2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Néhány hangi fogalom leírása, ahogy én látom (hallom) :)

    Megfigyeltem, hogy audióban és HiFi-ben mindenkinél az a fogalomkör válik szélesebbé, részletesebbé, amire az illető érzékeny, illetve fontos számára. Pl. a tonalitással kapcsolatos fogalmak, frekvenciatartományok, vagy pontossággal, részletességgel kapcsolatos fogalmak, vagy épp a teret különböző aspektusból leíró fogalmak, melyek bár rokonok, összekapcsolódnak, mégis mindegyik egy kicsit másra vonatkozik. Kialakul, hogy az illető számára fontos terület kissé eltérő tulajdonságait is külön tudja választani, "meg tudja beszélni". A nekem (mint magam előtt is többször is kiderült) legfontosabb terület a térrel kapcsolatos.
    Mielőtt rátérnék ezekre, gaborka8x8 kérdésére én is PuMbA hozzászólásával tudnék legjobban válaszolni, magam is így gondolom.

    Ezen kívül amiket én még megkülönböztetek, megfigyelek:

    transzparencia - részletesség - pontosság - szeparáció - légiesség - tér(nagyság) - és így tovább... fogalomkör.

    Ezek némelyikébe bejátszik a tonalitás is, és némelyike értelmezhető külön tartományokra is (pl. pontosság)

    Folytatás...

    .DLL 8 éve

  • Musiland monitor 01 US Mark 2 DAC

    Az egyik legújabb Musiland DAC-ról lesz szó ami a közelmúltban megjelent, ez pedig a Monitor széria jelenleg legkisebb tagja a 01 US méghozzá a Mark 2, ami komolyabb változásokat sejtet a készülékben (korábban is voltak változások, de csak mögé írt évszámmal különböztették meg).

    A külsejéről már rengeteg kép készült, fellehető szerte az interneten, de a belsejéről még nem találtam egyetlen képet sem, csak a nagytesó 02 US-ről.
    A topológia hasonló, mint a 02 Mark 2-nél, egyedül az analóg szekció különbözik, a 01-nél egy db IC felel mind a vonali-, mind a fejhallgató kimenetért, és a két kimenet párhuzamosan szól, elhagyták a relét, ami vált közöttük (előnye is, hátránya is van).
    Kezdjük:


    Megkapta a 03 US házát, de rövidebb 19mm-rel.


    "SuperDSP 210" − erről csak annyit tudni, hogy egy ARM processzor, ez felelős az USB kapcsolatért és a jelfeldolgozásért. Tőle balra egy Winbond flash memória található.

    Folytatás...

    .DLL 8 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.