2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az utángyártott alkatrészek egyre romló minősége az autóiparban

    Nem egy PHD-s értekezés lesz, de aki tulajdonol gépjárművet és megpróbál spórolni az alkatrészen(nem gyárit vásárol bele), annak bizony meggyűlhet a baja. Egy autóban rengeteg alkatrész tud elromlani, de ezt mondanom sem kell. Én többnyire haverom műhelyében szerelgetem a sajátomat (BMW E39 530D), mert egy ilyen idős autóhoz nem kell nagy szakértelem és ott van nekünk Vörös Jenő, aki nagyon informatívan osztja meg a tudását. Természetesen ha komolyabb dolgot kell megoldani, akkor a szerelőm megcsinálja. Általában szeretek jó minőségű utángyártott alkatrészekkel operálni (Bosch, Textar, ATE, Sachs, LUK), mert ugye ezek gyári beszállítók is. Vannak már oldalak, ahol ki lehet keresni a gyári alkatrész beszállítóját és megrendelni "ugyanazt" olcsóbban, de tényleg ugyanaz? Dehogyis, de eddig nem feltétlen volt rosszabb. Mostanában viszont tapasztalom, hogy a már említett ismertebb márkák ipari hulladékokat adnak ki a kezük közül és még az sem segít, hogy a sz*r alkatrészt visszaküldeni, majd megvárni még bevizsgálják és visszaadják a pénzedet iszonyat idő. Vettem egy tápszivattyút, mert a gyári már gyengélkedett és az optimális előnyomás értékétől messze elmaradt. Milyet vegyek? Bosch volt benne, hát akkor gyerekek dobok bele egy Bosch-t. 1 hét múlva megint nehezen indul. Rádobom diagra és már bedobta a tápszivattyú hibát(wat??). Na nézzünk már élő adatban egy előnyomást: 3,2 bar (3,7-től jó, de 4.0 a katalógus érték). Tudjátok mit akkor?

    Folytatás...

    Carlytoo 2 éve 22

  • KGFB segítség!

    Sikeresen összetörtek. Elég nagy a kár a kocsiban. Az ellenfél elismerte a hibáját és kitöltöttük a kárbejelentőt. Az Allianz biztosítónál van a vétkes fél. Mire számíthatok? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Köszönöm.

    Carlytoo 3 éve 57

  • Hogy nézel ki?

    A nőcis topikban jött az ihlet. Kíváncsi vagyok arra, hogy az itteni fórumozók, akik esetleg a társkeresés labirintusában eltévedtek és önértékelési problémájuk is van a kinézetüket illetően, próbálják, vagy merjék felvállalni magukat ismeretlenek előtt. Mármint a kinézetüket. Persze ez nem egy kötelező dolog, de úgy gondolom, hogy aki nem jár tilosban, annak nincs mitől félnie. Természetesen azok is közzé tehetik a saját magukról készített fényképet, akik nem küzdenek semmi ilyen jellegű gonddal.

    Szabályzat: Mindenki önkéntes alapon teszi fel ide a képet, ami nem felhasználható senki által, máshol az adott illető engedélye nélkül. A kép készítőjének a kinézetére vonatkozóan építő jellegű, KIZÁRÓLAG SEGÍTŐ SZÁNDÉKÚ kritika fogalmazható meg a megfelelő hangnemben. A dicséret természetesen megengedett és abszolút ajánlott, hiszen itt azt próbáljuk elérni, hogy az adott illető merje felvállalni saját magát.

    Carlytoo 3 éve 113

  • Autószerelői "szakértelem"

