2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ház alternatívák mini PC építéshez?

    Mostanában érdekelnek az M-ITX cuccok, így hát ráakadtam egy házra, ami bődületesen tetszik.

    OrigenAE M10 a típusa.
    Van egy hátráltató tényező, ami miatt tutira nem fogom tudni megvenni, ez pedig az ára. Itthon 100kHUF-ba kerül ez kis alumínium doboz. Ennyit ki nem adok egy házért az biztos. Bejön még az Apple Mac mini is, viszont azt a házat ugye nem lehet külön megvásárolni.

    Lényeg a lényeg, ajánljatok már nekem hasonló méretű házat. Ennél is lehet puritánabb, mivel feleslegesnek tartom rá az LCD kijelzőt. A legjobb, ha alumínium és külső táppal rendelkezik.

    CséZé 14 éve 21

  • MMI. IX. XI. rejtelmei

    Bizonyára mindenki tud a 2001. évi WTC elleni terrorcselekedetről.
    Épp ma néztem meg egy videót, amiben taglalják, hogy ennek semmi köze sincs a terroristákhoz.

    Az Egyesült Államokról azt állítják, hogy a világ legdemokratikusabb országa. Ennek ellenére saját lakosainak az ellensége lenne egy-két dologért cserébe? Nos, elég sok a véletlen, ami azon a napon történt New York-ban.

    Érdemes megnézni a videót erről az esetről.
    A mai világban simán el tudom képzelni az ilyen dolgokat is, mivel az érdekek és a pénz mindenek felett állnak.

    Íme a videó két részben: 1. ill. 2.
    Érdemes egyébként Szaniszló Ferencről több felvételt is megtekinteni. Tanulságos!

    CséZé 14 éve 10

  • Marslakók vagyunk?

    Legalábbis néhány külföldi így gondolja. Íme:

    Isaac Asimov:
    Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: emberek és magyarok.

    Enrico Fermi:
    Amikor megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban, azt válaszolta: Már itt vannak, magyaroknak nevezik őket!

    Hans Kuitert a "De Telegraaf"-ban írta:
    A nacionalizmus gyakran ellenérzést vált ki a világban: másokkal szembeni felsőbbrendűség érzését sejteti s olyan kellemetlen nevek kapcsolódnak hozzá, mint Hitleré, Milosevicsé és - néhány palesztin számára - Sharoné. A magyar nacionalizmus azonban más természetű, veszélytelen jelenség. A magyar nacionalizmus ugyanis a Marsról jön.
    A Marsról, a nap negyedik bolygójáról, ahová a NASA áprilisban kutató szondát indított, noha kutatás végett elég lett volna egy Concordot küldeni Budapestre. Hisz Magyarország a Földre szállt Mars s a magyarok olyanok, mintha földöntúli elmék lennének: virtuózok a számítástechnikában, briliáns tudósok, akik nobeldíjakat nyernek, kiváló matematikusok. Egyszóval ha igaz a mese - az emberiség krémje.
    (...)

    Folytatás...

    CséZé 14 éve 11

  • Péntek vagy szombat?

    Avagy melyik nap jársz bulizni? Esetleg egyiksem, vagy mindkettő?

    CséZé 14 éve 48

  • Csak néhány gondolat...

    Hogy mi lesz 2012-ben? Lónemiszerv sem.

    Hogy mi lesz 2020 környékén? Sokkalta több. Felbomlik a laikusok és a könnyen megvezethetők számára létrehozott EU. Mi magyarok mindent szét tudunk qrni. Ott volt a 3 császár szövetsége, varsói szerződés, KGST, EU. Mindenki látja, hogy nincs világvége, csak akiknek hatalma van azok kreálnak egyet. Bár nem Európán belül kéne, hanem mondjuk Ázsia és Afrika. Na jó... lehet Amerika is egy kicsit, csak azért, hogy felébredjenek.

    Sokan vagyunk a Földön, túl sokan.

    Azok szaporodnak igazán, akik csak hátrányára vannak Földünknek. Be kell látni, hogy a liberalizmus nem vezet sehova. El fog fogyni az ivóvíz készlet néhány évtizeden belül. Fenntarható fejlődés mond valakinek valamit? A Föld nevű bolygóra 500 millió ember bőven elegendő lenne.
    Mi fog következni?
    Tömeges népvándorlás, ami több 10 millió embert jelent. Őket ki fogja beengedni? Senki sem kíván hívatlan vendégeket, ezt is beláthatjuk, turistának jöhetnek, de semmi több...

