2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kommentár nélkül mész te el a sunyiba, Kovács Zoltán!

    Ez most jött, copy-paste és no komment:

    Tisztelt Címzett!

    Az elektronikus Direkt Marketing közismerten a leghatékonyabb reklámozási módszer..
    Közvetlenül elmondhatja potenciális ügyfeleinek, mivel szolgálhatja ki igényeiket.
    Legyenek azok vállalkozások, magánszemélyek, a címzettek jelentos része biztosan meg
    fogja látogatni az Ön által meghirdetett oldalt, s persze ennél sokkal többen fogják
    megismerni a levélben bemutatott terméket, vagy szolgáltatást.

    Fentiek jegyében szeretném ismertetni Önnel szolgáltatásomat:

    E-mail címek adás-vétele

    - Érvényes, nem elavult listák
    - Akár külföldi címek is
    - Rendkívül alacsony árak
    - Gyors ügyintézés
    - Rugalmasság
    - Diszkréció
    - Targetálási lehetoség (noi/ férfi nevekre szurt listák, cégek/magánszemélyek alapú
    szurés. Cégek esetében: küldhet emailt info@, office@, domain@domain.hu címekre.)

    Amennyiben nem megoldott a hírlevél elokészítése és kiküldése, abban is tudok segíteni.

    Az Ön szolgálatában:
    Kovács Zoltán

    Ne hallgassuk el a jóember email címét sem: zoltankovacs2008@gmail.com

    Aréna-blog 15 éve

  • Jönnek az ajándékok csőstül

    Év végén mindig küldenek a sajtónak apróságokat a gyártók és a PR ügynökségek. Emlékszem, amikor első ízben kaptunk egy szeretetcsomagot a Nav N Go-tól, teljesen meg voltam hatódva, nem tudtam, hogy ez ilyen bevett szokás.

    Endrénél gyűlik a pakk, egyelőre a Kingston 4 gigás SDHC-ját tudtam megkaparintani (ez nagyon jól jött, mert így már 30 percet tudok videózni a tesztekhez), de elvileg vár egy LCP-s és egy Sony Ericsson névvel fémjelzett csomag is. Az LG is minden évben küld, gondolom most is lesz, három éve még a BenQ is megajándékozott minket egy világítós tollal, de szerintem nem ezért mert gallyra a BenQ-Siemens.

    Mi is adakoztunk, a legnagyobb hirdetők kaptak mobilarénás kávéscsészét, nem, nem olyat, mint ami már több olvasónknak is van, hanem ilyen pici, fémből készült, gravírozott cuccot, itt van róla egy kép:

    Boldog Karácsonyt!

    Aréna-blog 15 éve

  • Az ultimate mobilos kérdés

    Korábban már írtam a témáról a saját blogomban, de sajnos nem javult a helyzet. Az ultimate mobilos kérdés továbbra is él, létezik és továbbra is legalább heti 4-5 user teszi fel ugyanazt privátban: "Milyen mobilt vegyek?". Karácsonyi írásunkkal próbálunk némi utat mutatni a káoszban, de biztos vagyok benne, hogy ez sem lesz elég.

    Bele sem merek gondolni, hogy Bog vagy Bocha mennyi kérdést kaphat a témában (mondjuk a másik kedvencem a "Tudsz valami jó mobilt akciósan?" is megérne egy blogbejegyzést), szerencsére hozzám csak heti 3-4 üzenet érkezik nagyjából a fenti subjecttel. Plusz még néhány élő kérdés, de azokat könnyebben hárítom. Nos, kedves userek el kell, hogy mondjam, hogy ultimate válasz nem létezik az ultimate kérdésre. Régóta nem. A korai időkben bizony egyszerű volt erre válaszolni, mert a teljes mobilos paletta cirka 40-50 készülékből állt, manapság pedig körülbelül évi 8-900 modellt mutatnak be világszinten. A specifikációk különböznek, nem árt tehát tisztában lenni azzal, hogy mik is az elvárásaink.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Renoir - másképp

    Mondtam Bochának, hogy ötletes dolog, hogy az LG 8 megás mobilja kapcsán szépen leírjuk, hogy ki a fene volt Renoir, de én azt hittem, hogy humorra veszi. De nem, azt mondta, hogy az tiszteletlenség, úgyhogy lexikon-jellegű életrajzot rittyentett, most viszont következzen ugyanez - olvasmányosan is:

    Pierre-Auguste Renoir (Limoges, 1841. február 25. – Cagnes, 1919. december 3.) francia impresszionista festőművész, a szépség és a női érzékiség ünneplője, azaz pinabubus.

