Hirdetés

2020. június 1., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A legszebb olvasói levelek - első rész

  Egyik fórumozónktól kaptam a következő gyöngyszemet. Kommentár nélkül. Bocha

  s5230 teszt hozzászólás

  Hogy lehet ennyi hülyeséget leírni,hogy a memóriakártyát gyakran ki kell majd venni a készülékböl.Az enyémet ha csatlakoztatom a gépre,egyből megkérdezi,hogy minek akarom használni a telefont (háttértár?Pc suite?Médiatár?)
  A másik vannak benne előre definiált hangzásképek,szóval van benne hangszinszabályzó.Jobban le kellene tesztelni a készülékeket,ennyi

  Aréna-blog 11 éve

 • Acer Tempo F900 csúszás, nyithatatlan Sony doboz

  Valószínűleg sokaknak feltűnt, hogy csütörtöki nap ellenére egy játékcikk virít a Mobilaréna főoldalán. Ennek oka, hogy bár ma az Acer Tempo F900-nak kellett volna kimennie, sajnos egy hibás példányt kaptunk, amire nem lehetett felrakni a végleges ROM-ot, bolti verziót pedig csak tegnap este hétkor sikerült szereznem. Mivel akkor esélytelennek éreztem egy alapos tesztet, gyorsan megírtam egy játékcikket, az F900 pedig jelenleg is készül, remélem kora délután már kint lehet a főoldalon.

  A másik, hogy ismét kaptunk pár sztereó Bluetooth fülhallgatót, melyekről hamarosan lehet olvasni, nem is ez a lényeg. Van köztünk egy Sony (nem Sony Ericsson) is, szép dobozban érkezett, amit nem lehet normálisan kinyitni. Én nem értem, hogy ezek hogy csomagolnak, először szó szerint le kell tépni a hátul lévő kartonpapírt, majd a belül egymásnak ragasztgatott átlátó műanyagdarabokat kell szétszedni. Kibontani is három perc, visszacsomagolni lehetetlen — azért utálom az ilyet, mert a pofám leszakad, amikor egy olyan dobozt adok vissza, ami úgy néz ki, mintha a nemlétező kutyám játszott volna vele pár órát...

  Bocha

  Aréna-blog 11 éve

 • Sörözés a MyPhone arccal

  Tegnap Bocha hívott fél nyolckor, hogy elugorhatnánk sörözni a MyPhone nemzetközi marketing vagy sales vezetőjével, aki épp Pesten tölt némi időt, és a Speedshop szólt, hogy nem akarunk-e ismerkedni.

  Akartunk.

  Filip lengyel (mint ahogyan a MyPhone is), és miután kinézett egy free vacsora is (haha), ezért tényleg érdekelt, hogy most akkor mi a helyzet ezekkel a csájná cuccokkal, honnan jönnek (persze Shentzen, mint MINDEN), miért, mennyiért, meg úgy egyáltalán. Úgyis elkezdtem írni egy összefoglaló cikket a kínai telefonokról, hogy tisztába rakjunk pár dolgot, még kapóra is jött Filip.

  Nem mondom, hogy összevesztünk, de nem értettünk egyet. Bocha szerint agresszív voltam, mert amikor mondta a srác, hogy tervben van egy Android alapú MyPhone, akkor majdnem kiröhögtem, pláne, hogy szerinte a kínai belpiacon már tök sok Android alapú gép van.

  De Filip hisz. Persze, ez a dolga, ezért fizetik, oké. És az a helyzet, hogy azért mondott okosakat. A MyPhone számára tényleg ott egy hatalmas piac, ahová nem tört be senki: lowend, dualSIM. Ez hatalmas luk, és oda ők szépen bemásztak, és tényleg komolyan gondolják, hogy minőségi telefonokkal, korrekt és megbízható supporttal lépnek elő. És eddig bejött. Itthon már több 100 MyPhone talált gazdára, eddig összesen négyet hoztak vissza, hogy nem oké. Ilyen arányra akármelyik gyártó verhetné a mellét, csak ők nem hirdetik, vajon miért.

