2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az útból nyerhetnek energiát az autóbuszok

    Index:

    Útburkolatba épített vezetéken keresztül közvetlen érintkezés nélkül tölthető elektromos autóbuszokat fejlesztettek dél-koreai mérnökök...
    [link]

    ecofriend:

    Factor: Contactless charging system for electric cars.
    Eco Tech: IAV aims to recharge electric cars from the road

    gizmag:

    The electric car of the future will “refuel” while driving or parked, completely automatically and without physical contact, using the principle of electromagnetic induction...
    Drawing power from the road

    BITBOYS 14 éve 20

  • Pataky Attila -Elrabolva

    Ráadásul 3rd: [link]

    BITBOYS 14 éve 0

  • Bulihely nyílik Nyugati téri Skálában

    Kétéves kihagyás után márciustól újra lesz West Balkán. A tulajdonosok a Nyugati téren találták meg a lehetőséget, és lelkesen mutatták be a nyitás előtti hajrában, hogy mi folyik a füstüveg mögött.

    Bővebben: [link]

    BITBOYS 14 éve 0

  • A Nagy ATV/Quad téma

    Bevezetés gyanánt:

    A Duna-Ipoly Nemzeti Park (Budai hegyek, Pilis, Börzsöny) munkatársai 2006-ban összehangolt razziát tartottak, és elkaptak egy csomó motorost. Másnap reggelre a nemzeti park összes autójának kiszúrták a kerekét.
    Előfordult olyan is, hogy az erdőt védő civilek zongorahúrt feszítettek ki a fák közé ott, ahol gyakran fordulnak elő motorosok. Ez a megoldás - bár rendkívül hatékony - nem kifejezetten törvényes és elegánsnak sem mondható.

    Szóval hol lehet ezeket a járműveket fenyegetés, megverés, gyilkosság ára nélkül használni? A közútra nem lehet kimenni vele, lakott területen belül meglincselnek...
    Marad a zárt pálya?

    BITBOYS 14 éve 11

  • Oscar 2010

    Oscar 2010 82th Academy Awrds - 82. Oscar díjátadó

    időpont: 2010. március 7.
    helyszín: Kodak Nagy-színház, Hollywood, LA, USA
    házigazdák: Steve Martin és Alec Baldwin
    közvetítő csatorna: ABC

    A jelöltek listáját 2010. február 15.-én jelentik be.

    A 2010-es díjátadó egyik legnagyobb változása az, hogy a legjobb film kategóriában a jelöltek számát 5-ről felemelték 10-re, ami azzal magyarázható, hogy mostanában kimaradnak az arra érdemes “nagyfilmek” ebből a kategóriában (pl.: 2009-ben A sötét lovag) a sok “kisebb” mellett. Ettől az intézkedéstől is várják a nézőszám javulást, hogy a népszerű filmekért is lehessen izgulni a legjobb kategóriában.

    Úgy érzem van miért izgulni a filmmániákusoknak!

    Íme a jelöltek: Oscar 2010: a District 9 is harcban a szoborért!

    Legjobb film

    "Egy lányról"
    "Avatar"
    "The Blind Side"
    "District 9"
    "A bombák földjén"
    "Becstelen brigantyk"
    "Precious"
    "A Serious Man"
    "Fel"
    "Az egek ura"

    Legjobb férfi főszereplő

    Folytatás...

    BITBOYS 14 éve 29

  • Kimi és a rally...visszatért az F1-be

    Mintha egész életében ralizott volna

    Kimi Raikkönen a finnországi edzésen nagyon elemében volt, a korábbi néhány másodpercben látottakat hozta folyamatosan.

    Rövid, de annál ütősebb videó került fel az internetre hétfőn Kimi Raikkönen első rendes ralitesztjéről, és kedden jött a folytatás, amin hétszer annyi ideig száguld a Citroen C4-essel.

    Rengeteget ugrat, csúszkál, a motorhang alapján nem fogja vissza magát, bár első versenye csak pénteken kezdődik.

