2018. január 17., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Berlin, Filharmonikusok és egy Virtuóz

  Az év vége mindig rumlis, mi viszont elutaztunk Európa egyik legcsodálatosabb városába, Berlinbe!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 1 hete 8

 • Elhunyt Fábián Juli..

  A magyar könnyűzene ikonikus hangja volt. Senkivel össze nem téveszthető stílusa és hangja mindig feldobott.
  Megrendülten hallottam az imént, hogy Ő már nem fog énekelni.
  Az egyik kedvencemmel búcsúzom Tőle

  Bodrik 1 hónapja 3

 • Itt a tél, nézzünk újra egy kicsit a kulisszák mögé!

  Egy lassan kettő éves írásom, de így a tél elején érdemes elolvasni..

  Téli útállapotok, a sötét oldalról nézve.

  Bodrik 1 hónapja 0

 • Mikor a vétlen (is) húzza a rövidebbet..Kresz lecke kezdőknek és haladóknak!

  Aki régóta vezet, gyakran esik abba a hibába, hogy azt rutinból teszi. A friss jogosítvánnyal rendelkezők, nos ők elméletileg ismerik a szabályokat, de félve alkalmazzák azokat. De mit sem ér az egész iskola, ha a rend éber őrei sajátságosan értelmezik a paragrafusokat.

  Egyirányú utcánál, a jobbról érkezőnek szintén meg kell adnia az elsőbbségert a forgalommmal szemben érkező, neki jobbról, szabálytalanul kerkező ittas biciklisnek??

  Erre varrjatok gombot! Úgy tűnik, hogy igen.. Maaaargit, maga nóóóóórmááááális? :Y

  Köszönet a 112press-nek a cikkért.

  Frissítve

  Bodrik 3 hónapja 320

 • Elkezdődött a 18. Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen

  Ismét eltelt egy év, és ahogy azt már korábban is megszokhattuk, az augusztus ismét karneváli hangulatot hoz Vas megye székhelyére, Szombathelyre.

  Az itt élők már 18.-ik alkalommal élvezhetik az újkori karnevál előnyeit és hátrányait. Hogy miért is írom ezt? Mert a túristáknak és a vásári hangulatra szomjazóknak ez áldás, de a belvárosban élőknek, köztük nekem is büntetés. Mindemellett egy színvonalas, több történelmi korszakon átívelő, az ókori Rómától a középkorig tartó időszak életébe betekintést nyújtó rendezvény.
  Nézőként részt vehetünk gladiátorviadalokon, rabszolgavásáron, lovas és íjászbemutatón. Bepillanthatunk a légiósok hétköznapjaiba, megcsodálhatjuk a barbárok és Mátyás fekete seregének harcmodorát és felszereléseit. Kipróbálhatunk különböző ősi kézműves tevékenységeket, és ha elfáradtunk, éhünket és szomjunkat olthatjuk mindenféle földi jóval. Ezek között megtalálhatóak régebbi korok étkei, de a ma oly divatos krumplitekercs és az ilyen rendezvények elmaradhatatlan édességes ásza, a zsanna manna :)

  Folytatás...

  Bodrik 4 hónapja 1

 • Meghalt Szécsényi József..sokan ismerték. Volt aki a Sport szelet csomagolójáról

  Kevés olyan ember lehet, aki ne ismerné a Sport szelet nevű csokit. Régóta ott pihen a boltok polcain. Eltelt pár évtized, mióta én is megismertem. Megváltozott.. az íze és a csomagolása is.

  Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a csomagoláson egy valós ember figurája található. Ő nem más, mint Szécsényi József professzor, volt Európa-csúcstartó, olimpiai negyedik diszkoszvető.

  1959-ben magyar férfi diszkoszvető csúcstartó volt 59,03 méteres eredménnyel.

  Az 1964-es olimpián 5. helyezést ért el diszkoszvetésben. Az 1964-es tokiói olimpián 57,23 méter messzire dobta el a diszkoszt.

