2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hardveraprós árusítási tudnivalók :)

    Szia, összeszedtem ide néhány hasznos infót, ha tőlem vásárolsz. 🐱

    🎁 AKTUÁLIS HIRDETÉSEIM:
    itt:
    👉👉👉 AUSTIN F. HIRDETÉSEI 👈👈👈

    💳 FIZETÉS
    Fizetni készpénzzel, átutalással vagy Revoluttal tudsz.
    Ide tudod küldeni a pénzt:
    Banki átutalás:
    Név: Som Judit
    Számlaszám: CIB BANK 10700488 – 58146132 – 51100005
    (Elválasztók nélkül: 107004885814613251100005 )
    vagy
    Revolut: revolut.me/spacemeow

    📧 ITT ÉRSZ EL:
    - FB: https://www.facebook.com/j.sombody
    - Messenger: https://m.me/j.sombody
    - Email: som@mensa.hu

    💖 MEGBÍZHATÓSÁGOM
    ■ a Hardveraprón (100% pozitív)
    ■ a Vaterán (100% pozitív)

    Folytatás...

    Austin F. 1 éve

  • Reklámblokkolás Androidon (root nélkül) (Frissült: 2022. január 17.)

    UPDATE: új, sokkal egyszerűbb módszer reklámszűrésre Androidon: Private DNS szerverként beállítani az Adguard DNS ingyenes reklámszűrő szerverét.
    Az Adguardnak több megoldása is van, fizetősek is, de ez ingyenes. A beállítás (nagyon egyszerű) lépései itt találhatóak: https://adguard-dns.com/en/public-dns.html
    Magyar fordítás az Android 9-es verziótól fölfelé:

    Válaszd a BeállításokHálózat és internet ( vagy Wi-Fi és internet) menüpontot.

    SpeciálisPrivát DNS.

    Válaszd a "Privát DNS szolgáltató hostneve" opciót, és add meg az alábbi címek egyikét:

    - Alapértelmezett kiszolgáló - Ha blokkolni szeretnéd a hirdetéseket és a nyomkövetőket:
    dns.adguard.com

    - Nem szűrő szerver - Ha nem szeretnéd, hogy az AdGuard DNS blokkolja a hirdetéseket és a nyomkövetőket, vagy bármilyen más DNS-kérést:
    dns-unfiltered.adguard.com

    - Családvédelmi szerver - Ha blokkolni szeretnéd a felnőtt tartalmakat, engedélyezd a biztonságos keresés és a biztonságos üzemmód beállításait, ahol csak lehetséges, valamint blokkold a hirdetéseket és a nyomkövetőket:
    dns-family.adguard.com

    Folytatás...

    Austin F. 3 éve

  • Google Pay beállítása régebbi Androidos telefonon - SamsungS7 (frissült: nov 24)

    (A cikk ismét frissült november 24. 19:45-kor a Pay aktiválásának egy új módjával: próbáljunk érintéssel fizetni egy terminálon, és ettől aktiválódik a Google Pay szolgáltatás (lásd alább))
    (A cikk frissült november 21. 01:25-kor a vastag betűkkel szedett résznél)

    Nemrégiben Magyarországon is elindult a Google Pay szolgáltatása, de régebbi telefonokon a következő problémák merülnek fel:

    ■ A Google Pay app nem tölthető le a készülékre a Play áruházból
    ■ A Curve kártya appjában nem jelenik meg a "Kártya hozzáadása a Google Pay-hez" lehetőség
    ■ Nem találjuk, hol lehetne hozzáadni a kártyát, kiválasztani több kártya közül az aktívat, illetve a Google Payt kijelölni aktív NFC-s fizetési megoldásként (ha több is van a készüléken).

    A jó hír, hogy nem lesz szükségünk a Google Pay app letöltésére, mert a készülékünkön már minden szoftveres feltétel adott a használatához.

    A teendők:

    A Revolut vagy Curve appba belépve ellenőrizzük, hogy a hozzáadni kívánt kártyánk alatt van-e "Hozzáadás a Google Pay-hez" gomb. Nálam Revolutban volt, Curve-ben (amit használni kívántam) nem volt.
    A kártya képe alatt kellene lennie a gombnak:

    Folytatás...

    Austin F. 3 éve

  • A nagy life hack: vastag tárca helyett az ultimatív slim wallet megoldás

    Pár éve megelégeltem, hogy mindenhová vastag, bőr pénztárcával járok, ezért intenzív adatgyűjtésbe kezdtem, hogy hogyan lehetne a tárcát minimalizálni. Rengeteg slim wallet - minimal wallet megoldás van a neten, amelyek trendik, jól néznek ki, és első ránézésre praktikusnak is látszanak; de valójában nem azok, mert

    - majdnem mind felesleges anyagot adnak hozzá a tartalomhoz, a kártyák közötti elválasztókkal, és
    - a tartalmuk nem eléggé áttekinthető.

