2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Rebellion összevissza kamuzva letíltatott több ezer sniper elite 3 kulcsot a steam-en.

    Rebellion arra hivatkozva hogy az egyik pc kiskereskedelmi szolgáltató szólt nekik hogy lopott kulcsok kerültek ki letíltatott több ezer steam fiókról minden sniper elite 3-at.
    Egy két ember irta nekik hogy nem kellene ezt valamivel igazolni, rendőrségi papírok vagy egyebek. Erre felajánlottak mindenkinek egy kill hitlers dlc-t akik tudják igazolni hogy jóhiszeműen jártak el. [link]
    Közben elterjedt a hír hogy semmiféle lopásról nincs szó csak a rebellion túl alacsonynak találta az előrendelői árát és 60+ kiskereskedőtől visszavonta az összes kulcsot és csak a steam-röl megvett játékot tekinti eredetinek.

    [link]

    djculture 10 éve 17

  • Nav elkezdte letíltani a legnagyobb külföldi online fogadási oldalakat..

    [link]
    "Első lépésként a NAV hirdetményt jelentet meg a honlapján az illegális tevékenységet folytató oldal ellen indított eljárásban hozott határozatáról. Tizenöt nap elteltével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) végrehajtja a blokkolást úgy, hogy valamennyi internetszolgáltatót felszólítja a fogadási oldal hozzáférhetetlenné tételére.
    blokkolási folyamat több lépcsőből áll. Most a bet-at-home.com, a betclic.com és a hu.sportingbet.com internetes oldalak esetében kezdődik meg, de további oldalak blokkolására is készül a felügyelet."

    Szerk közben tovább dolgozik a hatóság:

    mayplay.com és a betsson.com is megkapta a blokkolási határozatot a NAV-tól

    [link]

    djculture 10 éve 7

  • Betiltott szerekkel végzik a szúnyogírtást...

    A két civil szervezet szerint a szúnyogirtást olyan az Európai Unióban már betiltott szerrel végezték, illetve tervezik végezni, veszélyeztetve ezzel az emberek egészségét. Nem értik, hogy az ÁNTSZ miért engedélyezi a jogszabály által betiltott, mérgező anyagok alkalmazását, és miért nem az emberi szervezetre bizonyítottan nem káros szerekkel küzdenek a szúnyogok ellen.

    A Reslin Premium olajban esbiol (S-bioalletrin) és permetrin található, melyet tavaly uniós szinten kivontak a forgalomból - hívják fel a figyelmet, utalva arra, hogy a vonatkozó jogszabály szerint 2008. augusztus 22-től az EU területén ezek a szerek nem árusíthatók. Ezzel szemben az ÁNTSZ sajátos értelmezése szerint ezek a szerek a kiskereskedelemben a "szavatossági lejárati idejükig árusíthatók és felhasználhatók" - teszik hozzá a civil érdekvédők.

    A cucc adatlapja: [link]

    djculture 10 éve 78

  • Reklámadó a közösségi oldalakon is.

    A reklámadóról szóló hétfőn benyújtott törvénytervezet csak a nyitánya egy folyamatnak, a közösségi oldalakat is bevonnák az adózói körbe - mondta L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő, a reklámadóról szóló törvényjavaslat előterjesztője kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormánypárti politikus úgy véli, hétfőn joggal vetették fel elemzők, hogy a beterjesztett javaslat alapján nehezen tudják bevonni az adózói körbe a közösségi szolgáltatókat, amelyek már a reklámbevételek nagyon nagy részét elviszik .

    Példaként említette, hogy rendszeresen hirdetnek a Facebookon, célzott hirdetések jelennek meg a Youtube-on, s látják, hogy "a Google-t milyen módon használják pénzért konkrét információk eljuttatására". Jelentős reklámbevételhez jutnak ezek a cégek, amely után sem áfa, sem társasági nyereségadó nem gazdagítja a magyar államkasszát - hangsúlyozta L. Simon László

    Adót kellene fizetnie a Magyarországon letelepedett médiaszolgáltatóknak, azoknak, akik nem Magyarországon telepedtek le, de napi műsoridejüknek legalább a felében magyar nyelven sugároznak, az interneten magyar nyelvű reklámok közzétételéért, de még a hirdetőoszlopok, ingatlanok, hirdetőtáblák és a járművek után is. Azaz a Mahírnak, de még a BKK-nak is kellene reklámadót fizetnie.

    djculture 10 éve 3

  • financiális okok miatt leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás 7 megyében

    Az állami intézkedések miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt június 30-át követően hét megyében financiális okok miatt leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás - közölte Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke pénteki szolnoki szakmai összejövetelük után az MTI-vel

    A szolgáltatás leállása Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd.

