2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Xiaomi Redmi 4X - Négyszer is jó!

    Minimális az előrelépés a Redmi 4-hez képest, de ez nem von le semmit az újonc érdemeiből.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 383

  • Nagyon sok a túlsúlyos ember

    Már eddig is feltűnt a jelenség, de minap egy McDon egészséges ételeket forgalmazó gyorsétterembe ( ;] ) betérve elgondolkodtam, míg vártam a szendvicsemet. Körbenézve azt vettem észre, hogy bár a vendégek java része fiatal (közel van hozzá egy középsuli és egy gimnázium is), mégis kimondottan sok a túlsúlyos. A kövérség érdekes utat járt be, mert az emberiség történelme során a túlsúly alapvetően a gazdagok ismérve volt. Hiszen ők ehettek annyit, amennyit csak akartak és amit csak akartak. A köszvényt se nagyon ismerték a jobbágyok. Aztán jött a városodás és a tömegtermelés, egyre kisebb gondot okozott a fejlettebb országokban az éhezés/alultápláltság. Persze időszakosan visszatért (világháborúk idején), de alapvetően még a szocialista országokban is jóformán eltűnt. Igen ám, de átbillent a dolog hamarosan, ráadásul meglepó (?) módon nem csak a gazdagokra volt jellemző a túlsúly. Sőt, inkább a gazdagok közt lett egyre kevesebb az elhízott és a szegényebbek lettek pufik.

    Folytatás...

    Csapoati 7 éve 298

  • Egy gépfejlesztés kálváriája

    Több, mint 4,5 éve szolgált nálam hibátlanul egy Phenom II X2 560, két feloldott maggal X4 B60-ként. Ugyan a legtöbb játékhoz elég volt a GTX660 és 8 giga RAM mellé, de azt vettem észre, hogy a legújabb autószimulátorok már inkább CPU-limitesek.
    Régi vágyam volt egy i5-ös rendszer, mert az i3-at azért kevésnek találtam (na meg ugye a 2 mag-4 mag mizéria egyes címeknél), az i7 feleslegesen sok, az FX-8xxx-ek pedig sokat esznek és nem is igazán olcsóbbak az Inteleknél. Most úgy alakult a helyzet, hogy rászántam magam a cserére. Na igen, de milyen i5 legyen? Új vagy használt? Hamar az utóbbi mellett döntöttem, nekem nem ér meg 50+ ezret egy processzor, amihez aztán még 20-25 egy normális mobo. Oké, akkor használt. Na de melyik? Sandy? Ivy? Haswell? Haswell refresh? Az árakat is elnézve az Ivy mellett döntöttem. Múlt pénteken (10.09.) szántam rá magam a vásárlásra és még aznak be is zsebeltem egy i5-3550-et 34 ezer Ft-ért. Nekem nem kell a fejlettebb IGP, a teljesítménye meg bőven elegendő. A többi Ivy kb 40 körül volt, ez jó vételnek tűnt.
    Oké, akkor nézzünk hozzá egy alaplapot. Itt először újban gondolkodtam, kb 15 ezerért láttam is többet, de ezekben egytől egyig csak 2 memória foglalat volt, nekem pedig 4 db 2 gigás modulom van és nem akarok cserélni 2x4-re. Akkor megint a használt...

    Folytatás...

    Csapoati 8 éve 25

  • Meizu m2 note gyorsteszt

    Most szeptemberben arra az elhatározásra jutottam, hogy kell nekem egy kínai telefon. Hogy miért? Az utóbbi fél évben egy LG G3 S-t használtam (ez is lesz majd a referencia a tesztnél), ami ugyan szép volt, meg jópofa a hátsó gombhármas, de a hardver egyre szűkösebbnejk bizonyult, főleg az 1 GB RAM. Eleinte Zopókat meg Doogee-kat nézegettem, illetve a Meizu m2-z, de aztán a kedves fórumozók az m2 note felé tereltek. 5,5", nem lesz az nagy nekem az eddigi 5" után? Végül megbékéltem a dologgal, de ott volt még a XIaomi Redmi 2 Note is. Egy napnyi vívódás után a jelenleg kiforrottabb szoftverrel rendelkező Meizu m2 note mellett döntöttem, amit 09.19-én (szombaton) megrendelve 09.22-én vehettem kézbe az eustock jóvoltából. Nézzük a gyorstesztet!

    Külső, dizájn

    A doboz kimondottan szép és igényes, fülhallgatót viszont nem kapunk - de nem is baj, ezek általában nem jók. Gyárilag angol töltőfejet kapunk, de én a doboz mellé kaptam átalakítót is, köszönet érte. Maga a készülék... nagy, nagyon nagy. Kezembe vettem, megtapogattam - és már nem is tűnt annyira vészesnek (150,9 mm magas - ez majdnem egy centivel kevesebb, mint pl. az iPhone 6 Plus magassága). Az oldalsó kávák elég kicsik, ez hellyel-közzel még az egykezes használatot is lehetővé teszi. Én egy szürke változatot vettem, ennek matt műanyag a háta, ami nem annyira stabil a kézben, mint a gumírozottabb hátlapok, de jobb, mint a zongoralakkosak.