  Folytatás...

  Aréna-blog 11 éve

 • Új hét, új menetrend

  A múlt héten hoztuk azt, amit elterveztünk, bár rövid hét volt az ünnep miatt, de három fontos cikk is született - i8910 HD, Touch Pro2, XP3 vs. B2100. Meg is veregettük a vállunkat, de robogunk tovább.

  Hétvégén nálam volt egy GD900, ez überbefosás, tényleg. Részletek úgy 6 órán belül. Egy AMOLED kijelzős Samsung mellett várhattok cikket egy 8 megapixeles LG-ről (nem a GD900 az, egy másik), az új Nokia XpressMusic is nagyító alá kerül, még mindig itt hömpölyög az asztalon egy kínai csoda, továbbá van nálunk két navi.

  Tegnap lemondtam a BlackBerry szolgáltatást a kártyámról, eleget tapasztaltam, úgyhogy végre kész lesz a BB cikk is, de az majd a következő héten.

  Nagyon várjuk az új Nokia készülékeket (6700, N97), lassan beeshetne néhány új Sony Ericsson is. Samsungból annyi van, mint égen a csillag, érkeznek az Acer PDA-k is lassacskán. Sajnos a Palm Pré csak az USA-ban lép piacra, nekünk még várnunk kell rá, viszont addig is elütjük az időt némi nyereményjátékkal.

  Stay tuned!

  BTW: van igény valami nagyon genya nyereményjátékra, ha az ajándék csak Mobilarena póló, bögre és kulcstartó? Esetleg Bocha haja, amit most vágatott le.

  Aréna-blog 11 éve

 • A heti terv

  Úgy volt, hogy ma jelentkezünk egy i8910 HD cikkel, de nem lett kész, mert kicsit komplexebb a cucc, mint vártuk. Holnap viszont olvashatjátok.

  Voltunk tegnap strapatesztet csinálni, meglepő eredmény született, de nem lövöm le a poént előre.

  Lesz a héten HTC Touch Pro 2 írás is, Bocha már nyúzza az új üdvöskét. Van nálunk még egy 8 megapixeles LG és egy korrekt AMOLED kijelzős Samsung is, úgyhogy alapanyag van bőven, nem is beszélve egy újabb kínai csodáról, ami egészen speciális formatervet kapott.

  Stay tuned!

  Aréna-blog 11 éve

 • Fogyasztóvédelmes cikk - nem felejtettük el!

  Már három hónapja, hogy kiraktuk a hírt arról, hogy a hazai mobiltelefonos szervizelésről és a fogyasztóvédelemről írunk egy hatalmas lélegzetvételű cikket. Sajnos a cikk azóta sem jelent meg, épp ezért jelenteném: dolgozunk rajta.

  Minden a lehető legrosszabbul jött össze. Az elején nagyon pörögtünk, két hét alatt lezavartuk a Nokiát, Samsungot, Motorolát, Sony Ericssont, Pannont, T-t, Vodát, HTC-t, egy független viszonteladót, voltunk szervizlátogatásokon, fotóztunk, videóztunk, beszélgettünk, rögzítettünk, 20-30 óra képanyagunk már van, élmény lesz megvágni, még jó, hogy nem én fogok szívni vele. Hátra van még az LG, az NHH, a Fogyasztóvédelem és az illetékes minisztérium. Az LG és az NHH csak egyeztetés kérdése, mindketten nyitottak, a Fogyasztóvédelem kicsit nehezebb kör lesz, a minisztériumok közül pedig azt sem tudjuk, hogy hova menjünk, jelenleg a nem is tudom melyiktől lettünk elküldve a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz, aminek szerintem köze nincs a dologhoz, meg eleve úgy érzem, hogy túl kicsik vagyunk ehhez, mit érdekli őket az a heti 60.000 egyedi látogató, aki a Mobilarénát olvassa. Kicsit el is lustultunk, egy hónapja semmi érdemi előrelépés nem történt a cikkel kapcsolatban, én picit bele is fáradtam, a konklúzió már rég megvan, csak jó lenne pár illetékes orra alá dörgölni, hogy példátlanul szarul működik ez a dolog.