    Renoir gyerekkorában korabeli panelproli volt, de a fater annyira jó szabó volt, hogy pikk-pakk beköltöztek a Louvre mellé, mert tudták, hogy száz év múlva milyen sokat fog érni ott egy kecó, s előrelátóak voltak. A kis Renoir tányérokat festegetett, törvényellenes gyerekmunkából tartotta el a szüleit. Aztán jöttek a modern idők, s Renoirt simán leverte egy gép tányérfestésben, úgyhogy végkielégítés nélkül kirúgták, utolsó munkanapján még a falhoz vágott néhány teáskészletet, de hiába, irány a Munkaügyi Központ.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Mi a frász történt múlt hétfőn?

    Néha - csak a magam megnyugtatására - ránézek a látogatottsági statisztikára. Tegnap éjjel különösen érdekelt, mert az 5800 cikk igen szép kattintásszámot produkált.

    Erre mit látok?

    Hogy múlt hétfőn rekordot döntöttünk, pedig akkor csak Gubro kollega erőltetett humorárral megírt Philips tesztje volt kint az oldalon. Mi a frász történt múlt hétfőn?

    No, nem mintha baj lenne :D

    De ha tudnám, akkor többször csinálnánk, aztán jól lenyomnánk még a PH látogatottságát is. :P

    Aréna-blog 15 éve

  • Trackmania Nations Forever - velünk

    Egy ideje már gondolkodom azon, hogy nekem is kéne írnom valamit az Aréna-blogba, ha már van, de ezidáig nem volt semmi olyan, amit publikálhattam volna - részben azért, mert leginkább olyan dolgokról szeretnék írni, amikről még ide sem lenne szerencsés, de majd meglátjuk. Ellenben van most valami amiről feltétlenül muszáj: TrackMania Nations Forever.

    Nem tudom, hogy hányan ismerik a játékot, valószínűleg sokan, mivel egy rendkívül igényes, ám ennek ellenére teljesen ingyenes autóversenyről van szó. Aki még nem próbálta, annak mindenképp ki kell, annyit tennék csak hozzá, hogy az ezeréves DOS-os Stunts méltó utódja, ha nem is papíron, de szellemiségében mindenképp. Mivel egy játékajánlóknak inkább a gamepod.hu-n lenne a helye, gyorsan rá is térek a lényegre: Bog kollégámmal mostanában heti rendszerességgel toljuk, leginkább neten. Természetesen nagyon impresszíven játszunk (haha), úgyhogy felhívnám játékos kedvű olvasóink figyelmét, hogy ha kedvük tartja, játszhatnak akár velünk is, mondjuk a kapcsolódó fórumtémában megbeszélt időpontokba. Még buddy-nak is fel lehet venni minket.

    Bocha

    Aréna-blog 15 éve

  • Régi cikkek archívuma

    Fű, egyik olvasónk találta ezt a linket, amely az Aréna utolsó, PH-s idők előtti állapotát konzerválja, az összes régi teszttel.

    Hát, sokat változott az oldal. Sokat változtak a tesztek is, képanyag, stílus, terjedelem szempontjából.

    Arról nem is beszélve, hogy anno hetente egy, max két cikk ment ki. Most meg...

    Jó olvasgatást, én keményen megmosolyogtam magam.

    Bog

    Aréna-blog 15 éve

  • A fotók, a fotók...

    Régen, öt éve, amikor ezt az egészet elkezdtem (akkor még egyedül), nem sokat tökörésztem a cikkben szereplő képekkel. Fogtam (akkor még anyáméknál) a fehér íróasztalt, rádobtam a telefont, megfotóztam innen-onnan, meg a menüből is lőttem 2-3 képet, oszt jónapot. Képszerkesztő programot csak azért használtam, hogy méretezzem a fotókat, illetve hogy rátegyem a logót, ennyi.

    Ehhez képest most...

