2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Balzsamos illatok közt lengedez az ASUS Zephyros G14

    Jó rég írtam tesztet, de most muszáj kicsit megvédenem ezt a jó kis kütyüt.

    Magamtól, magamnak sose vettem volna ilyen jellegű laptopot, már egy ideje Apple userek vagyunk, de a gyerek elég sokat nyafogott, hogy kellene egy PC notebook, persze játékra. Az iPad-en nem megy a Fortnite, meg a Minecrafttal se oké minden állítólag.
    Kinézett valami Lenovo alap gamer laptopot, de élőben megnézve, mondom ez elég műanyag, nyeklik-nyaklik, kissé (nagyon) gagyi benyomást kelt, plusz a 15" méret szerintem nem oké, ha mondjuk hordozni kell (iPad, Macbook Air-en szocializálódtam.) 
    De, neki olyan kell, mert a havernak is az van. Aztán rááldoztam egy estét és végigböngésztem a kínálatot. Az ASUS ROG gépekről már hallottam, de azt hittem, hogy csak giga méretű pédányok léteznek, RGB LED mindenhol, vagy jó kis 14" Zenbook, ami meg nem elég jó a játékra... végül már reménytvesztve láttam meg ezt a 14" Zephyrus G14-et. Elsőre kb. tetszett, aztán felületesen megnézve a vloggerek egybehangzóan jó véleményét, emellett döntöttem, jobb híján... majd a mikor megláttam az AniMe Matrix fedlapot és teljesen fellelkesedtem, hogy mik vannak mán és végül ilyet vettem. Nameg egyszer élünk,...tartson ki a laptop 8 éveig, azóval jöhet a 16 GB memória és 1 TB SSD is. Így a tervezett 350k Ft helyett végül 520k lett, ez van, örüljünk neki.

    Folytatás...

    dekoninck 3 éve 8

  • Ubuntu meglepetések

    Jó, nem csak az Ubuntu, hanem az egész Linux világ nagyon frankó. Már vagy 4 éve használom elsődleges operációs rendszerként az Ubuntut. Az elején szívás volt, nem volt hang, webcam, stb, aztán jöttek az újabb kiadások, és szép lassan minden megoldódott. Legjobb példa az Olympus diktafonunk, amit egy időközben megjelent odvr progi tud kezelni.
    Nyilván a windows mindent tud alapból, de továbbra sem túl szimpatikus az a világ. (Közben meg látens Mac-fan vagyok...)
    A legújabb, hogy most frissítettem a 12.04-re, bedugtam az Inviteles 3G sticket, amit eddig a 60 MB-os net'n'go Manager kezelt, és mielőtt elindítottam volna, már kérdezte is a hálózatkezelő, hogy indíthatja-e a netet. Még korábban meg valami usb-modeswitch scripttel kellett szívni, bár működött...
    A legviccesebb persze a Galaxy telefon használata. Windows alatt kell telepíteni egy rakás drivert, hogy elérjem a fájlokat, Ubuntuval meg kérdés nélkül minden használható.

    Az Unity-val meg minden berzenkedésem ellenére tényleg gyorsabban lehet dolgozni, mint a hagyományos Gnome felületen.

    Akkor miért is vágyom Mac-re?

    Update: a 3G-vel pedig az openvpn is megy, eddig volt valami bridge probléma.

    dekoninck 12 éve 0

  • Nem esik túl messze az alma...

    Egy kisebbfajta kő esett le a szívemről.
    A kisdedkorból kinőtt Acer TravelMate laptopomon Ubuntu linuxot használok már 2 éve. Valamiért elegem lett a Windows Vistából, nem mintha baj lett volna vele - például sose fagyott-, de meguntam. A Gnome felület letisztultsága, egységessége, a programok egyszerűsége és célszerűsége megtetszett. Aztán érdekes volt megtapasztalni, hogy míg a Hardy Heron nem kezelte rendesen a hangrendszert, a webkamerát és a wifit, a következő kiadásokban ezek megjelentek és egyre jobbak lettek. Eleinte persze még a Vistát használtam többször, de a JJ-től kezdve már nincs is dual-boot, Windows csak az 6 (vagy 6?) éves desktop gépemen van. :) Persze még mindig van egy-két feladat, ami miatt kisebb kompromisszumokra kényszerülök, de a tény, hogy így is tudok élni, azt bizonyítja, hogy valójában nincs is arra a bizoyos valamire olyan égető szükségem...
    Szóval nagyon elégedett vagyok a jelenlegi felállással, de mindig akad, akadt egy kis csiszolnivaló, ami azonban inkább csak hobbi, nem kritikus probléma. Az ilyenek miatt néha titokban elábrándoztam azon, hogy mégiscsak jó lenne egyszer egy Apple hardverba beruházni, a képzeletemben élő teljesen szaggatásmentes GUI, na meg az iPhoto és iMovie progamok miatt. A minap a MediaMarktban kipróbáltam egy fehér 2.4 GHz-s MB-t, és nagy meglepetésemre azt tapasztaltam, hogy nem teljesen hibátlan az alma sem.

    Folytatás...

    dekoninck 14 éve 3

  • Szenyor

    Miaffene, senior tag lettem? Mikor? :D
    Jó lenne egy új avatar, de ahhoz őstagnak kell lenni. Pedig csak annyit kérnék, hogy a hajamat fessék be sötétbarnára. Ez nem is számít új avatarnak, nemde igen? Arról nem is beszélve, hogy egyszer ki lettem rúgva egy napra, és lehet, hogy ezért sose lesz új hajszínem :(

    dekoninck 16 éve 1

  • Motorosok, modorosok és moderálás

    Jó kis tapasztalatot szereztem tegnap a Motorosok gyilkosok? Ne hidd el! c. topikban. Akit érdekel, elolvashatja a cikket és a következményes flame-háborút, a motorosok és a... többiek közt, akik közt van autós, nem-autós, bicajos és mindenféle ember. A lényeg a minapi baleset a Balaton mellett, ahol egy bácsi kihajtott a Suzuki autójával a főútra (hogy miért és mit tett előtte, megállt-e a stoptáblánál vagy nem, az még kérdéses), és egy motoros, aki tuti hogy nagy sebességgel haladt, belerohant, majdnem kettévágta a kocsit, a bácsi meghalt, a mocis súlyosan megsérült. Nem akarom a közlekedési vitát folytatni, félreértés ne essék, aki ilyennel jön, azt kimoderálom és kitiltom :)
    Engem az a megtiszteltetés ért, hogy a vita következményeként egy napra fel lettem függesztve (kockául: bannolva) némi mérgelődés, személyeskedés és káromkodás (egy többnyire tejföl tárolására szolgáló edényt emlegettem) miatt. Ez oké, a szabályzatban benne van, hogy mit lehet és mit nem, 2000+ nap és kevés hozzászólás folyamán még nem volt ilyen, teszteltem, hogy mit lehet és mit nem. Aztán Racecam bezárta a topikot. Joga van hozzá, hiszen ő moderátor, ezt nem kérdőjelezem meg, eszem ágában sincs. De az indok, az kissé nehezen értelmezhető számomra.

    Folytatás...

    dekoninck 16 éve 4

  • Acer TM6291 tartósteszt

    Mivel ma vagyok 2000 napos a Prohardver!en, gondoltam, felköszöntöm magamat egy írással.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.