2022. október 2., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Szerelmem...

  ... maradjon a zene. Persze, rohadt mód magányos vagyok, de nem érdekel. Amit eddig az emberektől kaptam, az bőségesen elég volt egy időre. Mást nem is csinálok, csak eszek, alszok, tanulok, és gyakorlok éppen mindig valamit.
  Nem érdekel többé a világ minden nyűgje, baja, szeretni akarok, szeretve lenni, kifejezni magam, és érezni mindent, ami onnan - igazán mélyről fakad. A világ furcsán néz rám, senki nem is tagadja: különc vagyok. Vagy csupán egy a fajtámból? Mindkettő lehangoló... Az első azért, mert akkor nem nagyon találok magam mellé olyan lelki társat, akivel meg tudom osztani az örömöm, és a bánatom... A második az pedig azért, mert akkor középszerű, egyszerű, unalmas ember vagyok, egysíkúan belesimulva a szürkeségbe. Néha azt kívánom, bárcsak tudnám mi van az élet, a világ másik oldalán, hogy bátran vessem magam a még ismeretlen ölelésébe.

  bbazs96 10 éve 26

 • Megvan!

  Ma érkezett meg az eredmény, miszerint sikeresen abszolváltam az ECL c1 angol nyelvvizsgát:) Azt sem tudom, hová legyek hirtelen :D

  bbazs96 10 éve 8

 • Házilag készített PIezoPickup

  Tessék lássék! (hang-teszt)
  [link]

  bbazs96 10 éve 3

 • Tisztázom a "Hitem"

  Előszó

  Miért hozok létre ennyire tabu témájú bejegyzést? Mert úgy vélem, hogy az emberi társadalom nem fogadja el a halál tényét, és azt, ha valakitől végleg el kell búcsúzni. Nem próbálok meg változtatni a szemléletmódján senkinek, csupán szeretném, ha valaki külső szemlélődőként látná, hogy viszonyul egy fiatal ember a hithez, valláshoz, halálhoz.

  Szerintem van gondviselés, egy erő, amelymeghatároz, és segít vagy akadályoz, de nincs bizonyítva, hogy milyen formában, és hogy mit igazgat közöttünk.
  Azt, hogy az egyházam "döntse el", hogy miben hiszek, azt mélységesen elítélem, mint az egyházi hierarchiát.A hit egy becsülendő, és nemes dolog, ami mellett nem szabad szó nélkül elmenni,
  de ha az "Úr" előtt (aki akár hölgy is lehet, vagy akár a közösség ereje, vagy a jedik)
  mindenki egyenlő, és testvérek a hitben, mire fel a hierarchia?
  Ez indokolja az antiklerikalista világnézetemet. Az egyházak csak bajt hoznak a világra. Elég a naponta megölt 270 emberre gondolni, akiket csak azért ér utól idő előtt a halál, mert keresztények. Megéri...?

  Apropó halál, kénytelen vagyok vetni egy rövid pillantást arra, hogy szerintem mi történhet a lélekkel, miután a test újból porrá lesz.

  1. Lélekvándorlás

  2."menny", egy hely, ahová a helyesen élő ember eljuthat

  3. Képszakadás, és vége mindennek

  Folytatás...

  bbazs96 10 éve 13

 • A Friend-zone örömei, I

  Meg sem lep már a sorsom,
  És az ősi tény, hogy én
  Magam ily bajba sodrom,
  S szívem majd elenyész.

  Rájöttem, hogy bennem él
  Ez az isteni hiba:
  Dugába dőlt cselekvés,
  Szerencsétlen galiba.

  Bolonddá tett rég, tudom -
  Ez az érzelmi töltet
  Bár tűrnék már síromon
  Egy kövér kapa földet.

  bbazs96 10 éve 2

 • Mash Up zongora-stílusban

  [link]

  Büntet a srác... :R

  bbazs96 10 éve 0

 • Péter Bácsi

  Leplével borítja szemünk a fekete gyász,
  Ezen a csendes tavaszi reggelen,
  Néhányunkat a zokogás ráz,
  Másokat már ájulás kerülget.

