2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Hogyan teremthető politikai közösség egy individualista társadalomban?

  "Egy társadalom csak akkor lehet egészséges, ha vannak olyan közös értékek, célok, amelyeket az emberek túlnyomó többsége elfogad, és erős az úgynevezett társadalmi tőke, a bizalom, a kölcsönösség és a civil szervezetekben való részvétel. Ezzel szemben a mai magyar társadalomra a közös értékek, célok drámai csökkenése és a társadalmi tőke soha nem látott erodálódása jellemző.
  Az utóbbi évtizedekben vált a szociológiai, közgazdasági irodalom egyik központi fogalmává a társadalmi tőke. Az alapvető elméleti háttér e megállapítás: a bizalmon és együttműködésen alapuló emberi kapcsolatok hálózata jelentős társadalmi erőforrás. Egyértelműen igen szoros kétirányú kapcsolat mutatható ki a társadalmi tőke és az egészségi állapot, élettartam, életminőség, de még a gazdasági fejlődés mutatói között is. A társadalmi tőke alacsony foka szoros kapcsolatban áll az értékvesztett, anómiás lelkiállapottal. A magyar népesség körében azonos módszerekkel végzett vizsgálataink eredményei szerint a társadalmi tőke jellemzői 1995 és 2002 között javultak, míg 2002 és 2006 között rendkívül nagy mértékben romlottak. Ezzel párhuzamosan az anómia, értékvesztés mutatói is jelentősen emelkedtek 2002 és 2006 között.

  Folytatás...

  Beri 5 éve 0

 • Általános ajánlott router lista

  Gondoltam összedobok egy útmutatót azoknak, akik router vásárlására adják a fejüket és nincs rálátásuk a piaci kínálatra. A "milyen routert?" topicban leggyakrabban ajánlottakat gyűjtöttem össze, a teljesség igénye nélkül.
  A maximális sebességekre úgy tekintsetek, hogy akkor már a kis doboz procija 100%-on teker, a mindennapokban 0-24 ilyen tempóban hajtani őket nem tanácsos. A megadott értékek egy irányban, egy szálon mért eredmények. Az adott környezetbe maradéktalanul ajánlható eszköz kiválasztásakor a fel és letöltési sávszélességünk összegére számoljunk rá ~20%-ot, majd keressük meg az ezt teljesíteni tudó darabot a listában. Így semmilyen helyzetben nem érhet minket meglepetés. A számok gyári szoftver használatával igazak.
  A TP-Link termékek azért vannak döntő többségben, mert sokkal olcsóbban nyújtják azt, amit a nevesebb gyártók, én pedig a lehető legjobb ár/érték arányra törekedtem a lista összeállításakor (persze vannak drágább modellek is, ha valaki válogatni szeretne). Nem, nem vagyok a cég beépített embere, nem kapok százalékot az eladott darabok után :DDD

  Belépőszint wifi nélkül ADSL-hez, esetleg alsó kábelnetes csomagokhoz
  TP-Link R460: Valamivel 30Mbit fölött megy, olcsó, 10/100 LAN (~4000 forint alatt)

  Folytatás...

  Beri 7 éve 56

Hirde​t​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.