2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • nem lesz negyedik mobilszolgáltató../nem is tudom miért nem lepődök ezen meg/

    "A bíróság hatályon kívül helyezte az NMHH tavaly ősszel indult frekvenciaárverését lezáró végzést, evvel pedig lényegében elmeszelte az állami mobilcéget. A Magyar Posta, a Magyar Fejlesztési Bank és az MVM konzorciumából létrejött MPVI Zrt. egyelőre tehát nem kezdheti el a szolgáltatást. A teljes tendert lezáró határozatot megsemmisítették, így újra kell pályáztatni a frekvenciákat, de alighanem a már piacon lévő mobilcégek is bukták azt a spektrumot, amit ebben az árverésben nyertek. A költségvetés így elveszített 31 milliárd forint bevételt, a lakosság pedig az országos 3G lefedettséget. Lehet, hogy újra kell pályáztatni mindent.

    Dr. Mohay György vezette tanács az ítélet indokolásában kifejtette: az NMHH súlyos eljárási szabálytalanságokat követett el a frekvenciaárverés során. A legfontosabb szabálytalanság ugyanakkor az volt, hogy az eljárás indulásakor, és a jelentkezők nyilvántartásba vételekor az állami tulajdonú cégeket illetően kizáró ok állt fenn, azaz a médiahatóság nyilvántartásba sem vehette volna az árverésre jelentkező konzorciumot. "
    Forrás:nol.hu

    djculture 12 éve 7

  • Elhunyt Neil Alden Armstrong az űrhajós legenda. Nyugodjon békében!

    Az Apollo-program keretében /a hidegháború által életre hívott űrversenyben/ az apollo-11 célkitűzése 1969. július 20-án teljesült, amikor Neil Armstrong és Edwin Aldrin sima leszállást teljesítettek a Mare Tranquillitatison (Nyugalom Tengerén), a Hold innenső oldalának egyik lávasíkságán. Később 2 óra 31 perc 40 másodperces időtartamú holdsétát tett a két űrhajós, amelyen 21,55 kg holdkőzet- és holdpormintát gyűjtöttek.
    Őket még további öt űrhajóspáros követte, így összesen hat sikeres holdra szállást teljesítettek a NASA űrhajósai. Armstrongék holdraszállását négy, űrhajósokkal végrehajtott tesztrepülés előzte meg, míg egy sikertelen holdutazás is része volt a programnak. A repülések mellett egy tragédia is beárnyékolta az Apollo-programot, az első tesztrepülés előtti előkészületek közben három űrhajós Gus Grissom, Ed White és Roger Chaffee halt meg az űrkabinjukban kitört tűz következtében

    [link]

    Nyugodjon békében!

    djculture 12 éve 2

  • London 2012..versenyzőink képei..avagy hogyan égessük az országot tanfolyam.

    Akárki is volt aki ezeket a szedett vedett képeket csinálta, a kezére csapjon rá egy nagyot. Lassan mobil telefonnal futás közben lesznek a versenyzők lekapva. Nem is tudom sírjak vagy nevessek.

    [link]

    djculture 12 éve 14

  • Megszünik a dobozos windows?

    Megszűnhet a "dobozos", több számítógép között hordozható Windows licenc- jelentette Mary Jo Foley (ZDnet) és Paul Thurrott közös online rádióadása. Bennfentes információkra hivatkozva Foley és Thurrott azt állítja, hogy a Windows 8 csupán két formátumban, upgrade és OEM (System Builder Kit) változatban kerül majd forgalomba. Értelemszerűen az első licenccel egy korábbi Windows-verziót lehet majd a legújabb kiadásra frissíteni, az OEM változat pedig az első telepítés után végleg a rendszerhez kapcsolódik, azt később más számítógépre nem lehet áthordozni még az első telepítés törlését követően sem.

    djculture 12 éve 13

  • Elhunyt Ernest Borgnine

    Nagyon nagy kedvencem volt az öreg. Rengeteg filmben alakított nagyot.
    Marty (Marty) (1955) (oscart kapott érte)
    McHale's Navy (1964)

    A piszkos tizenkettő (The Dirty Dozen) (1967)
    Vad banda (The Wild Bunch) ([1969])
    Konvoj (Convoy) (1978)
    Nyugaton a helyzet változatlan (All Quiet on the Western Front) (1979)
    1984 és 1986 között az Airwolf című sorozat ban láthattuk őt.
    September 11 (2002)
    ...

    Nyugodjék békében.

    djculture 12 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.