    Folytatás...

    CséZé 14 éve 4

  • Durva?

    Már hetek óta gondolkodom rajta, hogy nem fodrászhoz megyek, hanem az itthoni hajnyíróval ledúratom a hajam néhány mm-esre. Viszont nem tudom hogy állna. Régen volt már ledúrt hajam, akkor még jól is állt. Viszont azóta eltelt jó pár év és én is változtam egy csöppet.
    A fodrászhoz nem szeretek járni annyira sűrűn, mivel ha elkezd nőni a hajam, akkor hullámosodik is. Úgy meg semmit nem tudok vele kezdeni.
    Mióta dilemmában vagyok, akkora hajam nőtt, hogy már zavaróan nagy, eljött a fodrászhoz menetel ideje. Csak a kérdést még nem válaszoltam meg magamban.
    Nem igazán lennék boldog, ha hülyén néznék ki olyan pici hajjal. Fogalmam sincs, hogy mit tegyek.

    CséZé 14 éve 16

  • Ilyen FPS-t akarok

    Bár már nagyon elvétve játszom csak és azon gondolkodom, hogy építek egy M-ITX konfigot lenne még az a game, hogy vissza tudjak szokni a kockulásra. Íme a követelmények:

    - MMO-FPS legyen
    - II. világháborútól napjainkig bezárólag egy korban játszódjon
    - 2 csapat közül lehessen választani
    - e két csapat legalább 4 különböző kaszttal rendelkezzen, eltérő tulajdonságokkal
    - a fegyverek csapatonként legyenek eltérők
    - ne lehessen a cfg-t buherálni, csak a játék menüjében lévő beállításokat
    - CoD2 alapú SD legyen benne, ami a PAM mód elvén működik
    - ha fejet lövök, akkor haljon meg az enemy, még ha pisztoly lövéstől is kapja
    - a fegyverek tulajdonsága (erősség, pontosság) a csapatonként megegyezzen nagyjából
    - csalások ne létezzenek rá
    - a fegyvernek legyen szórása
    - grafika nem fontos Crysis szintű, ezért jól fusson
    - max fps 99-nél ne lehessen több (fps-huszárok miatt)
    - bugok 1-2 patch után ne jöjjenek elő
    - a szerverek közül tetszőlegesen lehessen választani, így dedikált szerverek is szóba jöhetnek
    - kizárólag eredeti CD-kulccsal működjön
    - fejlődéses rendszer nem kell bele
    - perkeket hanyagolják

    Folytatás...

    CséZé 14 éve 5

  • Kocsmagyerek vagyok

    Az ám. Minden hétvégén a kocsmában esz a fene a haverokkal. Ezzel nem is lenne semmi baj, elsörözgetünk, stb. Viszont a baj az, hogy ebben az istenverte városban bezárattak mindenféle normális szórakozóhelyet.

    Volt diszkónk - ahova egyébként nem jártam, mivel akkor még nem voltam szórakoznijárós korban, de Európa minden helyéről jöttek a DJ-k - , kulturált klubunk. Az előbbiből vasudvar lett, az utóbbit be kellett zárni, mert zavarta a lakók nyugalmát. Óh kérem, ha központa költözik őnagysága, akkor figyelembe kéne venni azt is, ha szórakozóhely mellet lakik, hétvégenként talán nagy lesz a ricsaj.
    A fiatalok nyáron meg vannak bolondulva, mivel nincs hova menni. Ilyenkor legtöbbször a centrumban acsarkodnak, nyilván az nem zavarja a lakókat...

    Így a hidegben mi a barátokkal beülünk egy kocsmába és iszunk, de nagyon unalmas tud lenni egy idő után. Még az ivástól is elmegy az ember kedve.
    Nyáron jobb a helyzet, kerti party rulez. Csajokkal, mert ugye kocsmába ők nem járnak. Lehet, azért is unalmas. Más szórakozóhely meg nemigen van, ahol a két nem együtt tudna mulatni. A közeli városokba meg nem szeretünk eljárni, nyűgös a hazaút a busz miatt, ha meg kocsival megyünk, senki sem akar vezetni.

