2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Előzetes

    Igaza van a fórumozó olvasónak, a PR tegye a dolgát, bármennyire is béna, mi pedig tegyük a mienket, bármennyire is bénák vagyunk. Itt-ott néhány topikban olykor egyébként is elszórunk néhány infót, hogy mi várható, de most legyen itt egy lista:
    - Van két vatta új navi nálam. Egyiken Sygic fut, másikon pedig iGO amigo. Előbbi WinCE 6-os kernelre épül, durva.
    - Bocha épp egy két SIM-es karóratelefonnal küzd, Gubro is írt már ilyen cuccról, magam is szívtam vele, most szívjon ő, ez a döntés született.
    - Végre megjön az új Airis PDA, bár kicsit drágán mérik, de majd meglátjuk, hogy ehhez képest mit nyújt.
    - Baromira várjuk a Nokia E75-öt, ami most csúszott, de már itt toporog a küszöbön
    - Szintén várunk két Samsung cuccot, igen egy OmniaHD-t, illetve egy BeatDJ-t... de ezekről még nincs pontos infónk. Legalábbis érkezésük idejét tekintve.
    - Szereztünk valami LG-t, Bochanak egyelőre nagyon tetszik, de majd árnyalódik a kép a használat közben, nyilván.
    - Breaking! Jön az új NKtel! Ugye a törzsolvasóknak nem kell bemutatnunk?
    - Ja, és van nálam 5db BlackBerry, már szolgáltatás is van a SIM kártyámon, nyúzom, ütöm-vágom őket, megkönnyítik az életem, amúgy, de már beszerveztem két szakértőt, akikkel hétfőn ülök össze, hogy fullosan kiokosodjak a témában.
    - Aki emlékszik még a Samsung M110 strapatesztre (és mondjuk tetszett is neki), azoknak jó hír, hogy megint lesz telefonunk zúzáshoz, meglátjuk, hogy mit bír.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Az amatőr fotósok ilyet ne vegyenek. Semmikép(p).

    Mai sajtóközlemény:

    "Ismét a fotósok kedvében jár a Verbatim: új SDHC kártyáján 32 gigányi
    képet tárolhatnak a profik és az igényes hobbifényképészek is.

    A kártya videózáskor is jól jön: 6-os sebességosztályú, így akár HD
    filmfelvételek is közvetlenül rögzíthetők a kártyára. Ebből kb. 4 órányi
    tárolható, míg 10 megapixeles képből kb. 10000 db."

    Az amatőr fotósok pedig vagy nőjenek fel a feladathoz, vagy ne vegyenek ilyen kártyát. Ez van.

    Bog

    Aréna-blog 15 éve

  • Túl sokat akart a PR, ez lett belőle

    Most érkezett:

    "Budapest, 2009. március 24.: Az LCP Systems Kft. március elején értesült
    arról, hogy a Juventus Rádió telefonos játékának nyertese azzal lepte meg a
    hallgatókat és a rádió szerkesztőségét, hogy a játék során az általa
    megnyert iconX G400-as navigációs készüléket élő adásban felajánlotta az
    Országos Mentőszolgálatnak. A felajánló szándékának komolyságát az is
    mutatta, hogy még az eredményhirdetés előtt jelezte a műsorvezetőnek, hogy
    ha más nyerné meg a készüléket, ő akkor is felajánl egy iconX G400-at az
    Országos Mentőszolgálatnak. A játékos a telefonos bejelentkezés során
    elmondta, hogy egy mentőautóban bármikor szükség lehet navigációs eszközre,
    ezért döntött a felajánlás mellett.

