2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • szolnok_retro

    djculture 9 éve 3

  • Január 1-töl dokumentálni kell minden autóból kibontott alkatrészt a bontóknak.

    Minden kibontott és eladásra kerülő alkatrészröl külön nyilvántartást kell vezetni. Rögzíteni kell, hogy melyik- járműből származik az alkatrész a bontási átvételi igazolás számának feltüntetésével
    A bontónak garantálnia kell azt, hogy a bontott alkatrész alkalmas a közúti közlekedésre.
    Végül azt kell rögzíteni a nyilvántartásba, hogy a bontott alkatrész mikor került eladásra.

    Ezzel kb vége is a használt autó alkatrészek hivatalos vásárlásának...

    djculture 9 éve 3

  • Artisjus jogdíjak 2015-ben

    Az igazságügyi miniszter a napokban jóváhagyta az Artisjus 2015-ös szerzői jogdíjtervezetét: egyes üres hordozói díjak – többek között a táblagépeké – 5-12 százalékkal csökkennek január elsejétől. A tavaly kiterjesztett jogdíjnak köszönhetően 2014-ben fehéredett a tablet piac. A forgalom idén várhatóan meghaladja a 650 ezer darabot.

    Idén 30 százalékkal csökkent a mobiltelefonok és 20 százalékkal a digitális televíziózásnál műsorrögzítésre használt eszközök (set top box) jogdíja, ugyanakkor a díjfizetési kötelezettséget az elmúlt egy évben kiterjesztették a táblagépekre is. Jövőre folytatódik a csökkenés: 5-12 százalékkal mérséklődnek egyes üres hordozók – például: pendrive, memóriakártya, mobiltelefon, tablet – árába beépített jogdíjak, amelyek a szabad magánmásolásokat, azaz a művészek kiesett bevételét hivatottak kompenzálni.

    Egyszeri díjcsökkentés mértéke:
    •Kép-, illetve hanghordozóként használható memóriakártyák: 10 százalék
    •Külső, hordozható háttértárolók (például Pendrive, USB Flash Drive, külső SSD): 12 százalék
    •Audio, illetve audiovizuális tartalom lejátszására alkalmas mobiltelefon készülékekbe integrált tárolóegységek: 5 százalék
    •Audio, illetve audiovizuális tartalom lejátszására alkalmas táblagépekbe (tablet pc, média tablet) integrált tárolóegységek: 5 százalék
    •Merevlemezes külső háttértároló (például külső merevlemez, külső HDD): 8 százalék

    Folytatás...

    djculture 9 éve 5

  • Bankcsőd amit eddig csak tv-ben és újságokban látott az ember (na meg a postabanknál annak idején) manapság itthon is aktuális hírré vált..

    Bankcsőd amit eddig csak tv-ben és újságokban látott az ember manapság itthon is aktuális hírré vált.
    Most éppen a Tisza takarék ment csődbe rengeteg ember életét (akinek oda utalódik a fizetése/nyugdija) megkeserítve.

    A Magyar Nemzeti Bank H-JÉ-I-548/2014. számú határozatával, feltételes hatállyal visszavonta a Tisza Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét, és ezzel egyidejűleg felügyeleti biztosként kirendelte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft-t (1071 Budapest, Damjanich u. 11-15.). Az irányadó jogszabályok alapján a feladatok ellátására felügyeleti biztosok kijelölésére került sor.

    Egy Tisza takarékos ügyfél levele:

    Tiszaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetem, -illetve vezettem ,amire hamarosan rátérek- a számlámat évek óta. A mai napig meg is voltam elégedve a szolgáltatásaikkal és a dolgozókkal is, ám ma olyan történt, amire álmomban sem gondoltam volna.
    Délután elindult a család bevásárolni. Púpos a kosár, gyerünk fizetni. Ekkor döbbenten tapasztaltam, amikor fizetésre került a sor, gondok jelentkezetek.

    Folytatás...

    djculture 9 éve 65

  • Közlekedj okosan..

    djculture 9 éve 4

  • Ingyenes kézpénzfelvétel trükköző vagy? Akkor büntetésre számíthatsz..

    NGM pénteken a közlönyben megjelent rendelete szerint.
    A magáról nyilatkozatában valótlanságot állító, a lehetőséggel jogosulatlanul élő ügyfeleknek visszamenőleges hatállyal, egy összegben kell megfizetniük bankjuknak minden nem megfizetett tranzakciós forintot.

    djculture 9 éve 11

  • internetadó kosszorúadó szappanadó

    Ne fürödj le azaz szappanadó..

    djculture 9 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.