2016. október 24., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • ZTE V5 > Lumia 640

  Írásom nem akar összehasonlító teszt lenni, csak egy rövid beszámoló a váltásról.

  Előzmények.
  2013-ban léptem be az okostelefont használók körébe. Előtte csak buta telefonjaim voltak (Sony Ericsson K510, K750, K550, K800 majd végül egy Nokia 6303c, ami a mai napig megvan és a tartalék telefon szerepét látja el). Sokáig úgy voltam vele, hogy semmi szükségem okostelefonra, FB-on úgysem lógok annyit, netezni, e-mailezni sem vágytam telefonon. Aztán az egyetemen valahogy egyre sűrűbben lett volna szükség rá, hogy időben értesüljek egy-egy új e-mail-ről vagy gyorsan elérjek bizonyos fórumokat, dokumentumokat, így végül beadtam a derekam.

  Egy Lenovo P770 volt az első okostelefonom. Alapvetően Droidot akartam, mert élvezni szerettem volna az általa nyújtott szabadságot (anno a SonyEricsson-okon is mindent elkövettem, hogy a saját ízlésemre szabjam őket, de végül beleuntam és megvettem a Nokiát). Alapvetően nem volt gond a Lenovo-val, de elég sokára sikerült megtalálni a legjobb romot rá és még ekkor is maradt pár számomra bosszantó hibája (gyenge és kiszámíthatatlan GPS, akku töltöttség kijelzési problémák). Végül úgy döntöttem megválok tőle és keresek egy kompromisszummentességhez közelebb álló készüléket. Ekkor hosszas olvasgatás, internetes kutakodás után rátaláltam a ZTE új üdvöskéjére, a V5 Red Bull-ra.

  Folytatás...

  batonyo 10 hónapja 2

 • Antenna csatlakozó HELP!

  Sziasztok!

  Hol tudok venni 2 héten belül olyan antenna adaptert, aminek az egyik oldala FME vagy SMA, a másik fele pedig IP-9-es csatlakozóban végződik?

  Aliexpress-en találtam olyat, ami SMA/FME-ből alakít át 2db IP9-re, de egyrészt drága, másrészt sokára jönne meg, harmadrészt nem akarom 2felé osztani.

  Budapesti üzlet előny!

  Ugyanitt keresek ugyanilyen átalakítót is minél olcsóbban (2,5k-ért tudok), azzal a különbséggel, hogy CRC9 a másik fele, nem IP-9.

  Tud valaki olyan szaküzletet ajánlani a fővárosban, ahol találhatok ilyet?
  Webshop-okban nem találtam, most kezdem majd az interneten fellelhető boltokat e-mailekkel bombázni.

  Köszönöm, hogy benéztél!

  batonyo 1 éve 10

 • Internet agymenés

  Mobilnet, frekvenciák, díjcsomagok.

  Adott a következő szituáció: Van nekünk egy vidéki házunk, amit manapság már inkább csak hétvégi háznak, nyaralónak használunk. Évek óta a Telekomtól van internet, tv és telefon, együtt havi 5900Ft-ért. Az utóbbi kettőre semmi szükség nincsen, de az internet önmagában legalább ennyi lenne, de inkább több, szóval maradtunk a csomagnál. Amikor itthon vagyunk/vagyok, akkor szükség van internetre, ez 2-3 hetente 1-2 nap, nyáron talán több, de nem feltétlenül. Télen még ennyi se, sőt. Alapvetően emailezés, böngészés, ha nem csak 1 napig vagyunk itt, akkor némi Youtube-ozás, illetve hétköznapi tartalomfogyasztás történik. Ezen kívül teljesen feleslegesen fizetjük a havidíjat, ami kezd kicsit zavarni, mert az év 95%-ban csak kidobott pénz. Ennél olcsóbban adsl internet nem jön ki más szolgáltatónál sem, egyetlen alternatíva a mobilinternet lenne, viszont mivel nagyon vidékről beszélünk elég gyér a lefedettség. Ez annyit tesz, hogy bent a házban még a telefonálás sem mindig jön össze. A lefedettségi térképeken pont kívül esünk már (kb 3-400méterrel) a 3G vagy LTE lefedettségen.