    Tudom-tudom ez már egy sokszor lerágott csont, de most fel vagyok háborodva. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ha nem magamnak szerelem, akkor probléma lesz később. Nekem van egy E39 530D béjemvém. Én nem a tulajos autós vagyok, hanem a gazdás. Szeretem ha az öreglány rendben van, ezért megy is rá a lóvé. Szerelő barátommal szoktuk csinálgatni. Most már majdnem minden kész van rajta. Egyik nap gondolt egyet és tüdőrákos lett. Terhelésre dadogott, köhögött. Oké. Haveromnak nincs gyári diagja, ezért elvittem egy ismerős BMW "szakihoz", akinek van. Megcsinálta a diagnosztikát és mondta, hogy az alsó AC lesz a ludas. Mondtam neki, hogy az üzemanyagszállítási mennyiség pedig jó a diagon. "NEM, tuti, hogy az alsó tápszivattyú." Oké. Elmentem venni egyet, aztán gyorsan kicseréltem. Természetesen semmi változás. Felhívtam, hogy szép volt, így kell ezt csinálni. Aztán agyaltam, számoltam, matekoltam. Kölcsönkértem egy INPA nevű diagot és 2 órán át dolgozgattam vele és agyaltam. Mondom, szerintem rájöttem a hibára. Elmentem venni egy üzemanyagszűrőt (MANN) és kicseréltem. Azóta hibátlan a kocsi. Nincs dadogás, köhögés és úgy megy, ahogy azt kell egy ilyen motornak. Veszek inkább egy INPA diagot és csinálom magamnak.

    Hozzáteszem, hogy nagyon elismert, BMW """"specialistához"""" vittem.

    Carlytoo 3 éve 112

  • Az őszinteség

    Egy másik topic ihlette azt a vezérötletet, hogy írjak erről a megosztó szóról. Bármilyen élethelyzetben is vagy, kell-e maximálisan őszintének lenned? Ez lehet párkapcsolati, szociális, politikai, munkahelyi stb. Megengedhető-e a kegyes hazugság? Az őszinteséget is lehet más-más formákban prezentálni, de kérdés, hogy okozol-e vele valamilyen kárt az egyénben? Mindenkinek más-más a befogadókészsége. Vajon olyan életszituáció, amikor hazudnunk kell? A kérdéskör megvitatását rátok bízom.

    “Soha ne mondj igazat, ha egy jó hazugság is rendelkezésre áll!” - Jockey Ewing

    Carlytoo 3 éve 91

  • Androidról vissza IOS-ra

    Úgy alakult, hogy megint meguntam a droidot. Volt egy Xiaomi Mi10T Pro készülékem és hát jó volt, szép volt, de ennyi volt. Elköszöntünk egymástól. Sajnos a MIUI még tele van gyerekbetegségekkel, amik már kezdtek nagyon fárasztani. Vettem egy iPhone 11-et. Volt már korábban iPhone-om, szóval nem idegen a környezet. A végén mindig arra lyukadok ki, hogy ez egy stabilabb, átláthatóbb rendszer, de persze megvannak a maga korlátai. Most egyelőre marad ez, aztán meglátjuk hogy a 13-as széria 120Hz-es ProMotion kijelzője, fejlesztett kamerarendszere, kisebb notch dizájnnal mit fog mutatni. Egyébként a Mi10T 144Hz-es kijelzője eléggé fluidnak érződött, de rájöttem hogy a scrollozás gördülékenysége nem dob annyit a latba. Videók, játékok úgy is 60Hz-en mennek. Otthon van egy 144Hz-es monitorom, amin ha időm engedi gamerkedek egy kicsit. Na ott, azért már más a leányzó fekvése.

    Carlytoo 3 éve 47

  • Diagnosztizált pánikszindrómám története. #2

    Eltelt az írásom óta néhány hét és gondoolom néhányan kíváncsiak vagytok, hogy mi a helyzet. Nos a helyzet lassan, de biztosan javuló tendenciát mutat. Lassan teljesen elhagyom a Rivotrilt, szóval ez is már valami. A rexetint minimum 6 hónapig szednem kell és ha már nem produkálok tüneteket, akkor szépen lassan azt is el lehet dobni. Rengeteg feszültségtől már most megszabadultam ,aminek az-az eredménye, hogy fáj és kötött a tarkóm, illetve enyhe hányingerem van, viszont ezen kívül jelenleg nincs más problémám. Mivel ez egy lassú és nagy önuralmat igénylő folyamat, ezért minden téren megerősödöm a végére úgy érzem, bár az mész messze van. A pszcihológus örül, mert állítása szerint nagyszerűen haladunk. A pszichiáterem(magán) is örül, mert szerinte a gyógyszerre jól reagálok. A refluxom is erősödött a stresszhatás miatt, de ez idővel úgy is javul és ahogy megszűnnek a problémák és a vegetatív tünetek, akkor az is meg fog szünni. Megyek aug. 6.-án hipnózisra. Kipróbálom, hátha ér az esetemben valamit. Van az ismerettségi körömben, akit ezzel kezeltek ki a bajból. Nagyjából ennyi. Folyt. köv.

