2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ki Magyarország Külügyminisztere?

    Egészségügyi iskolába való felvételi (14 éveseknek) első kérdései:
    1. Ki Magyarország miniszterelnöke?
    2. Ki Magyarország Külügyminisztere?
    3. Ki Magyarország államfője?
    4. ...

    Semmilyen kérdés nem volt szakmai elkötelezettség felől sem .
    NC...

    Depression 2 éve 29

  • Szívatás, vagy sem? Menetrögzítő kamera

    Most karácsonyra kaptam egy menetrögzítő kamerát. Szívatás, vagy sem, ha az összes szabálytalankodót, aki éppen megölni készült, elküldöm a BP autósoknak?

    Depression 2 éve 138

  • Nagyobb kutya b...

    Van egy kisboltunk, aminek a megyében (és nagykörnyékén) egyetlen nagykere van.
    De nem hajlandó eladni semmit, amit a saját kiskereiben is elad, így mi csak annyit tudunk mondani a boltunkban, hogy sajnos nincs.
    De most ne csak egy termékre gondoljunk, hanem, hogy a megrendelt, és visszaigazolt 17 rekeszből 7-et adtak.

    Depression 3 éve 5

  • Covid: ki a nem normális?

    Írták többször is, hogy maszk, és 1,5m távolság 1/10000-re csökkenti a fertőzés veszélyét.
    Most, akkor ki az, aki hülye, annak a tudatában, hogy nap, mint nap új fertőzési rekordot döntünk?
    Aki ezt írja, vagy az a tömeg, aki képtelen ezt betartani?

    Depression 3 éve 61

  • Émász ügyfélszolgálat, én feladtam...

    Tegnap voltak itt valószínűleg csalók, akik le akarták szerelni a villanyórát, hisz teljesen más nevet mondtak, nem igazolták magukat, stb...
    Na, hát mi más dolga akadna ilyenkor az embernek, minthogy hívja az ügyfélszolgálatot. És hallgassa a zenét, meg hogy szíves türelüket...
    Hát az pont elfogyott, eddig bírtam hallgani a zenéjüket.

    Depression 4 éve 19

  • De hát már megvettem!

    Nagyon céltudatos, és határozott ember vagyok vásárlások terén, így a reklámok alig vannak hatással rám, de mint figyelemfelkeltőket kedvelem őket.
    Minden nagyobb kiadás előtt alaposan utána olvasok a dolgoknak, majd döntök és megveszem, vagy sem.
    Értelemszerűen a keresési előzményeimben ebből fakadóan sokszor szerepel a termék, és elkezdenek bombázni a reklámjával. De kérdem én, hónapokkal a megvásárlása után mi a francnak küldik nekem még mindig ezeket az arcomba?
    Adjanak új ötleteket, hogy mim nincs még, és ne azt mutogassák már, amim van!

    Depression 4 éve 21

  • Union biztosító, maga az ördög

    Sziasztok!
    2 esetben is találkoztam sajnos a címben említett biztosítóval, mint károsult.
    Tavaly augusztusban totálkáros autó: 3 hónap után is csak akkor voltak hajlandóak kifizetni a kárt, amikor a fogyasztóvédelemmel fenyegettem őket.
    De a második eset, amikor a felettünk lakó eláztatta a lakásunkat, majd hetek múlva (kb. 6) kijött a kárszakértő, bemondott Egy 32k Ft. - os összeget (komplett fürdőszoba, és részleges konyha festése), és mi még ebbe is belementünk, mert mindegy, hogy egy festő ennek a feléért jön ki felmérni, de legalább nem bukunk olyan sokat.
    Hát tévedtünk, ugyan is ez a @ cég küldött nekünk egy levelet, hogy "kedves ügyfelünk" irassuk alá a felettünk lévő lakás tulajával, hogy elismeri, hogy ő okozta a kárt. Szerencsére a felettünk lévő lakás albérlet, a lakás tulajdonosa csupán 300km-re lakik tőlünk. Az általuk írt levelet kitöltöttük, hogy, bocsánat, de k. nem vagyunk az ügyfelei, és eszünk ágában sincs megkérni, hogy írja alá a tulaj ezt a vacak papírt. Aztán sokáig csend, persze heti szinten hívtuk őket, de mindig leráztak. Aztán amikor a páromnál elszakadt a cérna, és megkérdezte, hogy "milyen c... munka ez?" azonnal rasszista lett, és lerakták a telefont. Csak a fogyasztóvédelem segített, hogy végre átutalják azt a vacak 32k Ft-ot. A lakást közben elárasztotta a penész.

