2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Külső ház sebességteszt (2,5"+3,5", Win+rPi_OMV)

    Az rPi4+OMV cikk készítése során felmerült egy egyszerű kérdés, hogy milyen sebességgel tudnak az egyes külső házak írni/olvasni, és egyáltalán felismeri-e a rendszer ezeket.
    Az alábbi rövid iromány az általam birtokolt külső házak ezen tulajdonságait foglalja össze. (A tesztek és mérések nem teljes körűek és mélyrehatóak, és néhol pontatlanok. Tudom, hogy ezeket lehet jobban is csinálni.)

    Tesztkörnyezet
    Első lépésként két különböző, szélsőséges mérést gondoltam ki. Az egyik teszt 32 MB-nyi 1 kB-os fájlt mozgat (32.768 db 1 kB-os fájl!). A második pedig egy kb. 4 GB-os fájl másolása. Mindkét esetben Windows 10 (1903) op.rendszer és Total Commander 8.51 voltak a szoftveres környezetek.
    A teszt felénél "csaptam a homlokomra", hogy ott van a CrystalDiskMark.

    Mindegyik külső házba ugyanazt a HyperX 120GB ssd-t helyezem be. A külső házak a Windows-os teszt során az alaplapi USB3 tüskék kivezetésére, a számítógépház elején található csatlakozójára dugtam.

    Az SSD Windows-os környezetben NTFS fájlrendszerre volt formázva, és a CrystalDiskMark 6.0.2 x64 szoftvert használtam a sebességméréshez. Az OMV alatt EXT4 fájlrendszerrel és samba megosztáson keresztül egy kb. 2 GB-os fájlt másoltam át, ekkor az átlagos átviteli sebességet tüntetem fel.

    Folytatás...

    CheGhost 5 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.