2022. október 3., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Számvetés...

  Nos, visszaolvastam a 2012.08.19-es posztomat, és SymbianOs első hozzászólását:

  " A gatyád rá fog menni. Párszor földhöz vágod és rájössz ez nagyon drága muri. Majd amikor helipalról meg társairól várod az alkatrészeket mint a messiást. [link] "

  A gatyám ugyan nem ment még rá, és kiválóan szórakozom, azonban a napokban megtörtént az első számottevő törésem :(

  :C Ebben mégis az a vicc, hogy a rotorbefogón csücsülő ~4mm-es mixerkar gömbcsuklóját törtem le, amikor kisérletezgettem flybarless üzemmel :D :DDD

  Bár ma reggel láttam, mit rontottam el, és miért kellett elkezdenem visszaszerelni, már nem fogok vele bohóckodni amíg meg nem jön az alkatrész. Csak tudnám miből fogom kifizetni! Hatalmas érvágás ez a pénztárcámon, főleg ha azt nézzük, hogy nem elég azt az egy mixert megvenni, jön még hozzá még egy olyan, két szervó link, két swash link, meg két kutyacsont. Borzasztó, és ezért mind elkérnek 700 forintot... Fujj!

  Hát akkor már rendelek egy kabint is :D (v911 kabint 600Ft-ért a gyári helyett -2570Ft-)

  Ha az amortizációt nézzük, akkor eddig

  Kabin (600) + Linkage set (700) = 1300Ft

  Ha az átépítést nézzük, akkor

  Folytatás...

  bbazs96 10 éve 0

 • Közvéleménykutatás

  Nincs valaki aki Siófokon modellezik? Akárki!

  bbazs96 10 éve 5

 • Cuccok Ping Pong városából

  Tracer 90 modellhelimhez rendeltem cuccokat, kb. augusztus végén. Ez az érvem elég is, hogy miért ne rendeljek a kicsi, szorgos kínai kezektől, inkább biztonságosabb és gyorsabb, ha itt veszem meg. Találtam is rá embert egy fórumon, aki olcsón szállít mindent a helimhez.

  bbazs96 10 éve 0

 • Tracer 90 / Solo Pro / v911 Hiller konverzió

  Elhatározás

  A nyár utolsó napjaiban vettem egy Merlin tracer 90-es helit, hogy tovább finomítsam, csiszoljam a tudásom, és na csak a szimulátor előtt üljek. Nagyon meg voltam vele elégedve, imádtam használni, egészen addig, amíg fel nem tűnt a dolog, hogy ha drasztikusan változik az előre-hátra szervó kitérése, akkor a flybar hajlamos beleverni a kabinba, vagy a farokcsőbe.
  Egy darabig tűrtem, aztán rájöttem, hogy így nem lehet vele rendesen repülni. Valami módszerre volt szükséegm, és rá is jöttem hogy mit fogok tenni.

  [Ezzel az aprócska alkatrésszel]
  hozzá is láthatunk a munkához. Körömcsiptetővel levágtam a súlyokat, majd tettem egy egy réteg szigetelőszalagot a balance bar csonkjaira. Levágtam a hillertengelyről is a lapokat, amiket erre ráhúztam. Tartottam egy tesztet, picit megfuttattam, nem-e vibrál (nem szabad sokat, mert eldobja a súlyt!!!), majd leszedtem a szalagot, és pillanatragasztóval véglegesítettem a dolgot.

  Milyen lett a végeredmény? Nos, a képek készítésével sajnos problémába ütköztem, de ezek híján inkább leírom a repülési tulajdonságok változásait.

  Folytatás...

  bbazs96 10 éve 0

 • Konklúzió:

  Megkaptam a tracerem, egy teljesen új darabot. Erre sokkal sokkal sokkal jobban fogok vigyázni, hiszen kegyes volt a sors, és nem kellett a heli árát elköltenem alkatrészre (: . Mit fogok másképp csinálni? (és mit mondanék egy kezdőnek?)

  A nap első repülése mindig egy 30-40 másodperc lebegés, iránygyakorolgatás.

  Ha nagy a szél, nem viszem ki, mert abból jönnek a balesetek

  Beltérben a felező kötelező!

  Ne hányd el a tartalék akkut, ha nem használod a helit!!! (ennek iszom épp a levét

  Megjött az MSR hiller is, ami nem az extrém, hanem a gyári verzió. Kicsi időt szánok rá és nem lesz vészes ráapplikálni a stock flybarra. A fealáról rendeltem még egy flybart, ha nem tetszene a hilleres repülés, vissza tudjak térni a röpsúlyokhoz. Ejj, de várom már hogy kipróbálhassam úgy is (: !

