2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Számtechgyári szösszenet

    Idén (2006) nyáron, s azóta párszor sikerült bejutnom diákmunkásként egy számítógépgyárba. Az ott szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani veletek. Elgondolodtató lesz igérem.

    A munka azzal indult, hogy az iskolaszövetkezett küldött egy SMS-t, hogy lesz munkalehetőség akár egész nyárra egy számítástechnikai gyárba. Gondoltam nagy lehetőség a hardverismereteim bővítésére, tudniillik nem vagyok egy nagy ''system cube''. Ráadásul igen jó órabért dobtak fel! Szóval jelentkeztem a munkára.
    Egy szombati napon kellett bemenni munkavédelmi oktatásra. Szóltak, hogy ez nyolc órás lesz, szóval hideg élelmet vigyünk magunkkal. Persze pénzből élünk, tehát egyből feltettem a kérdést, hogy vajon ezt a napot ki fogják-e fizetni nekünk. Természetesen nem fizették. No mindegy. A lényeg, hogy lesz munka és dől majd a zsíros zsebbélelő zseton.
    Persze leszögezem, munka terén nem kell zöldfülűnek hinni! Dolgoztam ezelőtt már sok helyen. Az oktatás persze abból állt, hogy elmondta a trainer a fontos dolgokat, utána egy tesztet kellett kitölteni úgy, hogy közben diktálta a megoldásokat. (Persze elég banális volt a teszt: fegyvernek minősülő tárgyat, számtek cuccokat... tilos bevinni stb)

    Folytatás...

    D4rkm4n 17 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.