  1955-ben testnevelő tanári-, 1967-ben szakedzői képesítést nyert, 1973-ban pedig az ELTE Bölcsészettudományi Karon diplomázott pszichológiából. 1965-től adjunktus a Testnevelési Főiskola Atlétika Tanszékén, 1978-ban egyetemi docens, majd 1989-ben egyetemi tanári és tanszékvezető lett. 1985-től irányítja az Atlétika Tanszék tudományos kutatásit valamint TDK tevékenységét.

  Az egyetem Doktori Tanácsának tagja, a Tanszékvezetők Kollégiumának elnöke, a Magyar Biológiai Társaság tagja és a Habilitációs Bizottság tagja.

  Ma hunyt el, 85 éves korában...

  Bodrik 10 hónapja 0

 • Nyújtsunk segítő kezet naív barátainknak.

  Itt a tavasz, kezdődik a szifonhullás. Újra indulnak a mindenféle nyeremény lájkolások, ahol szifont, felmosóvödröt és társait sorsolják ki a lájkolók között. Szépen kérek mindenkit, mentse meg ezektől a szerelmét, ismerősét, barátját, munkatársát!! :)

  Bodrik 10 hónapja 20

 • 53 éves korában elhunyt George Michael.

  Talán a sors akarta így, de karácsony második napjára virradóra George Michael 53 évesen meghalt, békésen, oxfordshire-i otthonában.

  A Last Christmas idén 30 éve, hogy örökre feliratkozott a leghallgatottabb karácsonyi dalok listájára, és Neki valóban az utolsó karácsonya volt. Vajon meghallgatta még utoljára ezt a valóban remek dalt?

  Nyugodjék békében!

  Bodrik 1 éve 10

 • Élet a nagy világégés után, avagy a Samsung Note 7 után újra magamra találtam.

  Még mindenkiben világosan élnek az emlékek a Samsung Note 7 vesszőfutásával, és annak szomorú végével kapcsolatosan. Hosszú hetekig adott okot körömrágásra, elcsépelt frázisok dobálására itt a fórumon az ezzel kapcsolatos cikkek alatt. A történtek hatására többen kifordultak önmagukból, mások fogadatlan prófétákká váltak, azok pedig, akik vásároltak egy ilyen készüléket, kétségbeesett arccal figyelték az eseményeket.

  Állítom, hogy még most is sokan arra várnak, hogy számukra kedvezően záruljon az emberiség egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb csapása. Mit nekünk sáskajárás, a legyek vagy a sötétség, melyeket kihevertünk és azóta folyamatosan épülünk, szépülünk. Ez a sztori mélyebben beleivódott az emberiség történetébe. De az írásom nem erről szól, ez eddig inkább csak a bevezető volt és leginkább azok figyelmébe ajánlom, akik nem hallottak eme csúfságról.

  Egy hosszú út végén, melyet egy ZTE Blade megvásárlásával kezdtem, eljutottam a Samsung tüzes menyecskéjéig. Közben tettem kitérőt a most már analóg telefonoknak csúfolt készülékek világába, de azért a irány világos volt. Mindig jobbat, újabbat, szebbet.

  Folytatás...

  Bodrik 1 éve 57

 • Kerek évfordulót ünnepel a Star Trek..

  A Star Trek tegnap ünnepelte megszületésének 50. évfordulóját. A jól ismert sorozat első epizódját ugyanis pontosan fél évszázaddal ezelőtt, 1966 szeptember 8-án adta le az amerikai NBC tévécsatorna.

  Aki ismeri tudja, hogy több szériát is megélt sorozatotból mostanság inkább egész estés mozifilmeket készítenek az egykori szereplők leszármazottaival. Itt természetesen a sztori szereplőire gondolok. Bárhogy is van, nekem még mindig az első részek a szívem csücskei. Akkoriban gyerekként hatalmas élmény volt látni például a teleportálast.

