2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • TOP 3 könnyített Linux (nem csak) régi vasakra

    Nem vagyok orákulum, sem Linux szakértő. E rövid cikk kizárólag az általam tapasztaltakat tükrözi.

    Adott egy 2 magos laptop, 4 GB rammal. A gépet csak alapdolgokra használom, ezért is kerestem rá a megfelelő Linux disztrót. Fontos szempont volt az egyszerű kezelhetőség.

    Az első kört lefutottam az Ubuntu-val és a Mint-tel. Sajnos darabos volt a működésük. Végül 3 könnyített típus közül raktam fel hármat és ezeket az alábbiak szerint rangsorolnám:

    3. Bodhi Linux, Pro: Gyors működés (5/5 csillag), YouTube 1080p: OK. Kontra: Nehézkes és logikátlan kezelőfelület

    2. Lubuntu, Pro: Gyors működés (4/5 csillag), YouTube 1080p: Akadt (720p OK), teljes értékű magyar nyelv. Kontra: Egy-két helyen kidolgozatlan a kezelőfelület (pl. az ikonok rendezése és a tálca állítgatása nehézkes), az első frissítés után rendszerhibát jelzett.

    1. Linux Lite, Pro: Gyors működés (4/5 csillag), YouTube 1080p: OK, Szuper egyszerű, letisztult, logikus kezefelület (nekem jobban bejött, mint az Ubuntu vagy a Mint, de még a Windows-nál is jobbnak találom). Kontra: Itt-ott hiányzik a fordítás

    Folytatás...

    Castell 5 éve 23

  • Redmi Go - Már kapható

    Értem én, hogy egy optimalizált droid változat fut a telefonon, amely szerény erőforrással is beéri és hegesztettek a rendszerhez pár ilyen specifikus appot is (Gmail Go, YouTube Go). De mi van a többi programmal vagy ha pl. párhuzamosan több alkalmazás is fut!? A 8 GB tárhelyet pedig végképp nem értem. 23 ezer Ft-os áron kapható most, a legolcsóbb helyen. Véleményem szerint nagyon nem éri meg az árát a telefon, 3-5 ezer Ft-ot rátéve már 2/16-os ill. külföldről rendelve akár 3/32 GB-os modell is kapható. Vajon mi lehet a létjogosultsága az Android GO szériás telefonoknak? Talán a raktáron maradt alkatrészek kifuttatása? Mert, ahogy elnézem annyival nem kevesebb, mint amennyire szerényebb komponenseket tartalmaznak az ilyen telefonok.

    Castell 5 éve 9

  • Videókártya az Aliexpress-ről

    Alkalmi játékra kerestem budget megoldást videókártya vásárlás gyanán. 19"-es monitorunk van itthon, a kártyánk eddig egy Intel integrált megoldás volt... A Hardveraprón 10 ezer alatt nem nagyon találtam értelmes megoldást, a jó ajánlatokat pedig általában hamar lejegeltetik. E-bayt hamar kilöttem, ugyanis az eredeti használt kártyák marha drágák.

    Aliexpress-en találtam rá a HuaPu nevezetű boltra. A kiszemelt kártya pedig egy Gigabyte GTX 650 1 GB DDR5 volt, ami 33,3 USD-be került (jelen pillanatban már drágább), erre kaptam még 3 USD kuponkedvezményt, így a vége elég pofás lett, átváltási árfolyamon: 8780 Ft...

    Kronológia:

    Folytatás...

    Castell 5 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.