    Carlytoo 3 éve 8

  • Diagnosztizált pánikszindrómám története.

    Az elmúlt néhámy hónapban nem voltam tól jól. Ez addig csúcsosodott, ameddig sajnos szakember segítségét kellett kérnem. A diagnózis: generalizált szorongás és pánikszindróma. Legalább depis nem vagyok. :DDD . Kaptam 0.5-ös rivotrilt, illetve rexetint. Egyelőre a rexetinhez még nem mertem hozzányúlni, mert nagyon sok rosszat is hallottam róla, de konzultálok több szakemberrel, hátha nem is olyan rossz dolog az. Rendszeres halálfélelem, rettegés, ami sajnos olyan szintűre erősödött, hogy a lakást sem mertem elhagyni. Egyébként a lakásban is voltak problémáim. Néhány nap, főleg az utolsó néhány pokol volt. Óriási mázlim ,hogy van egy szerető párom és támogató családom, akik miatt végig kell ezt csinálni. Ma este kimentünk sétálni, ami meglepően kifullasztott. Gondolom a nagy fokú elszokás, meg, hogy kb. a wc-re is kocsival jártam. Alapvetően rettegek a betegségektől. Nyugodtan hívhatjuk hipochondriának. Elkezdtem pszichológushoz is járni. Hosszú és rögöös még az út, de a végén egy sokkal jobb önmagamat szeretnék. Ez a cél. Ha valakinek van valami jó tanácsa, akkor szívesen fogadom.

    Carlytoo 3 éve 87

  • A szerviz

    Telefonálsz, de a motorok búgásától, a szerszámok csattogásától és a gépek zümmögésétől ló*art sem hallasz. A nem értem!! válaszra csak annyit tudsz reagálni, hogy hangosabban üvöltözöl a telefonba, mint aki éppen agyvérzést próbál kapni, de a szerelőnek, vagy a munkafelvevőnek nincs annyi agya, hogy odébb cammogjon. Nagy nehezen sikerül leegyeztetni az időpontot. Elmész, megállsz a műhely előtt és udvariasan besomfordálsz, hogy jelezd, megérkeztél. Zümmögés, csattogás, búgás, hörgés közepette próbálod elmagyarázni, hogy te mi a lópikulát akarsz itt. Amennyiben sikerrel jársz, akkor szólnak ,hogy mindjárt jön a kolléga. 5 perc és megkérdezik a kolléga, aki most mászott ki frissen az olajfürdőjéből. Mivel a kolléga egy udvarias ember és az ügyfélre jó benyomással kell lenni nyújtja is a feketére dolgozott, olajos, tappancsát kézfogásra. Agyalsz, hogy most ezt hogyan is kellene visszautasítani, de már meg is fogta a kezedet. Tulajdonképpen már be is állhatsz szerelni, mert majdnem úgy nézel már ki. Odasétáltok az autódhoz és megkérdezi az eléggé egyértelmű kérdést: Erről lenne szó? Mondhatnád, hogy nem, arról ami két utcával feljebb van, de nem vagy büdös paraszt, ezért csak bólintasz. Megkér, hogy pattintsd fel a motorháztetőt és indítsd be. Mialatt ezt a műveletet elvégzed és megpróbálsz kiszállni nem látsz mást, csak a szerelő üvegesre fagyott tekintetét és kínba torzult arcát. Mi legyen? Mentőt hívjak?

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 16

  • Megkaptam a Sinopharm-ot.

    Csütörtökön kaptam meg az oltást. Aznap egy picike vállfájdalom és levertség volt tapasztalható. Másnapra az összes tünetem elmúlt és jelenleg sincs semmi bajom. Megyek holnap vérvételre (kísérlet), hogy megtudják, hogy vajon már mekkora mennyiségben van jelen a szervezetemben az antitest, illetve okozott-e az oltás valamilyen értékemben számottevő változást ilyen rövid idő alatt. Hajrá!