  Aréna-blog 11 éve

 • Van új a nap alatt!

  Mindig nagy megdöbbenéssel fogadom, amikor egy olyan tesztkészülék érkezik hozzánk, amitől bizony nekünk is leesik az állunk, pedig ugye mi alapvetően mindent látunk, ami létezik. Ilyen az LG Arena, ami most is Bog kezeit melengeti. Elég hamar ki mertük jelenteni, hogy ez az év telefonja, idáig mindenképp, de ami azt illeti, így hirtelen nem tudok olyat mondani, ami az elkövetkezendő félévben komolyan megszorongathatná.

  Ha már spoiler, legyen teljes: megérkezett hozzánk az első Acer formatervvel megáldott Acer-E-TEN PDA (ez a DX960), nagyon szép, az pedig kifejezetten meglepő, hogy az Acer írt rá egy TouchFLO-szerű felhasználói interfészt, bár kicsit más irányból közelítette meg a témát, mint a konkurensei. Jó cucc még a Samsung i7110 is, de egyébként annyi tesztkészülék van nálunk, hogy napi két cikket is ki tudnánk tenni. Nem kell megijedni: nem fogunk.

  Bocha

  Aréna-blog 11 éve

 • Na, így kell háborogni

  Tessék, előző postomban megírtam, hogy a Sony Ericsson mit csinál, erre ma jött az email, hogy adnának két tesztkészüléket. Nyilván nem olvasták ezt, csak a véletlenek szerencsés együttállásáról van szó, de azért most virul a fejem, mert tök olyan, mintha mégiscsak olvasták volna.

  Reméljük, hogy tartják a szintet!

  Bog

  Aréna-blog 11 éve

 • Miért nem tesztelitek ezt és ezt?

  Nagyon sok kérés jön be levélben és a fórumról is, hogy miért nem voltak még tesztelve bizonyos telefonok és mikor lesz tesztelve egy másik telefon.

  Az elsőre tudom a választ, a másodikra pedig az elsőből fakad.

  A tesztkészülékek alapvetően két forrásból jönnek. Rendszeres olvasóink tudják, hogy a Mobilaréna régi partneri viszonyt ápol az XXL GSM-mel, a GSM Takáccsal, nem annyira régi viszonyt pedig az MGSM-mel, a Speedshoppal és a NeoDigivel. Ezek a partnerek néha egymással versengve kínálják fel tesztre azokat a modelleket, amelyek megítélésük szerint sikeresek lesznek. Egy Nokia vagy Samsung telefon még használtan is könnyedén eladható, ezeket gyakorlatilag egyből megkapjuk, amint megjelennek a hazai nagykerek polcain. A Sony Ericsson, a Motorola, az LG már nehezebb dió, mert a partner nem mindig meri bevállalni, hogy megvegye nekünk, majd értékvesztéssel, használtan eladja (ami egyébként szinte zsír új, mert vigyázunk rájuk), mert - és most SE és Moto fanok takarják el a szemüket - a kutyának sem kell. Tényleg. És ezt nem én mondom, hanem a kereskedő.

  Mit lehet ilyenkor tenni? Az olvasó Motorola VE66 tesztet akar (és tényleg), akkor ezt hogyan oldjuk meg? Hát az egyik módszer, hogy addig rágom a partner fülét, mire végre beadja a derekát, mert már nincs új Nokia és/vagy Samsung raktáron. Vagy bevállalja csak azért, hogy a cikkben ő szerepeljen, mint felajánló.

  Folytatás...

  Aréna-blog 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.