2022. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Katarzis az angolórán?

  Van egy kedves angoltanárom...

  ..., kivel szeptember óta készülgetünk a felsőfokú nyelvvizsgára. Mai nap viszont valami olyasmi történt, ami miatt soha életem folyamán el nem felejtem az ő alakját.

  A feladatom az volt, hogy írjak egy esszét arról, miért isznak a fiatalok alkoholt, mikor, és problémát jelent-e, illetve hogy kinek a tisztje ezt kontrollálni. Az esszétémáról elkezdtünk beszélgetni, és a probléma fő okozójának a szülők, és a gyerekek kapcsolatát véltük felfedezni, valamint az otthon látott, tanult minták használatát, akár már tudat alatt is.

  Amire ráébresztett - mindezt angol nyelven -, hogy tulajdonképpen nekem egyszerre van önbizalomhiányom, és feltünési viszketegségem... Ez felettépp vicces párosítás, de a való életben az én dolgomat is megnehezíti. Nem konkrét diagnózist nyomott az orrom alá, hanem a beszélgetés folyamán lassan felsejlettek az összefüggések szálai, melyekből világossá vált számomra, hogy miért élem úgy az életem ahogy, és miért nem úgy, ahogy a többi - általam értelmesebbnek tartott - emberi lény a környezetemben.

  Folytatás...

  bbazs96 10 éve 1

 • Valakinek

  van tapasztalata a Banggood.com internetes kínából vásárlós oldallal?

  bbazs96 10 éve 0

 • Reggeli harmat

  Finom, rehheli harmat csillogott kertem lakóinak levelein, mikor kimentem. Friss, hűs levegő áramlott tüdőmbe, melyben felfedezni véltem a szabadságom illatát. Vége. Közel két év után úgy döntöttem, kiteszem a tehenészlányt, akivel együtt éldegélésünk folyamán a harmónia megbomlott, és nem állt helyre az istennek sem. A másikkal beszélgettem kicsit mélyyrehatóbban, de valahogy nem az a kicsit is kapható típus... Kihívás, amihez kellő tudás, tapasztalat, ismerettség hiányában kevésnek bizonyultam. A tapasztalat megvan, ezentúl támaszkodhatok erre is, miközben haladok előre.

  Így hát a kert csendes, minden ismét növekedésnek indult, de nagyon, nagyon nagyon lassan. Ismét rengeteg időm lesz a dolgaimra, a kis kertem művelésére. És valami épeszű társ is kerekedik majd ehelyett a sok hibbant liba helyett (az olvasók mind kivételek, a szereplők mind fiktívek, és kertem sincs... :D )

  bbazs96 10 éve 0

 • A tehenészlányok, meg a kert-toposz furcsa esete...

  Történt egyszer, réges rég...

  .., hogy az egyik tehenészlánnyal, aki nagyon édes, és tényleg rendkívül odaadó, lassan másfél-két éve éltünk kisebb-nagyobb harmóniában. Szoktak lenni olyan isteni veszekedések, de mostanság eléggé nyugodt a helyzet. A kapcsolatban fennáll pár örök érvényű probléma, főleg a szülők nézőpontja, illetőleg a távolság, meg a másik oldal szülei. Én igyekszem, de részéről nem látok sok igyekezetet. Néha úgy érzem a lelkem is kiteszem érte, de közben nem vagyok megdicsérve... sőt!
  Na szóval, ebben a gyümölcsöző kapcsolatban éldegéltem, kertemben (-a toposz) a tudás és a fegyelem palántáit ültettem el, hogy később profitáljak belőle, majd megöntöztem a C1 ECL feliratú mogyoróbokrot, meg a NÉMET címszóval ellátott muskátliknak is adtam egy kicsi vizet. Ekkor valaki szólított a kapuból. Az egyik álmom volt az. Megmondta, hogy a másik tehenészlány mellett milyen jó dolgom lenne, mert sokkal közelebb áll egymáshoz a gondolkodásmódunk, a világnézetünk, a jövőről alkotott képünk, és emellett talán kicsit több lenne a közös témánk is.

  Folytatás...

  bbazs96 10 éve 0

 • Nincs valakinek fölös MCPX helikopátere?

  Egy Blade MCPX-et keresek, lehetőleg használtan, és nem túl drágán. Nem feltétel hogy RTF legyen. Egy kedves barátom helijét repülöm, gond nélkül nyolcasozom, fordulózok, nyolcas hátrafelé, csak azért mégsem izgulnék annyira, ha a saját cuccom koptatnám - illetőleg vagdosnám földhöz ismételten. Szeretném megpróbálni a komolyabb manővereket, de szimuzni most nincs lehetőségem, a haver helijével meg az ilyenek tabu. Ő még engedné, de vigyázunk egymás cuccaira, legalábbis úgy illik.

  Ugyanitt szinte teljesen új merlin tracer rengeteg alkatrésszel eladó, kiváló lépcső a 6 csatorna és az abszolút kezdő koaxok közé.

  bbazs96 10 éve 0

 • Megakadtál?

  Egy ideje azt vettem észre, hogy a fejlődésem az elektromos gitározás tekintetében erősen megrekedt. Ez ellen próbáltam tenni több módszerrelm és úgy néz ki, hogy jelentős javulást könyvelhetek el. Nem tisztem profik és tanárok babérjaira törni, de ezzel a pár "taktikai húzással" úgy érzem közelebb juttathatom bajtársaimat az áhított gyors és pontos játékhoz.