  A kerek évfordulóról még a Facebook amerikai felhasználói értesültek akaratukon kívül, hisz a programozók különleges, a sorozat karaktereire hajazó like ikonokakal lepték meg a nagyérdeműt.

  Bodrik 1 éve 9

 • Ha segíteni nem akarunk, akkor miért nem maradunk inkább csendben?

  Egyre többször látom különböző topikokban, hogy egy kérdésre adott válasz nem a hasznos infót tartalmazza, hanem kioktatás jellegű utalást az összefoglaló áttekintésére, esetleg felhívást a keresésre. Értem én, hogy valakit idegesít, ha ugyan azt a kérdést többször is olvassa, de ha segíteni nem akar, miért ostorozza a kérdezőt? Miért jobb érzés leoltani valakit ahelyett, hogy a lehordó hozzászólás megírására szánt időt hasznos válasz megírására szánná?

  Ilyen mélyre süllyedtek egyesek lelki szegénységükben?

  Bodrik 1 éve 43

 • OnePlus 3 unroot és gyári állapot visszaállítása

  A leírást köszönjük Scooter74 fórumtársnak! :R

  - Rom zippet és a gyári recoveryt le kell tölteni abba a mappába, amiben az ADB driverek vannak.
  - Telefont újra indítjuk recovery módban.
  - Recoveryben kiválasztjuk a wipe-t azon belül is az Advanced wipe-t.
  - Advanced wipe-n belül az USB OTG kivételével mindent törlünk.
  - A törlés után a reboot recoveryt kell választani
  - Amikor a telefon ismét belép recoverybe akkor a számítógépere letöltött Rom zipet bemásoljuk a telefonon lévő TWRP mappában.
  - Recoveryben az install opció alatt a TWRP mappában lévő zippet kiválasztjuk és telepítjük.
  - A telepítés után csinálunk egy Wipe-t, majd a Reboot systemet választva megvárjuk míg bebootol a rendszer.
  - Ha bebootolt, akkor a fejlesztői menüt elő hozzuk.
  - Fejlesztői menüben USB hibakeresést engedélyezni kell
  - Telefont újra indítjuk bootloader módban
  - CMD Futtatása rendszergazdaként
  - Le ellenőrizzük, hogy felismeri e a telefont
  - Gyári recovery flashalése

  Folytatás...

  Bodrik 1 éve

 • iGO primo nextgen

  A történet 2014 nyarán indult, de időközben elérhetővé vált az Android és iOS platformokra is.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 348

 • Igo primo Nextgen- Autóba tervezve. Aztán már a hónunk alá csapható verzióban is

  Amióta világ a világ, az emberek állandóan utaznak, próbálják felderíteni az ismeretlent. Kezdetben a csillagok, nap és a hold állása alapján tájékozódtak. Napjainkban pedig egy hosszú evolúció alatt eljutottak a navigációs rendszerek használatához.

  A cég története saját bevallásuk szerint 4 részre osztható.

  2004, a kezdetek:
  "Az NNG-t magyar technológiai szakemberek alapították két izraeli üzletember segítségével. A céljuk egyszerű volt: alkossanak egy sokkal inkább felhasználóbarát és szebb navigációs megoldást annál, ami akkor a piacon elérhető volt. Ezzel elkezdődött az iGO Navigáció fejlesztése a globális piacra."

  2006-2008:
  "Kezdő vállalkozásként sokkoltuk a navigációs világot, amikor 2006-ban a hannoveri CeBIT-en bemutattuk iGO Navigációs szoftverünket, ami egész Európa térképét tartalmazta mindössze egyetlen 1GB-os memóriakártyán, szemben a versenytársak nagyobb, DVD-n tárolható megoldásaival. Ez igazi fordulópontot jelentett számunkra, és az iparágnak egyaránt. Ezzel az újító szemlélettel léptünk be a PND-k és okostelefonok piacára, és tovább folytattuk az innovációt: hamarosan – a piacon elsőként – bemutattuk az első 3D-s navigációs megoldásunkat.
  "

  Folytatás...