    Korábban azt mondta, semmiképp nem várja magát dobogóra, már a negyedik helynek is örülne, de az újabb videóból ítélve talán nem is lenne meglepetés, ha már ezen a hétvégén, a Lappföld-ralin, sőt, ha az első vb-futamon, a Svéd-ralin ott találná magát.

    Ahogy navigátora, a tapasztalt Kaj Lindström mondta még tavaly: ”Azért ne felejtsük el, ő egy nagyon jó kis autóversenyző”.

    Tavaly Lappföldön egy Fiat Puntóval 13. lett, most övé lesz a mezőny egyik leggyorsabb kocsija, míg a másikkal márkatársa, Dani Sordo indul.

    [Kimi Räikkönen video]

    Forrás: zIndex

    Folytatás...

    BITBOYS 14 éve 38

  • Szerelembe estem!

    Yamaha T-Max [link]

    Spec

    BITBOYS 14 éve 0

  • AR.Drone, az iPhone irányítású quadcopter

    A Parrot cég egy olyan quadcoptert mutatott be, amely egy iPhone vagy egy iPod touch segítségével vezérelhető.

    Az AR.Drone nevű jármű integrált kamerájának és WLAN-moduljának köszönhetően valós időben képes felvételeket sugározni az okostelefonra. A Parrot az eszközt elsősorban játékfejlesztők számára készítette és azt reméli, hogy így még könnyebben ötvözhető lesz a számítógépes programokban a valóság és a virtuális valóság. A rendszer előnye, hogy a valós időben sugárzott képek akár azonnal elláthatók különböző effektekkel. Az AR rövidítés egyébként az Augmented Reality technológiára utal.

    A quadcopter egy központi pilótafülke köré épül és összesen négy propeller segítségével működik. Mindegyik propeller egy-egy külön motorhoz kapcsolódik és pont emiatt a jármű rendkívül könnyen irányítható. A Parrot Smart Piloting (PSP) nevű technika pedig kompenzálja a turbulenciákat. A quadcopternek két beépített kamerája van. Az egyiket a jármű alján helyezték el, ez képes a sebesség mérésére és ennek segítségével az AR.Drone stabilan mozog a levegőben. A másik integrált kamera elől található és közvetlenül az iPhone vagy az iPod touch készülékek kijelzőjére továbbítja a rögzített képet. A jármű irányítása, illetve a felvételek továbbítása a WLAN-modulon keresztül történik.

    Folytatás...

    BITBOYS 14 éve 6

  • Az évtized akciójelenete?

    Ha valaki szeretné megosztani a társasággal kedvenc filmje akciójelenetét a múlt évtizedből akkor tessék csak tessék. :)

    Első blikkre: TF1 eleje, mikor a helikopter átalakul.

    BITBOYS 14 éve 23

  • Nemes japán cselekedet

    Süllyed a természetvédők csúcstechnológiás hajója:

    Képek az ütközésről: [link]
    Video: [link]

    Süllyedni kezdett egy harcias természetvédelmi szervezet millió dolláros motorcsónakja szerdán, miután összeütközött a japán bálnavadászok hajójával az Antarktisz vizein - közölte a szervezet alapítója.

    A Sea Shepherd nevű szervezet aktivistái az ütközés előtt bűzbombák bevetésével próbálták akadályozni a bálnavadászokat, valamint a propellerekre tekert kötelekkel akarták leállítani a japán hajókat. A bálnavadászokkal évek óta rendszeresen megküzdő Sea Shepherd közlése szerint az egyik japán hajó hirtelen gyorsítva szándékosan nekiütközött az Ady Gil nevű motorcsónaknak. Az ütközéstől letört a hajóorr egy része, és a megbénult hajó süllyedni kezdett. A fedélzeten lévő hat embert sikerült kimenteni az indokolatlan támadás után - áll a szervezet közleményében.

    Folytatás...

    BITBOYS 14 éve 33

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.