    Végül megtaláltam a megoldást; ami ugyan nem néz ki hipszter-metroszexuális-cool módon, és nem is biolucernán hizlalt svájci lila tehén - kobe marha hibridek bőrét húzták le hozzá, viszont a lehető legkisebb és legpraktikusabb. Ráadásul nagyon olcsó.

    A megoldás alapja az átlátszó kétszárnyú bérlettok, kombinálva az úgyis mindig nálunk lévő okostelefonnal, plusz némi rugalmas gondolkodással.
    Arról a tokról van szó, amit manapság a BKV-bérlethez is adnak, de természetesen külön is megvásárolható a papír-írószer boltokban, 100 forint alatti áron:


    BKV bérlettok, benne egy előnyös arcképpel ellátott bérlet

    Folytatás...

    Austin F. 6 éve

  • MOD Samsung (S4): kamera elnémító menüpont beépítése [ROOT]

    Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

    Egy korábbi bejegyzésben már foglalkoztunk a felesleges rendszerhangok elnémításával, a hangfájlok átnevezése útján. A kamera exponálóhangja igen, a fókusz pittyenése viszont nem némítható el ezzel a módszerrel.

    Néha szükség lehet rá, hogy némán fotózzunk, videózzunk; régiókódtól függően ez menüből tiltható, a készülék némításával némítható, illetve egyáltalán nem némítható.
    A következőkben egy egyszerű módszert ismertetünk, amellyel a kameraapp menüjébe belevarázsolunk egy "új" (pontosabban: gyárilag egyes régiókban letiltott) menüpontot: a némítást.

    A megoldáshoz rootolt készülékre és egy root jogokat felvenni képes fájlkezelő alkalmazásra van szükség. Példánkban a Total Commandert használjuk.

    Total Commanderben menjünk a /system/CSC/ mappába, és nyissuk meg szerkesztésre (a Total Commander saját editorában) az others.xml fájlt. Adjuk hozzá a <FeatureSet> és </FeatureSet> tagek közzé az alábbi sort (szóközök nélkül!):

    Folytatás...

    Austin F. 8 éve

  • MOD Samsung S4: Bejövő hívás popupban (mint az S5-ön) [ROOT]

    Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

    Sokszor bosszantó a Samsung S4-en, hogy a bejövő hívás értesítése teljes képernyőn jelenik meg, teljesen lefedve azt, amit éppen csinálunk a telefonon. Lollipop alatt az S5-ön sokkal kulturáltabban, egy kis fent megjelenő popup ablakban értesít a bejövő hívásról a telefon, ott tudjuk felvenni és elutasítani is a hívást.
    Sajnos S4-en a Lollipop frissítés nem hozta magával ezt az újdonságot, azonban egy kis módosítással elérhetjük.

    Bal oldalon: a kiindulási állapot, teljes képernyős bejövő hívás;
    jobb oldalon: az elérendő cél, bejövő hívás a popupban

    Feltételek:
    - rootolt telefon
    - eredeti (stock) Android Lollipop (meg lehet próbálni főzött verziókon is, legfeljebb nem lesz hatása).

    Folytatás...

    Austin F. 8 éve

  • Samsung S4 boot loop hiba okai és elhárítása - ha a telefon állandóan újraindul

    Nemrégiben sok kellemetlenségem adódott Samsung Galaxy S4 i9505 telefonomon egy makacs boot loop hibával, az ennek során szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani ebben a blogbejegyzésben, hogy profitáljanak belőle azok a sorstársak, akik szintén ezzel a jelenséggel szembesülnek.

    A hibajelenség:
    A telefon folyamatosan újraindul. Eljut a Galaxy vagy a Samsung logóig, majd rezeg egyet és újraindul, végtelen ciklusban. Opcionálisan (néha) a Galaxy logónál befagy. Néha elindul az operációs rendszer és valameddig működik, majd újraindul és kezdődik az egész elölről.

    A hiba okai és elhárítása:
    A boot loop hibának számos oka lehet. Hosszas guglizással különböző fórumokon a jelenség különféle alfajaival találkoztam:

    - Akkumulátor hiba. Felpúposodó akkumulátor, a deformációja esetleg szabad szemmel nem is látható.
    Diagnosztikája illetve elhárítása: próbáljuk ki a készüléket egy másik (csere)akkumulátorral. Ha másik akkuval nem jelentkezik a hiba, akkor megvan a hibaforrásunk. Ha van még rá garancia, Samsung szakszervizben cseréltessük ki az akksit.

    Folytatás...

    Austin F. 9 éve

  • MOD Samsung (S4): felesleges rendszerhangok elnémítása [ROOT]

    Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

    Az S4-en (illetve a többi Galaxy modellen is) van néhány bosszantó rendszerhang, amelyek triviális módon nem némíthatóak el. Szerencsére rootolt készüléken a megszüntetésük nagyon egyszerű.

