2022. október 2., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Battlefield Play for free

  Hmm... Ha valaki szereti az FPS játékokat, és nem próbálta még ki ezt a gyöngyszemet, hát tegye meg! Vannak gyengepontjai, elismerem, de elég sok pozitívumot is fel tudok hozni mellette. Maga a Battlefield hangulat, az eszközök már megérik a játék árát ( ingyen van ^^), és ehhez jönnek azok az apró örömök, amelyek egy-egy szintlépéskor, egy egy kisebb sikerrel várnak ránk. Ebben az aprócska írmányban az én edigi progressziómat mutatom be, kitérek pozitív és negatív dolgokra, és tippeket adok azoknak, akik úgy döntenek, belevágnak és kipróbálják magukat ebben az FPS játékban.

  Nem vagyok egy nagy FPS kocka, meg úgy igazán nem a játék-kockák között érzem igazán otthon magam, ez a játék mégis megfogott, olyannyira, hogy már egy kőkemény darab Medicem van a tizedik szinten, és ha nem a csúcsidőben zuttyanok a gépem elé, akkor általában az elsők között vagyok a szerver játékosai között.

  Training pontok

  A Battlefield P4F világában minden egyes szintlépés után egy training pontot folyósítanak nekünk, amivel kisebb előnyökre tehetünk szert az ellenféllel szemben. Ezer és ezer lehetőség van, de a pontok, bizony nagyon hamar elfogynak. Ésszel kell válogatni az opciók között, hogy minél hatékonyabbak lehessünk a harcmezőn.

  Folytatás...

  bbazs96 11 éve 3

 • Kreatív találmány-ötlet...

  Támadt a minap egy ötletem, amivel a gitárosok biztos könnyebben tudnának dolgozni, mint egyébként a felszereléssel. Ezt egy körív alakú moduláris rendszerben képzeltem el, melynek egyik oldalán bemegy a gitár tiszta jele egy jacken keresztül, és a félkört alkotó egyenként jackkel összedugható modulokon megy keresztül, majd a másik oldalon kijön, és mehet egyenest az erősítőbe. A modulokat 15x6cm-esnek "álmodtam" meg, több fajtát mint előerősítő, eqalizer, torzítás, wah(persze pedálostul), delay, de a lehetőségek korlátlanok. Kérdéses, hogy hogy lehetne az összeset árammal ellátni, illetve ha elkészül akkor piacra dobni, kivitelezni. Nem tartanám rossz ötletnek ilyen formában megépíteni neves gyártók klónjait, pl. a Boss pedálok jól sikerült szériáit, vagy a Hendrix által kedvelt Fuzz Factory pedált.

  Kommenteljetek ^^ :D

  bbazs96 11 éve 0

 • Általános bejegyzés

  Nagy, piros GAI

  Nagyon jó lenne, ha valaki vállalkozó szellemű belevetné magát a piros videokártyák zömébe (:. Nagyon tetszik Gai kollégánk gyűjteménye, csak hát emellett óriási ATI fan vagyok :D

  Help!

  Kidob a cod 4. Nem pb, már újra is tettem, valami rendszerbeli baki lehet, a tippeket megköszönném.

  Zene

  Rackarrack a neve a multieffektemnek, amit linux alatt jack-kezelővel futtatok. Állat hangja van. (mintha macskát nyúznának)

  bbazs96 11 éve 0

 • Magány vagy szerelem?

  Szerelem?

  Most gondolom kórusban vágja rá az összes egyedülálló, hogy szerelem, és nem ok nélkül. A szerelem fantasztikus dolog, ha beteljesül, akkor meg végképp. A szerelmet az élet egyik mozgatórugójának tartom, ha valakivel kölcsönösen szeretitek egymást, akkor még egy minősíthetetlenül sz@r nap is jól tud vele végződni. A szerelem csupa előny, ez tény, felesleges is boncolgatni. Persze a pároknak folyamatosan kell egymás rezdüléseire figyelni, egymást a közelükben tudni, és a másikra ráhangolódva lenni. Ez nagyon nagyon fontos. Kölcsönös megértés és bizalom nélkül a kapcsolat még nem kapcsolat, csak egy kis... diákszerelem jellegű maszlag. Ahhoz, hogy a másik mellett lehessen békében és szeretetben élni, muszáj egymást ismerni, és elfogadni. Ha ez megvan, egyenes az út a boldogsághoz (persze ezen a téren)