  Aki itt hagyott egyik napról a másikra,
  Első tanítómesterünk, második apánk;
  Megemészt, felőröl a hiánya,
  Ilyenkor fáj igazán a Halál.

  Elmúlás keserű ízével töltve lelkünk,
  Létsíkunkat egyszerűen itthagyta,
  De tanait sosem feledjük,
  Melyek egész életünkre hatnak.

  Sokat tanultunk ettől az embertől
  Nem csak a betűvetés művészetét
  Gyermekkorunkat meghatározta ő
  Értünk élte mindennapi életét.

  De jaj! Utolsó tanod miért jött ily hamar,
  Megmutatva nekünk az élet értelmét,
  Léted vége úgy a szívünkbe mar,
  Hogy megérthessük a végső célt.

  Porból leszünk, s porba hullunk újra
  S amit mutatsz most nekünk;
  Az emberekért végzett munka
  Fakasztja most könnyünk

  Te, ki annyi mindent értünk tettél,
  Eltűntél most nyomtalan
  Örökséünkké lettél,
  Mely nem poraidban van.

  Örök vidámságod adjuk majd tovább,
  Hatalmas szívedet nem feledjük
  Hogy odaát egyszer találkozunk
  Őszintén reméljük!

  bbazs96 10 éve 1

 • A Karib-tenger Ukuleléi

  Megtaláltam a neten a Karib tenger kalózai ukulele tabot... Hát, mit ne mondjak, nagyon igénytelen... Annyira elmászik a valós filmzene akkord, és összhangzatkészletétől, hogy majd sírvafakadok...

  Róla van szó: [link]

  Most tervbe vettem, hogy legalább magamnak készítek egy hallgatásra is alkalmas verziót, mert ez, emberek... Hát, gyalázat. Szerintem sokszor jobban is meg lehet oldani (például a visszatérésnél a végén hiányzik a képbe egy Emoll, meg egy c dúr, hogy a legapróbb hiányosságokat említsem.)

  bbazs96 10 éve 0

 • Electro-reggae

  Láma módon nekiálltam életem első zene-zeneszámának. Kétlem, hogy kész is lesz, azt meg hogy hallgatható is egyben, már főleg! Talán sikerül valami élvezhetőt összehozni, majd bedobom magam :D. Mire nem ad időt, ha az ember betegeskedik kicsit (: Tanulnivalóval igyekszem magam behozni, de mostanában kicsúszott a talaj a lábam alól... A 4.6-os átlagomra rávetette magát egy karó történelemből, és számos más megmérettetés is közeleg... A Demoklész kardjaként a fejem felett lógó jogosítvány, és a mellette várakozó nyelvvizsga eredmények már-már sokkolnak... Nem bírom, egyszerűen nem lehet nekiállni.

  A napok pozitívumai? Eldöntöttem, egyetlen és örök társam a zene marad egy jó időre, talán így jobb. Egyszerűbben átvészelem a nehezebb időket. Ja, meg film. Nem vagyok filmes, sőt! A kliséfilmek legnagyobb ellendrukkerének vallom magam, DE!

  Weird Al Yankovic UHF c. filmjét megnéztem. Ez az ember egy csoda! :D Egyszerűen olyan benyomást tett rám, hogy már bánom, hogy ukulele van úton egy jó harmónika helyett... Csak hát az drága... Minden drága

  Eldöntöttem, csinálunk egy beszívott fejű haverral egy Harlem Shake videót, de nem összedobva, hanem szépen kidolgozva, kicsit olyan stílusban, mint a Temesvári Vasárnap coverem, csak megdolgozva pár aprósággal (: A sony vegas jó barátom.

  bbazs96 10 éve 0

 • Mi a baj velem?