    Folytatás...

    Depression 4 éve 9

  • Örök hálám egy tűzoltónak

    Ma reggel Miskolcon sajnos történt egy halálos áldozattal járó tűzeset. Egy idős hölgy lakása a földszinten kigyulladt, és a hölgy már nem tudott kimenekülni. Nyugodjék békében.
    Bejegyzésem most mégsem erről szól.
    Az egész lépcsőházat elárasztotta a szúrós szagú füst, az ajtón keresztül ömlött be a lakásba is. Egy tűzoltó gázmaszkban dörömbölt az ajtón, hogy futás lefelé. Magunkra kaptunk pár ruhát, meg fogtuk, amit nem lehet pótolni. Nem, nem a falon lógó képekre gondolok, csak kistáskát, és egy mozdulattal zsebre vágtam a hallókészülékeimet. Sötét, fojtó füstön át siettünk le. A tüzet eloltották, és visszatérhettünk a lakásainkba, hogy jól kiszellőztessük. (persze ez elnagyolt, sokat vártunk lent, és a lakás, ruhák egy darabig biztosan nem lesznek teljesen füstmentesek.) Viszont kb. egy óra múlva kopogtak, és egy kedves tűzoltó kérdezte tőlem, hogy véletlenül nem enyém-e a kezében lévő hallókészülék, amit a lépcsőházban talált. Fáradtságot nem kímélve mindenkihez bekopogot, míg meg nem talált engem, hogy visszaadhassa a hallásomat.
    Szeretném neki megköszönni, ha mással nem is, de ezzel a kis írásommal. :R

    Depression 4 éve 6

  • Eláztattak, hogyan tovább?

    A felettünk lakónak csőtörése volt, eláztatta a fűrdőszoba plafonját és falait, és a konyhában a lámpából csöpögött a víz.
    A felettünk lévő lakás ki van adva, biztosítás nincs rá, a tulaját pedig nem érdekli, elzárkózik.
    Ilyenkor mi a teendő?

    Depression 4 éve 22

  • Mi a szösz a babona?

    Az előző menyasszonyommal pont 7 évig tartott a kapcsolatom. A mostanival most lépünk a hírhedt hetedik évbe, és előjönnek a problémák. Nem rakok táskát a földre, mert kimegy belőle a pénz, és nem rakok sapkát az asztalra. Belém nevelték. Raktam sót a bal zsebembe állásinterjún, pedig nem hittem benne, és felvettek.
    Nem megyünk el létra alatt, írtózunk a fekete macskáktól, főleg, ha előttünk megy át az úton.
    Babona ide, vagy oda, kíváncsi vagyok a tapasztalaitokra, véleményetekre.