    Carlytoo 3 éve 35

  • Automata váltó felújítás

    Nem szakmai blog lesz. Nem ezzel foglalkozom ,de mostanában sajnos kénytelen vagyok. Ez az én szerencsém ezekkel a b*zi automata váltókkal. Nincs mit tenni, fel kell újítani. Az alany egy GM váltós E39 530D. Nos a lényegi kérdés, hogy van-e okunk félni egy ilyen felújításól? Ez szerintem pénztárca kérdése, illetve szakemberé. Sokszor hallom ,hogy az már nem lesz olyan, mint a gyári stb. Valóban. Ma Magyarországon van lehetőség JOBBRA! megcsinálni, mint ahogy a General Motors-tól kiesett. Egyszer kell vele foglalkozni és egy nagy valag pénzt belelocsolni, de utána nem lesz vele problémád, ameddig az autó nálad van ez biztos. Sőt, a következő tulajnak se lesz gondja valószínűleg. Mégis mennyibe kerül mindez? BMW esetében a ZF automata megoldásaival találkozunk zömében, de egy ilyen öreglány, mint az enyém sajnos még a GM váltójával szerelt ballépése a gyártónak. Egyébként az előbbi is megmakkanhat és meg is makkan előbb vagy utóbb. Érdemes csak alkatrészeket megcsináltatni a váltóban, vagy akkor már durr bele mindent? Ez attól függ mennyi rá a keret, vagy esetleg eladásra megy a dolog. Ha meg akarod tartani még hosszú ideig, akkor az én javaslatom a teljes, mindenre kiterjedő felújítás. Ez a mulatság viszont rohadtul nem olcsó. Helytől, szakitól függően 7-900.000 jó magyar forintig is elmegy. Utána viszont gondtalan lesz az életed remélhetőleg. Tehát, aki automata BMW-n töri a fejét az mindig számoljon egy ilyennel.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 88

  • BMW-s prszt lettem megint!

    A múltkori csalódás után megint belevágtam csak már egy kicsit nagyobb szakértelemmel. Vittem magammal egy komplett brigádot (karosszériás, autószerelő, chiptuningos), hogy véletlen se verjenek át. Így sikerült megvásárolnom egy E39 530D kódjelű béjemvét. Az előző autómat (Vw Passat) nagyon gyorsan elvitték. Felpattintottam ide-oda és két nap múlva jöttek is érte.

    3 hete vettem az autót

    Eddig bejön a dolog. Eléggé jól extrázott darab és a színe is nagyon tetszik. Egyébként a színt a párom választotta. Aki esetleg tervez valamikor ilyet vásárolni az nagyon legyen körültekintő. Rengeteget megnéztünk, mire megvettünk egyet és ez sem hibátlan. Foglalkozós autók ezek már ,de ez nem volt probléma. Itt különösen érvényesül az a tézis, hogy ne a kínálat aljáról válasszunk.

    Ami benne van:

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 29

  • A társkereső (szexpartner) oldalak labirintusa

    Őszinte leszek. Teljesen tapasztalatlan vagyok ebben, de az egyik jó ismerősömnél felmerült a kérdés és gondoltam segítek neki (pontosabban segítetek neki :DDD ). Én párkapcsolatban élek, tehát nem társkeresőzöm, alkalmi kapcsolatokat sem keresek, mert hál' Istennek jól működik a kémia. Volt/van nektek bármiféle ilyen jellegű tapasztalatotok?

    Carlytoo 3 éve 45

  • BMW-s átverős ügy következő állomása

    Az előzményeket elolvashatjátok az írásaim között. Ezzel most nem fárasztanék senkit.

    2021.04.13.-án tárgyalás. Végre eljutottunk idáig. Eleve nem egy hipergyors a magyar ítélkezés, de a COVID-19 most ennek még jobban odatett. Eddig talán nem is lenne érdekes. Az érdekes része ez:

    Az alperes (én a felperes vagyok) ügyvédje a következőkkel vádol: Hivatali visszaélés, vesztegetés, személyes kapcsolatok rosszhiszemű felhasználása. Tehát én megvesztegettem az NKH-t, a kormányablakot, az eredetvizsgát végző műszaki vizsgaállomást, vagy az ügy én oldalamra történő billenésében bevetettem a személyes kapcsolataimat. Egy baki van ebben, vagyis több: rágalmazás, becsületsértés és hitelrontás, a jó hírnév megsértése. Majd kitaláljuk melyik lesz itt optimális.