    Folytatás...

    Csapoati 8 éve 28

  • Kínai telefonok - melyiket vegyem?

    Na kérem, a helyzet a következő. Fél éve van a birtokomban egy LG G3 S. Alapvetően egy jó telefon, de az 1 giga RAM és a Snapdragon 400 chipset kezd számomra szűkös lenni. Jó lenne feljebb váltani, de nincs kedvem 100 ezret fizetni egy A brand középkategóriás cuccáért, mikor Kínából max. fele ennyiért is be lehet szerzeni valami jót. A problémám csak az, hogy maximum 50 ezret szánok a telefonra (ha ÁFÁ-val kicsit több, az még belefér) és több jónak látszó készüléket is láttam, ezért segítséget kérek a választáshoz.

    A kitételeim a következők voltak:
    5" kijelző, vagy nagyon max. 5,2". Ezzel ki is esett a jelöltek kétharmada. :D
    HD vagy FHD
    2 GB RAM, de ha 3, annál jobb - ebből nem engedek.
    A chipsetekből MT6735 (nem P) HD-hez, MT6752 vagy MT6753 FHD-hez lenne az ideális szerintem.
    Ha lehet, ne másolt formatervvel bírjon. Nem akarok iPhone-hasonmást.
    Az akksi minél nagyobb legyen, 2500 mAh körül már egészen jó.

    A jelöltjeim előnyökkel és hátrányokkal:

    Zopo Speed 7 - 160 USD

    Folytatás...

    Csapoati 9 éve 55

  • Játékvásárlás és értékelés - 2013

    Az alábbi iromány célja kettős:
    1. Magamnak összesíteni a dolgokat, illetve mi érte meg és mi nem.
    2. Összevetni a ti adataitokkal, amit remélem kommentként megosztotok majd. :)

    Általános tudnivalók a számokhoz: mindegyik játék PC-s (illetve bundle-ös játékoknál lehet Android is a platform, nem választom külön ezúttal); a steames kártyák eladásából származó játékvásárlásoknál 0, vagy valamilyen csökkent érték fog szerepelni, ezen ne lepődjetek meg; ha egy 4-packet vagy bundle-t szétosztottunk, akkor a számomra fennmaradó összeget tüntetem fel.

    Mivel könnyebb is volt összesíteni így, forrásra lesz lebontva a lista.

    Akkor lássuk (zárójelben a játszott órák száma, dlc-knél nyilván nincs szám és a kártyás futtatást sem veszem bele):

    AMAZON

    THQ Medley 12 USD 0 óra/szétosztogattam
    Victoria II dlc 4 USD
    Bioshock Infinite 10 USD 0 óra
    Plentiful Paradox Package 8 USD 9 óra
    The Walking Dead: 400 days 1,25 USD
    DLC Quest 1 USD 2 óra
    Cities in Motion 2 DLC 1,25 USD

    GREEN MAN GAMING

    Grid 2 28,8 EUR 125 óra
    Sniper Elite 2 dlc 0,8 EUR
    New Beginning - Final Cut 2 EUR 10 óra
    LotR: War in the North 4,5 EUR 18 óra

    GAMEFLY + GAME.CO.UK

    Folytatás...

    Csapoati 10 éve 11

  • Én és az Android (1. rész)

    Ezt az írást több részesre tervezem, a cél az, hogy bemutassa, egy laikus hogyan szokja meg napjaink legjobban terjedő mobil operációs rendszerét, milyen benyomások érik, stb.

    Tegnap vettem az új telefonomat, talán jelenleg a legjobb ár/érték mutatóval rendelkező androidos masinát, a ZTE Blade-et. Elöljáróban annyit kell tudni rólam, hogy sosem izgultam rá nagyon a telefonokra. 10 év alatt ez a 6., de ebből 2 tönkrement, egyet elloptak, úgyhogy ha rajtam múlik, két évet minimum kibír nálam egy jószág. Az előző gépezet egy SE K800i volt, imádtam. Gyors, rendkívül jó a menüje, a multimédiás képességei, a fényképezője, minden. Nem is dobom ki vagy adom el, tartaléknak jó lesz, meg hát jobb is a fényképezője, mint a ZTE-nek, de erről majd később.

    Tehát ZTE Blade. Megmondom őszintén, először tavaly év végén hallottam erről a cégről, de a tesztek, illetve egy tulaj ismerős szépen lassan meggyőztek, hogy ez a készülék kell nekem. SE Xperia X8-on gondolkodtam a SE-s múltam miatt, de a kijelző mérete, és az 1.6-os Android eltántorított tőle. Na de nézzük a részleteket.

    Folytatás...

    Csapoati 13 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.