    Mivel az LCP Systems Kft. teljes mértékben egyetértett a felajánlóval abban,
    hogy egy navigációs készülék számára keresve sem találni jobb helyet, mint
    egy mentőautó, ezért úgy döntött, hogy csatlakozik a Juventus Rádió
    nagylelkű adományozójához, és mint az iconX navigációs készülékek hazai
    forgalmazója, maga is felajánl egy G300 típusú, TMC dugóelkerülő
    szolgáltatással ellátott készüléket az OMSZ részére.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Ezekkel játszunk

    Amikor nem cikket írunk, nem barátnőzünk (már aki), akkor mi is szoktunk játszani. A TrackMania Nations Forever kapcsán már volt egy fellángolásunk, de van itt más is a pakliban.

    Gubro, Szasza, Bocha és jómagam ezerrel toljuk Facebook-on a Gangster Battle-t, aki esetleg az olvasók közül szintén, az szóljon, és legyen családtag.

    Barcelona és a CeBIT nagy kedvence volt a Puzzlefarter nevű flash game, amit kizárólag hanggal együtt szabad használni, aki nem ismeri, okvetlenül próbálja ki, Bocha már végigvitte az alappályákat.

    Bocha iPod cucca is tartogat a közös munka során meglepetéseket, mindkét közelmúltbeli utazunk során Crystal Defenders partykat csaptunk, erről már cikket is írt a kollega, nagyon addiktív és elég nehéz lövegtornyos játék.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • CeBIT 2009: nincs itt semmi látnivaló!

    Egy mobilos újságíró számára legalábbis...

    Évek óta mondják, hogy a CeBIT haldoklik. Két éve még volt valami... élet az egészben, pörgés, tömeg, standok standok hátán, bejelentések, újdonságok. Tavaly nem voltam, de érezhetően laposabb volt, mint azelőtt. Most pedig... mobilos szemmel katasztrofális helyzet. Ennek ellenére Bog kollégámmal kijöttünk, hogy legalább navi fronton tudjunk valami okosat írni, de az a helyzet, hogy nem tudunk. Itt van az iGO és a Garmin, de a TomTom és a TeleAtlas nincs. Vannak még kis cégek is, itt van a Nokia, a Samsung, a HTC és az LG is, mindegyiküknek öt négyzetméretes a standja és semmi újat nem mutattak be. Miért is tették volna? Elvégre két hete volt a barcelonai Mobile World Congress, ami úgy tűnik, hogy átvette a CeBIT szerepét ebben a szegmensben. Ha a németek jövőre nem kapják össze magukat - azaz nem csökkentik a standbérlet árát stb. -, akkor jövőre nem arról fogunk írni, hogy ezerrel kevesebb kiállító van, hanem arról, hogy nincs CeBIT. Bár részünkről nincs is: jövőre fix, hogy nem jövünk.

    Bocha

    Aréna-blog 15 éve

  • Az emberek olyan mobilkamerát akarnak...

    Miközben a csapat nagyrésze a napfényes Barcelonában hajtják a legújabb infókat és nyakalják a Kas-t, én a lassan térdig érő hóval borított Budapestről igyekszem tartani a frontot a hátországban és megküzdeni a mindennapokkal. Szerencsére azonban vannak kedves píárosok, akik feldobják a szürke, hóval borított hétköznapokat. Most a Nokiának sikerült megfogalmaznia, hogy milyen kamerát is szeretne az átlagjúzer a mobiljába és mire használná azt:

    "Akár a bikákkal rohanunk Pamplonában, akár a Sydney fölötti napfelkelte szépségét szeretnénk megörökíteni, a Nokia N86 8MP ragyogóan tiszta, nagylátószögű képeket készít majd, melyekre azonnal geotag kerül, hogy feltölthessük őket olyan oldalakra, mint az Ovi Share vagy a Flickr."

    Ehhez ugye nem kell kommentár?

    Polacheck

    Aréna-blog 15 éve

  • Viszony a konkurenciával

    Az előző bejegyzésre érkezett kommentekből kiindulva úgy érzem, hogy ideje kicsit megvilágosítani a dolgokat. Minden híresztelés, virtuális csetepaté, vagy vérengzős vízió ellenére sincs rossz viszony az online/offline telco oldalak között.