    Ilyen rendszerhangok például:
    - indítási hang: az S4, S5 hajlamos rendszerindításkor vidáman, torka szakadtából ordítani egy szép dallamosat. (Ezt a fejlesztők biztosan rendkívül aranyos és stílusos húzásnak érezték - különösen azt, hogy nincs mód a jelenség kikapcsolására a beállítások között - , de késő éjjel egy csendes szobában, amikor valaki alszik az ember mellett, a kéretlen szerenád rendkívül idegesítő tud lenni, és esetleg a készülék falhoz csapkodását eredményezheti bizonyos koreai édesanyák kevésbé szalonképes módon történő felemlegetése kíséretében);
    - töltő csatlakozási hang: mérsékeltebben, de szintén zavaró tud lenni a fenti helyzetben;
    - kamera zárhang, videó start-stop hang: néha szükség lehet rá, hogy némán fotózzunk, videózzunk; régiókódtól függően ez menüből tiltható, a készülék némításával némítható, illetve egyáltalán nem némítható.

    Folytatás...

    Austin F. 9 éve

  • Samsung S5 fotó és videó 1.: manuális beállítások?

    Az S5 kameraapplikációja, csakúgy mint a legtöbb beépített, alap kameraapp, az amatőr igények kiszolgálására hivatott, a manuális beállítási lehetőségek szinte teljesen hiányoznak belőle. Nekem időnként vannak félprofi fotós/videós igényeim, ezért utánanéztem, ilyen téren hogyan teljesít az S5 kamerája, milyen haladó lehetőségei vannak.

    A rövid válasz: jelenleg sajnos siralmasak, csapnivalóak a haladó fotós lehetőségek az S5-ben, de a küszöbön álló 5.1.1 frissítés lehet, hogy hatalmas áttörést hoz.

    Bővebben:
    Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindennapi amatőr igényeknek ne felelne meg az S5 kamerája. Ez azt jelenti, hogy ma már, 2015-ben professzionális színvonalat megközelítő fotó- és videó anyagok készülnek csúcskategóriás okostelefonokkal (például egy idén bemutatott, moziforgalmazásra szánt dokumentum-vígjátékot iPhone-nal forgattak), ez technikailag ma már realitás. A kérdés az, hogy szoftveresen és hardveresen a gyártók ezeket az elvárásokat az adott készülékben (esetünkben az S5-ben) mennyire támogatják.

    Tehát ma már bizony meghaladott az a gondolkodás, hogy "mit vársz egy telefon kamerájától?". Ma már elvárható egy okostelefon kamerájától, hogy félprofesszionális beállítási lehetőségeket és félprofesszionális képminőséget kínáljon.

    Folytatás...

    Austin F. 9 éve

  • MOD Android Chrome: "pull-to-refresh" funkció (oldal lehúzására az oldal újratöltése) kikapcsolása, root nélkül

    Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

    Lollipop alatt az Android Chrome böngésző többek között egy új funkcióval is gazdagodott: ha a weboldalt lefelé húzva túlgörgetjük, akkor egy kis forgó nyíl bukkan elő a címsor alól, és további húzásra az oldal újratöltődik.

    Akit ez az új funkció zavar, nem kell kétségbe esnie, mert bár a Chrome menüjében nem szerepel, azért könnyen kikapcsolható.

    Ehhez kissé be kell ásnunk magunkat a Chrome beállításainak mélyvízébe :) (képzavar!).  
    Az eljárás nem igényel root jogot.

    Írjuk be a Chrome címsorába a következőt:

    chrome://flags [enter, illetve Go]

    Bent vagyunk a Chrome belső, "titkos" beállításai között. Kapunk egy figyelmeztetést, hogy veszélyes terepen járunk, megfontoltan módosítsuk:

    Folytatás...

    Austin F. 9 éve

  • MOD Samsung S4: S5-höz hasonló multitask bal gomb S4-en, Lollipop alatt [ROOT]

    Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

    S5-höz hasonló bal gomb S4-en Lollipop alatt,
    azaz hogyan csináljunk a bal oldali (context menü) gombból multitask gombot?

    A Samsung az S5-nél vezette be a bal tapigomb újfajta viselkedését, azaz hogy érintésre a helyi menü helyett multitask gombként viselkedjen - azaz megjeleníti a futó taszkok listáját, könnyen lapozható formátumban (hasonlóan a windowsos Alt+Tab funkcióhoz).
    S4-en a Lollipop frissítés nem hozza magával ezt az újdonságot, a frissítés után is megmarad a régi gombfunkció. Azonban nem kell kétségbe esnie azoknak sem, akik multitask gombként szeretnék használni a bal gombot, mert könnyen megvalósítható a funkcióváltás.

    A beavatkozás rootolást igényel.

    A telefon gombjai összehasonlításához az S5 és S4 esetében, vessünk egy pillantást az alábbi hevenyészett táblázatra:

    Folytatás...

    Austin F. 9 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.