    Hatalmas fehér papírlappal szexizek a lakásban, általában a TV tetején köt ki, közvetlenül az ablak mellett. Készülék letörölget, sokszor tök feleslegesen, mert a szöszmösz valami egészen speciális létforma, amelyet szerintem vagy hozzácsomagolnak a dobozhoz, vagy annyira gyorsan ugrik rá a telefonra, hogy nincs esélyem, de azért úgy-ahogy megtörlöm.

    Fényképezőgép manuális módba, ISO100, 2,7-es blende, 40-100 ms között expó idő, lájtos vaku ellenfényben... na, ezzel már egész jók lesznek a képek, de úgysem tudom megoldani, hogy ne legyen árnyék, úgyhogy képszerkesztő, és az egész hátteret kifestem hófehérre. Egy átlagos telefonnál ezzel elpöcsölök egy órácskát.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Egy partnerség margójára

    Kevés dolgon tudom igazán felcseszni az agyam. Az egyik a közlekedés (erről külön postot lehetne írni), a másik pedig az álszentség, illetve az, ha hülyének néznek.

    Ez utóbbiról szól ez a rövid tanmese.

    Adott egy viszonylag nagynak mondható mobilos oldal, ezek volnánk mi. Természetesen nem mi alkotjuk a hazai mobilos sajtót, vannak hozzánk hasonló nagyok, meg van sok kicsi. A Sony Ericsson valamitől két rajongói oldalt is elbírt, egyik az se-portal.hu, a másik pedig a seria.hu. Ezek utálják egymást, mint a szart, de ez mondjuk engem/minket sosem izgatott igazán, rövid időn belül mindkettő megkeresett azzal, hogy legyünk partnerek.

    Legyünk.

    Ez abból áll, hogy logócsere, meg átvesznek tőlünk híreket (forrásmegjelelöléssel), meg beszélgetünk emailben, MSN-en, kb ennyi.

    Tegnap óta már csak az se-portal.hu a partnerünk.

    Marhára prózai oka van ennek, utálom, ha hülyének néznek. Mióta megjelent az X1 cikkünk, azóta ezek megvadultak. Járnak át a fórumba anyázni azok az arcok, akik ott írták az ömlengést, most használtak először huzamosabb ideig WM rendszert, s feljogosítva érezték magukat, hogy beugassanak minősíthetetlen stílusban. Persze, megkapták a leosztást, a seria.hu "vezetője" pedig megírta, hogy bocs, ilyen többet nem lesz.

    Nem a francokat.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Xperia - még mindig

    Ahogy az borítékolható volt, ma felhívott a Sony Ericsson PR ügynöksége. Nem mindenkivel vagyunk ennyire jóban, de velük igen, teljesen korrektek, őszinték és kedvesek, de nyilván ők is az ügyfeleik érdekét próbálják képviselni, úgyhogy a témánk az Xperia cikk volt, minő meglepetés.

    Én természetesen ismertettem a véleményemet: nem tudok azzal mit kezdeni, ha a Sony Ericsson nem ad ki tesztkészüléket. Akkor be fogjuk szerezni más forrásból, hamarabb, egyszerűbben, mint ahogyan most is történt. Előbb-utóbb majd szépen megnő az Arsenal is, s onnantól kezdve majd a Sony Ericsson HQ-nak mondhatom el, hogy igyekezzenek a tesztcuccal, mert kicsivel nagyobb piac fogja olvasni a véleményünket, mint a magyarországi.

    Szóval evidens, hogy a téma a sebesség volt, hiszen mi is ezen morogtunk a legtöbbet. Állítólag már van újabb szoftver. Remek, akkor az hogy lehet, hogy egy német T-Mobile forgalmazású Xperia nem azt kapta meg? És hogy lehet, hogy a másik, az angol verzió sem? Azért nem kapunk tesztkészüléket, mert még nincs kész a végleges szoftver? Akkor hogy került piacra tőlünk 600-700 kilométerrel nyugatabbra?

    Ezekre a kérdésekre együtt kerestük a választ, de sanszos, hogy csak a november végén esedékes sajtóbemutatón tudunk majd konkrétumokkal szolgálni.