    CséZé 14 éve 0

  • Kezeket fel!

    A következő mondatok az elmúlt néhány napban megjelent blogbejegyzések apropóján jutottak eszembe.

    Konkrétan az user-ek fényképes bejegyzéseire gondolok. Most őszintén; van olyan ember itt a PH!-n, aki nem nézte meg fórumtársa adatlapját valamelyik internetes közösségi oldalon? Hát én kötve hiszem! ;]
    Én már több felhasználót is megtaláltam ezeken az site-okon, persze ott sem tudtam mindenkinek megnézni a képét, mivel ott sem teszi közzé.

    Kezeket fel!
    Ki volt már vele úgy, hogy "megnézem ezt a barmot, hogy ki lehet az, aki ilyen baromságokat írkál"?

    Márcsak azért is, mert könnyen megtalálható vagyok iwiwen, myvipen és facebookon is, úgyhogy engem azt talált meg, aki akart.

    CséZé 14 éve 17

  • Tegnap néztem tévét

    ...vagyis be volt kapcsolva egész este és mivel mellette ültem néha-néha belekukkantottam.

    A Vacsoracsata volt műsoron éppen, Bárdosi "celeb" Sanyi volt a házigazda, volt egy vendége, aki napszemüvegben és valami fejtakaróban evett. Hmm... azt hittem van egy szokás, hogy sapkában nem eszünk, vagy bármilyen fejfedőben, mindegy is. Dukai Regina a következő műsorban sapkában fog étkezni, ezt bemutatták okosan.
    A műsor vége felé a házigazda meglepetéssel kedveskedett vendégeinek, elhívott két zenészt, akik mulatós, lakodalmas egyveleget játszottak, erre ezek elkezdtek rá valami kán-kánra hasonlító dolgot táncolni. Kultúra b@zdmeg, kultúra...

    Következő műsor, amiből muszáj kiemelnem egy két mondatot, az az Esti Showder volt. Az ország Győzikéje bejelentette, hogy szeretne egy hasonló show-t, mint a Fábry-é, viszont ő Orbánt Viktort és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt hívná meg (ez is tisztában van a dolgokkal teljes mértékben) és olyan dolgokat kérdezne tőlük, hogy szoktak-e alsógatyában rántottát sütni. Ehh Győzike! Van néhány embernek magánélete nem úgy, mint neked!

    Folytatás...

    CséZé 14 éve 21

  • Warez a suliban

    Jól kezdődik a félév warezra uszítás szempontjából. Ma két előadáson is volt rá példa. Az első eset az volt, hogy házi feladat letölteni az Egy csodálatos elme című filmet és megnézni. Korrekt, így hogy a fenébe akarnak valamit elérni egyes szervek a jogtiszta szoftver, film, stb. beszerzésére, ha egy felsőfokú intézményben is ezt hallja az ember egy tanártól?

    Második eset egy órával később statisztikán volt, egy programról volt szó, ami nagyon drága és a tanár állítása szerint ilyet az emberek nem vesznek meg inkább mi is egy feltört, crack-elt verziójával fogunk majd találkozni.

    Helyes ez így? :U

    CséZé 14 éve 40

  • Öregszem

    Kinőtt a bölcsességfogam baloldalt alul és felül, jobb oldalt semmi, félig vagyok csak bölcs? :D

    CséZé 14 éve 8

  • Ez égő...

    hjajj :P

    CséZé 14 éve 19

  • Tisza

    Én erre esküszöm. :K

    CséZé 14 éve 17

  • Nagy a baj...

    Mégpedig az, hogy nem bírom meginni a jó magyar házipálinkát. Semmi bajom nem volt vele nyár végéig, de aztán már a szagát is megutáltam. Miért?! A kedvenc szeszes italom volt. Ez ellen tenni kell! :D
    De mit tehetnék? Mostanában nem bírja a gyomrom csak a sört és a nem rövid italokat. Minden tömény italtól ferfordul a gyomrom egy bizonyos mennyiség után (~2dl). Ez így nagyon nem jó. :( El vagyok keseredve. És félreértés ne essék, nem ittam magam hülyére tőle egyszer sem.

    CséZé 14 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.