    Carlytoo 3 éve 0

  • Hogyan készítsünk ropiból műanyagot TUTORIAL!

    Első körben vásároljunk 2 zacskó ropit. Célszerű a kevésbé sózott példányokból válogatni, mert a sót úgy is el kell távolítanunk róla. Tegyünk fel 1.5 (azaz másfél) liter vizet forrni. A már forrásban lévő vízbe tegyük bele a ropikat úgy 10 percre, de ezt megelőzően távolítsuk el róla a sót. Most jön a feladat nehezebbik része. Szerezzünk be egy polipot. Mindenképpen akkora példány kell, ami belefér a lábosba. Ha minden megvan és eltelt az idő is, akkor tésztaszedővel, vagy ami a kezünk ügyébe akad szedjük ki a forrásban lévő vízből az összes ropit. Ezt követően szépen finoman helyezzük a vízfelszín tetejére a polipot és kész is a polipropilén

    :DDD

    Carlytoo 3 éve 11

  • Elviszem a meghirdetett ár feléért!Most azonnal indulok!

    Egyébként jellemző ez a magyar használt piacra minden területen. Ez a mostani egy autós történet.
    Ismerősöm hirdetett egy tényleg jó állapotú e60-at. Kérte, hogy én is dobjam már fel ide, meg oda hátha. Tudni kell, hogy ezeknek az autóknak az ára elég széles skálán mozog, többnyire állapottól függően 1.300.000 - 3.000.000 -ig megy. Persze vannak ettől drágább, kivételes darabok. Ő a konkrét példányt 2.400.000 HUF-ért hirdette. Ha hirtelen lett volna ennyi felesleges lóvém autóra, akkor megveszem tőle, mert ő az a gazda(tulaj), aki azonnal költ az autóra, ha csak a hiba lehetősége felmerül.

    Rám írt egy manus: Érdekli az autó, mikor lehet megnézni. Egyeztettem az ismerőssel és meg is valósult a meeting. Kérte az ismerősöm, hogy legyek ott. Nem probléma, elmentem. Hozott autószerelőt az ipse és tüzetesen átnézték a kocsit. Ugye alapvető vásárlási taktika, hogy NEM áradozunk az autóról és nem viszünk bele érzelmet. A szerelő ezeket mind megszegte és 10 percig agyba-főbe dicsérte a gépjárművet. Mondta ott előttünk a potens vásárlónak ,hogy "EZT EL KELL HOZNI". Hát, majdnem úgy lett. Mondta hősünk, hogy, akkor megvásárolná, de egy "ici-picit" csak alkudna már belőle. Ismerősöm gondolt is rá, ezért úgy kalkulálta, hogy az átírási költséget (cirka 120.000) el is engedi, csak jött a fekete leves. 1.300.000- ért elviszi. Na most én nem nagyon tudtam megszólalni.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 104

  • Egy pici kedvesség (tényleg nem sok).

    Kisorsolok kettő RDO (Red Dead Online) kulcsot a kommentelők között. Az ihletet Medvetojástól loptam. :B

    Random komment pickel fog megtörténni a sorsolás.

    Sorsolás időpontja: 2020.12.19.

    Hajrá!

    Carlytoo 3 éve 36

  • COVID team (avagy az antigén tesztelés)

    Biztos sokatokat érdekelhet, hogyan működik a háttere a jelenlegi orvostanhallgatós, kormányhivatali dolgozós tesztelős rendszernek.

    Megkértek, hogy vállaljam el egy covid-teamnek a hurcolását és vezetését. Mondtam, hogy miért is ne? Tényleg önkéntes alapon volt nálunk, tehát nem volt kényszerítő erő. Az orvostanhallgatók is "önként" vállalták. :U :U . Aki esetleg nem tudná mi az antigén gyorsteszt: Orrnyálkahártya a mintavétel alapja. Eléggé félelmetesen hosszú a kis "ecset", amivel a mintát veszik és le is kell vezetni rendesen. A körülbelüli statisztikája: Ha negatív, akkor az kb. 80%-os bizonyossággal az, amennyiben viszont pozitív, akkor szinte 100%, hogy fennáll a covid fertőzöttség. A többiről, aki szeretne olvashat bővebben.