    Nagy konkurensből kevés van, nem megbántásként a többiekre nézve, de szerintem három olyan site van itthon, amely nagy. Az egyik mi vagyunk, a másik kettő egy kézben van. A többiek egyelőre még kisebbek, vagy legalábbis nem forog annyira közszájon a nevük, nem akkora az ismertségük, de itt is bőven vannak nívós írások, ilyen a mobilIT, a nonstopmobil, a wapzona... van a külön kategóriának számító telefonguru, na, az nem sajtó.

    Tévedés ne essék, nem megyünk ölre egymással a sajtótájékoztatókon, nem köpök bele Rusi tányérjába, ha elmegy pohárért, és nem tapossuk egymást bakanccsal arcon, hogy ki fogja meg először a tesztkészüléket. Néha váltunk emailt is, felhívjuk olykor egymás hibáira a figyelmet, nemrég az indexesek húztak ki a szarból, amikor nem volt elég fotóm a DVB-H cikkhez.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Életben maradunk, Sancho, nyugodjál meg

    A PDAmania.hu átalakul, a szerencsésnek nem nevezhető technet.hu néven fognak startolni hamarosan. Más kérdés, hogy Technet néven tizenéve működik a Microsoft belsős, szakmai kiadványa, de hát kicsire nem adunk.

    Abban az olvasói fórumban, amely a fenti tényről szól, Sanchonak ezt sikerült hozzászólnia, mint PDAmania szerkesztő:

    "A gazdasági világválság keményen érinti a online piacot is. Erre nem nagyon gondol az, aki egy weboldalt látogat. Van, aki azt gondolja, hogy a kicsik túlélhetik. Szerintem sok kicsi el fog hullani, amely mögött nincsen tőke. Miért? Mert aki készíti, lehet, hogy a netes számláját sem fogja tudni befizetni a nyár végén már, nem hogy a domain név fenntartást. Ahol van mögötte olyan tőke, mint a Sanoma, ott max lefaragják a költségeket, és kevesebben készítik a lapot, leállnak az új feature-ök fejlesztésével, de nem áll le a lap, továbbra is eléri azokat az olvasókat, akik még tudnak netezni, mert van munkájuk. Itt most szerintem erről is szó van; életben marad-e idén az a kedvenc oldal, amit olvasunk, vagy sem? Életben marad-e egy Mobil Aréna, egy PDAplus, egy Omnia blog, vagy sem?"

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Mukibuci? WTF?

    Lehet, hogy bennem van a hiba, hogy különösen érzékeny vagyok a "cuki" szavakra, de a hátamon feláll a szőr, amikor normális szavak helyett annak becézett alakja hangzik el, a köszi még simán belefér, a bocsi is néhanapján, de a kariaji az már magas szinte csapja ki a biztosítékot.

    A Vodafone új übermarhasága, hogy cuki szavakat gyűjt, itt: http://www.mukibuci.com. Nos, ha van felesleges dolog az életben, akkor az ez, ez még a T-Mobile hógolyó-világrekordot is hátbadöfi igénytelenség és koncepciótlanság szempontjából.

    És tudod, hogy mit lehet nyerni? A legcukibb szót kifeszítik valami óriásplakátra (minek, minek, minek és KINEK?), az első 20 helyezett beküldő pedig megkapja a saját szavát egy pólóra kinyomtatva.

    Arra gondoltam, hogy benevezem, hogy "csöcspénisz", ti pedig szavazzatok, hogy ez a szó nyerjen, s akkor együtt láthatnánk ezt viszont valami szép óriásplakáton, lehetőleg egy jókora Vodafone logó társaságában.

    S a dolgok a helyükre kerülnek.