    Vidra Zoltán hozzátette: a jelen lévő tagvállalatok képviselői - beleértve az önkormányzati tulajdonú társaságokat is - kijelentették, hogy a jelenlegi jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat még kijelölés esetén sem pótolni, mert sem létszámban, sem eszközben nincsenek felkészülve, és likviditási helyzetükben sincsenek tartalékok.

    djculture 10 éve 10

  • Pulyka amely csirkévé változott..

    Nyolc pulykatermék azonnali visszahívására kötelezett egy hazai élelmiszer-előállítót a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI), miután a hatóság vizsgálata bebizonyította, hogy a termékek – megnevezésükkel ellentétben – egyáltalán nem, vagy csupán elenyésző mértékben tartalmaznak pulykahúst. A hamisítványok között három áruházlánc saját márkás terméke is szerepel.

    djculture 10 éve 34

  • Kínában állami hivatalokban működő számítógépen betiltották a windows8 használatát

    "Peking biztonsági okokra hivatkozva rendelte el a tilalmat. A kormányrendelet szerint tilos a Windows 8 operációs rendszert telepíteni az állami szervek által beszerzett asztali számítógépekre, laptopokra és tabletekre. A tilalom csak a hivatali gépekre vonatkozik, a magántulajdonban lévőket nem érinti
    Forrás híradó.hu:
    [link]

    djculture 10 éve 4

  • szerb árvízkárosult elhunyt a magyar határon..

    Egy 66 éves szerb nyugdíjas a magyar határon halt meg szívinfarktusban, miután három órán át váratták egy szobában, írja a Serba Insajd, amely hozzáteszi: a történet szinte az összes szerb oldalon vezető hír lett. A férfinak az árvíz miatt kellett elhagynia az otthonát, mindene elveszett, és Bécsbe ment volna a fiához. A határőrök azonban leszállították a buszról, mert nem volt elég készpénze, hogy belépjen az Európai Unió területére.

    A fia azt nyilatkozta: Ha már annyi emberség nem volt bennük, hogy segítsenek neki, legalább visszaküldhették volna Szerbiába, hogy ott várjon meg engem. Mindenkit beperelek, hogy soha többé ne történhessen ez meg, és összegyűjtök mindenkit, akinek ilyen bánásmódban volt része valaha ezen a határon

    [link]

    djculture 10 éve 6

  • MNB szerint tavaly év eleje óta jogtalanul beszedett díjakat az ügyfeleknek jövő héten utalják vissza a bankok.

    A jelenlegi állás szerint jövő szerdán banki ügyfelek százezrei találhatnak kisebb-nagyobb összegeket a folyószámláikon, április 30-ig kellene ugyanis a bankoknak visszafizetniük azokat a díjakat, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint jogosulatlanul számítottak fel. Aki időközben bankot váltott, az is megkapja majd a pénzét, hozzá a postás viheti ki a visszajáró díjakat.
    [link]

    djculture 10 éve 4

  • Föld napja...

    djculture 10 éve 1

  • Titanic élőben azaz a dél-koreai vizeken egy hajó zátonyra futott..

    A 6825 tonnás Sewol komphajó 30 méter mély vízben süllyedt el, a helyi média felvételein csak a hajó orr-része látszik ki a vízből. Kiemeléséhez nemsokára hozzálátnak miután a helyszínre érkezett több erre alkalmas darushajó. 26 halottat már megtaláltak rengeteg embert élve megmentettek, a hajó belső részében még lehetnek túlélők mivel sms-t kapott több rokon is.

    djculture 10 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.