Mondom, köszönöm, de a fülem fáj. Na jó, de nem-e horkolok, vagy nincs-e légzési nehézségem? Mondtam, hogy kb. 20 éve... Nalássa, ezt meg kell csináltatni.

  Kaptam beutalót a körzeti kórházba a fül-orr-gégészetre, ott is megvizsgáltak, és előjegyeztek aug. 28-ra műtétre. Tudni kell, hogy kb. 25 éve van szerencsém a kórházat megúszni, ellenben kiskoromban annál többet vendégeskedtem bennük, így egy elég komoly fehérköpeny-szindrómával vágtam neki a dolognak.

  Reggel étlen-szomjan megjelentem, hétre kérettek be, két másik orrsövényessel, és egy torokdaganatra műtött bácsival kerültem egy szobába (lelövöm a "poént", neki is köszönhetem, hogy egy jajszó nélkül megvagyok, szégyellném is magam, ha én nyavajognék, miközben ő majdhogynem vidáman tűri a sorsát). Nyilván hármunk közül én voltam az utolsó, így kb. délre már teljesen ki voltam tikkadva.

  Folytatás...

  doeeg 9 hónapja 44

 • Okosabban kéne élni, annyit mondhatok

  Persze nem is az okosabban a jó szó, talán inkább tudatosabban, az ösztönöket legyőzve.

  Miről is van szó?

  Biztos vagyok benne, hogy szinte mindenki került olyan helyzetbe, amikor nagyobb változás történt az életében, vagy új helyzetekben találta magát (pl. általános iskola->középiskola, középiskola->egyetem, új munkahely, új partner), hogy "na most megmutatom".

  Megmutatom, hogy nem én leszek az új osztály geekje. Hogy visszafogom magam az "ami a szívemen, az a számon" félig-meddig humoros beszólásokkal, amikkel igazából nem akarok rosszat, de valahogy mindig rosszul sülnek el. Hogy ha segítség kell, akkor merek kérni, és viszonzom is, de nem mártírkodom. Hogy ha fejlődnöm kell, akkor nem panaszkodom, hanem megteszem azt, ami ehhez szükséges. Megmutatom, hogy ha határozottan kell fellépni, akkor nem csuklik el a hangom és kezdek el dadogni, és sosem mondom azt, hogy "nekem mindegy". Keresem mások társaságát, és nem utasítom el, ha közelednek felém.

  Aztán valahogy mindig az történik, hogy előtör belőlem az, aki vagyok, és rövid úton kiütéssel legyőzi azt, aki lenni akarok. Képtelen vagyok kitörni a komfortzónámból, és legyőzni az évtizedes beidegződéseket.

  Folytatás...

  doeeg 10 hónapja 21

 • Miért nem védekezünk?

  "Milyen szép színed van", dícsértek meg valamelyik nap. Közben én tudtam: ez annak az ára, hogy kétszer elég durván leégtem már idén, meg is említettem, hogy nem kistehén nyalta fel rám ezt a "szép" színt. A reakció: "Na és, jól néz ki, nem?"

  A karom, és a félkopasz fejem azóta is hámlik egy kicsit. Mivel az első (komolyabb leégést okozó) alkalommal szandálban voltam, a lábfejemre konkrétan két barna négyzet sült, ahol a csatok nem fedték :DDD

  A lényeg, hogy azt veszem észre az ismerősi körben, (persze ez minősítheti az ismerősi köröm, illetve engem is, hiszen én választom meg az ismerősöket, barátokat.. nem tudom, milyen arányban gondolkoznak így az emberek) hogy úgy általában, a megelőzésre nem sok figyelmet fordítanak az emberek, a bajt megelőzni b*ziknak való, és velünk úgyse történhet meg semmi rossz.

  Tavaly felújítottunk, így millió példát tudok hozni:
  - a parketta alatt valami porhanyós farostlemez volt, nem számítva a 30 évnyi szobamocskot, ami lerakódott közé. Amikor felszedtük az egészet, repült mindenfelé a finom por. Maszk nem volt rajtunk, minek az, fölösleges, gyorsan végzünk, egy normális maszk drága, stb.. Szerencsére ez inkább szerves anyag(nak tűnt), de gondolom, nem növelte meg a tüdőnk élettartamát.

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 21

 • Fidget

  Tegnap az utam egy gyerekrendezvény mellett vitt el, és 10 méteren 4-5 fingörszpringör (© Sebestyén Balázs) dobozt számoltam meg, széttépve, szétdobálva, valamint nyilván minden gyerek ezekkel a b*szokkal szórakozott (gondolom elérte a célját, hogy egyébként valami galériát látogattak csoportosan).