    Reggel 7:45-re gyülekező az előre kijelölt helyen. Az orvostanhallgatókat és a hivatal munkatársait gyorsan letesztelik (minden reggel). Utána megkapjuk az tesztelendő állomásokat és a felszerelést (gyorsteszt, védőfelszerelések, fertőtlenítő szerek, gyűjtőládák, zacskók, adminisztrációs anyagok, hivatali gépjármű). Szépen elindulunk és nekiállunk tesztelni. Mivel a teszt önkéntes alapon működik így annyi embert tesztelünk, ahányan beleegyeztek. A mintavétel kb. 10 mp. Az eredményre kb. 20-25 percet kell várni, hogy biztos legyen.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 23

  • Gyomortükrözés tapasztalat?

    Sziasztok!

    Vannak mostanában minimális gyomorpanaszaim. Ez leginkább gyomorégésre korlátozódik. Azonnal elküldtek gyomortükrözésre. Mivel én parázok az ilyen vizsgálatoktól és neten semmi jót nem írnak róla, ezért megkérdezlek Titeket (legalábbis olyat, aki már átélte), mire számítsak? Dec. 8.-án lesz. Van valami amivel felkészülhetek rá?

    Köszi előre is.

    Carlytoo 3 éve 56

  • Red Dead Online

    A Rockstar a mai nappal standalone játékká avanzsálta a vadnyugati lövölde online verzióját.

    Most megvásárolhatjátok 1670 HUF-ért.

    Ez azoknak szól, akik drágállották, de megvennék és nem tudtak róla. Hajrá!

    Carlytoo 3 éve 5

  • Írd ki magadból!

    Emberek, borzasztóan feszültek vagytok. Nem mondom, hogy nem érthető, de tenni kell ellene. Persze lehet mondani, hogy "én jól kezelem stb.", de rengeteg emberrel találkozom nap, mint nap és látom, hogy NEM kezeled jól. Van aki igen, de nagyon kevés.

    Tehát azt találtam ki, hogy: Írd ki magadból, ami nem tetszik, idegesít, nyom. Nyugodtan. Minimális szabályozás lesz, hogy ne sértsünk meg semmit és senkit, de tedd magad kicsit könnyebbé. Továbbá stresszkezelési technikákat is várok. Nekem is van néhány a tarsolyomban.

    1.: Napi 3x 1 percig légzésgyakorlat: 3 mp-ig beszívod az orrodon a levegőt, bent tartod további 3 mp-ig és 3 mp alatt kifújod a szádon. Ez idő alatt kizárólag a légzésedre figyelsz. Semmi másra! Figylej, hogy ne mellkasból, hanem hasból lélegezz.

    2.: Elhelyezkedsz nyújtott lábakkal egy kényelmes székben. Szépen lassan elkezded megfeszíteni az alsó végtagjaidat a lábujjadtól a combodig. Mehet jó erősen. Majd folytatva a medencédnél, hasadnál, a két karodat, a hasadat, mellizmot, az arc izmait és szépen tartod 10 mp-ig, majd elernyedsz. Ezt megismétled háromszor. Fontos, hogy ülj, mert a művelet alatt megszédülhetsz. Csak az izmaidat feszíted, semmi mást.

    3.: Kimész szépen a hűvös levegőre(jól felöltözve) és hallgatod a környezetedben lévő hangokat. Csak hangokra és illatokra figyelsz közben sétálsz egy picit.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 64

  • Váltottam iPhone-ról!

    Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy vannak, akik olvassák a blogomat visszatérő rendszerességgel. Tudom, ezt már egyszer leírtam, de nem lehet elégszer kiemelni és a köszönetemet nyilvánítani.

    Nos, hogy megvolt a puncsolás, akkor a lényegre térnék. Mindenek előtt kiemelném, hogy ez nem teszt és nem is fizetett hirdetés. Eddig egy iPhone XR-t használtam napi telefonként. Teljesen korrekt és abszolút használható. Ugye rólam tudni kell, hogy PWM/Amoled "allergiás" vagyok, tehát nekem szóba sem jöhet az oled/amoled megjelenítő. Nem nagyon van olyan flagship, vagy akár középkategóriás készülék az ismert márkák között, amik ne ezt a technológiát használnák a kijelzőjükhöz.

