2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Az útból nyerhetnek energiát az autóbuszok

  Index:

  Útburkolatba épített vezetéken keresztül közvetlen érintkezés nélkül tölthető elektromos autóbuszokat fejlesztettek dél-koreai mérnökök...
  [link]

  ecofriend:

  Factor: Contactless charging system for electric cars.
  Eco Tech: IAV aims to recharge electric cars from the road

  gizmag:

  The electric car of the future will “refuel” while driving or parked, completely automatically and without physical contact, using the principle of electromagnetic induction...
  Drawing power from the road

  BITBOYS 9 éve 20

 • Pataky Attila -Elrabolva

  Ráadásul 3rd: [link]

  BITBOYS 9 éve 0

 • Bulihely nyílik Nyugati téri Skálában

  Kétéves kihagyás után márciustól újra lesz West Balkán. A tulajdonosok a Nyugati téren találták meg a lehetőséget, és lelkesen mutatták be a nyitás előtti hajrában, hogy mi folyik a füstüveg mögött.

  Bővebben: [link]

  BITBOYS 9 éve 0

 • A Nagy ATV/Quad téma

  Bevezetés gyanánt:

  A Duna-Ipoly Nemzeti Park (Budai hegyek, Pilis, Börzsöny) munkatársai 2006-ban összehangolt razziát tartottak, és elkaptak egy csomó motorost. Másnap reggelre a nemzeti park összes autójának kiszúrták a kerekét.
  Előfordult olyan is, hogy az erdőt védő civilek zongorahúrt feszítettek ki a fák közé ott, ahol gyakran fordulnak elő motorosok. Ez a megoldás - bár rendkívül hatékony - nem kifejezetten törvényes és elegánsnak sem mondható.

  Szóval hol lehet ezeket a járműveket fenyegetés, megverés, gyilkosság ára nélkül használni? A közútra nem lehet kimenni vele, lakott területen belül meglincselnek...
  Marad a zárt pálya?

  BITBOYS 9 éve 11

 • Oscar 2010

  Oscar 2010 82th Academy Awrds - 82. Oscar díjátadó

  időpont: 2010. március 7.
  helyszín: Kodak Nagy-színház, Hollywood, LA, USA
  házigazdák: Steve Martin és Alec Baldwin
  közvetítő csatorna: ABC

  A jelöltek listáját 2010. február 15.-én jelentik be.

  A 2010-es díjátadó egyik legnagyobb változása az, hogy a legjobb film kategóriában a jelöltek számát 5-ről felemelték 10-re, ami azzal magyarázható, hogy mostanában kimaradnak az arra érdemes “nagyfilmek” ebből a kategóriában (pl.: 2009-ben A sötét lovag) a sok “kisebb” mellett. Ettől az intézkedéstől is várják a nézőszám javulást, hogy a népszerű filmekért is lehessen izgulni a legjobb kategóriában.

  Úgy érzem van miért izgulni a filmmániákusoknak!

  Íme a jelöltek: Oscar 2010: a District 9 is harcban a szoborért!

  Legjobb film

  "Egy lányról"
  "Avatar"
  "The Blind Side"
  "District 9"
  "A bombák földjén"
  "Becstelen brigantyk"
  "Precious"
  "A Serious Man"
  "Fel"
  "Az egek ura"

  Legjobb férfi főszereplő

  Folytatás...

  BITBOYS 9 éve 29

 • Kimi és a rally...visszatért az F1-be

  Mintha egész életében ralizott volna

  Kimi Raikkönen a finnországi edzésen nagyon elemében volt, a korábbi néhány másodpercben látottakat hozta folyamatosan.

  Rövid, de annál ütősebb videó került fel az internetre hétfőn Kimi Raikkönen első rendes ralitesztjéről, és kedden jött a folytatás, amin hétszer annyi ideig száguld a Citroen C4-essel.

  Rengeteget ugrat, csúszkál, a motorhang alapján nem fogja vissza magát, bár első versenye csak pénteken kezdődik.