    Depression 4 éve 26

  • Akciós átverés

    Ez most egy másfajta zseniális húzás.
    Tegnap vettem egy akciós blutooth fülest egy elektronikai áruházban, kőkemény 4199Ft-ért. Kicsit gyanús volt, hisz egy részen meg volt szakadva a csomagolás, de hát csak ez az egy darab volt, hát hazahoztam. Itthon első körben be sem kapcsolt, gyanús is volt, hogy le van merülve a dobozában, mindegy, ráraktam a töltőre. Kb. 4 órányi töltés után jelzett, hogy kész. Este nagy örömmel végre bekapcsoltam, párosítottam, és elkezdtem élvezni a hangokat. Kőkemény 3 percig jó is volt, mikor közölte velem, hogy battery low, majd egy perc múlva ismét, és rá egy percre már ki is kapcsolt.
    Szóval ma ismét vissza a boltba, ahol jegyzőkönyvezés után nyugodtam levásárolhatom, hisz nincs cseredarab, bár az ügyfélszolgálatos kedvesen elmondta, hogy ha nem találok másikat, ami nekem megfelel, akkor visszakérhetem a pénzt. Irány a sorok közé, ahol a legolcsóbb ilyen füles potom 8399Ft, azaz pont a duplája. Még szerencse, hogy pont most volt a 6k Ft-os sziamiaú hír, szóval lemondtam az ottani vásárlásról, és vettem az irányt a papírokkal a kezemben a pénztárhoz.
    Második felvonás: "-Levásárlás? - Nem, nem találtam nekem megfelelőt." De hát ő nem adhat vissza pénzt, hogy gondolom én ezt? Hivatkoztam az ügyfélszolgálatosra, a nő elsétált, majd duzzogva visszajött, rám sem nézett, kinyomtatott még egy pár aláírandó papírt, és leszámolta ezt a hatalmas vagyont...

    Folytatás...

    Depression 4 éve 48

  • Autóversenyzők! Ti nem vagytok normálisak!

    37. út. Ezen járok minden nap munkába. Az egész út Hernádkaktól Szerencsig végig van kövezve keresztekkel.
    Járnak ott kamionok ezerszámra, ha megelőzöl egyet, akkor 20 másodperc múlva ott vagy a következő mögött. Igen ők is szabálytalanul 90-nel mennek, de nektek az sem elég, vad előzésekbe kezdtek egy 15 perces úton! Engem, ha beállok a kamion möge, akkor meg, ha nem sikerülne az előzés, simán padlófékre vagy árokba kényszerïtetek, mert hát csak nem hagyom a szembejövő ártatlant meghalni miattatok!
    Igen, szeretném, ha a rendőr végre megállítana, bár azzal eddig sajnos egyszer sem találkoztam.
    Remélem az összes kereszt nektek szól, és nem azoknak, akik nem mentek 150-nel országúton!
    Csak szeretnék biztonságosan eljutni a munkahelyemre, és haza a páromhoz!

    Depression 4 éve 178

  • SAP, a fogyatékos programozók gyülekezete

    Mondja már meg nekem valaki, hogy az SAP-ben mi a francnak csinálnak miniatür, nem méretezhető ablakokat, ahol kb. 640*480-as ablakokban csúszkákat kell használni, hogy lássam, az érdemi információkat! :W

    Depression 5 éve 27

  • Töltőmizéria, nem hiszem el

    Ketten vagyunk a párommal. Meg 2 tablet, 4 telefon, blutooth füles, 3 powerbank, akksitöltő, 2 lakhely 2 városban.
    Nincs az a töltő és kábel mennyiség, ami ezt ki tudná szolgálni! Ráadásul ebból 3 usb type c. Ma pont egy ilyen miatt kellett átvezetnem újból, mert véletlenül az utolsót is hazavittem.
    Ahol most vagyunk, az egy régi ház, ahol alig van konnektor. Két elosztó is tele van töltővel, persze a szoba sarkában, a tv mellett, ahove nem lehet leülni.

    De várom már, hogy egyszer eljussunk oda, hogy havonta kelljen csak tölteni valamit, nem úgy, mint a mostani telefonomat, amit legalább naponta 2x, és most is a powerbankon lóg, 0%-os akksival.

    Depression 5 éve 51

  • Töltőmizéria, nem hiszem el

    Ketten vagyunk a párommal. Meg 2 tablet, 4 telefon, blutooth füles, 3 powerbank, akksitöltő, 2 lakhely 2 városban.
    Nincs az a töltő és kábel mennyiség, ami ezt ki tudná szolgálni! Ráadásul ebból 3 usb type c. Ma pont egy ilyen miatt kellett átvezetnem újból, mert véletlenül az utolsót is hazavittem.
    Ahol most vagyunk, az egy régi ház, ahol alig van konnektor. Két elosztó is tele van töltővel, persze a szoba sarkában, a tv mellett, ahove nem lehet leülni.

