2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • http://www.hifiblog.hu/

    http://www.hifiblog.hu/

    A 2015ös Müncheni élményeinket itt osztjuk meg.

    bajnokpityu 9 éve

  • München highend show élménybeszámoló


    Történt egyszer, hogy Attila(Sefter), János (Kittosz), György (Gyurczy) és István (bajnokpityu) úgy döntöttek, hogy meghallgatják, mit csinálnak a németek az egyik legnagyobb highend kiállításon (452 kiállító, kb. 900 márka).
    Mind a négyünknek önálló értékrendje van, ráadásul a hatalmas mennyiségű lánc emléke is összemosódott, szóval nagyjából semmire se lehet használni a leírásunkat, magunknak írtuk, hogy körülbelül emlékezzünk, milyen eszközöket hallottunk.
    Minden szobát aszerint értékeltünk, amit éppen hallottunk, amikor arra jártunk. Akinél a pillanatnyilag hallott zene alapján semmi se fogott meg, ott odébb álltunk, de voltak, akikhez visszamentünk, mert valamiben élményt tudtak nyújtani. A szobák bejárási sorrendjében írtunk.
    Gy: Az egész kiállítás egy vesszőfutás volt, ha mindent meg akar nézni az ember, és az igazán tetszőknél többet időzne el, még a 4 nap is necces, 3 nap alatt is csak végigfutni volt időnk. Ahol 20 másodperc alatt valami megfogott, ott be is ültem egy-egy számra, ha igazán jó volt, maradtunk 2-3 szám erejéig, de az átlagos vizit 1-2 perc volt a kiállítók tengerében.

    Folytatás...

    bajnokpityu 10 éve

  • Audio-GD NFB-28 DAC - A lényeg

    A lényeg

    A magyar Audio-GD forgalmazó jóvoltából megismerhettem néhány új Audio-GD készüléket. Konkrétan hármat, a Master 1 előfokot, a Master 3 végfokot, és az NFB-28-as DAC+előfokot.
    A kapcsolat onnan ered, hogy tavaly leváltottam a Mytek 192-t egy Reference 5-re, majd amikor nagy teljesítményű végfokot kerestem, jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a Master 3-at is, hátha hasonlóan tetszeni fog. Aztán kaptam kölcsön előfokot is, meg DAC-ot is

    Audio-GD-ről először is pár szóban: egy kínai hifi manufaktúra, ahol a jó ár/értéket és a megbízható működést tűzték ki célul. Igen, kínai, de nem piaci kínai. Nem esik szét, nem romlik el, nincsenek furcsaságok se hangban, se működésben. Manufaktúra. Ez lehet előny és lehet hátrány is. Előny, mert többet adnak a pénzért, mint a bejáratott márkaneveknél, hátrány, mert a külső designban korlátozottak a lehetőségek.
    Általában jellemző a márkára, hogy nem spórolják ki az anyagot. Masszív készülékház, sok, jó minőségű alkatrész belül. Szintén jellemző, hogy hatalmas a termékpaletta a DACokból. A forgalmazó oldalán éppen 15 típus szerepel. Nem akarják megmondani, hogy melyik chipet szeresd, és mennyid legyen rá, hanem, ha tudod, hogy kb. mit szeretnél, mennyiből, akkor adnak egy tippet.

    Folytatás...

    bajnokpityu 10 éve

  • Human Audio DAC-ok

    Human Audio jóvoltából két készüléküket hallgathattam meg. A Muto, és a Muto-X DAC-ukat. A magyar vállalkozást régebbről ismertem már, a Tabla USB-SPDIF átalakítójukat lassan két éve használom boldogan. A két készülék kívül is, belül is sok szempontból hasonló. Legfontosabb differencia, hogy a Muto-X kapott két analóg kicsatoló trafót, valamint szimmetrikus a kijárata.
    Mindkét készülék LiFePO4 akkumulátorokkal működik. Az akkuk töltése automatizált, semmi teendő nincs velük. A két készülék külsőre is nagyon hasonló. Mindkettőjüknek 2-2db S/PDIF bejárata van, egyik BNC, másik RCA aljzat. Kimenetük egy pár RCA analóg kijárat. A készülékeket Tabla USB->S/PDIF átalakítóra kötöttem, és alapvetően iOS alatt M2tech Young driverrel használtam.

    Milyen a nagyobbik testvér, a MUTO-X hangja: feltűnő a nyugodtsága, bizalmat gerjeszt, hogy érdemes rá figyelni, nem fog bántani. Digitális forrás létére kifejezetten analógos. Fogódzkodókat keresek, és többedik próbálkozásra is zenehallgatás lesz belőle. Egyszerűen folyik belőle a zene. Ez jó buli lesz!

    Folytatás...

    bajnokpityu 10 éve

  • Mytek 192 vs Teac UD-501 (2013. aug)

    Mytek stereo 192 dsd dac.

    A gyártó stúdiós múlttal rendelkezik, elismert névnek számít. A Mytek Digital termékskálája két részből áll, professzionális, és HI-FI kategóriákra, a készülék elődje a Mytek 96 DAC még professzionális kategóriába tartozott, a 192 már HI-FI besorolású.