  Korábban azt mondta, semmiképp nem várja magát dobogóra, már a negyedik helynek is örülne, de az újabb videóból ítélve talán nem is lenne meglepetés, ha már ezen a hétvégén, a Lappföld-ralin, sőt, ha az első vb-futamon, a Svéd-ralin ott találná magát.

  Ahogy navigátora, a tapasztalt Kaj Lindström mondta még tavaly: ”Azért ne felejtsük el, ő egy nagyon jó kis autóversenyző”.

  Tavaly Lappföldön egy Fiat Puntóval 13. lett, most övé lesz a mezőny egyik leggyorsabb kocsija, míg a másikkal márkatársa, Dani Sordo indul.

  [Kimi Räikkönen video]

  Forrás: zIndex

  Folytatás...

  BITBOYS 9 éve 38

 • Szerelembe estem!

  Yamaha T-Max [link]

  Spec

  BITBOYS 9 éve 0

 • AR.Drone, az iPhone irányítású quadcopter

  A Parrot cég egy olyan quadcoptert mutatott be, amely egy iPhone vagy egy iPod touch segítségével vezérelhető.

  Az AR.Drone nevű jármű integrált kamerájának és WLAN-moduljának köszönhetően valós időben képes felvételeket sugározni az okostelefonra. A Parrot az eszközt elsősorban játékfejlesztők számára készítette és azt reméli, hogy így még könnyebben ötvözhető lesz a számítógépes programokban a valóság és a virtuális valóság. A rendszer előnye, hogy a valós időben sugárzott képek akár azonnal elláthatók különböző effektekkel. Az AR rövidítés egyébként az Augmented Reality technológiára utal.

  A quadcopter egy központi pilótafülke köré épül és összesen négy propeller segítségével működik. Mindegyik propeller egy-egy külön motorhoz kapcsolódik és pont emiatt a jármű rendkívül könnyen irányítható. A Parrot Smart Piloting (PSP) nevű technika pedig kompenzálja a turbulenciákat. A quadcopternek két beépített kamerája van. Az egyiket a jármű alján helyezték el, ez képes a sebesség mérésére és ennek segítségével az AR.Drone stabilan mozog a levegőben. A másik integrált kamera elől található és közvetlenül az iPhone vagy az iPod touch készülékek kijelzőjére továbbítja a rögzített képet. A jármű irányítása, illetve a felvételek továbbítása a WLAN-modulon keresztül történik.

  Folytatás...

  BITBOYS 9 éve 6

 • Az évtized akciójelenete?

  Ha valaki szeretné megosztani a társasággal kedvenc filmje akciójelenetét a múlt évtizedből akkor tessék csak tessék. :)

  Első blikkre: TF1 eleje, mikor a helikopter átalakul.

  BITBOYS 9 éve 23

 • Nemes japán cselekedet

  Süllyed a természetvédők csúcstechnológiás hajója:

  Képek az ütközésről: [link]
  Video: [link]

  Süllyedni kezdett egy harcias természetvédelmi szervezet millió dolláros motorcsónakja szerdán, miután összeütközött a japán bálnavadászok hajójával az Antarktisz vizein - közölte a szervezet alapítója.

  A Sea Shepherd nevű szervezet aktivistái az ütközés előtt bűzbombák bevetésével próbálták akadályozni a bálnavadászokat, valamint a propellerekre tekert kötelekkel akarták leállítani a japán hajókat. A bálnavadászokkal évek óta rendszeresen megküzdő Sea Shepherd közlése szerint az egyik japán hajó hirtelen gyorsítva szándékosan nekiütközött az Ady Gil nevű motorcsónaknak. Az ütközéstől letört a hajóorr egy része, és a megbénult hajó süllyedni kezdett. A fedélzeten lévő hat embert sikerült kimenteni az indokolatlan támadás után - áll a szervezet közleményében.

  Folytatás...

  BITBOYS 9 éve 33

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.