  Magány

  Nos, a magány nem feltétlenül rossz dolog, bármennyire is negatívan hangzik így, első olvasásra. Igaz, hogy nem tudsz minden nap csókot lehelni szíved választottjának orcájára, de a magány is nagy előnyökkel jár. Az egyik ilyen előny az az idő, és a nyugalom. Nem kell senkivel összehangolódni, senkihez igazodni, és így mindenki úgy élheti a kis életét, ahogyan épp kedve tartja. Lehet hangszeren tanulni, nyelvet, vagy éppenséggel valami sportba belefogni, hogy fittebbek legyünk.

  Folytatás...

  bbazs96 11 éve 25

 • Gazdagság

  Gazdagság és szegénység, két fogalom, melyek anyagi javainkra utalnak. Nem tudok igazából egyikről sem értekezést nyitni, mert bár mindenem megvan, mindenből a legolcsóbbat kellett összeválogatnom, hogy az élet minden árnyalatából jusson egy falat, mindent kipróbálhassak, és hiába nem volt sosem kiemelkedő és drága cuccom, rengeteg élménnyel gazdagodtam az évek során.
  15 éves vagyok, és rengeteg olyasmit tudhatok magam mögött, ami tetszett, vagy büszke vagyok rá. 8 éve zongorázom, pontosan egy éve tanulok gitározni önállóan, komoly kapcsolatban lubickolok tizenkét nap híján egy éve, parkourt műveltem, megmásztam Siófokot, Airsoftoztunk rengeteget a haverokkal, és több szűk körnek vagyok a tagja, ahol elfogadnak, ahová beillek, és ahová szívesen megyek. Nem voltam az a bulizós ember, és nem is leszek, de ezekben a kis társaságokban néha olyan távolinak, valószerűtlennek és gyönyörűnek tud tűnni a világ, amiben élünk. Gazdagság, vagy szegénység? Nem kell sok pénz hozzá hogy az embernek igazán gazdag élete legyen, sőt, a sok pénz talán tönkreteszi az embert. Nincs okostelefonom, ami most van az egy w595, nincs fantasztikus gitárom, egy öregecske Golden Ton strato copy-n játszom, aminek én vagyok a 3. tulaja, gépem is a lehető legolcsóbbként lett kiválasztva, mégis mindennel elégedett vagyok. Szerintem a gazdagság nem vagyon függvénye, hanem az emberé.

  Folytatás...

  bbazs96 11 éve 14

 • felépül(get)és

  voltam ismét ortopéd dokinál a térdemmel, és a térdre menő dolgokat hanyagolom. A fegyencedzés pedig addig vár, amíg nincs elég erőm a húzódzkodásokat korrekten csinálni ^^

  bbazs96 11 éve 0

 • F@#&K!!!

  Lebetegedtem, most tudtam gép elé ülni, mondanom sem kell, csúszik az egész fegyenctéma... Fene!

  bbazs96 11 éve 0

 • Állapotfelmérés (nulladik hét)

  1. Izomzat

  Augusztus óta járok konditerembe, kisebb kihagyásokkal, mert szinte állandóan betegeskedem. Most a legutóbbi ilyen decemberben volt, előtte októberben. A súlyom kondi elkezdése előtt 65 kg volt, most 69.9kiló pizsamástul. Ami látható fénykép összehasonlítás után, hogy a tricepszemről már tudom biztosan hogy ott van ahol, a hasamból látszik a teteje, a mell- és hátizmaim vastagodtak, erősödtek egy kicsit.

