2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Terragen.hu - Lépj be Te is a terraformálók közé!

    „Bársonyos naplemente egy egzotikus szigeten. Hűvös ködbe burkolózó hajnali táj. Tajtékot vető hullámok nyaldosta homokos tengerpart, vagy sötét kanyonba beszűrődő misztikus napsugár. Megannyi csodás érzelmet, hangulatot keltő kép. Ki ne álmodott volna arról, hogy ilyen tájakat láthasson, hogy rácsodálkozhasson a természet káprázatos alkotásaira? A válasz részemről: én igen! Sajnos a legtöbb embernek bizony csak ritkán (vagy sohasem) adatik meg, hogy ilyen élményben legyen része. Ha az említett helyekre nem is juthatunk el, mégis behozhatjuk őket otthonunkba. Ehhez nyújt segítséget egy kitűnő program, mely által számítógépünk hathatós közreműködésével fotórealisztikus tájképeket hozhatunk létre. A program neve Terragen [link], alkotója Matt Fairclough.”(részlet a Terragen.hu bemutatkozó oldaláról)

    2005. novemberében a PH! fórumán, a Terragen – tájképgenerálás c. topik [link] törzsközönsége kezdeményezésére indult meg az oldal szervezése. Az eredeti angol honlapon található User's Guide lefordításában és egyéb hasznos tippekkel hathatós segítséget nyújtott a fórum alkotó közössége. A topik kezdetben csak képek megosztásával és tapasztalatcserével segítette a látogatókat, azonban úgy éreztük, fontos lenne egy önálló portál megalkotása, ahonnan ihletet, ötleteket meríthet kezdő és haladó felhasználó egyaránt.

    Folytatás...

    Biaggio 17 éve 0

  • MP3-at akarok azonnal!!!

    Régi hobbim az interneten található fórumokban, levlistákon ''milyen dal szól ebben a filmben?'', ''mi lehet ez a szám?'' vagy ''Nem tudom a dal címét...'' témákban segíteni, fülelni a zenéket, megfejteni, mint ahogy a régi jó kis topikban is: [link]. Az utóbbi időben azonban egyre több helyen találkozom azzal a türelmetlenséggel, hogy miért nem lehet letölteni ezt a dalt mp3-ban, miért nem teszem fel valahova, ha már megfejtettem, és különben is, dögöljek meg, hogy csak a szerzőt és a szám címét teszem közzé. Amikor pedig a kedves delikvensnek reagálok, hogy a szám beszerzése már az ő gondja (internetes zenebolt, CD, fájlcserélő, stb.), még ő van felháborodva, hogy én miért nem segítek neki?

    Hiába szedtem össze egyik oldalamon [link] rengeteg lehetőséget zenék beszerzésére, sajnos még mindig rengeteg követelőző alak van, aki 36-os betűmérettel írja a fórumba, hogy nem tudja letölteni a számot. Próbáltam azzal menteni őket, hogy fiatalok, esetleg nem tudják, hogy illik viselkedni a neten, de úgy látom, a stílus terjed. A szerzői jogokra, a legális/fizetős letöltési lehetőségekre pedig rengetegen fittyet hánynak, ha már le lehet tölteni máshonnan, minek venné meg?

    Folytatás...

    Biaggio 17 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.