2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • EESZT csatlakozás lefolytatása és annak margójára

    Érdekes dolog az informatika. Ha jól csinálják, álomkönnyű lehet tőle az életünk, ha rosszul, akkor viszont pokollá teszi. Ha mindezt még kötelezően is akasztják az ember nyakába, akkor végképpen elveszi az ember életkedvét is.

    Erre ideális példa az EESZT, amely önmagában egy tök jó dolog lehetne. Arról szól, hogy a recepteket, beutalókat és minden egyebet a felhőben tárolnák, és így egyfelől nem kellene az különféle laborpapírokat, beutalókat kinyomtatni, a betegeknek magukkal cipelni és így tovább. Nem vagyok oda a felhőbe minden információ mentalitással, de especiel ennek még értelme is lehetne. Mi sem természetesebb, hogy ezt (sem) sikerült rendesen megoldani itthon.

    Előre bocsátanám, hogy nem vagyok könyékig a rendszerben, de a párom révén, aki gyermekorvos-asszisztens, kénytelen-kelletlen belecsöppentem az egészbe. Ez az írás egyfelől egy sorvezető, másfelől pedig egy kis tapasztalat arról, hol is siklott ki nem picit az egész rendszer bevezetése.

    Először is arról, mi szükséges az EESZT csatlakozáshoz:

    Folytatás...

    Cifu 6 éve 38

  • Elon Musk előadása az IAC2017-en

    Az International Astronautical Congresst lefordítani nem hálás feladat, és elvben nem csak Muskról kellene szólnia...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 6 éve 53

  • Amerika (újra) embert küld a Holdra! (?)

    Megvolt tegnap ugye az első ülése az újra életre hívott Nemzeti Űrtanácsnak (National Space Council). Az ülés utáni sajtótájékoztatót a Steven F. Udvar-Házy központban tartották, a kiállított Discovery űrrepülőgép előtt felállított pódiumon:

    Tömören a sajtótájékoztató kiderült dolgok:

    -Mike Pence alelnök bejelentette, hogy Amerika visszatér a Holdra, és azon is túlra fog jutni.
    -A bejelentés szerint permanens jelenlétet terveznek, amelynek a célja, hogy tapasztalatot gyűjtsenek a Mars meghódításához.
    -Nem történt arra vonatkozóan bejelentés, de még csak utalás sem, hogy erre plusz költségvetési pénzt kapna a NASA.
    -A NASA-t továbbra is Robert Lightfoot, megbízott NASA igazgató képviselte, a végleges igazgató jelölt, Jim Bridenstine szenátusi meghallgatása továbbra sincs kitűzve. A pletykák szerint a Floridai szenátorokra várnak, akiket most leköt a Floridát ért viharkárok kezelése.

    Folytatás...

    Cifu 7 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.