    De várom már, hogy egyszer eljussunk oda, hogy havonta kelljen csak tölteni valamit, nem úgy, mint a mostani telefonomat, amit legalább naponta 2x, és most is a powerbankon lóg, 0%-os akksival.

    Depression 5 éve 0

  • Majd holnap...

    Majd holnap...

    Depression 5 éve 29

  • Változatos ajánlások hiánya

    Az internetes nyomonkövetés már óriásivá nőtt, mégis egy hatalmas nagy űrt hagy maga után.
    Sajnos olyan gyorsan folynak a bitek a különböző oldalak között, és annak ellenére, hogy mindent tudnak rólam, mégsem képesek megérteni engem.
    És itt nem csak a reklámokról van szó, hanem ha megnézem egy oldalon egy videót, a másikon már csak azt ajánlja.
    Öregem! Azért megyek másik oldalra, mert mást akarok látni. Ráadásul nem akarom hetekig ugyanazt nézni, hanem kíváncsi lennék új dolgokra. És azért legyen már ajánló, hogy hátha érdekel, és ne csak azokat ajánlják már nekem, amikre rákerestem egy másik oldalon.

    Depression 5 éve 37

  • 10 poloska

    Pontosan ennyi poloskát sikerült kirázni ma az erkélyen lévő napernyőtartó csövéből, ami max 20mm átmérőjű, és nincs egy méter hosszú. Már véletlenül is öltem meg egy párat, mikor sötétben ráléptem. És a papucsomon marad a szaguk.

    Utálom őket, és azt írják, hogy invázió majd csak pár év múlva lesz igazán...

    Depression 5 éve 22

  • Hű, bakker

    A párom szerint:" én nagyon szeretek Mr. Bean 2-vel lakni. Nagyon észlény, mint Hawkins, és ezzel nem bántalak, de hogy hogy kell begyújtani egy kazánt, ahhoz nem ért. Csak egy bérházi gyerek. Sete-suta, de az akarat megvan."

    Élőben közvetítettem, amit le tudtam írni.
    Bakker, erre mit mondhatnék...

    Depression 5 éve 21

  • A gépek és szerszámok tényleg az ördögtől valóak?

    Legalábbis a párom szerint, aki szerint mindent el kell dugni a szekrény legaljára, arra minden mást rá kell pakolni. Ha valamire szükséged lenne, akkor egész szekrény kirámolásával kell kezdeni.
    Aztán, ha szükséged lenne egy gépre (pl. egy dekopírfűrész), akkor meg jön, hogy az milyen drága, van (egy ezeréves) kézifűrész, azzal is simán meg tudod oldani.
    Viszont én vagyok a férfi a háznál, mindenhez kell értenem, és mi az, hogy 5 perc alatt nem oldottam még meg???

    Depression 6 éve 45

  • Szolgálnak, és... nem csinálhatnak semmit???

    Sziasztok!

    Előre leszögezem, hogy egy konkrét esetről van szó, nem kérek semmilyen politikai dolgot, vagy általánosítást!

    1, Anyósom kertes házával szemben van egy éjjel-nappali dohánybolt. Ott van is kialakítva egy jó nagy parkoló, ahol az úttal merőlegesen egy sorban akár 15-20 autó is elférhet.
    A portáról nézve jobbról érkező autók még csak-csak beállnak, a balról érkezők a ház előtt állnak meg, a füvesített részen. Az igazán bosszantö persze az, amikor minden este, és hajnalban van jópár egyén, aki a bömbölő zenével áll meg a ház előtt, a motor az jár, és az anyósülésről "csak beszaladnak" valamiért. Ami csomagolás felesleges számukra (legyen az kávéspohár, cigis fólia, vagy feles üveg) , azt persze a kocsiból a mi füves területünkön helyezik el egy határozott mozdulattal.

    2, A dohánybolt előtt kialakítottak asztalokat, padokat, ahol a boltban vásárolt mindenféle italokat elfogyasztják a vendégek. Persze egy szép tábla ki is van rakva a padok felett, hogy a bolt előtt szeszes ital fogyasztása tilos. Egy éjjel-nappali előtt kialakított helyen persze, hogy nem megy a nagy buli minden nap hajnalig.