    A gyár úttörő volt a DSD átvitelt támogató DACok fejlesztésében. A készülék hátlapján firewire, 2 fajta USB, AES szimmetrikus digitális, spdif koaxiális, és toslink digitális bemenetek, valamint rca, és xlr analóg kijáratok vannak. Ezen kívül 2 BNC aljzat is helyet kapott, ezek órajelek szinkronizálására használhatóak, valamint felszereltségtől függően a 192 vagy 2 csatornás SACD digitális bnc csatlakozókat, vagy egy pár analóg RCA bejáratot kaphat. A készülék natív DSD feldolgozáson kívül, a dsd over pcm (DOP) technikát koax, firewire, és usb bemenetén támogatja, ezáltal aránylag olcsón profitálhatunk a modernebb átvitel előnyeiből. Akár a meglevő zenéinket is át tudjuk alakítani DSD formátumú jelfolyammá, amivel rendszerint jobb hangot érhetünk el, a szokványos PCM hanghoz képest.

    Folytatás...

    bajnokpityu 10 éve

  • dacolás folytköv

    Az előző irás után beszereltem az audio-gd reference 5.2be egy modernebb VIA chipes usb-t, valamint a WM reciver chip helyett egy DIRt. Azonnali jókora előrelépés volt. Mosottság nagy része eltünt, egész jó lett a belső USBje. Minimális összegért...

    Ez a dac így egyben már nagyjából a Mytek 192 hangminőségét tudta. Jóval olcsóbban. Úgyhogy el is kezdtem árulni a Myteket, közben néztem a külföldi aprókat: reference 5 dacra vadásztam. Olyan szerencsém volt, hogy találtam is egy 2-3 éves Reference 5ös dacot, kifejezetten jó áron. Ebben 2 R magos trafó van, külön az analóg, külön a digitális résznek, ellenben ebben pont nem volt belső USB. Írtam a gyártónak, hogy lehet-e bele tenni. Igen lehet, de nem könnyű. Dac megérkezett, és mi a bánat, még jobb a hangja,mint a Reference 5.32nek. Nem óriási különbség, de a minél több jó táp elméletem itt igazolódott. Megette a Myteket....

    Miben jobb? Nincs fémes énekhang, feszes,pontos mélytartomány, és mintha a magasa is jobb lenne. Szinpadmélység sokkal pontosabb. Hihetetlen, ennyiért. Szereti ő is a melegítést,de nem veszélyes. Az eddig próbált dacok közül számomra ez volt kegközelebb a saját DIY dacomhoz.

    Zenész cimborám véleménye: "basszus,mint egy igazi zongora."

    bajnokpityu 10 éve

  • Audio GD Reference 5.2 - Mytek Stereo 192 - Antelop Gold (Voltikus)

    Fejes láncom élére új dacot szerettem volna venni. Időm nem volt még egy dacot építeni, meg nem árt, ha van otthon egy referencia dac. Ezért a meghatározott pénzkereten belül meghallgattam 3 bolti dacot. Elég különbözőek így 3an (diy dacom ugye nem piaci szereplő, őt kihagyom). Teljesen más felfogásban készültek, más mérnökök, chipek, más árak, ennek megfelelően hangjuk is teljesen más. Mindegyiknek megvan a maga előnye, akármelyiket meg tudom érteni, miért pont őt választják. Ez saját vélemény, kéretik nem válaszolni rá.

    AudioGDre azért voltam kíváncsi, mert a legjobb digitális hangot egy olyan CDből hallottam, ami ugyanarra a chipre épül, mint a kínai. Nyomokban emlékeztet rá. USBje ennek Tenor volt. Hát, ezt gyorsan kipipáltam. Kínaiak viszont elég korrektek, olcsón lehet modernebb alkatrészekkel helyettesíteni. Van hozzá más reciver (WM helyett dir9001), más USB(32bit 384kHz), más óra, fillérekért. Ennek így most meleg hangja volt, kellemes énektartománnyal rendelkezett. Mélye elkent, kevéssé kottázható, és némileg a közepe is koszos. Magasa is inkább visszahúzódó. Ennek ellenére, azt gondolom, hogy áráért a hangja rendben van. Kedves, hosszan hallgatható hangja van, tere ennyiért szuper. Középtartománya, és tere az erőssége, de nem egy hifizős, villantós, lehengerlő valami. Énekeket szívesen hallgatnék rajta, ez fekszik leginkább neki.

    Folytatás...

    bajnokpityu 11 éve

  • USB drótok

    Történt egyszer, hogy a számítógép és a Human Audio Tabla USB átalakítóm közé kipróbáltam néhány olcsóbb nyomtatókábelt. Meglepetésre különbözött a kapott hang. Nosza, megkértem "Néhai" Józsit, "Valhalla" Ákost, mint hazai ismertebb kábelgyárosokat, hogy szeretném kipróbálni, mit művelnek a kábeleik a hanggal. Ákos nagyon sokára ígért kábelt, addig a környezetemben fellelhető többi drótot próbálgattuk. Józsi rögtön adott III, IV, protoV kábeleket, közben Human Audiosok is adtak néhány prototípust.

    Többször írtam hozzászólást ezekről, a megvásárolható kábelekről pár szavas összefoglaló:

    Néhai III: kicsit lassú, mélybehúzó kábel, Józsi csövesnek hívja a stílusát. Alapvetően hosszan hallgatható kábel, még jót is tesz ideges, digitális hangú láncoknak.
    Néhai IV: jóval gyorsabb, de magasba húzó karakter. Kiabál, nem szerettem
    Az az Vös jelű kábele, ami nálam járt, úgy tudom, nem került sorozatgyártásba.

    Folytatás...

    bajnokpityu 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.