  Ja, és tippeket kérek, hogy hova tűnhet el egy 4x1x0.3 cm-es szürke tracer akku magától...

  bbazs96 10 éve 0

 • Traccer

  A varázsló-nyomjelző 90 nemsokára újra száll!

  bbazs96 10 éve 0

 • Garancia

  Micsoda mák, hogy ahol vettem kaptam gart a tracerre. Minden külső sérülés nélkül, egyszer csak megdöglött az elektronika. Kihagyogat, szakaszosan működik. Bevittem, el lett küldve a forgalmazóhoz. Csak remélni merem, hogy megúszom a 20000 Ft-os vevőt. Nagy érvágás lenne, adhatnék túl szegénykén darabonként :(

  Update: Kedves testvérek, a tracer egy helikopter

  bbazs96 10 éve 12

 • Meg vagyok babonázva...

  Tudom hogy nem kellene... Tudom hogy nem biztos hogy jól járok vele... de könyörgöm! Én mindenképp beszerzek egy walkera DF4-est!!!

  Vélemények?

  bbazs96 10 éve 3

 • Lassan összemelegszünk

  Ugye még egy hete sem vezetem szegényt, de máris érzem, hogy a kicsi tracerem farokmotorjam intha kihagyna időnként. Furcsa, mert csak az egyik akkuval csinálja, dehát úgy voltam vele hogy többen amortizálták már ezt az alkatrészt, szóval oda se neki, 1500 JMF még nem olyan vészes tétel. Ez még nem is lenne olyan nagy baj, ha nem vágtam volna ripityára a kabinját is. Szegény most egy sárga Solo Pro kabint és farkat fog kapni, ez összesen 3000 JMF.

  Ennyi idő és start (kb. 20) után kezdem érezni a helikoptert, annak irányait a velem szembe repülésnél is. Ez a kezdem érezni egy nagyon csúnya majdnem-balesetemet takarja, ugyanis ma picit szlalomoztam vele vékonyka fák között, és amikor velem szembe jött, túlhúztam a döntést, nem esett le hogy másik irányba kellene korrigálni, és majdnem elkaptam a közelben parkoló Volkswagen mikrobuszt...

  Várom már hogy átépíthessem(kb 2500 JMF), legalább nem találja el többé a röpsúly a kabint. És azt is várom, hogy végre megmutathassam a nagybátyámnak, hogy mit sikerült összehozni. Szó mi szó, kültéren - illetve tanulni mindenképpen - előnyösebbnek tartom mint egy 5#10-es walkerát.

  bbazs96 10 éve 2

 • Helimodellezés - költségnapló

  Ebben az írmányban fogok írni róla mennyit kóstált a helizésem, eddig összesen.

  Kocahelis szobában játszogatás:

  Syma s107 (február, születésnap) 11000.-
  2x6 AA elem 1399.-

  Komolyabb viszonylatban:

  Merlin Tracer 23990.- (8000 + prémium)
  Merlin akku 1990.-

  Update 2012.09.04

  Egyéb várható alkatrészek:
  Kabin 1500.- (eltörtem :(
  Röpsűly 5$
  Blade MSR hillerek 1100.-
  USB-töltődokk két akkuhoz 6$
  Farokrész (biztonság kedvéért) 1500.-

  És meg is jegyezte Attila hogy drága lesz nekem ez a helizés... :D

  Mire kell még számítani?

  Elem

  Elemből 2400 mAh Ni-Mh panasonic akkukat használok, ez kicsit költséghatékonyabb, már ezer éve megvolt itthon, ráadásul az enyém.

  Hilleres átépítés

  Szükségem lesz Blade MSR hillerekre, és eredeti kereszttengelyre. Ezzel az aprósággal marad egy eredeti röpsúlyos szettem, meg lesz egy új, hiller lappal. Ha nem érzem vele magam elég magabiztosnak, azonnal visszatehetem az előzőt. Ugyanekkor ellenállóbb lesz a széllel szemben :D

  bbazs96 10 éve 0

 • Szokom az ívet

  Lenyomtam már kb. 8-10 startot a tracerrel, 2-3 koccom volt, és meg kell hagyni, nem egy rossz gép. A füzetkéjt olvasgatva rátaláltam a szervófelezés kikapcsolására. Nos, ezt nem vennt kellett volna kipróbálni, de hála az égnek, semmi baja nem lett :D

  Ez nagyon hasít! Sosem pipáltam ilyen gyors helit(röpsúlyos kivitelben), és úgy gondolom nagyon jó lesz az irányokat megtanulni vele. Szeretem és kész, alig várom hogy megnyomhassam egyszer a tornateremben. Van valakinek tapasztalata, hogy jó-e hozzá a Wltoys v911, vagy a Solo Pro akksija?

  bbazs96 10 éve 1

 • Tracer 90

  Nyári prémiumom becseréltem egy tracerre. Miért?

  A válaszom nagyon nagyon egyszerű:

  A Mingji F-series 301c egy kiváló masina volt, egy beltéri, infrás szobahelikopternek. Mivel prémiumként került hozzám, az ár-érték arányára sem panaszkodtam. Kellőképp gyors volt, Cserélhető akkuval, és stabil is egyszerre. Két tulajdonsága azonban nem nyerte el a tetszésemet: mivel koax gép, a döntés megfelelő rángatásával egyszerűen elfogyott belőle az erő, nem lehetett annyira jól csapni neki az ívet, mert leért négy-öt perc után, holott a vadi új akksijával 10 percet is megfut, de ennyi szervótépdeséssel eltűnt belőle az erő. A másik, hogy nem a legmegbízhatóbb a széria. Az egyik motor pár start után elhagyta magát, és a főnök mondta, hogy ha valami gáz van, nyugodtan vigyem vissza, és megoldjuk.

