2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Új videókártya - Új élet - Újabb modding :)

    Hellooo Nagyérdemű!

    A héten ismételten beruházok egy köztudottan is nagy hőt termelő videókártyára. Nem másra mint egy G80-as GPU-val szerelt NV8800GTX-re.

    Modding gondolatok már röpködnek fejemben, csak kis segítségre vágyok. Aki tud hővezető párnát, hővezető csíkot beszerezni, természetesen null kilómétereset, az ne habozzon felkeresni.

    Terveimben szerepel egy módosított léghűtés és egy vízhűtéses megoldás.
    Előbbi valami brutál (Orbál DuOrbál) megoldás lenne, utóbbi viszont ismét jó kis CNC maratós anyagból készülne. Kíváncsi vagyok egy gyári hűtőt felül lehet e múlni otthoni marakodással :)

    Tuning ezen téren sajnos zátonyra futott. Hűtés terén a kártyára hűsítés végett felkerült egy Xigmatek BattleAxe nevű fenevad, így megnövelve a kártya álltal elfoglalt slotok számát 2-ről 4-re :)

    Hőmérséklete igaz a korábbi 85-90C-ról visszaesett 50-60C-ra de sajna a marakodásos téma számomra ezzel a kártyával lezárult. Új lapom sajnos már nem igazán van kibékülve a NV gyártotta kártyákkal.

    De sebaj. Itt az új kazán a gépben. HD2900PRO :)

    creation 13 éve 2

  • DLink DES1016D Modding

    Nem is tudom hol kezdjem...

    A múlt héten kaptam egy Dlink switch-et... hibája, hogy sajnos a kapcsoló üzemű tápegysége megadta magát.

    Mivel még nem állok tudásom azon szintjén, hogy építsek egy saját tápegységet (kapcsoló üzeműt), ezért nekiláttam úgy megoldani a problémáit ahogyan tudásom engedte...

    Kerestem a műhelyben régi magnóból belezett transformatort, valamint régi készletemben találtam LM317T típusú fesz stab IC-t :)

    Ez kezdetnek elégnek tűnik. Hűtésnek felszereltem egy 8800GTX referencia hűtő ventillátort. Valamint üzembe helyeztem egy 5cm-es ventit is az LM IC-re :)

    Teszt és képek holnap, mert ma már nem akarok automatát levágatni :)

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tesztek Vasárnap ha hazaértem melóból :)

    Bocs aki eddig nézte de semmit nem látott :)

    creation 14 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.