    Ellenben nemrégiben megérkezett a Xiaomi Mi10T Pro, ami magas képfrissítést kínál csúcs hardverrel, jó kamerával, korrekt UI-vel(persze ezt mindenki maga döntse el). Megnézegettem a Media Markt-ban mielőtt belevágtam volna és hát nagyon megtetszett. Úgy döntöttem meg is vásárolom. 2 napja (nem sok) használom és eddig abszolút megelégedésemre. Itt hozzátenném, hogy aki SOT időre vár, vagy konkrét adatokra az most nem fogja megkapni, mert a neten már elég sokat lehet róla megtudni és nálam sokkal jobban összeszedték ezeket. A mai napon reggel 100%-ra töltve kezdtem el a saját kis tesztemet. Folyamatos piszkálás, játék, zenehallgatás, videónézés után most tart 56%-on (21:02) adaptív 144Hz mellett. Részemről ez elfogadható.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 59

  • Rendkívüli jogrend bevezetése!

    Kezdődik ismét?

    Vajon lesz ennél több is?

    Carlytoo 3 éve 104

  • VW Passat B5.5 1.9 PDTDI (AVF motorkóddal)

    Sziasztok!

    Mivel abban az óriási megtiszteltetésben van részem ,hogy jó páran visszatérően olvasgatják a bejegyzéseimet (amit innen is köszönök) úgy döntöttem ,hogy most már kicsivel több, mint fél éve használt autómról írok egy kis szösszenetet.

    Ott kezdeném, hogy az előző autóm egy Opel Signum V6 3.0 (Y30DT). Erős, komfortos, de piszok drága javíttatni. Mit is szoktak mondani a facebook-os hirdetésekben? MEKAFULL. Szerettem nagyon, de az automata váltó hidraulikatömbje megadta magát. Ezek mellett pedig természetesen kijött az egyik típushibája is: Az SCV (nyomásszabályozó szelepek) rendszerint szeretnek meghalni. Az alkatrész sem olyan olcsó és legalább a szerelés is nagyon gáz. Ez van ha egy teherautóba tervezett motort bebarkácsolnak egy személyautóba. Keresztmotoros V6, ami épp hogy befért. Na mindegy. Túladtam rajta és megvettem- az asszony unszolására is- a címben említett járgányt.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 2

  • Hogyan sz*pd be az autóvásárlást.

    Nem most történt. Hirtelen felindulásból( na így nem veszünk autót). A saját káromon azóta megtanultam elég sok mindent a használt autó vásárlásról. Ezzel az új tudással felvértezve azóta sikerült egy nagyon megbízható, jó autót vennem. Gondoltam megosztom veletek okulásképpen.

    Tehát rólam van szó: A hülye gyerek elmegy béjemvét venni, mert hát az kell. Mivel lövése nincs az autókról, ezért visz magával egy autószerelőt. Átnézik, megállapodnak az árban, kifizetik és elhozzák. Bizományi szerződéses. Na így egyébként NEM veszünk autót. A hülye gyerek nem volt ennyire tájékozott akkor. A kereskedőtől kiállva rögtön elbrummog a szerelőhöz és 2-3 napot otthagyja: Váltóolaj csere, olajcsere, egyéb folyadékok cseréje, vezérléscsere. Ilyet sem csinálunk, de a hülye gyerek továbbiakban is tájékozatlan. Utána elviszi eredet vizsgáztatni. HOPPÁ! Az autó akkorát bukik, mint Rottenbiller. Az alvázszámon jogtalan beavatkozás jelei láthatóak, módosított, átütött. Irány az NKH. Minősített vizsga. Elkaszálják az autót. A forgalmi engedélyét érvénytelenítik. Átírni NEM lehet. Rendőrségi herce-hurca. A Rendőrség lezárja a nyomozást, mivel nem állapítható meg a módosítást végző személye. A gyerek jelzi a kereskedésnek, hogy baj van. A kereskedés visszajelez, hogy nem érdekli őket, mert bizományos történet volt. Keressem a tulajt. Meg is találtam. Őt nem érdekli, mert KAPUGARANCIA van.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 19

  • Ügyfél kontra ügyintéző RELOADED!