  Folytatás...

  batonyo 1 éve 11

 • Android up time

  És még mindig semmi fagyás vagy lassulás. Kb 600 óránál jártam, mikor észrevettem, hogy mióta nem volt kikapcsolva/újraindítva, azóta figyelem. Nálam ez abszolút rekord, igaz még csak a 2. droidos telefonom. Valaki rálicitál esetleg? :)

  Az alany:
  ZTE V5 2/8GB
  Rom: Full gyári 1.19.
  Utólagos belepiszkálások: Átpartícionálás, root+gapps, duplakoppos ébresztés.
  A zene sem akad PowerAmp-al.

  Előre félek a naptól, amikor el kell kezdenem keresni az utódját. Remélem erre még sokáig nem kerül sor.

  batonyo 1 éve 18

 • ZTE V5 Red Bull átpartícionálás

  Bizonyára sokan szembesültek már azzal, hogy megtelt a telefonjuk system partíciója, így nem tudtak több appot telepíteni, frissíteni stb. Ez különösen akkor tud bosszantó lenni, ha emellett ott áll kihasználatlanul a több GB-nyi tárhely, mint belső SD. Persze lehet az appokat áthelyezgetni, linkelgetni ide vagy a MicroSD-re de ezeket a megoldásokat sohasem szerettem. Sokkal jobb megoldásnak tartom a telefon fájlrendszerének újrapartícionálását, mégpedig úgy, hogy az USB-tárhelyből lecsippentünk egy kicsit a System javára. Jelen esetben ez nem is olyan bonyolult művelet.

  Kérlek mielőtt nekiállnál, alaposan olvasd át a leírást és ha valami nem világos, ne kezdj bele!

  Az első és legfontosabb:
  Csakis saját felelősségre állj neki, mert könnyen papírnehezéket gyárthatsz a telefonból.

  Ha a leírásban szereplő fogalmak többsége számodra ismeretlen, inkább kérdezz itt a fórumban, vagy a ZTE V5 topicban. Privátban idő hiányában sajnos nem tudok senkinek sem segíteni.

  Az eredeti leírások: Kínaiul, illetve oroszul.

  Mire lesz szükséged?

  Folytatás...

  batonyo 1 éve 40

 • ZTE V5 Black - 1 hónappal a beavatkozás után

  Korábban segítséget kértem, hogyan lehetne a telefonom hátlapját valami elegánsabb formába hozni, mivel a fehér hátlap nem az én világom.
  Többen ajánlották a fóliázást, ami elsőre szimpatikusnak tűnt, olyannyira, hogy vettem is egy kevés fóliát hozzá. Azonban a hátlap kialakítása miatt (apró furatok, kis kitüremkedések a hangszórónál, stb), illetve a lekerekített, másik irányból viszont éles sarkok miatt végül sehogy sem sikerült szépen ráragasztanom a fóliát a hátlapra.
  Végül a festés mellett döntöttem és nem bántam meg.
  Ez lett a végeredmény:

  (További képek)

  A festés több, mint egy hónapja készült, azóta napi használatban van a hátlap és jelenleg így néz ki:

  (További képek)

  Folytatás...

  batonyo 2 éve 10

 • Modellezők/makettezők segítség!

  Festéshez kérnék segítséget.

  Telefont szeretnék venni, ennek csak egy akadálya van: Nincs a kinézett modellhez (ZTE V5) fekete hátlap, csiricsáré színű telefont pedig nem akarok. Ezért úgy döntöttem, hogy veszek először egy hátlapot és ha letudom szépen, igényesen festeni feketére, akkor maradok ennél a telefonnál (minden más szempontból tökéletes lenne számomra), ha nem, akkor majd átgondolom a dolgot.

  Nem találtam naprakész festéssel foglalkozó fórumot itt PH-n, ezért abban bízom, hogy jár erre valaki, aki tud nekem segíteni.

  A kérdéseim:
  1. Milyen finomságú papírral csiszoljam le?
  2. Milyen márkájú/típusú sprey-s (fekete) festéket ajánlotok?
  3. Milyen lakkot fújjak rá? (matt felületet szeretnék, illetve azt, hogy bírja a fogdosást, lehetőleg ne is csússzon ki a kezemből)

  Így néz ki a hátlap (szép csilli-villi, lakkos):

  Szívesen fogadok mindenféle tanácsot, instrukciót, tippet!
  Esetleg ha tudtok Kecskeméten olyan boltot, ahol foglalkoznak ilyen festékekkel azt se tartsátok magatokban!

  Köszönöm előre is! :)

  batonyo 2 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.