2022. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Segítsenek! Ember a vízben!

  A laptopom minecraftozás közben (illetve ha kilépek mielőtt megáll akkor munka közben) először beszaggat, és belassul, utána pedig az egész gépet magával rántja (fekete képernyő, semmire nem reagál) tesztek szerint a memória és a HDD ép. Tippek?

  bbazs96 11 éve 6

 • mi legyen a következő rész?

  Első írásom került ki a címlapra... Javaslatokat várok, milyen játékhoz készítsek részletes beállítási útmutatót?

  bbazs96 11 éve 1

 • CFG: Lenni, vagy nem lenni? 1.rész

  4 beállítás, esetleg 5 egy "extrém" fokozattal... sehol egy beállítás?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 11 éve 33

 • Igényfelmérés

  Kérem azok kommentben jelentkezését a tömegből (már ha van tömeg ^^), akik szívesen végignéznének egy képkockasebesség-hajhász tesztet pár népszerű játékkal. Nem kell nagy dolgokra számítani, csak összehasonlítás lenne pár játékkal, hogy mivel lehet több FPS-t elérni. Lenne szó itt Cod4-ről (nem masszív Cvarakodás, csak egy kis útmutató) Crysis2-ről és pár finomságról, amikről nem gondolná az ember, hogy futnak 4250-en.

  bbazs96 11 éve 11

 • Unom a fejem,

  ajánljatok játékot tesztelni a kis 4250-re :D Jöhet bármi, talán még BF3-mat is ráeresztem pusztán diavetíteni.

  bbazs96 11 éve 25

 • Ismét...

  Megint bezabáltam lefekvés előtt. Na ilyenkor vannak olyan álmaim amitől fél napig azt hiszem magamról hogy nem vagyok normális. Ma pl. arra jutottam, ha mindenkivel az történik amiben hisz, miután elhalálozik, akkor én respawnolni fogok... :D

  bbazs96 11 éve 3

 • Játék 4250-nel

  Ez egy lista lesz, amire összegyűjtöm a játékokat, melyek ezen az integrált (foson) grafikus gyorsítón futtathatóak.

  Call of Duty 2 (directx-7 ben kis felbontásban multihoz 125 kijön, single-ben nagy felbontással, élsimítás nélkül fix 40-60 kijön, 2x élsimítással fix 30-at érdemes belőni.)
  Call of Duty 4 (mindent lekapcsolni, 1024x600-ban kijön fix 40 promod alatt, ami elég folyamatos, 1024x768 szélesre húzva szép, 25-30 fps-t hoz, füst nélkül fix 2011.12.01 update: CsudaCfg mellett 768p 40-60 kocka, 800x600 60-80 között muzsikál)
  Half Life 2 összes része ( Aki nem érzékeny egy kis késésre, nyugodtan kimaxolhatja. vsyncet ajánlott kikapcsolva tartani, élsimítás nélkül nagyon jól játszható)
  Cs:source (akinek P320 procija van, single-ben ne nagyon játsszon, kevés alá a proci)
  Portal 1-2 (1 maxon, 2-nél visszább kell egy kicsit venni. jól fut mindkettő)
  Crashday ( maxon, élsimítást ne tegyél rá a driverből)
  Need for speed world (lowon, vagy kényszerített 0xAA-val médiumon, kikapcsolt Vsync kell!)
  NFS Most Wanted (max, szélesítésnél elvérzik a kártya)
  NFS carbon (kicsit butítva, de jól megy)
  GTR 1-2 (jól mennek, köszönhetően a kicsi igényeknek)
  Hidden @ dangerous 2 és Maffia (1) (nem véletlenül írtam egybe őket, hiszen ugyanaz a motor. 4xAA, 16xAF Maxon)
  Overspeed (vagy LASR) (Natívban szépen muzsikál, pár effektet is bekapcsolhatunk, ki melyiket választja, rajta áll.)

  Folytatás...

  bbazs96 11 éve 9

 • Milyen napod volt?

  Ugyanis ma volt 2011.11.11!

  Aki ügyelt rá, elmondhatja, hogy mit csinált pontban 11:11:11-kor

  Én direkt ügyeltem, hogy a kérdéses időpontban megcsókolhassam szívem választottját, akivel 5 nap híján 9 hónapja vagyunk együtt (:

  bbazs96 11 éve 17

 • A faanyag a barátod?...

  ... Akkor kikéném pár tanácsod:

  Kedves ismerősömmel fejünkbe vettük, hogy építünk egy elektromos gitárt. Nem szokványos fajtát, test és fej nélküli verziót. Az ötlet már adott, akár asztalosmunkában, akár hangszerkészítésben tapasztaltakat kérdezek több dologról. PL. mivel érdemes kezdeni, hogyan álljunk egyáltalán neki? Mindegy a Nut profilja?
  Valamint mivel a famunkában nagyon kezdő vagyok, alapvető tippeket-trükköket nagyon szívesen elfogadnék. Ha sikerül összerakni, esetleg egy cikket is gyurmázok belőle :D

  bbazs96 11 éve 0

 • Kérdés...