  Hülye kérdés, hülye válasz... Legyen ezért költői!

  bbazs96 10 éve

 • Parketta

  Szobám hideg parkettájának szintbe csiszolásán fáradozom ( - értsd: majd' fetrengek a röhögéstől), mióta a kedvenc harmónikás PolkaMan előadóművészem ismét bebizonyította, hogy valami nem kóser vele :D

  [link]

  bbazs96 10 éve 2

 • Mily csodálatos

  Mennyire fantasztikus a világunk, melyben élünk! Főleg így az angol szóbelim után... Végre vége! Egy hónap múlva kiderül hogy hogy, s mint alakulnak a dolgaim. Ennek örömére pedig összedobtam délután ezt:

  [link]

  bbazs96 10 éve 4

 • Best Lifehack Ever

  (: Megnézni, profitálni belőle, továbbadni!

  [link]

  bbazs96 10 éve 10

 • Az én hobbim

  Egy elkeseredett próba, hogy alkossak is valamit (: Remélem valaki tetszését azért elnyeri.

  [link]

  bbazs96 10 éve 0

 • Kritikán aluli teljesítmény

  Történt, hogy ma kimerészkedtem, hogy a puha hó felett tekergessem szerény kis v922-es gépemet... A gyári akksival szinte egy hurkot sem bírtam megrepülni, majd megevett az ideg, hogy ilyen béna vagyok, amikor az egyik akku a levegőben, repülés közben egyszer csak eldobta a motorfordulatot...
  No álljon meg a fáklyásmenet! Betettem a Nanotech lipómat (azt az egész egy darabot), majd felpörgettem. Na, már a hangja is más volt. Pillanatok alatt lőtt ki a magasba, 3d-ben pedig szinte kívánta, hogy erősebbet, még erősebb pitch-et nyomjak neki (: Imádom... Ilyen hideg időben a gyári akkuk viszont maradnak a polcon, nincs szükségem arra, hogy a teljesítmény hiánya miatt vagdossam oda a gépemet!

  (érdekesség, hogy a gyári akku 300mAh, 30c, a Nano pedig az olcsóbbik, 300mAh, 35c)

  bbazs96 10 éve 0

 • Gondolatok, zenében kifejezve:

  Nos, a mindennapok kuszaságából kitekintve a következő zeneszám hangjai kezdték meg keringőjüket angol "formamondatok" társaságában: [link]

  Nem tudom mi lesz, nem érdekel (csak most, holnap majd úgy is fog :D ). Élek a mának, élek a világnak. Kiírom, kiadom minden gondolatom, csak azt szűröm meg, merre (: Ennek az eszközévé vált ez a blog is. Fogadjátok sok szeretettel hát amit ma összeökörködtem (:

  [link]

  [link]

  bbazs96 10 éve 2

 • Ink'd

  Ma jött meg egy Skullcandy Ink'd füles (: Születésna pom-pom alkalmából ^^ .

  Benyomás? Fantasztikus! Csudajó! Annyira szuper, hogy ezentúl FLAC-et fogok hallgatni telóról :D

  bbazs96 10 éve 16

 • v922 karika, meg hurkok :D

  No comment :D Lassú fókusz ... :(
  [link]

  bbazs96 10 éve 0

 • Betöltésre váró piaci rés a zenében?

  Szerintem lenne még kereslet ilyesmire, és hasonlóra, ugyanis az igazán jó ilyesféle számokat egy kezemen meg bírnám számolni... :( [Libella Swing]

  Fantasztikus! Az évszázad muzsikája
  Le vagyok nyűgözve!!!

  bbazs96 10 éve 4

 • V922 fórum

  bbazs96 10 éve 0

 • Hail the Queenfish!

  A bejegyzés olvasása közben ez hallgatandó:[Queenfish]

  Kedves "Naplóm"!