  Visszamentem az üzletbe, és két komoly döntésen gondolkoztam el.

  Mivel zsetonból a nyári kereset tetemes része egy jogosítványra menne, ezért egyébre nem költhetek sokat. Vagy kostenlos kérek egy másik F-seriest, vagy - ami sokkal szimpatikusabbnak tűnt - nézek valami mást, más áron, más felszereltséggel, és kipótolom a különbözetet.

  Nézegettem a modelleket, szemezgettem, hogy mi lenne az ideális nagyjából 25000 Forintig, és bár több helin is megakadt a szemem, ár-érték szempontjából a Tracer 90 tetszett a legjobban.

  Folytatás...

  bbazs96 10 éve 0

 • A nyári prémiumom

  Amikor eljöttem az utolsó munkanapomról, a kedves főnököm kezembe nyomott egy Mingji 301C helikoptert. Majd tesztelgetem, meg nézegetem és véleményezem :)

  bbazs96 10 éve 0

 • Lehetőségek tanulóhelikopternek II.

  Walkera LM130D01

  A történelem első flybarless coax helije. Egyszerű vezetni, és jó kis gép, viszont elég kényes.

  +
  Vezethetőség
  Alkatrészellátás
  Stabilitás

  -
  Hab-rotorok
  Drááága (~55k)

  bbazs96 10 éve 0

 • Lehetőségek tanulóhelikopternek I.

  Merlin Tracer 90, Aka V911 wltoys

  Info:[Gyártói(vagy koppintói) honlap]

  Amit tudni kell róla:

  A merlin tracer copyja, 13-14 ezer forint között mozog magyarországon, gigás a táv, két akku jön vele, elég jól felszerelt kis szett. Sajnos semmit nem tudok mondani az alkatrészellátásáról, ill. a strapabírásáról.

  Pozitívumok:
  - olcsó
  - single rotoros
  - gigás táv

  Negatívumok:
  - Ismeretlen stabilitás kül és beltérben
  - Ismeretlen repülési tulajdonságok
  - Ismeretlen alkatrészellátás
  - Ismeretlen strapabírás
  - Röpsúlyos kivitel, a bonyolultabb felé húz a szívem

  Összességében mint lehetőség eltesszük, de a röpsúly, és a sok ismeretlen faktor miatt még keresgetünk. A kezdőhelit durván 40-ből szeretném megúszni, ha valaki ajánl, kérem ezt vegye figyelembe. Nem hisszem hogy rossz heli, csak félek hogy szél miatt beakadó röpsúllyal járna úgy mint szegény oda-odavágódó 5-10 es walkerák és cb180 d-k.

  bbazs96 10 éve 5

 • Hiller plates, day one.

  Ma repültem első hilleres helimet, egy twister v2-t Nem az enyém, a főnök azzal adta, hogy annak már úgyis mindegy, én játszogattam vele, erre ő bevágta véletlen a bokorba, most meg várhatom hogy jöjjön karbonpálca :D

  Ki mit ajánl tanulni? ami fontos lenne

  - hiller/flybarless
  - élő alkatrészellátás
  - nagy méret (nem olyan nagyon nagy, de a rendes méretű lustább mint a micro)
  - nem olyan veszettül nehéz vezethetőség.
  - ÁRA ne legyen veszedelmes

  bbazs96 10 éve 0

 • Modellezem!

  Abból is a legnehezebb, a helikopter lett a műfajom (: Ki az akinek van tapasztalata a témában?

  bbazs96 10 éve 32

 • Rövidke tartósteszt

  A hardver:

  Ízületeim, szám szerint fájós térd, váll, könyök, combnyak, csukló, ujjak.

  Runtime:

  Fegyencedzés kb egy egész hónapja, de elhatároztam, hogy csak úgy csinálom ha nem fáj. Nagyon bejött. A térdemmel és a combnyakammal nem tudtam mit kezdeni, de a vállam, könyököm, csuklóm és ujjaim lényegében tünetmentesek. Érzem a vállamon pl. hogy nem száz százalékos, de bőven jobb mintha fájna. Amit ez a könyv adott nekem az csodás. És még egy picit erősödött is a felsőtestem ^^

  Végítélet:

  Ajánlva. Be kell tartani, hogy fájó ízülettel csak óvatosan (terápiás gyakorlatok, az első szint), és akkor segít is, nem is keveset.

  bbazs96 10 éve 0

 • Hónunk alá csapott játék

  Crysis 2-t én végigtolom ezen a szutykon, engem nem érdekel, megoldom valahogy! (4250 powaaaaa)

  bbazs96 10 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.