  Bodrik 1 éve 139

 • Elhunyt Farkas Linda, a Magma Tűzszínház világhírű előadóművésze. :(

  Bár sokan bíztunk a felépülésében, sajnos itthagyott bennünket!
  Egy minden tekintetben egyedülálló ember távozott személyében. Mind a munkájában, mind a magánéletében a maximumra törekedett.

  Őszinte részvétünk a családnak!

  Bodrik 1 éve 1

 • A nagy LTE frekvencia vadászat

  A végcél egy nyilvános, bárki által elérhető, országos, frekvenciabontásos lefedettségi térkép, segíts te is! Nyeremény is van!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 1 éve 624

 • Megkerestem az első hozzászólásomat..Miért? Mert ráértem...

  Ma megint munka, így van időm egy keveset böngészni, olvasgatni a PH-n. Kettő kávé között az jutott eszembe, hogy vajon mi lehetett az első hozzászólásom, amivel debütáltam az oldalon. könnyű helyzetben voltam, mert emlékszem, mi miatt regisztráltam ide. Ez pedig egy ZTE Blade telefon volt, még 2011-ben. Nem tartott sokáig, meg is találtam.
  :D
  Az én első hozzászólásom.

  Ha van kedvetek felkutatni és megosztani a többiekkel a Ti elsőtöket, hát rajta! Itt a helye :C

  Bodrik 1 éve 133

 • Ezt is megértem...egyszerre kettő írásom van kint a címlaposok között.

  Olyan jó látni...apró örömök ezek. Egy kiemelt és egy sima. Rádásul keretként a két szélen. :B
  Rájöttem, hogy szeretek írni. Egy olyan felület a blog, ahol az ember maga lehet. Megmutathatja magát, adhat magából egy szeletet.

  Bodrik 1 éve 4

 • Téli útállapotok és közlekedés – a sötét oldalról...

  Sajnos a reggeli fagyok ellenére még nem tudatosult a közlekedőkben, hogy megváltoztak az útviszonyok.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 1 éve 131

 • Kávéra fel! A Dolce Gusto Piccolo

  Lassan kettő hónapja használok egy kapszulás kávéfőzőt, amely bőven beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 1 éve 757

 • Nagy LTE frekvencia vadászat!

  Nem újkeletű a dolog, már tavaly is törtük ezen a fejünket Somatom kollégával.
  A terv a következő:

  A 4G szolgáltatás elindulásával kimozdult a mobilnet egy bizonyos állóvízből. Tavaly tovább lendült a dolog, új pályázatokat írtak ki, melyeket aztán a szolgáltatól elnyertek, vállalva, hogy kiépítik az ország teljes lefedettségét szolgáló hálózatot. Itt került képbe az a bizonyos B20 LTE frekvencia, ami a 800Mhz-es sávot jelenti.
  Ez nyílván a szolgáltatónál készüléket vásárlókat nem érinti, viszont az EU-ból, és a távolkeletről rendelő leendő tulajokat annál inkább. Az android dual sim topikban egyre sűrübben merül fel a kérdés, kérés, hogy az ezzel rendelkező készülékeket ajánlják, ugyanis főleg vidéken, ahol esetleg a 3G sem elérhető, ott a 4G szolgáltatást fejlesztik, azt is inkább a már említett B20 sávval.

  Folytatás...

  Bodrik 2 éve 244

 • Eljött az idő, hogy leporoljam a mostoha gyermekem....