  Minden megnyugodott a környezetemben, bár csúfondáros kudarcot vallottam(lsd. előző bejegyzés témája), emelt fővel, és vidáman viselem. Visszaolvastam a korábbi bejegyzésemet, és ismét elkezdtem mindent értékelni. Bár a világ nem az enyém, meg vagyok pakolva lehetőséggel, és minden egyéb pozitív dologgal. Mivel másképpen alakultak a dolgok, mint a tervezett leges-leges-legoptimálisabb leosztás, picit átszabtam az ütemtervem is. A feldolgozás alanyává ugyanis a Bikini Temesvári Vasárnap c. számát tettem. Még tanulgatom csak, de már régóta a fejemben motoszkált a dallam, és a gondolat, hogy csináljak vele valamit.

  Köszönöm a halnak, a helikoptereknek, és a drága jó elektromos gitáromnak!

  Ja, meg megszabadultam a szőnyegemtől, Ámen!

  bbazs96 10 éve 0

 • Ennyi volt

  Nem tartott sokáig az egyedülállóként, kinézett partnerjelölt nélkül töltött napok száma... Szám szerint vagy 5 volt belőle (: ... A legaranyosabb, legnyitottabb, és legéletvidámabb teremtésbe sikerült belehabarodni. A zenei ízlésünk részben fedi egymást, a gondolkodásmódunk, a viselkedésünk szintúgy. Ami aggodalomra ad okot, hogy adott a rivális, akinek személye ismeretlen, és egy hónappal előzött meg az előkészületekkel, és a hadműveletek megkezdésével. Ez nagyon nagyon hátravet a nyeregben, de csüggedni semmi esetre sem fogok.

  Talán még van esélyem az intervencióra, de akkor nagyon oda kell tennem magam... meg kell találnom egy kényes egyensúlyt, hogy ne ijesszem el, és a másik srác se érjen révbe előttem.

  Rengeteget beszélgetek vele, és ezt feldolgozom neki (4 split-screen, 3 hangszer+ének) [link]

  Kérdés, hogy mit érhetek el. Nagyon kiváncsi vagyok... Egyelőre megesz az ideg. :D de még Dr. Somogyi Erika, az én nagyon nagyra becsült, és tisztelt magyartanárnőm is drukkol... :P

  bbazs96 10 éve 5

 • Crash...

  Kicsit repkedtem könnyelműen :D

  Veszteség:

  Kabintartó pöcök ( szerelhető )
  Repedt tailboom (zsugorcső+ragasztó rulez)
  Kabin

  A kabin fájt legjobban, tőből kettészakadt... A v922 nem bír valami jó kabin-designnal, a gyári akku a fészkében nyomja belülről, ha esik, akkor meg erősen nekfeszülve kettétépi :D

  De JÓ VOLT! :D

  Ha nem szerelgetném akkor az egész ~11$ költséget jelentene... A cuccokat megrendeltem, remélem kibírja a szerelt amíg ideér. Újabb bátorítás, hogy használjak szimulátort :D

  bbazs96 10 éve 0

 • Két hete kaptam egy X8-at

  Két hete kaptam egy x8-as telót. Semmi extra, használtpiaci ára kb. egy huszas, annyit is tud. Első héten még használni sem tudtam, mert függő volt. Ezt orvosolva nekiálltam belakni. Már ott tartottam, hogy gyakrabban cseréltem ROMot, mint alsógatyát, amikor beütött A Baj. A romcsere megakadt, mert az automatikus GingerDx frissítés lerántotta a romot, csak nem gyári kernelhez... Szuper!

  Szakember felhív, sűrűn bocsánatot kér, hogy miért zavarom vasárnap délután, majd megkérdezem, mit tehetek? Flashtool! -mondta... Jól van, legyen Flashtool! - válaszoltam. Gőzöm sincs, mit csináltam, de legalább már él (:

  Ja, a GingerDx-be meg beleszerelmesedtem, szóval jön lefele a stock 0.30 verzió (:

  [GingerDx]

  bbazs96 10 éve 5

 • Aki ismer,

  az majd megmondja, micsoda szemét vagyok. A körülmények ismeretében, és a következő mondat elolvasása után a legtöbb ember a gondolkodásomat visszataszítónak fogja tartani!