    Folytatás...

    Depression 6 éve 24

  • képméret számláló

    Sziasztok!

    Sokan elvesznek a számok bűvöletében, és csak a képernyő átlóját veszik figyelembe, és szent meggyőződésük, hogy egy 6"-os 18:9-es kijelző szélesebb, mint egy 5,5"-os 16:9-es.

    Csináltam egy táblázatot, ahol csak a képernyő méret van kiszámolva, és néhány méretet már bele is írtam.
    A zöld területen adjátok meg a kijelző méretét és képarányt, és meg is kapjátok a méreteket.

    Íme a link: [link]

    Működik monitorokra is, de itt kérlek a 16:9-et inkább 9:16-nak adjátok meg, úgy egyszerűbb.

    Illetve még annyi, hogy pontot kell írni tizedesjegynél. Tehát 6,5 nem működik, csak a 6.5.

    Üdv,
    Depression

    Depression 6 éve 6

  • Elszálltak az árak, vagy most mi van?

    Gondolom a drasztikus hardverárak emelkedése mindenkinek feltűnt. Ez itt most nem panaszáradat akar lenni, hisz van a használt piacon egy szlogen: "Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni."
    De erre akkor most rájöttek a gyártók is?
    Közel 25 éves pályafutásom első 20 évében volt egy másik, mi szerint egy jó számítógép 1000€-ba (eleinte 2000 Márka) kerül, ebben benne volt a monitor is. Mára ez már inkább csak a belépő szint.

    De ha megnézzük, amikor egy vacak telefont is el lehet adni ennyiért, akkor miért ne zsebelnének be a pc gyártók is rendesen lóvét?
    Miért van az, hogy én is belenyugodtam, és annyira nem is zavarnak már ezek az árak?

    Az első igazi luxus telefonom 99k-be fájt, a Siemens S55. Tényleg fájt, de imádtam. A mostani, 3x annyiba kerülő telefonokat meg bármikor eldobjuk egy újabbért, amiben szinte semmi új nincs már.

    Depression 6 éve 106

  • Alig várom, hogy összetörjetek!

    Igen ti, ha magatokra ismertek. Elegem van belőletek, akik jobbról előztök, akik betolakodtok, akik akkor előztök be, amikor én betartom a követési távolságot, majd satufékkel álltok meg!
    Veszek egy ócskavasat, ami qrva nagy, belerakom a kamerát, és szabályosan ragaszkodom az elsőbbségemhez. Rommá foglak törni, és te fizeted majd az én káromat is. Az enyém jelentéktelen lesz a te Lexusod, BMW-d, Audid kárához képest.
    Hogy miért? Mert lexarom, hogy nekem nap, mint nap rád kell vigyáznom. De bakker, a párom, a szerelmem, a gyermekem életét is kockáztatod, csak, hogy 5 méterrel előrébb légy. Meg fogod szívni!!!!
    Nem a dudát fogom nyomni, csak 1 másodperccel később veszem le a lábam a fékről, ha egyedül vagyok.
    Nincs olyan nap, hogy ne lássak balesetet, pedig 5km-ert megyek melóba, meg haza, és nincs olyan nap, hogy ha én nem figyelek, akkor ne ússzam meg baleset nélkül.

    Depression 6 éve 269

  • Sz@rban a haza

    Gondolom már mindenki hallott arról, hogy mennyi munkás lépett le, irány külföld!

    Na ez a cikk, csak félig szól erről. Ugyanis nekünk sikerült, nem kellett mennünk, vettünk egy lakást Miskolcon.
    Persze mindenre nem volt pénz kapásból, de az alapvető dolgokat majdnem sikerült megcsinálni rajta.
    Szóval majdnem másfél hónapja boldogan éltünk, míg a fel nem újított wc eldugult. :(
    Komolyan, egy hete pöcegödörben élünk, mert nincs az a vízsszerelő/duguláselhárótó, aki egy héten belül vállalná a wc cserét.
    Nem, itt nem anyagi dolgokról van szó, mert bármit megadnék, csak ne lenne ez a szag a lakásban.
    Esély sincs rá, a becsületes vállalkozók (komolyan, tényleg azok), annyira tele vannak munkával, és semmilyen felárért sem jönnek ki korábban, mint jövőhét kedd (ez konkréten pont egy hét).
    Addig oldd meg, ahogy tudod. Hát ez tényleg sz@r helyzet, és nincs mit tenni, mint mobil wc, és folyamatos lehordás egy lakásból.
    Becsületesek, mert semmilyen felár ellenében sem vesznek előre (itt már 6 számjegyről beszélek), és ez 3 helyen is megpróbálva. Szomorú, hogy egy ilyen városban sem lehet megoldani.