    Bog

    ui: wazze, szűrik, nem lehet felregisztrálni a csöcspéniszt!:-D
    ui2: viszont azt fel tudtam venni, hogy "vadvalagú"! Lehet szavazni:)

    Aréna-blog 15 éve

  • Barcelona idén is

    Február 16-19 között lesz idén Mobile World Congress, a szokásos helyen, Fira de Barcelona. Ez Barcelonában van.

    Ebben az évben minden eddiginél nagyobb csapattal megyünk. Gubro, Bocha, Szaszati és jómagam képviseljük a mobilarena.hu-t és a mobilearsenal.com-ot. Három fényképezőgép, egy kamera, négy notebook, számtalan telefon lesz velünk, hogy azonnal és hibamentesen le tudjuk fedni a congress eseményeit.

    Nem csak híreket kaptok majd, hanem lesz informális, backstage blog is, itt, ezen a felületen, és ahol lehet, megpróbálunk videózni is, de ennek hatékonysága nagyban függ majd az elérhető wifi hálózatok feltöltési sebességétől.

    Csak hétfőn négy sajtótájékoztatóra megyünk (Acer, MS, Nokia, Samsung), a többit is szervezzük. Reméljük, hogy az itthon maradt olvasók a tudósítások hatására szintén kicsit a katalán fővárosban érezhetik majd magukat.

    Bog

    Aréna-blog 15 éve

  • Egy újabb sajtóközlemény

    Nem is lenne semmi gondom ezzel, ha nem így érkezett volna:

    "Kedves Kolléga, Küldöm az alábbi hírt szíves további felhasználásra."

    Szóval a hír egy telekom szolgáltató PR osztályától:

    "140 tonna hó érkezik Ausztriából a T-Home és a T-Mobile hógolyózási világrekord-kísérletére"

    Nem is lenne ezzel gondom, mert bizonyára tájékoztatni szeretnék a többezres aggódó tömeget a hétvégi event előtt arról, hogy nem fog elmaradni az egész, de könyörgöm, ez nem hír. :W

    Polacheck

    Aréna-blog 15 éve

  • Egy átlagos UMPC user

    Sokáig kerestem a választ arra, hogy vajon ki is az, aki egy UMPC mellett teszi le a voksát és ezt használja a mindennapokban munkaeszközként. Nos, tegnap megkaptam a választ. A 24 hatodik évadjában Abu Fayed egy Amtek U560 segítségével programozza fel az atombombáit. Megvan tehát az átlagos UMPC user.

    Polacheck

    Aréna-blog 15 éve

  • A videókról...

    Tudom, hogy sokatoknak feltűnt, hogy a cikkeinkben levő videós anyagok jelenléte teljesen véletlenszerű. Van olyan írás (F305), ahol két mozi is van, van olyan, ahol egyetlen egy sincsen. Fellebbentem a fátylat.

    Egyrészt jelenleg az a helyzet, hogy csak nekem és Gubrónak van olyan fotógépünk, ami mozit is vesz fel, mivel mi bridge gépeket használunk. Bocha viszont tükröset, s így nem tud mozgóképet rögzíteni. Ezen remélhetőleg hamarosan segítünk, ha összegyűlik némi pénzmag, akkor valami egyszerűbb digicam beruházása nem lehet akadály.

    Másrészt videót vágni egyelőre én szoktam, Bocha is nekifutott a múltkor, de ő még csak most bontogatja szárnyait. A vágás macerás dolog, ha jót akarsz belőle kihozni, zenéhez kell igazítani, effektetek, illsuztációkat beletenni, feliratozni, kivágni részeket, ilyesmi. Pecserészés.

