2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Knopflerrel álmodtam...

    Álmodtam egyet, amiért úgy éreztem, érdemes tollat - billentyűt ragadnom. Mai álmomban nem más volt mellettem, mint az élő legenda: Mark Knopfler. Egyszerűen valahogy úgy hozta a sors, hogy eltöltött nálunk pár napot, volt alkalmam megismerkedni vele, beszélgetni, és természetesen egyedülálló hangzásvilágáról faggatni.
    A kérdéseimre kapott válasz persze nem ténylegesen a Mestertől jött, de történetének így reggel kicsit jobban utánaolvasva ezeket találtam:

    "Mark 15 évesen kapta első gitárját, egy Hofner V-2-t. Tanárhoz nem járt, viszont rengeteg zenét hallgatott, kedvence az amerikai blues volt. Középiskolás korában több különféle együttesben is zenélt, többféle stílusban.
    Bár alapjában balkezes, de gitárosként jobbkezesként játszik, elmondása szerint a nyújtásban sokat segített, hogy a bal kezének ujjai erősebbek, mivel akár két húrt is egy egész hanggal el tud nyújtani egyszerre. Egyedi ujjpengetéses stílusa állítólag egy véletlennek köszönhető, mikor 1973-ban Londonban egy éjjel barátaival zenélgetett, az egyetlen használható hangszer egy rozzant, görbe nyakú akusztikus volt, amit nagyon vékony húrokkal húrozott fel, hogy használható legyen, de még így se nagyon sikerült megszólalásra bírni, csak akkor, ha ujjal pengette - állítása szerint ekkor fedezte fel magának a saját későbbi stílusát. "

    Folytatás...

    bbazs96 10 éve 1

  • A tökéletes nap:

    Aki olvasta az ezt megelőző írásomat a tegnapi napról, az átlátja a mostoha helyzetet. Nem állítom, hogy nincs rosszabb, de akkor, amilyen kondiban voltam, rendesen mellbevágott a dolog. A mai, viszont valahogymint egy villámcsapás, érzelmi fordulópontot hozott, a jó irányba :) Újra televagyok életkedvvel, energiával, ( na jó most pont nem, de ezt később...) és van értelme az életnek.

    A nap első fontos pontja egy próba volt a holnapi fellépésünkre: nagy muzsikusok lettünk, az igazi helyi bandákkal egy színpadon űzzük az ipart. A srácokkal átnyálaztuk a darabokat, és közben kezemben a kölcsöngitárral, megfogalmazódott bennem valami:
    A gitár a barátnőmtől van, a felszerelés többi része az édesapjától. Nem örülök, hogy az egész cuccból csak a kábel az enyém, de ugyanakkor nagyon örülök, hogy ilyen kedves, segítőkész emberek vesznek körül. Nem tukmálták, csak meghallották mi a helyzet, és olyan vasat kaptam a kezem alá... mint amilyenről mindigis álmodoztam. Egy régi Ibanez jazzgitárt. Pirosat.

    Folytatás...

    bbazs96 10 éve 1

  • Kemény dolgok

    Nagyon nagy dolognak kell történnie, hogy egy férfi elsírja magát. Nem egy-két apró könnycseppre gondolok, hanem olyan igazi, remegős, világfájdalmas hangulatra, ahol az ember úgy kívánja a szemére az álmot, hogy bár egy hétig ne ébredne fel. Sajnos ez most velem is megesett...De kezdjük csak az elején:

    2012-t írunk, augusztus. Boldogan zárom a befőttesüveget a nyári fizumra.

    2013-május: jön a nyár, semmi dolgom, ideje elkezdeni a jogsit (lekerül a kupak a befőttesüvegről)

    2013-július: fellépéseim vannak, "kinőttem" a hangszereimet, elköltök a nyári fizumból egy csekély összeget hangszerekre, elméletileg még mindig elég a jogsira.

    2013- augusztus: Látszik, hogy nem lesz sima pálya az első fizuból megúszni, nosza! Hozzácsaptam a második nyári adagot.

    2013- december: Egy sikertelen vizsgám volt (én is balf*sz voltam, meg beteg is, etc.), és elértem a pénzem végét. Vettem pótórákat, és annyit, amennyi csak belefért - oktatói és szülői javaslatra - de mégis elbuktam.

    Fel kell adnom az álmomat, legalábbis egy időre. A felszerelésemnek ünnepélyesen búcsút intek. Hála az égnek, van még a közelben hangszer, csak sajnos most az a felállás, hogy az egész cuccból egyedül a kábel képezi a tulajdonomat. Kicsi egérutat nyertem, remélem ebből a pluszból már be tudom fejezni a jogsit.

    bbazs96 10 éve 20

  • Légy velem...

    Légy velem kedvesem,
    Életem tavaszán,
    Légy velem, értsük meg
    A világ robaját!

    Keresve, kutatva:
    Mire jó az élet?
    Óvva, ha egyikőnk
    A rossz útra téved.

    Légy velem, és hozd meg
    Nyaram napsugarát,
    Vigyázom, kedvesem
    Lelked édes álmát.

    Ne hagyj el, kedvesem,
    Ha csípős is az ősz,
    S a szőlőhegyen
    Már nem vigyáz a csősz

    Ne hagyj el kedvesem,
    Ha a nyár elhaladt,
    Nyílik még virágunk
    Sok sárga lomb alatt.

    Légy velem kedvesem,
    Legyél a végsőkig,
    Mikor az élet, ej!
    Belőlem eltűnik.

    Légy velem, ha a kín
    Nem enged nyugtomra,
    Légy, hogy legyen egy kéz
    Mely a zsinórt kihúzza.

    Mert nemcsakaz az egy,
    Nem csak a békés vég
    Amit köszönhetek,
    Hanem a szerencsét,
    Hogy életünk egybeköttetett.

    És nem csak az élet,
    Mely békés nyugtot ád,
    Hanem szerelmed: én
    Érzem, tudom, hogy vár
    Minket újra, a halál után

    bbazs96 11 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.