  Mivel nem volt kitörő lelkesedés, így kicsit leporoltam az első bejegyzésem. Mi késztetett erre? Egyszerű, anno próbaképp vetettem merevlemezre első soraim. Aztán olyannyira belemelegedtem, hogy írtam egy telefon bemutató cikket, majd hosszabb kihagyás után elkezdtem megint, ha nem is kőbevésni, de leírni a gondolataim. Nyílván nem vagyok lángelme, inkább a zseni és az idióta közötti elválasztó, sokak által paraszthajszálnak nevezett valamin egyensúlyozom.
  Szóval, az alábbi linken olvasható agymenést folytatni szándékozom. Hol komolyabb, hogy vidámabb, hol értelmetlenebb sorokkal kiegészítve a már régiségnek számító kezdetet.

  Tudatomra ébredtem...! Valójában riadva ébredtem a kádban. Csapó 2.0

  Bodrik 2 éve 2

 • Sensolite, avagy töltekezzünk fel..

  Ezt az írásom most épp fényterápia közben követem el.
  Nem újkeletü elfoglaltság ez nálam. Immáron lassan egy éve, hogy kisebb nagyobb kihagyásokkal eljárok havonta kétszer 20-20 percre. Az elején még csak a páromat vittem. Jó magam szkeptikus vagyok az ilyen kezelésekkel kapcsolatban, de kipróbáltam, és tényleg jó. Nem, nem fiatalít meg, viszont utána mégis jobb közérzettel szállok ki. Az év végén is becsípődött derékkal feküdtem be. Épp elég volt bemászni, viszont a végén úgy "ugrottam" ki, amin magam is meglepődtem.
  Azt ne várjuk, hogy 1 alkalom meggyógyít, de a rendszeresség itt is meghozza a gyümölcsét.
  Később tervezek egy cikket is írni róla, meglátjuk milyen érdeklődésre tarthat számot.

  Bodrik 2 éve 21

 • Huawei Mate 8....hamarosan itthon is kapható.

  "Nagy örömünkre szolgál, hogy végre elárulhatjuk: hamarosan nálunk is elérhető lesz a Huawei Mate 8. Innovatív hardverrel felszerelve ez az első okostelefon, amelyet az új Kirin 950 chipset futtat. Ez a korábbi Kirin 925-ös verzióhoz képest 100 százalékkal magasabb CPU-teljesítményt, 125 százalékkal megnövelt grafikus gyorsítást, és 70 százalékkal magasabb energiahatékonyságot kínál."

  Ezzel a bejelentéssel támadta a márka rajongóit a hazai forgalmazó a Facebook-on.
  Átnézve a készülék tulajdonságait, melyet itt olvashattok el, azt kell mondjam, éppen a fogamra való darab lesz. Egyedül az ára lehet visszatartó, a számomra is befutónak számító 4/64-es változat kinti ára 690 dollár körül mozog. Ez már most nem jelent jót, ha rászámoljuk az Áfá-t, Béfá-t, meg a felcsúti kisvasút egy főre eső hozzájárulását, hát bőven 200 ezer jó magyar forint felett lehet az ára. :W

  Hát nem gyönyörű?

  Bodrik 2 éve 20

 • Az új év teljesen agymosottá tette az embereket?

  A cÍmben szereplő kérdés nem véletlenül hangzik el.
  Pár napja átléptünk a 2016-os évbe. Ez a váltás néhány ember agyműködésést jelentősen befolyásolta. Mitől lehet, hogy ami eddig világos volt, és csinálták is, azt pár nap leforgása alatt elfelejtették?
  Meglett felnőtt embereknek miért kell újra és újra elmondani, amit eddig rendesen, normálisan tudtak csinálni?
  Nem vagyok maximalista, pedig kellene, hogy az legyek. Egyszerű dolgokat kérek a kollégáktól, de mintha a falnak beszélnék. :F
  Ti is tapasztaltok hasonlót a környezetetekben?
  Nem vagyok egyszerű eset, de csak olyat kérek, amit meg lehet csinálni. Tudom hogy igen, mert én is megcsináltam anno.
  És nem, nem volt kettő hét szabaság. folyamatosan ment a melódia.

