2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ittasan kerékpározott elvették a jogosítványát (absurd sorozat)

    [link]
    " történetem egyszerű, kerékpárra szálltam – ez egy elektromos bicikli –, de előtte alkoholt fogyasztottam. Nem éreztem úgy, hogy mindez akadályozott volna a biztonságos kerékpározásban. Mentem, amikor megállítottak a rendőrök és megszondáztattak. Ezt követően mondták, hogy feljelentenek és el fogják venni a jogosítványomat. A rendőr annyit mondott, hogy ha sima kerékpár, akkor semmi gondom nem lett volna, de így ugrik a jogosítványom."

    "Valóban egy különös esetről van szó, hiszen sem a kerékpár, sem az elektromos kerékpár nem engedélyköteles, azonban van egy olyan kúriai döntés, amely véleményem szerint alkotmányellenes, és kimondja, hogy bevonható annak a személynek a vezetői engedélye, aki 300 wattot meghaladó teljesítményű elektromotorral szerelt járművet vezet alkoholos befolyásoltság alatt. Én javasoltam Sáros úrnak, hogy adjunk be egy méltányossági kérelmet a bíróságra, amelyben kérni fogjuk azt, hogy visszakaphassa a vezetői engedélyét. Reményeim szerint erre hamarosan sor is kerül – mondta a tapasztalt szakjogász."

    djculture 8 éve 10

  • Nincs karácsony Kevin nélkül.

    Elérkezik nemsokára a meghitt karácsony és vele a reszkessetek betörők összes részének vetítése a kertévékben. Ha valakinek esetleg hiánya támadna angolul is megnézheti alig 910forintért a youtube-on: ;] [link]

    Boldog reszketés és betörés mentes karácsonyt mindenkinek! ;]

    djculture 8 éve 7

  • Intel vs asrock 0:1

    Skylake nem k-s prociknál sikerült megkerülnie az Asrocknak a mesterséges tuning korlátozást. A vállalat tájékoztatása szerint a következő BIOS-frissítés után az összes Z170 chipsetes alaplapjával megoldható lesz a tuningolás. Az AsRock alaplapjaiban tuningolhatóvá váló processzorok: Pentium G4400, G4500, G4520, Core i3-6100, i3-6300, i3-6320, Core i5-6400, i5-6500, i5-6600 és Core i7-6700.

    djculture 8 éve 2

  • Guszti bácsi van már pénz? Csak hogy ne a Norvégok nyerjenek..

    Utóirat Gusztibának volt pénze : 2:1-re nyertünk!

    djculture 8 éve 0

  • Jövőre a drónok reptetéséhez előre engedélyt kell kérni a légügyi hivataltól elektronikus uton.

    A jövőben nem kell engedélyt kérni a drónok használatához, de be kell jelenteni a legkisebb hobbi kopter birtoklását is a Légyügyi Hivatalnak. A kereskedők azt jósolják, hogy karácsonykor a legkeresettebb termék lesz a boltokban. Aki megvette, reptetni is akarja, amit minden alkalommal szabályosan jelezni kell a nem várt légi balesetek elkerülése érdekében.

    "Gyorshajtási" bírságra számíthat, aki szabálytalanul használja

    A bejelentés a leendő elektronikus hivatal oldalain kaphat helyet. Nagyon jó megjelenítői rendszerek vannak már, amik mutatják, hogy éppen hol számíthatunk valamilyen aktivitásra. Ehhez hozzá lehet rendelni a szükséges korlátozásokat is, amelyek például a repülési magasságot korlátozzák. „Amikor egyértelműen korlátozott, vagy elzárt légtérben reptet valaki, arról mindenképpen tudomást szerzünk. Minden ilyen esetben eljárunk, megkeressük a drón gazdáját, aki sajnos büntetésre számíthat. A bírság mértéke körülbelül a gyorshajtási bírságokhoz mérhető”

    Forrás: M1 híradó. [link]

    djculture 8 éve 10

  • Ma 86 éves gyerekkorom meghatározó szinésze.

    Ma 86 éves gyerekkorom meghatározó filmszínésze Bud Spencer ( Carlo Pedersoli )
    Remélem még sokáig boldogit minket eme gyalázatosan lezüllött világban

    Utóirat: A két régi barát találkozása:

    djculture 8 éve 15

  • Ha internetes portálokon rendszeresen értékesítesz a gazdasági tevékenység megkezdésének bejelentését irják elő.

    A NAV ellenőrei internetes megfigyelés/ adatgyűjtés alapján kiszúrtak egy embert aki rendszeresen értékesített ruházati termékeket és egyéb dolgokat. Az ellenőrök álnéven egy tolltartót rendeltek az érintett férfitől, majd a termék átvételére találkozót szerveztek, amelynek során az eladó nem adott nyugtát vagy számlát. Az ellenőrzés eredményeként a NAV megállapította, hogy az illető bejelentés nélkül végzett gazdasági tevékenységet, amiért mulasztási bírság megfizetésére kötelezték. A férfi azonban vitatja az adóhatóság határozatát, azt állítva, hogy nem követett el jogsértést. Ez az ügy jutott el most a Luxemburgi Europai Biróság-hoz.
    A felek között nem vitatott, hogy a férfit az értékesítései tekintetében nem terheli személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettség, mivel azok összértéke nem haladja meg az adókötelezettség keletkezéséhez szükséges 600 ezer forintot. A NAV viszont úgy véli, hogy az áfára és az adózás rendjére vonatkozó szabályok alapján a férfinek, mint gazdasági tevékenységet folytatónak be kellett volna jelentenie a tevékenységét.

    Folytatás...

    djculture 8 éve 10

  • Macska szerencse...

    Párszor azt hittem átrobog rajta az autó vagy a kamion...

    djculture 9 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.