2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mi lett veled, Mondocon?

    Mielőtt belekezdenék, szeretnék valamit tisztázni: tisztában vagyok vele, hogy a Mondocon egy üzleti vállalkozás és hogy a szervezők/ szponzorok/ többi résztvevő igénye jó eséllyel számottevőbb számukra mint a con látogatók igényei. De úgy érzem van pár dolog, ami mellett nem feltétlen mehetek el szó nélkül:

    Programok/standfelhozatal
    Körülbelül 2 éve már hogy járok (kisebb-nagyobb szünetekkel) Mondoconra, így van, ha nem is egy óriási, rálátásom arra, hogy anno milyen felhozatal volt, milyen programokat kínáltak azért a felhangon 4 ezer forintért, amit elkérnek a belépésért. Viszont az évek során sajnos megfigyeltem, hogy egyre kevésbé van már ennek az egésznek köze Japánhoz és annak kultúrájához, ehelyett mintha valami olvasztótégely akarna lenni, egybegyúrva mindent ami ázsiai kultúra és ebbe még beledobva a geek kultúrát és a cosplay non-japán részét, amivel semmi baj nem lenne...csak ennek az égvilágon semmi köze se Japánhoz, se Ázsiához.

    Tudom hogy most egyesek biztosan azzal fognak vádolni hogy piti dolgokba belekötök de valaki magyarázza már el nekem, hogy egy Mondoconon mi szükség van Just Dance pavilonra? hogy a Japán kultúrához hogyan kapcsolódik egy rakás playstation 4 pro stand, amin lehet Mortal Kombat 11-ezni?

    Folytatás...

    Corleone33 5 éve 21

  • Életem biszexuálisként avagy a fekete bárányok között is fekete bárány

    Tegnapi nap folyamán olvastam egy cikket logout-on, ami kifejezetten a Coming Out napjával foglalkozott, annak történetével és nem mellesleg annak fontosságával is számunkra, az LMBT szexuális "kisebbség" tagjainak. Viszont ezen felbuzdulva szerettem volna a dolgokat egy picivel más szemszögből, még konkrétabban a biszexuálisok szemszögéből is.

    Az a helyzet hogy biszexnek lenni még az adott említett csoportban sem egyszerű, nem ok nélkül használtam a címben a fekete bárány szót: sok meleg/transszexuális/stb szemében a biszexualitás nem más mint egy átmeneti fázis, majdhogynem olyan homoszexuálisok, akik nem akarják bevallani maguknak,hogy azok. Sokakban azt a tévhit él, miszerint a biszexuálisok képtelenek hűségesek lenni vagy monogám kapcsolatban lenni és sajnos az ilyen és ehhez hasonló tévhitek általánosságban élnek az emberekben.

    Az igazság viszont nem feltétlenül ilyen fekete-fehér: Noha persze köztes állapotban is lehet specifikusan egyik vagy másik nem felé vonzódni inkább, ettől független megmarad a vonzalom mind a női mind a férfi nem iránt.

    Folytatás...

    Corleone33 6 éve 64

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.