  Bodrik 2 éve 85

 • Féléves hittan beadandóm. Estin járok érettségire, az alábbi rövid dolgozatot küldtem be. Talán valakinek hasznára válik! :)

  Invesztitúra harc 1070-1122

  Az invesztitúra harc nem más volt, mint a világi uralkodók harca egyházi méltóságok kinevezési és beiktatási jogáért, mely az évtizedek alatt a középkori Európa legnagyobb világi-egyházi konfliktusává nőtte ki magát. Gyökerei egészen Nagy Károlyig nyúlnak vissza.

  III. Leo Pápa a 800-as év küzdelmes decemberében, mikor is a nemesség hamis esküvel, hivatali visszaélésekkel és fajtalankodással vádolta, de a főpapok testülete és az uralkodó – egy ősi kánonjogi rendelkezésre hivatkozva- felmentette, a Szent Péter-bazilikában ünnepelte a karácsonyt. A szentmise után Leó a Német-római birodalom császárává koronázta Nagy Károlyt. A koronázás ténye nem váltott ki osztatlan sikert, nézeteltéréshez vezetett az egyházi és a világi nagyhatalom között. Nagy Károly a hatalmát Istentől származtatta, és ennek megfelelően gyakorolta a püspökök kinevezési jogát, az Invesztitúrát. Az elkövetkező századok invesztitúra harcai innen indultak, a konfliktus az 1070-es évek közepére csúcsosodott ki, és 1122-ig tartott, és különböző stációi voltak.

  Folytatás...

  Bodrik 2 éve 29

 • Az újév margójára...

  Értem én, hogy a kutyáknak milyen rossz lesz a petárdázás. Nem is vonom kétségbe.
  Az viszont feletébb furcsa, hogy a csecsemőkre, munka után pihenni próbálókra, betegekre, stb... senki nem gondol a petárdázás kapcsán.
  Mintha ők fele annyira sem lennének fontosak, mint a házi kedvenceink. Mondjuk ilyen a világ, sokan inkább állatot tartanak mintsem gyereket nevelnének. Sőt, sokan többre becsülik az állatokat. Hány poszt szól a kóbor kedvencek befogadásáról, az elesett, sintértelepen sinylődő állítokról? Szinte az összes. Érdekes, a cicákkal nem foglalkozik senki.
  És hány olyan posztot látok, ahol az utcára került emberek megsegítésére hívják fel a figyelmet a tél kapcsán? Egyetlen egyet sem. Ezen kellene elgondolkodni.
  Valljuk be, álszentek vagyunk.
  Én azt kívánom mindenkinek, hogy az előttünk álló évben a legnagyobb gondjuk a kóbor kutyák megmentése legyen.

  Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok minden kedves felhasználónak!!

  Bodrik 2 éve 48

 • Hihetetlen, de tél van.

  Az elkövezkezö napokra havazast igérnek a meteorológusok. Ezen nagyon nem szabadna meglepődni, elvégre tél van, vagy mifene. De a média már elkezdte a hisztéria keltést, az erre fogékony emberek pedig minden egyes ilyen cikknél kölcsönösen hergelik egymást. A sok fotelhuszárnak innen üzenem, vigyék ki inkább a gyermeküket, lássák meg, milyen a tél valójában, mintsem hogy a szülőktől ellesett módon a tv és a számítógép előtt tespedjenek.

  Bodrik 2 éve 41

 • Kevin Costner újratöltve. Jobb mint eddig bármikor.

  Spoiler mentes írás!

  Egy újabb film élménnyel lettem gazdagabb.
  Régóta rabja vagyok a True story típusú filmeknek. Valahogy mindig felüdülés szembesülni a történelemmel, legyen bármiről is szó. Az alább következő film is hozta a számomra elvárt kötelezőt.