    Viszont.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Az Xperia-saga

    Muszáj erről a jelenségről kicsit bővebben is kifejtsem a véleményemet, mert van. Van, és most ki fog jönni.
    Adott egy várva várt készülék, egy előzetesen csodaként beharangozott telefon, egy elvileg mindenre képes csúcsmodell, amelyet úgy mutattak be februárban Barcelonában, hogy be sem lehetett kapcsolni. Tudom, ott voltam. Ennek ellenére már Q2-re ígérgették eleinte, aztán lett Q3 és Q4, végre piacra került, s itt álljunk is meg egy kicsit.
    Windows Mobile alapú telefont kicseszett sok cég készít. Van egy oprendszer, némiképp még a múlt századból fennmaradt megoldásokkal, stylus használatára optimalizálva, egy rakás megkötéssel (65K screen) és baromsággal. De nincs mit tenni, ebből kell építkezni, s ebből építkezik egy sereg gyártó, sorolom: Palm, Asus, Gigabyte, HTC, HP, Airis, NDrive, Mio, Samsung, és még sok kisebb, kevésbé ismert cég.
    Biztos küzdenek vele ők is. De basszus. A HTC bejelent egy Touch HD-t, és két hónap múlva már meg lehet venni, működik, elég jól működik, a körülményekhez és a WinMo rendszerhez képest egész gyors.
    És a Sony Ericsson? Több mint fél év telt el a bejelentés óta, s most kaptunk egy teljesen semmilyen telefont, szinte csak a standard WinMo platformmal, szerintünk döcögős sebességgel, s úgynevezett "panelekkel". Az egyetlen dolog, amiben a többiek előtt van, az a kijelző felbontása.

    Lássuk, hogy mi történt.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • T-Mobile Multimédia Nap

    Meghívtak, hogy menjünk el. Így is történt, péntek délután a Récsei Centerben mászkáltunk a földszinten, itt voltak kitéve asztalok és termékek a T-Mobile Multimédia Nap alkalmából. Anno nagyon régen már voltunk hasonló rendezvényen, de annyira nem maradt bennünk meg sok emlék, meg akkor még kevésbé voltunk ismertek.

    Most máshogy alakult.

    Bocha kollega kissé késve érkezett ugyan, de nem maradtunk le semmiről. Hétfőn néhány hír formájában mindenképp megemlékezünk a fontosabb dolgokról, most ízelítőt adnék a felhozatalból.

    Vertu modellek voltak az első asztalon, valami sárga Ferrari Edition volt a csúcspont laza két millás árral, Bocha már nyúlt érte, hogy megfotózza, de egy hangos "dontáccs" eltántorította, nehogy összezsírozza kicsiny kezével. Sebaj, pár képet így is lőttünk. Innen jobbra egy rakás i-mate PDA figyelt, ezeket már lehetett piszkálni, hat modell volt kint, ebből hármat már teszteltünk, a másik háromra ígéretet kaptunk, úgy néz ki, hogy lesz magyarországi hivatalos disztribúció.

    Aztán jöttek számunkra kevésbé izgalmas dolgok, pici scanner, printer, illetve Stella, aki Swarowski kristályokkal öltözteti fel a telefonokat. Vele jót dumáltam, majd megpróbálom ezt egy hírbe önteni a jövő héten.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Üssetek

    Ma azért nincs cikk, mert nem volt erőm. Este MSN-en írt Szimplabek exkolléga, hogy talán kéne nyomnunk egy Open Transport Tycoont egymás ellen, s az ilyesminek nemigen lehet ellenállni.

    2:2-re módosítottam az állást, a következő parti végre lehetőséget teremt, hogy megmutassam, hogy hol lakik az igazi TYCOON, azaz én.

    (Bek azért tudott korábban nyerni, mert ellentétben velem, ő úgy épít, mintha baltát használna. Egy állomás ide, egy oda, összehúzza a sínt és megy a vonat. Én meg szüttyögök, igen, ide egy öt peronos állomás, amely lefedi az olajkutat, a szénerőművet és a farmot is, erre, meg erre, meg erre fog majd menni belőle négy irányba nyolc vonat, de ne legyen torlódás, ide egy híd, ide egy alagút, ide kell egy szemafor, de akkor a balról jövőnek túl nagy a kerülője, stb. És ott ülök egy kurva állomás felett 10-12 percig, mire sikerül egy olyan komplex vasúti csomópontot létrehozni, ahol mindenhonnan mindenhova mehet vonat, de nem akadályozza a szemből jövőt, lebontok és felépítek kisebb hegyeket, aztán mire kész vagyok, addig Bek már 42 egysávos sínt csinált, amin pont 42 vonat megy. Ja, a repülőt a lúzerek használják, azt tilos.)