  Értem én, hogy ma már mindenki ADIHADI, autista, meg diszlexiás meg nem tudom még milyen divatok vannak mostanában (irónia on!), de 20 éve ezt úgy hívták, hogy "maradjálnyugodtanas*ggedenkisfiammer'felképellek".

  Persze a mai világban már minden pillanatban kell valami impulzus, hogy egy percre se maradjon az ember gyereke ingerszegény környezetben, talán egy hajszálnyival ez még jobb is, mintha a facebookot nyomkodná, de érdekes módon már a kollégák is kitalálták, hogy nem tudnak meglenni a fidget cubeok nélkül, pedig eddig hót csendben és nyugalomban is tudtak koncentrálni a munkára...

  Persze lehet, hogy ha kipróbálnám, én se akarnám letenni :DDD

  doeeg 1 éve 55

 • Budapest - Füredi úti lakótelepről valaki?

  Ha valaki Bp. XIV. Füredi út - Vezér utca - Örs környéki, és/vagy bárhol máshol a négy lépcsőházas, 10 emeletes, liftes, szintenként 2x49m2 és 2x68m2-es lakásokkal rendelkező panelban lakik, írjon egy hsz-t / privit légyszi :) Nagyszabású szociológiai kísérletet szeretnék végezni.

  Ilyenekre gondolok.

  doeeg 1 éve 4

 • Ha nagy leszek, fotográfus és fotótermék-kereskedő leszek

  Vágjunk bele! 30 éves koromra megjött elment sose volt eszem, így elkezdtem a fotós OKJ-s képzést. Hogy miért ezt? Miért pont most? Fogalmam sincs. Bár mióta fotózgatok, túl vagyok már ~30.000 képen (aki hivatásszerűen csinálja pl. az esküvőfotózást, valószínűleg most annyit mond, "Én is, minden szezonban. Kétszer."), valószínűleg a kedves olvasó sem futott még össze egy képemmel sem, és ez nem véletlen.

  Talán arra gondoltam, a különböző képértékelő oldalak, fórumok, FB-csoportok tele vannak olyan képekkel, amit én is bármikor elkészítenék, csak az kellene hozzá hogy felemeljem a s*ggem, és majd ez a lesz a motiváció ehhez? Vagy már most is vannak olyan képeim, amire ha ráeresztenék egy HDR effektet, máris ezerkéccá' lájkot kapna ezeken a helyeken?

  Megirigyeltem, hogy ismerősök esküvői-, baba-, termék-, kiskutyafüle-fotósai szinte semmi munkával mekkora összegeket akasztanak le, alulexponált, rosszul komponált, zajos, bemozdult képekkel? Túl sok szabadidőm és pénzem van a család, a barátok, a falmászás, a makettezés, és a gitározás mellett? Reménykedek, hogy majd eldobhatom a napi melómat, hogy azt csináljam, ami a hobbim, és még meg is élek belőle? Meg akarom mutatni, hogy namajdén jól, szépen, számlával, becsületesen, kedvesen, profin stb. fogom csinálni?

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 77

 • Nirvana

  A hétvégén volt 25 éves a Nirvana Nevermind albuma. Öt éves voltam, amikor kijött, nyolc éves koromban már nem létezett a zenekar. Nekem persze akkor még fogalmam sem volt ezekről a dolgokról.

  "Tekerd vissza az elejére, Zsolti" - 2000 tavaszán, az életbe éppen belekóstoló, dacos tinédzserként hallottam egy cimborámnál egy számot, ami valahogy azonnal megfogott. Újra meghallgattuk. Aztán újra. Smells like teen spirit. Ilyen hülye címet hogy lehet adni egy számnak? De mindegy, jó ordibálós zene, mostantól ezt fogjuk hallgatni. Ennyibe került, hogy a Nirvana magával ragadjon. Ekkor még nem tudtam, hogy 10 évvel ezelőtt pármillió emberrel ugyanez történt. És nem csak az ordibálás miatt, szinte azonnal éreztem.

  Már az elején sem tudtam úgy tekinteni rájuk, mint ahogy sokan aposztrofálják őket: egy négyakkordos pop-rock zenekar, akit Kurt visz a hátán. Dave tehetsége és kreativitása, Krist dögös basszusjátéka és beszólásai hozzátartoztak a zenekarhoz, rengeteg felvételen csereberéltek hangszereket, Dave-nek saját felvételei is készültek egy-egy stúdióban két Nirvana szám között (lásd még Foo Fighters, ez is megérne egy misét). Hogy ezekre rájöjjek, egy dolognak volt nagy szerepe: az internetnek - itt találtam rá a bootlegekre, a kiadatlan számokra, és a koncertvideókra.

  Folytatás...

  doeeg 1 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.