2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A magyarok nem beszélnek idegen nyelveket

    Tehát akkor olyanok vagyunk, mint az amerikaiak :)

    [link]

    BITBOYS 15 éve 7

  • Én vagyok én, Te vagy Te. Ki a hülye, én vagy Te?

    Az internet azért jó, mert ott mindenki szabadon és névtelenül elmondhatja a véleményét bármiről. Az internet azért rossz, mert ott mindenki szabadon és névtelenül elmondhatja a véleményét bármiről. A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy moderáció nélkül minden online beszélgetés, fórum, kommentfolyam óhatatlanul is szörnyű anyázásba süllyed egy idő után - ha pedig mégsem, a moderátornak, a szólásszabadság önjelölt korlátozójának kell komoly dilemmákkal megküzdenie.

    Többet szeretne tudni?:

    Hülyéknek nem jár szólásszabadság? Ez a cikk akár itt is megszülethetett volna :)

    Forrás index

    BITBOYS 15 éve 9

  • Melyik a rosszabb?

    Nincs áram? Nincs internet? Esetleg otthon felejtetted a telefonod? :D

    BITBOYS 15 éve 21

  • Spy films

    Neill Blomkamp is innen indult a világsiker felé.
    Régi kedvenc a Terminus -[link]- is megtalálható köztük. Szinte mindegyik téma remekmű.

    spyfilms.com

    BITBOYS 15 éve 0

  • Ősszel változik a KRESZ

    Leginkább a gyalogosok és a kerékpárosok védelmében változik a KRESZ számos pontja ősszel. Ezek egy része egyértelműen biztonságosabbá teszi a közlekedést, de lesz olyan pontja is, amely az autós szakértő szerint agyrém és betarthatatlan, míg más részét a biciklisek érdekképviselője tartja "a világ botrányának". A jelenlegi KRESZ bírálóinak két legfőbb kritikájára sem ad választ a módosítás: nem lesz átláthatóbb, és a mindenkire nézve kötelező módosítások ismeretét sem kérik számon senkitől.

    origo

    BITBOYS 15 éve 9

  • Buda vs. Pest

    BITBOYS 15 éve 0

  • Lobo [DC Comics movie]

    Története

    Lobo – kinek neve annyit jelent: „a beleiden lakmározik, s ráadásul élvezi” – népének utolsó sarja. Ennek egyetlen oka van, szülőbolygója egész lakosságát kiirtotta. Pedig az édes otthon, Czarnia, valóságos paradicsom volt, mely nem ismert se gyűlöletet, se háborút. Lakói szinte halhatatlanok voltak, nem csupán elveszett végtagjaikat tudták újranöveszteni, de önmagukat is – egyetlen sejt elég volt ahhoz, hogy saját klónjukat megteremtsék. Ebbe az édenkertbe tört be a sátán, mikor Lobo megszületett. Gonoszsága már az első percben is olyan átható volt, hogy a szülést levezető bábaasszony beleőrült. Később, az iskolában való ülésnél jobban vonzotta az ölés. Kegyetlen gyilkos lett belőle. Szülei szégyenükben és bánatukban remetének álltak. Lobo tudta, hogy szülőbolygója-szerte nincs ellenfele, de ez nem volt neki elég, azt akarta, hogy ne is maradjon ellenfele sehol a világon. A népirtás gondolatát továbbszőve, létrehozta saját – skorpiószerű lényekből álló – hadseregét, mely Czarniát hamarosan pokollá, majd temetővé változtatta.

    Folytatás...

    BITBOYS 15 éve 3

  • Szupergyors internet otthonra

    Nem elérhetetlen luxus a száz megabites otthoni internet: a hazai szolgáltatók a lakásig elvezetett optikai kábelen, illetve a legmodernebb kábeltelevíziós technológiákkal már olyan gyors böngészést tudnak biztosítani, mint a japánok. Kipróbáltuk a szupergyors világhálót, és megtapasztaltuk a vadonatúj technológiák örömeit és gyermekbetegségeit is. [link]

    BITBOYS 15 éve 0

  • Mire elég a minimálbér?

    Négy napja nem evett - éhen halt egy multicég dolgozója?

    A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy hétfőn délelőtt egy budapesti multinacionális cégnél rosszul lett és nem sokkal később meghalt egy ötvenhárom éves munkásasszony, aki négy napja nem evett.

    A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy hétfőn délelőtt egy budapesti multinacionális cégnél rosszul lett és nem sokkal később meghalt egy ötvenhárom éves munkásasszony, aki négy napja nem evett.