  Adott egy p3 pc, minden elindítás után pár perccel lefagy. És egy p4, amiről törölt adatot kell visszamenteni. Ti mit javasoltok?

  bbazs96 11 éve 10

 • Módszer

  A hetekben arra lettem figyelmes, hogy elalvás előtt mindig szívesen kiszámolok valamit fejben, vagy valami törvényszerűséget állapítok meg.Furcsa, de szerintem nem elvetendő. Egyik este ugyanis azon törtem a fejem, hogy milyen bonyolult is meghatározni egy számról hogy ugyan néggyel osztható-e vagy sem. Ugye az utolsó két szám ha osztható, akkor nyert ügyünk van. Ezt kicsit leegyszerűsítettem a következő módszerrel: Ha a tizedesek helyén páros szám van, és az egyesek helyén 0; 4; 8; vagy a tizesek helyén páratlan, egyesek helyén 2; 6 található, akkor a szám osztható néggyel. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem máig bejött ez a módszer, sokkal gyorsabban meg tudom határozni egy számról szükséghelyzetben, hogy osztható e vagy sem.

  bbazs96 11 éve 12

 • Mission accomplished

  Megcsináltam ^^ (:

  [link]
  bár van ahol még összegabalyodnak az ujjaim :(((

  bbazs96 11 éve 0

 • Need for speed world

  Beleszerettem a játékba, mázlijuk van a készítőknek hogy ez pont nem produkálja a tüneteket a laptopomon (talán a bűnronda textúrái miatt ^^) Aki szeretnie csatlakozni a BALASSATY néven érhet el, jelenleg egy szénné tuningolt 86-os toyotát, egy RX-7-et és egy Z4 et vezetek, és a 22. szinten tengetem napjaim.

  bbazs96 11 éve 7

 • Fantasztikus, nem bírok betelni vele :D

  :DD csodálatos, utánozhatatlan és fantasztikus :))

  [link]>

  <object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ldyktWqDEic?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/ldyktWqDEic?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

  bbazs96 11 éve 11

 • SEGÍTSÉG!

  van egy olyan problémám a szeretett laptopommal, amit minden rendszer alatt random csinál: játékok alatt szakaszosan megakad, jó 2percenként. Több játéknál is jelentkezik a gond, de van olyan is pl. amiben nem. Ez nem függ gépigénytől, ugyanis pl. Singularitynél nem csinálja, de Oni és Call of duty közben igen. Még linuxon is Open Arena alatt...

  bbazs96 11 éve 5

 • Átállásom históriája...

  Mikor megvettem a laptopot, direkt rákérdeztem: Megy xp-vel? Peeersze hogy megy- kaptam a választ. Persze nem jött be, legalábbis egy hetet kellett vele küzdeni hogy akarja az igazságot. A következő problémákba botlottam az xp telepítésénél:
  -nincs vga driver...
  -nehéz lőni audio drivert
  -valamiért nem akart telepíteni rendesen

  A harmadikat egy kis BIOS-mókkal megoldottam, értsd az ACHI-beállítás értékét módosítottam, de hogy igenről nemre-e vagy fordítva, már nem emlékszem. Az audio is megoldódott, a csütörtöki (tavaly nyár) vásárlást követő negyedik napon. De a vga-hoz az istennek sem kaptam drivert...

  Egy kedves orosz ATI honlapon, google fordítóval nagynehezen megtaláltam aztán az útmutatót, és el is készítettem, "A" vga drivert. Azért "A", mert minden gépre szabott, nincs két ugyanolyan. Na jó, a driverkészítés kicsit túlzás, egy eredeti fájljait kellett okosan összeborzolni.

  Ezzel a rendszerrel voltam egy ideig, amikor is édesapám vett egy hasonló tudású (alig kétszer jobb) laptopot, ami mellesleg pontosan ugyanúgy nézett ki mint az enyém, és eszembe jutott, hogy talán kipróbálom a win 7-rendszert...

  Folytatás...

  bbazs96 11 éve 12

 • Gitártanulásom története...

  Lassan nyolc éve lubickolok nap mint nap abban a kitágult és fantasztikus világban amit a zene hozott el az életembe, azonban gitárt "csak" pont 8 hónapja birtokolok, és úgy érzem, elértem azt a szintet mind felszerelésben, mind tudásban, hogy képes legyek megtanulni azt, ami tetszik, végül is ez a zene lényege. Még persze nem vagyok alkalmas rá hogy slash szólóit leutánozva taroljak le egy színpadot, de már kezdek hozzászokni. :DDD

  2011.02.18

  Már hetedik éve hogy zongorát tanulok, szuper, szuper, de mégis valami másra vágyom. Nem szeretnék váltani, csak kiegészíteni... Hmm, nézzünk csak szét a hangszerek között: Olyan kell amin aránylag könnyű játszani, de igazán jól csak kevesen tudnak. Ott a gitár :P jó lesz az, az egyik szempont különben is az, hogy olcsó legyen. És már úton is volt a kicsit kopottas, de igazi gitárhangot kiadó, gitárt gyártó cég terméke, ami alighanem egy gitár:

  Ez a nylonhúros csoda lett az első gitárom. Nem kell tőle csodát várni, de nagyon meg voltam vele elégedve, azóta ez lett a " nem féltős" gitárom.

  2011.04.14

  Folytatás...

  bbazs96 11 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.