  Pengető

  Elektromos gitáron szükség lesz rá, sőt mi több, "erre van optimalizálva" a hangszer, sokkal szebben lehet így megszólaltatni, sokkal szebb artikulációval lehet így játszani. Sokan tartanak a dologtól, és jogosan: pengetővel gyakran rosszul pengetnek, rossz kéztartást használva.

  Az internet rejtett bugyraiban akadtam rá egy pengetőre, ami segít az ilyen gondokkal küzdőknek:
  Orbitális pengető

  Mint látjótok, elég nagy, és emellé jó drága, ja és nem mellesleg a tengeren túlról kell megrendelni...

  Erre föl én warezoltam a pengetőt, fogtam a sima fapados sajátomat, és betekertem szigetelőszalaggal (a hegye kilátszik, használható marad) jó vastagon, a 11.58 mm-es v pick helyett cca. 6-8 mm szélesre. Nekem elég is volt ennyi, két-három nap gyakorlás után már úgy használtam a kezem ahogy kellett, és megindulhattam a lassú fejlődés rögös útján... de legalább már mozogtam!

  Folytatás...

  bbazs96 10 éve 0

 • MCPX karika

  Ma volt alkalmam tenni egy karikát egy régi álmommal, a Blade MCPX-el. Fantasztikus!

  Sosem repültem ccpm helit, sosem repültem röpsúly nélküli egy rotoros helit, semmi ehhez hasonlót, de hogy is mondjam...
  Egy igazi helivel van hogy könnyebb mint szimulátorral.

  Könnyebb elemek:
  - Látod a teret, nem tévesztesz irányt olyan könnyen, sokkal pontosabban megvan a gép pozíciója.
  - A "kaki faktor" jelen van, és ezáltal valahogy jobban reagál az emberek többsége
  - Hozzászoktat a majdani 450-es helidhez

  Nehezebb elemek:
  - A törés igazi
  - Nem követi a gépet a "kamera"
  - Nem csinálhatsz korlátlan mennyiségben hülyeségeket
  - Bezavar pár faktor, mint napfény, a farokkifújkálás, és egyéb finomságok.

  Hatalmas élmény volt, ezúton szeretném megköszönni annak, aki lehetővé tette.

  Ja, és egyszer sem vágtam be, pedig volt hogy egyszer irányt tévesztettem, és sikerült - igaz, farokkal magam felé - egy 3 centiméter széles térkőcsíkra leszállnom :D

  bbazs96 10 éve 2

 • Nézőpont kérdése

  Hozzájutottam egy tracer 90-hez, szinte ingyen, ami vevőbajos.

  Pesszimista felfogás:

  Itt van egy újabb helikopter, egy totálkáros vacak ami még csak repülni sem fog, mert a vevő van rajta elszarva. Micsoda pazarlás, micsoda pénzkidobás...

  Optimista felfogás:

  Lett szinte ingyen egy talpam, főfogasom, főmotorom, linkage szettem, szervókarom, vevőmechanikám, imbolygóm, főtengelyem, rotorlapátom, kabinom, és egy nullkilométeres farokmotorom! Már az utolsó három megérte az árát!

  Ez egy csudaszekerentyű, imádom. És most remélem jó darabig nem kell alkatrész után mennem!

  bbazs96 10 éve 0

 • Solo Pro flybarless mod

  Működik!!!

  Szinte nulla tapasztalatommal( 2 hónap napi 3-4 óra repülés minden csodával , koaxokkal, meg egyéb finomságokkal) percekig csak szörföztem vele a földön... neki neki mentem a dolgoknak... (1. tanúlság, ezt nagy térben kell tanulni!) Aztán felemeltem, és csodák csodájára a vége felé már egész jól megtartottam. Kör, meg ilyen extravagáns dolgok persze még messze vannak, de érzem hogy jó úton haladok. Érzésre talán kicsit olyan mint egy DF4 kicsiben... Magyarul virgonc, és ha elb*sztad akkor csattan...

  Hatalmas az érzés. Leírom mi a teendőtök, ha szeretnétek elérni hogy egyáltalán fel lehessen emelni flybarlessben (gyakorlottabbak talán még a repülést is megkockáztatják vele )

  1. Vedd le a flybart, és a kutyacsontjait.

  2. A mixerkarok mozgását rögzíteni kell, én ezt egy 3x12mm-es öntepedós átlátszó fóliacsíkkal oldottam meg, szigetelőszalag vagy cellux is megfelel (inkább szigszalag, az talán még ragad is)

  3. Horgászboltban találunk ólomlapot, kb.100 ft-ért. Ezt kiterítjük magunk elé, lemérjük a súlyát, (általában 15-20g) és kb.re felosztjuk, mennyi egy gramm. Én 25 centis 15 grammos darabot kaptam, ebből következik hogy 1 g 1.66cm. Ennek a nyolcvan százalékával dolgoztam (1.66*0.8=1.328~1.3 cm) Ez durván 0.78 - 0.8 grammnak felel meg. Ezt ráhajtottam a lapátra, és szintén ideiglenesen ( a jól bevált autófólia ) rögzítettem.

  Folytatás...

  bbazs96 10 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.