2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mini Ventillátor-teszt

    Vannak népszerű és kevésbé népszerű alkatrészek egy számítógép építésénél. A média és a teszteket publikálók pedig a közízlést tükrözik le egyszerű okból: arról érdemes írni, amit el is olvasnak. Alaplap, proci, videókártya tesztből annyi van, mint égen a csillag. Aztán sok tápegység, ház, monitor, egér és billentyűzet teszt is van, sőt, procihűtőkből is akad épp elég.

    Na de mi van a ventilátorokkal, amit a házba / bordára / akárhova szeretnél elhelyezni? Teljes képkimaradás. Viszonylag olcsó alkatrészek, sok esetben ami kell a házba / bordán / akárhova, ott eleve van is. Ha pedig nem tetszik, kicseréli a T. felhasználó úgy is. Hogy teljes legyen a demotiváció, a tesztelésnél nehéz mérvadónak maradni, a gyártók pedig a mérhető adatokat (zajszínt, levegőszállítás, fordulatszám, stb.) mind megadják. Tehát nincs is igazán mit tesztelni. Ennek az eredménye az, hogy ha kell egy venti, akkor kb. találomra válogathatsz. Vagy meglátogatsz egy ide vonatkozó topicot, ahol viszont továbbra is csak ajánlott besorolás van, hogy miket érdemes venni.

    Folytatás...

    Cifu 7 éve 3

  • A SpaceX előélete, Mars tervei és a realitások

    A SpaceX a világ meghatározó űrcégévé nőtte ki magát kb. egy évtized alatt, de realitás-e, amivel most Musk előrukkolt?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 7 éve 163

  • New Shepard mentőrendszer teszt élő videó

    Akit érdekel esetleg:

    A történet röviden az, hogy az szuborbitális repülésre szánt New Shepard rendszer kapszulájának mentőrendszerét tesztelik élőben. A rendszernek képesnek kell lennie arra, hogy egy gyorsító-rakéta meghibásodás esetén biztonságosan eltávolíthassa a kapszulát a rakétáról, vagyis most egy szimulált baleset lesz, ahol a gyorsító-rakéta teljes erővel működik, és a kapszulának a mentőrakétáját begyújtják e közben. Ezzel a tesztel gyakorlatilag az utolsó lényeges mérföldkövet is teljesítik, mielőtt a New Shepard megkezdheti a kereskedelmi űrugrásokat...

    Itt van a teszt CGI bemutató videója:

    A teszt teljes siker volt, mind a kapszula, mind a rakéta biztonságosan földet ért a sikeres mentőrakéta-begyújtás után.

    Cifu 8 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.