    - Üdvözlöm, miben segíthetek?
    - Egy papírért jöttem a tanácstúl'.
    - Parancsoljon. (Átad egy üres A4-es papírt)
    - Köszöntem, viszlát'.
    - Viszontlátásra.

    Azóta is várjuk a reakciót a "tanácsnál".

    A történet fiktív eseményeket mutat be. Minden egyezés a valósággal csupán a véletlen műve.

    Carlytoo 3 éve 58

  • A maszkviselés etikai szabályai

    Eme írás némi megvilágosodást kíván hozni, azoknak, akik a sötétségben tévelyegnek.

    - A maszkot zárt térben, közösségben, arra kijelölt területen kötelező jelleggel hordjuk.
    - A hétköznapi szövet, orvosi maszkok nem okoznak fulladásos tüneteket. Tehát hordjuk őket.
    - Ha nem érzed magad betegnek és utálod a maszkot, akkor is hord mások megnyugtatása végett.
    - Nem vagy kivétel.
    - Az orrodra is húzd rá. Elég hülyén nézne ki, ha az alsóneműdet is úgy hordanád, hogy kilóg belőle.....az orrod.
    - Ne az álladon hordjad. Nem oda való. Az arcodon hordjad.
    - Ne hord ugyanazt a maszkot 2 óránál tovább, csak ha egyszerűen nincs más mód.
    - Mindig legyen nálad több maszk a biztonság kedvéért. A kimosható maszkokat magas hőmérsékleten mosd és fertőtlenítsd rendszeresen.
    - Ha úgy néz ki a maszkod, mint ha egy iszapbirkózáson vettél volna részt, akkor azt már ne vedd fel. Nem csak azért, mert sz*rul néz ki, hanem egészségtelen.

    Rengeteg útmutató van, de terjesztem én is az igét, mert borzalmas, ahogy az emberek ehhez hozzáállnak.

    Természetesen kiegészíthető.

    Carlytoo 4 éve 111

  • Ne telefonálj fizetés közben!!!

    Üdvözletem!

    Ismételten itt vagyok, hogy egy érdekes dologról beszéljünk. Itt konkrétan a pénztárnál való fizetésnél, vagy egyébként egy idegen emberrel, vagy nem idegen emberrel való kommunikáció során óriási tahóság telefonálgatni. Ehhez természetesen értem a telefon nyomkodását. Tehát nem csetelgetünk és nem telefonálunk miközben kiszolgálnak minket. Egyszerűen tahóság. Ha fontos, akkor jelzed az illetőnek, hogy ezt sajnos fel kell venned és egy pici türelmet kérsz. Felveheted, de a vonal végén lévőnek jelezni kell, hogy később visszahívod, mert most nem alkalmas. Mostanában nagyon sok embert látok így viselkedni. Személy szerint én nem kezdem el az ügyintézést addig, ameddig le nem teszi a telefont. Bunkóság. Én sem teszem. A milliárdokról meg amúgy sem tárgyalunk közemberek előtt (már ha ekkora kutya vagy).

    Vélemény?

    Carlytoo 4 éve 64

  • Napi f*szság!

    - Mondtam az asszonynak tegnap, hogy majd hamvasszanak el. Úgy egyszerűbb lesz.

    - Most hívott, hogy hétfőre elintézte.

    Carlytoo 4 éve 18

  • Vegyünk hitelre drága cuccokat 160 ezres fizetésből?

    Nos a kollégák inspiráltak a vidikaris topikból a kérdés felvetésére.

    Nem személyes példám. Egyébként nagyon is aktuális. Alig keressük meg a kenyérre valót, de kell az ÁJFON, kell a RTX 3090, kell a sokmilliós autó hitelre. Nagyon is elterjedt szokás. Mi van akkor ha nem tudjuk fizetni a hitelt? Akkor roló le? Ha ez az egyetlen dolog, ami boldoggá tesz minket (hobbi), akkor ne sajnáljuk rá a pénzt? Megéri?Jobban járnánk ha sok hónap/év alatt összespórolnánk rá a pénzt- már ha tudjuk- és, akkor felhőtlenül élvezhetjük a munkánk gyümölcsét?

    Mi a ti meglátásotok?

    Carlytoo 4 éve 152

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.