    Depression 6 éve 133

  • aláírásnak valóak....

    "A filmstúdió arra kérte a Google-t, hogy távolítsa el a saját, hivatalos oldalát a keresési találatok közül, mert az sérti a saját szerzői jogait. Egyéb hivatalos filmstreamelő oldalak linkjeinek a törlését is kérte a Warner Brothers, például az Amazonra, a Sky-ra vagy az IMDB-re mutató hivatkozásokét. " [link]

    Depression 8 éve 1

  • magyar eb siker

    Depression 8 éve 25

  • Egy 2000km hosszú út tapasztalatai

    Miskolc-Drezda retúr: 26 óra

    Waze-t kukázni kell, 4,5 órás dugóba vitt be be Prága melletti autópályán, ez megbocsájthatatlan.

    A cseh autópálya a régi M7, egy fél centis aszfalttal. Azt hittem, hogy kiszakad a futómű alólam, pláne másfél tonnával megrakott kisfurgonnál.
    Szóval a magyar autópálya hiába drága, de minőségi hihetetlenül jó.
    Ja, a cseheknél autóút 90km/h, autópálya elvileg 130, de azt 2 km-en tuti belül megszakítja egy 80-100 közötti tábla.

    De azért mégiscsak Magyarország a szemétség nagybajnoka. Hatvannál leterelték a teljes autópályát Hatvanba, ahol egészen a sebességmérő autóig volt irányítás, utána már nem érdekelte őket hogyan jutsz vissza.

    A telenornál előfizettem eunet-re: a cseheknél Orange roaming van, az ország 80%-ában nincs hálózat. Nem net, hanem en bloc semmi térerő.

    A németek megállítottak kifelé a határon, és meglesték, hogy van-e migrénes a raktárban.

    Németek: na azok tiszta szemetek: belépve az országba megszünt a zörej a kerekek felől. Csend lett, hát úgy bealszik az ember!
    Az út elején ki van rakva egy táblán, hogy melyik cég felelős a karbantartásért. Volt ott is foltozás, de olyan sík, semmi pukli, csak egy kicsit fényesebb.
    Aztán a szemetek berakták az aknákat a záróvonalra. Hát így hogy menjen rá az ember?

    És persze kifogtam , végig szakadt kedden a hó és az eső.

    Depression 8 éve 12

  • Én vagyok rosszul összerakva? vagy inkább a telefonok...

    Ami már régóta bosszant, és szinte kivétel nélkül ez a sablon:

    A telefont magam előtt tartom álló helyzetben. Ha fekszek, akkor a mellkasomra/hasamra rakom. Persze a töltő csatlakozója ott van az allján, ami kegyetlenül útban van.

    De persze a füles csatlakozóját felülre rakják, hogy ha használom, akkor a képernyőt eltakarva jöjjön a vezeték a fejemhez.

    Tényleg nincs olyan tervező, aki ezt átgondolná??? Vagy csak én használom így, és senki mást nem zavar?

    Depression 8 éve 26

  • szlovák álláshírdetés

    Annak javaslom, aki munka hiányában teljesen csődbe akar menni.

    Hírdetnek itt Magyarországon magyar nyelven szlovákiai összeszerelői állást. Kimész hétfőn, ellezdesz dolgozni. Pénteken az orrod alá dugnak egy tesztet szlovák nyelven. Ha nem sikerül, mindenféle térítés nélkül hazazavarnak.

    Depression 8 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.