    Másrészt a videó elkészítése sem olyan, mint a fotózás. Fogod a kis gépedet, meglövöd a telefont mindenféle szögből, többször, aztán kiválogatod a jókat, s abból lesz a cikk képanyaga. De vedd már fel videóra ugyanazt többször, hogy a jót válaszd ki... az mennyi idő? Bazisok. Úghogy a videóra jól rá kell készülni. Tudnom kell, hogy mit akarok mutatni a menüben, normális fény kell, ilyesmi.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Az év sajtóközleménye

    Megjött a Mio idei első sajtóközleménye. Ezzel nálam meg is nyerték "az év sajtóközleménye" versenyt azonnal. Nem is csigáznám tovább a kedélyeket:

    Forradalmian új “Mio Spirit” szoftver a Mio idei CES meglepetése

    Intuitív felhasználói felület, kevesebb kattintással

    Bemutatkozott a Mobile Internet Eszköz (Mobile Internet Device) koncepciótermék is

    Budapest, 2009. január 9. – A világ vezető PND (Portable Navigation Device) gyártója “Mio Spirit” néven egy forradalmian új navigációs szoftvert mutatott be a 2009 januári CES-en. Az iparban első “Explore” (felfedezés) mód bemutatásával (Egyszerűen hihetetlen, hogy az iparágban eddig nem volt felfedezés mód)egyszerű és intuitív felhasználói felületet kínál, és egyidőben mutatja a közeli érdekesebb navigációs helyeket (POI), valamint a „Rögzítés gomb” (Capture) segítségével a kedvenc útszakaszokat (Ugye mindenkinek van kedvenc útszakasza?), helyeket vagy hangos emlékeztetőket is elmenthetjük. (Na akkor most olvassuk el az egész mondatot egyben. Grétsi László szerintem itt azonnal visszaadná minden papírját és elvonulna timbuktuba szerzetesnek) Az új szoftver egy könnyen használatos többfunkciós rendszer, amely az iparág vezető PND-jének ígérkezik (Egy szoftver, ami device is egyben. Csodálatos.).

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Mi még nem látjuk a válságot

    Azt hittem, hogy majd válság így, válság úgy, lassabban jönnek ki az új modellek, kevesebb lesz a bejelentés, pangani fog Barcelona.

    Frászt.

    Már megint annyi kütyü van nálunk teszten, hogy feldolgozhatatlan kupacot képezne, ha közös lenne az íróasztalunk. Nálam hat cucc ül, Bocha három kütyüt nyúz, Gubronál is van két apróság… és minden nap jönnek az újak, csak kapkodjuk a fejünket.

    Van egy kapacitásunk, ami véges. A szerkesztőség naponta egy cikket tud kitermelni magából. Ha nagyon megfeszülünk, akkor lehetne ez kettő is, de az a tapasztalat, hogy ha egy napon megy ki két írás, akkor azok olvasottsága összesítve alig haladja meg azt a mennyiséget, mintha csak egy menne ki.

    Itt voltak az ünnepek. Mi a két ünnep között is toltunk ki anyagokat, január 2-án is ment ki teszt, de a egyik-másik fórumhozzászólásból is látszik, hogy még a törzsolvasók figyelmét is elkerülte néhány írás, mert egyszerűen nem voltak online. Úgy pörögnek a cikkek és a hírek mostanában, hogy pillanatok alatt lecsúszik a főoldalról a cikk, volt nem egy olyan eset, hogy végre megjelent a készülék a hazai piacon, a mi cikkünk pedig már két hete kint volt, s mikor más oldalakon még csak akkor jutottak el a teszthez, a mi írásunk már rég az archívumban figyelt.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Az influenza idén...

    Tök békésen lapátoltam be otthon a gulyáslevest, miközben elkezdődött a TV2 híradó, s akkor egy pillanatra a torkomon akadt a falat. December 30-a volt, a bemondó pedig a következőt olvasta be:
    "Idén később érkezik az influenza-járvány a vártnál".

    :F :F :F

    Vajon mikorra várták? Szilveszterre? Egy rohadt napot késett az a szemét járvány? Ez már hírérték! Vagy a hírszerkesztő pénzügyi évet nézett, ami március 31-ig tart? Vagy egy tavalyi hírt vettek elő a fiókból?

    Bog

    Aréna-blog 15 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.