  Women can fake an orgasm. Men can fake an entire relationship.

  bbazs96 10 éve 5

 • Most komolyan...

  Mi ez az IQ fesztivál a K*D c. vetélkedőben?

  bbazs96 10 éve 4

 • Megvoltak az első koccanások

  Nos, erős érzelmi ambivalenciával jelentem be, hogy az első koccanásaimon túlestem. Mire föl ez a fene nagy ambivalencia? Nos, a következő ellentétpár az ellentétes gondolatok okozója:

  1. Emberek, ez aztán döfi! Pedig fejreesett... Leporoltam, ment tovább!

  2. Hmm... szaltókat hányni mégiscsak könnyebb volt szimulátoron :D Én nem tudok helikoptert vezetni :D:D

  bbazs96 10 éve 2

 • MajdnemCPX

  Tegnap izgatottan rángattam ki a gépet a dobozából. A színösszeállítása, puha kabinjának selymes fénye egyből elvarázsolt. Azonnal tudtam, hogy csak is nekem készült.

  Előszó

  Szó mi szó, egy rövid határidejű tesztnek indul ez az iromány. Hogy hogy érek a végére, és milyen minősége is lesz végül, még nem tudom. Próbálom objektíven megközelíteni a helyzetet, és véleményt alkotni a madárkáról.

  Tartozékok

  A dobozt kibontva tartozékok széles tárházát kapjuk, A helikopter-táv-töltő-akku kombón túl egy lightos crash kitet is rejt a doboz. Pár tolórúd, és egy pár tartalék rotor van benne, egy csavarszett, csavarhúzó, és 1-es imbusz társaságában.

  A töltő igen csak felvidított, ugyanis visszajelzi piros és zöld leddel a töltés állapotát, és emellett nem csak a gép MCPX kompatibilis akksijai tölthetők vele, hanem a régebbi WL-toys akkumulátorok is .Ha valaki tehát v911-es helije után vásárol ilyet, elég az új töltőt használnia.

  Folytatás...

  bbazs96 10 éve 2

 • Budapestre ért a szentem!

  A helikopterre már régóta várok epekedve (Wltoys-v922), de csak most, hogy Budapestre érkezett, szembesültem azzal, hogy ha nem vigyázok vele, akkor hamarosan rendelhetem a következőt. Ami pedig nem kicsit problémás, ugyanis az a tény, hogy közel egy hónapot vesz igénybe egy pár alkatrész beszerzése, eléggé vissza fogja vetni a fejlődésem egy-egy komolyabb sérülés esetén.

  Mivel lehet elkerülni a sorozatos koccanásokat ezekkel a gépekkel?

  Összeállítottam egy kis listát, melyben segítségemre volt sok tapasztalt helikopterező:

  1.Szimulátor!

  Unalmasnak hangzik, egynémelyik unalmas is, mert nem adja vissza az igazi repülést, nincs benne a félelem-faktor. Előnye, hogy géptörés nélkül lehet gyakorolni az irányokat.

  2.Megfelelő terület!

  Ezt az MCPX tulajok már biztos nagyon jól megtanulták. A sebesen fűbe vágódó gépnek szinte sosem akad komoly mechanikai problémája. A v922 egyébként összehasonlító tesztek során jobban bírta a gyűrődést, remélem az én példányommal sem lesz másképp. Szobában csak lebegni szabad, sőt... azt sem érdemes. Beton fölött el lehet vele játszani, csak hát az meg veszélyes. A fű a legjobb.

  Folytatás...

  bbazs96 10 éve 0

 • Úton van!!!

  A WLtoys V922-es kollektíves helim!

  Alig várom, hogy megjöjjön végre! December harmincadik napjának folyamán rendeltem, remélem még februárig ideér ( Banggood.com, nem várok valami sebes szállítást )... (:

  bbazs96 10 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.