    Egyre nő a munkanélküliek és az elszegényedett emberek száma. Az álláskeresők gyakran elveszítik otthonukat, mert nem tudják törleszteni a hiteleiket. A kormány megteremtette annak a lehetőségét, hogy az önkormányzatok elővásárlási jogot kapjanak e lakások megvásárlására. Csakhogy eközben önkormányzati lakásokból lakoltatnak ki bérlőket azért, mert már nem bírják kifizetni a megnőtt rezsiszámláikat sem. A társadalom alsó rétegeiben egyre drámaibbá válik a nyomor, a szociális védőháló tátongó lyukain emberek hullanak ki - áll a Magyar Nemzetben.

    Folytatás...

    BITBOYS 15 éve 74

  • Watchmen

    Több ilyen film kellene...ezzel gyorsan elébe szöktem az ítéletnek.

    Szerintem nagyszerű mozi, bár nem olvastam a képregényt. A karakterek jól kidolgozottak és a történet is, a személyiségek egyszerűen briliánsak. Még folytatom az írást, de most kiteszem...hátha valaki szívesen magasztalná, esetleg fikázná a filmet.:)

    Snoop Dogg és a Watchmen :)

    Videokritika: [link] Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nem voltam tisztában az előzményekkel, nem olvastam a képregényt és mégis megértettem elsőre a film mondanivalóját. Ilyenkor mi van, ki a gyökér? :)

    BITBOYS 15 éve 4

  • Another Stupid Comic -blogok kishazánkból

    Képregények
    Ha találok még valami pihentet beteszem ide.

    BITBOYS 15 éve 1

  • Kinek mi volt az első szava?

    Nekem a kolbász :D

    BITBOYS 15 éve 34

  • Darabokra eső emberek (+18)

    Filmdroid
    Tessék szemezgetni :D

    BITBOYS 15 éve 3

  • Mars a Marsra...illetve mégsem

    Egy tíztagú kormányzati stáb átvizsgálta a NASA űrkutatási terveit. A Fehér Ház emberei arra jutottak, hogy az ügynökség alultervezte a büdzsét és a lehetséges kockázatokat is, ezért át sem adják Obama elnöknek a részleteket...[link]

    Forrás: Index

    BITBOYS 15 éve 0

  • Szart se tudok a Szigetről!

    [link]

    Íme, megérkeztek...

    BITBOYS 15 éve 36

  • A Perseidák meteorzápora – 2009. augusztus 11-12

    Sokan tudják, hogy aug. 11-12-én meteorzápor figyelhető meg, de kevesen tudnak erről többet. Az alábbi írásból közelebbről megismerkedhetünk a jelenség hátterével és eredetével.

    A Perseidák
    Perseidák bővebben

    Egy szép háttérkép a témához

    BITBOYS 15 éve 17

  • X-akták

    Miért ragasztott Mulder ügynök X-et az ablakra?

    BITBOYS 15 éve 21

  • A tartozás elévülése

    Beleszaladtam egy csúnya tartozásba még 2003-ban...

    Nem szeretném közhírré tenni, így csak az idevonatkozó jogi kiskaput osztanám meg azokkal, akiknek több mint 5 éves tartozásuk áll fenn egy szolgáltatóval, díjbeszedővel.
    Meg lehet úszni a tartozást, de nem akárhogy. Itt nem az mellett lobbizok, hogy tartozni jó, ne fizessen senki ha kintlévősége van. Inkább a szolgáltatók hanyagságára hívnám fel a figyelmet.

    El kell indulnom haza, így beteszem inkább ide azt az irományt, ami lényegében elmagyarázza, miként kell kezelni az ilyen ügyeket.

    Néhány óvintézkedés betartásával elejét vehetjük az újabb és újabb közműtartozások megjelenésének. Óvatlanságunk esetén azonban csak a bíróságban bízhatunk.

    Mit tegyünk, ha a földből bújnak elő tartozásaink?

    Olvasónk levelében a Díjbeszedő Holding gyakorlatát kifogásolja, illetve ingyenes jogi képviselet lehetősége iránt érdeklődik. Mint írja, 2002-ben valóban tartozott a társaságnak, de a helyi önkormányzat segítségével végül fizetni tudott. Később újabb tartozásait is kimutatta a cég, melyek között már '93 előtti, olvasónk szerint valótlan elmaradások is voltak.

    Folytatás...

    BITBOYS 15 éve 0

  • Nagy MM szakemberek

    ...azaz hívjon minket bizalommal :D
    bővebben: [link]

    BITBOYS 15 éve 1

  • Core i7 vagy Core 2 Quad?

    Játékra, 3D tervezésre kellene a gép -monitor, perifériák nélkül- egy barátomnak és maximum 200K a keret.
    Igazából egy kis felmérést tartanék:)

    BITBOYS 15 éve 11

  • Már teszteli a NASA az ionhajtóművet

    A Mars-utazáshoz a jelenlegi technikai szintünkön fél évre lenne szüksége a legfejlettebb űrhajónak. A NASA-nál viszont már tesztelik azt az ionmotort, ami 39 nap alatt elviszi az űrjárművet a vörös bolygóhoz. Három-négy év múlva kipróbálják az űrben is.