    Szóval üssetek, nincs cikk. Holnap lesz, ha ügyes/okos/szép/tehetséges/motivált vagyok, akkor kettő is.

    Addig türelmet.

    Bog

    Aréna-blog 15 éve

  • A tesztelő lét hátrányai

    Tök jót mondott sekli az előző post kapcsán, már egyszer tényleg ki akartam sírni a nagy bánatomat.

    Szóval igen. Tényleg jó dolog olyasmivel foglalkozni, olyasmivel pénzt keresni, amit szeretsz csinálni. Nekünk, cikkíróknak-tesztelőknek ez a munka ilyen. Tényleg mennek olyan telefonok néha egymás között, mint: "baszki, most megyek a G1-ért, hallod?", meg "esküdjél, ez a Philips cucc tényleg rohadt sokáig bírja", és örülünk, mint a kisgyerekek a karácsonyfa alatt, jól.

    Ja, és villoghatok a legújabb cuccokkal az ismerősök előtt, mondjuk egy Hello Kitty telefonnal...

    De azért vannak hátrányok is. Itt pihen mellettem a K330 és körülbelül annyira izgalmas, mint egy száraz zsömle, mégis kéne róla valamit írni. Kín ez. És ez csak egy példa. Ráadásul - ellentétben a hardverekkel - telefont tesztelni annyiban ugyan könnyebb, hogy nem kell rajta lefuttatni százcsillió tesztprogramot, meg szétcsavarozni, hogy megnézzük mi van belül. De használni kell, mintha a sajátunk lenne, viszont úgy, hogy ne essék baja, mert akkor legközelebb nem kapunk.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • A tesztkészülék, amit megvettem

    Otthon most nagyjából 32 telefon van. Zömében működőek, van egy két ősi Alcatel és Siemens, ami már nem, de ezeket nem vettem meg. Felgyűltek. Megörököltem, vagy valaki hozta ajándékba, de pénzt nem adtam értük.

    Az utolsó telefon, amiért fizettem, egy Alcatel 715 volt, jó 3-4 évvel ezelőtt. Nem bántam meg, azóta van belőle még egy.

    Azóta viszont semmit. Én kibírom, hogy nem egy mindenre képes WM cuccal szaladgálok, úgyis át kell tennem a kártyám a tesztkészülékekbe, abból pedig mindig van bőven. Ki sem használnék egy ilyen cuccot.

    De most. Most megtört ez a tendencia. Egyrészt lett még egy SIM kártyám, a hozzárendelt számot csak bizonyos emberek fogják ismerni, tehát fixen beletehetném egy telefonba. Ezek a bizonyos emberek nincsenek sokan, tehát a készüléket viszonylag ritkán használnám telefonálásra, viszont mindenhová magammal kell vinnem, úgyhogy nem érdemes drága eszközt allokálni erre a feladatra.

    S döntöttem. A Philips 9@9k nálam maradt. Megbeszéltem az XXL GSM-mel, hogy ezt most én megtartanám, s így is történt. A tudás nem számít, az viszont igen, hogy ne kelljen keresnem naponta töltőt hozzá.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Reklám a Live-on is

    Izé, hallottam már róla, hogy van/lesz ilyen, de most láttam először, élőben, és nagyon kiakasztott. Nem mintha orrba-szájba Live-ot akarnék nézni, őszintén szólva egyáltalán nem akarok ilyet nézni, de ha a tesztkészüléken ez van beállítva default kezdőlapnak, s az ember ki akarja próbálni, hogy bönget-e a böngésző, akkor nem szarakszik a kezdőoldal átállításával.

