2022. november 29., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Kenyeret és cirkuszt a népnek

  Az egyetem miatt keveset tartózkodom itthon, de gondoltam bepötyögöm pár sorban kis városunk új pékségének első napját, amit az imént anyukám osztott meg velem.

  A pékséget szerbek nyitották, nagy részük egy kukkot sem tud magyarul, de ez még annyira nem is baj. A lényeg, hogy ilyen üzlettel még Budapesten sem igen találkoztam.
  Helyben sütött, friss, ropogós pékáru. Minden nap 05:00-21:00-ig nyitva (igen, vasárnap is). A választék az valami brutális, rengeteg féle kenyér, zsemle, vagy 150 féle péksüti. Épp most fogyasztottam el valami nutellásat, hát mennyei!

  Az egyetlen hibája a pékségnek, hogy nem éppen a város legfrekventáltabb részén helyezkedik el. Ezt be lehet tudni annak, hogy külföldiek, és nem ismerték a települést. Ami nem is lett volna nagy baj, de kitalálták a nagy reklámfogást: az első sütés termékeit ingyen szétosztják...
  A környéken élő nagyszámú kisebbség egyből oda is tódult, kiabálás, rikácsolás, összeverekedtek a zsömlén, kenyéren.. Az lett a vége, hogy a maradékot már csak az ajtón, ablakon dobálták ki a csőcseléknek.

  /Frappáns befejezés nem jut eszembe, a véleményemet meg inkább megtartom magamnak :-) /

  bandus 14 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.