2022. január 16., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A Dolby és DTS hang késésének története

  Sok sok éve már van HDMI és annak sok verziója és megjelent az eARC nevű dolog is ami végre megkönnyítette az emberek életét. Már akiét.
  Nem térek rá ki mi ez a fícsör ha valakit érdekel a dolog akkor rákeres a neten.

  Soha nem használtam a HDMI eARC-ot mint hang továbbítót de most, hogy vettem egy SoundBar-t (Samsung HW-Q800A) amin csak két HDMI van egy sima és egy eARC muszáj volt.

  A lényege, hogy ezen a csatlakozón keresztül kötöd rá a SB-t TV-re (Samsung Q80T) és a TV-be belépő HDMI-ken keresztül az eARC-on ki tudod küldeni a nagy felbontású sok csatornás hangot. De ezt úgy is tudjátok szal felesleges tovább ecsetelni.

  Az Atmos/DTS képes SoundBar-t nyilván azért vette az ember mert Atmos/DTS tartalmat akar ráküldeni és ezzel nincs is semmi baj addig míg közvetlen van rácsatlakoztatva valami a SB-ra sima HDMI-n. A TV saját lejátszója ez alól kivétel mert ott a hiba amivel hamarosan foglalkozni fogok nincs jelen. Még szerencse...

  Miről is van szó? Az eARC okozta iszonyatos hang késésről. (delay)

  Folytatás...

  AuraSync 4 hónapja 17

 • Samsung HW-Q800A SoundBar + SWA-9500S teszt (Update 4)

  Itt volt az ideje, hogy a sima sztereó rendszeremet továbbfejlesszem.
  Persze biztos az ugrik be elsőnek a SoundBar-ról mindenkinek, hogy az csak egy kis játékszer és nem is téved sokat, de azért a gagyi jelzővel sem lehet illetni a drágább verziókat.
  Ez a 189k-s SB (SoundBar) egy több mint fél milliós sztereó rádióerősítős rendszert váltott le.

  A választásom 1 heti keresgélés és böngészés, fórumozás után végül a Samsung HW-Q800A lett.
  Főleg azért választottam ezt mert a TV-m egy Samsung Q80T amihez ez a bar tökéletesen illik, így lehet sok extra funkcióját kihasználni a bar-nak na meg nem mellékesen ez egy 2021-es SB tehát mondhatjuk, hogy naprakész.

  Folytatás...

  AuraSync 4 hónapja 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.