    A 2030-as évekre tervezett Mars-expedíció egyik központi problémája, hogy a fél évre becsült utazás alatt az űrhajósokat veszélyesen nagy mértékű kozmikus sugárzás érné. Ettől minket a Föld mágneses mezeje megóv, de egy űrhajóban hasonló védelmet kialakítani közel lehetetlennek tűnik úgy, hogy az ne növelje meg különösebben a jármű tömegét és energiaigényét. Egyszerűbb megoldás, ha kitalálunk egy olyan hajtóművet, ami nagyságrendekkel gyorsabb a mostaniaknál, így az út lerövidül, és az űrhajósokat nem éri annyi sugárzás.

    Az Ad Astra nevű magáncég és a NASA közös fejlesztésű ionhajtóműve ezen az úton halad: a mérnökök számításai szerint 39 nap alatt lesz képes elvinni egy űrhajót a Marsig, ha elkészül. A hagyományos, kémiai alapon működő hajtóművekkel ellentétben az ionhajtómű argon- vagy xenongáz ionjait (vagyis töltéssel rendelkező atomjait) gyorsítja fel. A töltött részecskék óriási sebességgel távoznak a hajtóműből, és ennek a lökésnek az ellenereje gyorsítja az űrhajót.

    Folytatás...

    BITBOYS 15 éve 15

  • Analog spam

    Tele a hócipőm a környéken hemzsegő áruházláncok hirdetéseivel, szórólapjukkal. + ablakos, ajtós, idegennyelv oktatós, jogosítvány, bútor, kerti csap, gumikacsa, új fodrász nyílt, jóga és meditáció, duguláselhárítás és még sorolhatnám a tonnányi levélszemetet. Unom már naponta üríteni a postaládámat, ráadásul az én költségem ennek elszállítása is, mivel a kukámban végzi, ami a saját háztartási hulladékom helyét veszi el.

    Tehát!

    Ha Nekem kell megfizetnem az üdítős dobozok környezet védelmi díját is -ez az a +5Ft a blokkon ha veszel egy iceteát- akkor nekem ki fizeti ki mások levélszemetének az elszállítási díját?

    BITBOYS 15 éve 1

  • Újpest FC - Steaua Bucuresti 2009.07.23 19:45-től

    Melyik adón közvetítik?

    BITBOYS 15 éve 11

  • Bkv főszemélyzetisnek lenni egy álom

    A cikket nem linkelném be, megtalálható az indexen.

    BITBOYS 15 éve 13

  • Hentai világ!

    BITBOYS 15 éve 12

  • Pénzkidobás nagyban? ISS

    2016-ban lezuhan a nemzetközi űrállomás

    Az Obama-adminisztráció által felállított bizottság most vizsgálja felül a NASA költségvetését, és az elődjétől kapott űrprogram részleteit. A jelenlegi állás szerint - és a Washington Post beszámolója szerint nem valószínű, hogy ezen változtatni fognak - a Nemzetközi Űrállomás üzemeltetésére 2015-ig van pénz, 2016 első negyedévében fokozatosan levezetik a Föld körüli pályájáról, és megsemmisítik.

    A még mindig nem teljesen kész űrállomás mindössze négy évet fog teljes funkcionalitással működni, aztán úgy jár, mint a Mir 2001-ben: belép a Föld légkörébe, és valahol a Csendes-óceán fölött, a lakott területektől a lehető legtávolabb a súrlódás miatt apró darabokra robban.

    A NASA hosszú távú stratégiája, a Bush-kormány által kidolgozott Vision for Space Exploration program az új holdraszállást, a Hold-bázis megépítését, és a Mars-utazást tűzte ki célul. Ezekhez az űrállomás óriási segítséget nyújthatna, és maga a szerkezet Michael T. Suffredini, a NASA magas rangú tisztviselője szerint a 2020-as évek végéig tökéletesen biztonságos és üzemképes lenne. A gond az, hogy senki nem akar költeni az állomás fenntartására. Az 1998-ban kezdődött, és a tervek szerint 2011-ben befejeződő építkezést nagyrészt a NASA finanszírozta, az európai, japán, kanadai és orosz űrügynökségek mellett. Becslések szerint eddig százmilliárd dollárt költöttek az ISS-re.

    Folytatás...

    BITBOYS 15 éve 66

  • Fura fazonok!

    Világunk teremtményei:

    [link]
    [link]
    [link] :O

    BITBOYS 15 éve 19

  • Nagy Meleg Topik

    Ide bárki írhat akinek melege van.
    A melegben az a jó, hogy legalább nincs hideg.
    Számomra a páratartalom okoz problémát. Otthon 70% felett van, ami a növényeknek biztos jót tesz, nekem kevésbé.

    BITBOYS 15 éve 66

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.