  A főszereplő sokakat megosztott már eddig is. A Farkasokkal táncoló Kevin Costner, aki az említett film óta hosszú és gyötrelmes utat járt be. Sokan a Waterworld című eposz után örökre kitörölték volna emlékezetükből. Pedig utána is rengeteg klassz filmben szerepelt. Nem sorolom fel az összes, számomra felejthetetlen filmjét, de jó néhányban alkotott kiemelkedőt.

  McFarland, USA

  Folytatás...

  Bodrik 2 éve 4

 • Ifjúság- Egy film , amely legalább annyira elgondolkodtató, mint karácsonykor a Mcdonald's hamburgerét tömni kétpofára.

  Spoiler mentes írás! :K

  Tegnap este a karácsonyi ételdömpinget lefojtandó, beültünk egy mozira. Bevallom, nem olvastam utána a filmnek, pusztán a szereplők nevére hagyatkozva vettem meg a jegyeket. Erre a momentumra többen is felkapják a fejüket, de én ritkán olvasok előre a tartalomról, még ritkábban nézek előzetest. Különösen akkor, ha az általam kedvet színészek nevét olvasom.

  Nem fogok kitérni sem a rendezőre és a korábbi filmjeire, sem egyéb, más filmkritátákban olvasható klisékre. Nemes egyszerűséggel a véleményemet írom le.

  A két főszereplő, Michael Caine és Harvey Keitel voltak azok, akik miatt elmentünk a moziba.
  Mivel abszolút nem tájékozódtam előre, fogalamam sem volt, hogy szinkronizált vagy feliratos a film, de a bevezető dal után, mely feliratozva ment le, megkönnyebbülés volt magyar hangot hallani.
  A film cselekménye senkit nem fog lázba hozni. Egy szállodában játszódik, mely számomra inkább tünt szanatóriumnak, mint egy Alpokbéli pihenőhelynek. A történetről szintén nem sokat beszélnék, mert szerintem úgy érdekes a film, ha megnézzük és magunk jövünk rá bizonyos összefüggésekre.

  Folytatás...

  Bodrik 2 éve 4

 • Hogy lettem rádiós, avagy műsorvezetői stációim.

  Az élet számomra mindig érdekes felállásokat produkált, melyekkel nem szeretnék untatni különösebben senkit. Viszont volt egy olyan pillanat, mikor kész tények elé állított, majd egyengette eme kényszer szülte pályámat.

  Történt egyszer, már magam sem tudom, hogy az Úr melyik évében, de egy akkoriban divatos jelleggel bíró interneten elérhető oldal tulaja elhatározta, megtesz engem rádiósnak. Mikor ezt a tervét szavakba öntötte és elküldte nyomtatott formában, valósággal sokkolt. Szerettem a zenét akkor is és korábban is.

  Már középiskolában is voltak hajlamaim, melyeket a lejátszókon vezettem le. Ezt nevezhetnénk több emberen, csoporton elkövetett zenei igényeket kielégítő szolgáltatásnak, ami kimerült a kollégiumi bulikon kazettáról lejátszott zenei egyvelegben, amit kedves iskolatársaim szerettek megspékelni sajátságos stílust feltételező kérésekkel. A korszak fontos, mert az akkori zenei divat éles kontrasztban állt az általuk preferált stílussal. Konkrétan a 90' évek elejéről beszélünk, amikor is olyan együttesek dübörögtek, mint a Snap, Technotronic, a teljesség igénye nélkül.

  Folytatás...

  Bodrik 2 éve 16

 • Asus Zenpad C 7.0..egy gyors tapi, aminek a végén elengedem a kezét.

  Úgy esett, hogy a mai nap folyamán kezembe vehettem egy Asus Zenpad C 7.0-ás készüléket.
  Egyik kollégám hozta el hozzám, hogy okosítsam fel egy jó, offline is használható navigációval, plusz tegyek rá pár alkalmazást, melyek segíthetik a boldogulást a mindennapokban.