    Hát cserébe megkaptam ezt:

    128x160 pixeles kijelzőn a komplett Live kezdőoldalt ez foglalja el, egy szájbarakott reklám. Mert az nem elég, ugye, hogy a Live-on az égvilágon minden szarért fizetni kell, meg ketyeg az adatforgalmam is, még leshetem ezt az izét is, ezt is letölti a böngésző, még én fizetek azért is, hogy ezt nézhessem. Mert ha ez egy hírsite, vagy valami szellemi produktum lenne, amit az ember azért olvas, hogy okosodjon tájékozódjon, vagy mert élmény (mint a Mobilaréna, ugye ;) ), akkor azt mondom, hogy oké, fent kell magukat is tartani valamiből. De ez egy szolgáltatói kezdőlap, bakker, azért hozták létre, hogy fellépj és fizess egy raklapnyi dologért (csengőhang, képek, játékok, stb).

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Arsenal fejlődés

    Februárban írtam meg ide, hogy elindult a MobileArsenal, az Aréna internesönel verziója. Nagy reményeket fűztünk hozzá, de kicsit döcögve startolt, lassan talált rá a nemzetközi olvasóközönség. Ám szép lassan elkezdte kinőni magát, s most már azt látjuk, hogy a statisztikák felfelé kúsznak.

    Na persze, ez sem megy magától. A Google még nem listáz minket az első oldalakon (bár ezt is nehéz megítélni, mert ha magyar IP-vel guglizok, akkor eszerint rendezi a találatokat), mert azt is figyeli, hogy mennyi hivatkozás mutat ránk, s eszerint is rangsorol, de jövünk fel. Ami sokat lendített az Arsenal látogatottságán, az két dolog:
    1. Az Omnia preview-blog sok külföldi fórumban felbukkant, jellemzőan a mobile-review oldaliról érkezett egy rakás találat, s itt meg kell említsem AS fórumtag közreműködését, aki ott is fórumtag, s elhintette az igét.
    2. Az Engadget a jelek szerint figyelget bennünket, mert szépen belinkelték az N96 cikkünket, aminek meg is volt a hatása.

    Hol tartunk most? Hát ott, hogy az Arsenal kezd kinőni a földből, s mondjuk bizonyos szempontok alapján a "so called" konkurens magyar oldalakat már leveri, mint én a padról fociedzés után a teszttelefont, lássuk-lássuk:

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Köröm kérdéskör(öm)

    A mai készülékek egy részének hátlapja - előttem homályos okok miatt - nem reteszekkel, tolókákkal van sima lehúzással operálható le, hanem le kell pattintani.

    Ehhez izmos köröm szükségeltetik, mert különben nincs mivel alányúlni.

    Ám ha utána fogom, hogy lefotózzam (netán videót készítsek) a cuccról, akkor viszont kissé égő 1800x800 pixelben bemutatni a világnak a fenti részletezett művelet sikerességéhez növesztett körmöt.

    Mellesleg jelezném, hogy megtanultuk végre rendesen fotózni. Javaslom megtekintésre a Philips 292 cikk képeit, amelyek egyébként szürkületkor készültek Gubro erkélyén egy most már öregecskedő Canon S3 IS-sel.

    És a köröm kérdéskört is sikerrel el lehet rejteni, ha ügyesen hajlítom be az ujjam ;)

    Bog

    Aréna-blog 15 éve

  • Ráragadt a szélvédőre

    Beszopattam magam ezzel az új csoda-navival, nevezzük nevén, IconX. Lelkesen kibontottam egy esti órán a kocsiban, s egy félhomályos benzinkúton fel akartam installálni az ablakra, ahogy kell. Kiveszem a tartót, ott figyel a végén a korong, volt rajta egy fólia. Azt lehúztam, majd rácuppantottam VOLNA az üvegre, de odaragadt, mint az istennyila, le sem tudom szedni.

    Haha, trükkös, a cuppantós rész is ott van, csak a ragasztós részbe bele van téve gyárilag, így kisebb helyet foglal. Most van KÉT korong az üvegen, az egyik a cuppantós, a másik pedig csak egy fekete kör, amit nem tudok leszedni.

    Az a legjobb, hogy ez nem is az én kocsim, Károly (az én kocsim) ugyanis épp vizsgázik, addig kölcsönautóval rohangálok, amit vasárnap vissza kell adnom. Érdekes menetnek ígérkezik...

    Bog

    Aréna-blog 15 éve

  • Szerkesztőségi blog: start!

    Kedves Olvasók! Nem ma pattant ki a fejünkből, de ma kezdjük el megcsinálni. Ez egy szerkesztőségi blog...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.