  2. ízületek

  Kattog, ropog, fájdogál. Általánosságban ez jellemzi a térdemet. Óvom ahogy tudom, már testnevelés kihagyása sem segített. Lehet hogy meg kellene műttetni, bár doki semmit nem talált rutinvizsgálaton. Van amikor jobb, van amikor rosszabb, akár a könyököm. A könyököm helyrejött idő közben, már fekvenyomásnál sem fáj, úgyhogy lehet hogy teszek egy óvatos próbát a térdeimmel is. A terv: rengeteget iszom, és nem erőltetem, hanem átmozgatom, hogy kerüljön oda vér, és felvehesse a porc az ízületi folyadékból a tápanyagokat. A többi kb. rendben van, voltak gondok a csuklóimmal, bokámmal, combnyakammal, hátammal, nyakammal, vállammal, de hiszem hogyha óvatosan, és a kezdeteknél indulok neki, akkor majd megerősödnek azok is. (nem röhög, de nem is sajnálkozik! :U )

  3. Edzésprogram

  Folytatás...

  bbazs96 11 éve 2

 • Fegyencedzés... ? ... !

  Beleolvastam az interneten egy börtönből szabadult ember írta könyvecskébe, és azonnal megvettem. Eddig jártam konditerembe, meglátom hogy eztán szükséges lesz e majd. Amit eddig találtam, előnyök a kondihoz képest:
  - Igazi erőt épít, nem csak az izmok, az inak, ízületek, porcok, az egész rendszer erősödik
  - Vannak sérüléseim, amiket a kondi negatívan befolyásolt. A vállfájdalmakról is írnak a könyvben, pl. ami nálam is jelentkezett. Pontosan ír le mindent, amit tapasztaltam, pont ugyanúgy tapasztaltam ahogy leírja, nem csak ezen a téren. És azt is ígéri, hogy javíthat az ilyesmiken, úgyhogy szerintem megéri kipróbálni.
  - Nem szempont, de úgy leegyszerűsít dolgokat, hogy még egy eltunyult irodista is könnyűszerrel bele tud fogni.

  Elhatároztam, hogy naplót fogok vezetni a testsúlyomról, és hogy hol tartok éppen, miket és hogyan csinálok az edzésben. A legelejéről fogom kezdeni, és szépen fokozatosan haladok. Drukkoljanak emberek, vasárnaponként teszek ki jelentést az állapotokról (:

  bbazs96 11 éve 24

 • Tudorok!

  Az lenne hozzátok a kérdésem, mi foglalkoztat: Lehetséges, hogy a laptopomon a natívnál nagyobb felbontásban rendereljek, és az ne lógjon ki az 1366x768-ból? Tehát natív feletti felbontást használni 1:1 méreten? H E L P !

  bbazs96 11 éve 2

 • elszállt az ihlet

  Gondolkoztam MW3 optimalizáláson, de nincs hozzá kedvem és energiám. Manapság alig játszom, pedig azért jó lenne ha lenne a nfsw-s résznek folytatása. Hiába, itt a félév, mindenki minket toszogat, de könyörgöm, minek? Toszogassák azt, aki megérdemli! Mi itt békében szeretnénk alkotni! Játék ötletet szívesen vennék, akárki akármit mond, megnézem. ^^

  bbazs96 11 éve 8

 • Újév

  Tetszetős volt a tavalyi év, elmúlt úgyahogy (: . Nehezedett a tananyag, csökkent a szabadidő, de rengeteg kellemes órát szereztem sok számomra kedves embernek. Egy nagy felfedezésem is volt az idén, márpedig lehet hogy megtaláltam azt, akivel le akarom élni az életem. Elég furcsa érzés, bár nem lehetek vele elehet, mert nem helyi, megnyugtat a tudat, hogy szeret, és én is őt viszont. Az idei buli haverokkal volt, nagyon jól éreztük magunkat, nem az a beb@szós-óbégatós társaság vagyunk, mert mi csak óbégattunk... :D . Sok dolog változott, majdnem minden pozitív irányba. Szép év voltál 2011, sok sok küzdelemmel és a gyümölcsével. Elmentél, de amit változtattál, sosem múlik el nyomtalanul.

  bbazs96 11 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.