  A történet náluk azzal kezdődöt, hogy a gyermeknek szerettek volna egy olyan készüléket, melyet alkalomadtán a szülők is birtokolhatnak. Innen egyenes út vezetett egy komolyabb, de mégsem táskát igénylő készülékhez.
  A következő igények merültek fel a keresés kapcsán:
  - GPS képesség
  - SD kártyával bővíthetőség
  - Lehetőség szerint SIM kártyafoglalattal rendelkezzen
  - Méretben korlátozottak voltak a lehetőségek. Autóban kényelmesen elférjen a szélvédő mögött, és a leendő igazi tulajnak se forduljon ki a kezéből a mérete valamint a súlya miatt.
  - Negyvenezer jó magyar forint környékén szerették volna megvenni.

  Megfontolt emberek lévén elkezdték felderíteni a terepet. Végül az egyik Webáruház fekete péntek akciójában kapták meg 36 ezer forintért.

  A készülékről bővebben Itt olvashattok

  A legfontosabb paraméterei:

  Folytatás...

  Bodrik 2 éve 0

 • ZOPO ZP999 PRO LION HEART/3X... Vadmacska kisestélyiben!

  Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le - akár ez is lehetne a történetem dióhéjban ezzel a telefonnal.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 71

 • ZOPO ZP999 PRO LION HEART / 3X...

  ZOPO ZP999 PRO LION HEART / 3X

  Bővebb leírást ide kattintva találtok!

  A készülék használatos topicját ide kattintva találjátok!

  A Zopo új modellje, mely az MTK 6595M-es 2,0 GHz-Octa-core cortex A7 SOC-al jelent meg!
  Mindjárt két változatban, a Pro Lion Heart 32 GB-os és a 3X melyet 16 GB-os belső tárhellyel vásárolhatunk meg! Ezt leszámítva a két készülék az utolsó forrasztásig megegyezik egymással.
  De lássuk, mit rejt a készülékház, mely valljuk be, roppant tetszetősre sikeredett!

  Paraméterek:

  Dual sim(micro sim méretű mindkettő foglalat)

  Rendszer:

  Folytatás...

  Bodrik 3 éve 16

 • Tudatomra ébredtem...! Valójában riadva ébredtem a kádban.

  Folyamatosan frissítve, hisz a jelen változik, a múlt ködbe vész, a jövő pedig elérhetetlen!

  2016. január 16. szombat

  Egy újabb éjszakás nap, ami pont arra jó, hogy a soron következő címlapos írásom dédelgessem, bővítsem.
  Terveim szerint ma végre befejezem, és beküldöm korrekcióra. :) Az év eleje termékenynek mondható, hisz kettő már megjelenésre vár, a harmadikkal vajúdok. Mindeközben pár apró blogbejegyzéssel próbálom a külvilággal megértetni a gondolataimat. A hét egyébként rumlis volt, orvostól orvoshoz jártam, szembesülnöm kellett a rendszer hibáival, hiányosságaival, melyekből ismét levontam a megfelelő tanúlságot, miszerint NEM LEHETÜNK BETEGEK!!!. Ez az állapot manapság annyira számít luxusnak, mint Ferrarit venni és összetörni a belvárosi tesztevzetés alkalmával. Ami az orvost illeti, nagyon nem hatotta meg, hogy hetek óta folyamatosan zsibbad a bal kezem, nincs bent erő ( a kukcsot alig bírom elfordítani a zárban ), és olykor majd be...rok, annyira fáj. Kaptam időpontot...március 8-ra, hogy egy MR keretében megvizsgáljanak. Igazából nem is érdeklene, ha nem azzal a kezemmel történne, amit napi szinten használok :D Mondjuk ezt elfelejtetem közölni vele. Szóval míg tehetem, írok, aztán majd diktálni fogok...valakinek, mint a tehetősek a filmekben :)

  Folytatás...

  Bodrik 3 éve 23

H​i​rd​et​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.