Hi​r​d​etés

2017. november 25., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • OKJ - jóvanezígy?

  Szép Napot!

  Igyekszem teljesen anonim maradni, így a hely neve, a szak neve, stb. nem fog benne szerepelni.

  Egy fővárosi, eléggé jól reklámozott intézménybe jelentkeztem, ahol egy informatikához kapcsolódó, szinte teljesen gyakorlati szakot választottam.

  Az első félévben volt 4 tanárunk, akiből 1 elméletet. 2 gyakorlatot, és 1 vegyesen tanított. Erre a félévre a vegyeset tartó tanár átvett gyakorlati tárgyat, + bekerült a szakmai gyakorlat is, ami miatt alapból jöttünk, szintén az előbbi úriember kezelésében.

  A probléma a következő, ezek az órák vele tárgytól függetlenül kb. 90%-ban abból állnak, hogy "nézzenek utána Google-n a következőnek..." Ezzel az elméleti részen nem is lenne baj, csak amikor éppen olyat kellene gyakorolni amiből élni fogunk, ha ebben dolgozunk akkor picikét dühítő... Illetve akár elmélet, akár gyakorlat esetén nincs tanítás, magyarázat, csak az, hogy jöjjünk rá, sokszor az adott dologhoz nulla alapismerettel. Most még ezzel se lenne akkora baj, mert lesz rengeteg esetben ilyen helyzet, de ezek után még ha valamiben elakad a csoport, jön az idegbetegség, a dolgozat olyan kérdésekből, amiket még felületesen se érintünk.

  Így a kérdésem, az, így a közösség felé (pláne, hogy ez alapvetően egy informatikai weblap, blog résszel), hogy jól van ez így?

  Folytatás...

  anevemearl 9 hónapja 33

 • Hogyan ne vegyetek, és ne adjatok el első autót, avagy esetem a Ford Sierrával.

  Hát, szép napot!

  Szinte napra pontosan négy hónapja megvettem életem első autóját, egyfajta hirtelen felindulásból... Egy 27 éves Ford Sierrára esett a választásom, mert mindig is tetszett, és köztudottan hülye vagyok, emellé legyen szívódízel is, mert sóher vagyok, és ez meg 5-6 literekkel elmegy (és tényleg!)...

  Megláttam egy este, és a következő napon már rohantunk is érte, 2 aránylag hozzáértő személy társágában. A srác, akinek szintén az első autója volt, szépen lemosva, kitakarítva, félig tankolva adta át, kicsi rozsdák, apróbb hibák, és pár érdekes válasz ("olajcsere mikor volt? - nem tudom") ellenére úgy döntöttem, hogy nekem KELL. A hazaúton már egy vízpumpacsere kijött, amit illett volna intő jelnek vegyek...

  A kocsival egy vízpumpacsere-olajcsere-komplett átnézetés hármas után elkezdtük közös kilométereinket. Egyik nap azt vettem észre, hogy lóg a hátsó lökhárítóm. Rá két napra egy csattanással jelezte, hogy őt jobb oldalról gumipókkal kell rögzíteni, a cseredarab kb. 1 hónap alatt lett meg, egy szemétdombszerű helyen, irreális áron... Majd jött az első, és egyetlen nagy probléma. Egy vidéki úton tettem volna be negyedikbe a váltót, amire az recsegéssel reagált. Később kiderült, hogy ez csak kb 1 óra és/vagy 50 megtett kilométer után jön elő, és egy olajcsere megoldotta.

  Folytatás...

  anevemearl 1 éve 6

 • Állj ki, és dumálj - mi bajod lehet belőle?

  Üdvözletem a betérőknek!

  Nekem elég régi álmom volt közönség előtt kipróbálni, hogy mennyire (nem) vagyok vicces. A társaságban sokszor én töltöm be a fanyar humorú kritikus szerepét, és akármennyire hihetetlen, nagyon sok komoly témából képes vagyok poént csinálni, de olyan mértékben, hogy ha van pokol, én esküszöm oda jutok. :D

  Elég sokan mondták mostanában félig poénból, félig komolyan, félig ironikusan, hogy próbáljam ki magam valami stand-up tehetségkutatón, ha van ilyen. Jelentem, van. A Dumaszínház szervezésében zajlik a Fiatal Félőrültek Fesztiválja, ami átlag 2 hetente van, és ilyen "open mic" féleség.

  Októberben sikerült elhatározni magam, amikor is egy elég hosszú szöveg jött ki, elég vegyes fogadtatással, és 10-12 emberrel akiket "elrángattam"... :) Akkor annyit mondtak, hogy legyek sokkal stabilabb, és lehetőleg ne egy lexikon méretű papírtömbbel álljak ki a jónép elé. :D

  Másodjára még nem sikerült elhagyni a lexikont, de már (annak ellenére hogy itt már csak 5-6 ismerős volt a sorok között) nem úgy mentem oda, hogy ezek ott a székekben meg akarnak engem ölni. Harmadjára is teljesen új szöveggel mentem, és csak egy kis puskával, de akkor teljesen lapos közönség volt, amit a tapasztaltabb emberek is alátámasztottak.

  Folytatás...

  anevemearl 1 éve 22

 • Egy egyszerű kérdés - miért kell szemétkedni a tanulóvezetőkkel?

  Üdv Mindenkinek!

  A téma adott, hátha valaki meg tudja nekem ezt válaszolni.

  3. alkalommal vagyok kint forgalomban, és valamiért mindhárom esetben sikerült valami tolós/dudálós/anyázós/villogós, vagy akár 6 szabályt áthágva előzőst kifogni.

  Kérdésem az: Miért? Mire jó ez?

  Komolyan, valaki belelát az ilyen embernek a lelkébe? :D Vagy van köztünk ilyen? Tényleg szeretném ezt megtudni...

  anevemearl 2 éve 135

 • Eladók, vevők, cserepartnerek, avagy aprózás SZERINTEM...

  Üdvözlök minden kedves (és nem annyira kedves, höhö) olvasót!

  Lassan 4. éve adok-veszek, javarészt telefonokat, de egyébként meg mindent, ami a kezeim közé kerül. Nem fogok konkrét eseteket írni, nehogy valaki sértésnek vegye, inkább csak általánosságban.

  Kezdjük azokkal, akikkel szeretünk üzletelni:
  A VEVŐ: A VEVŐ, így nagybetűvel az, akit szeretünk ha vásárol tőlünk. Tudja mit szeretne, kérdez az elején, ha szeretne alkudni akkor teszi-és nem a helyszínen. A VEVŐ nem akar lealkudni a 2000 forintos telefonból egy ezrest 3 kis karc miatt.. A VEVŐ tudja mit vesz, és általában elégedett, vagy ha nem azt emberhez méltóan jelzi.
  AZ ELADÓ: Az ELADÓ nem játszik führert. Nem akar mindenáron lakáson, késő este, a város másik végén átadni, van benne minimális rugalmasság, stb.
  A CSEREPARTNER: Általában tudja mennyit ér az amit adna, és az is amiért adná. Nem akar tyúkólat, 20 mázsa tüzelőt, 60 kiló hibás alaplapot beszámíttatni.

  Na de most jönnek azok, akiket mindannyian ismerünk, és hátőőőőő szeretünk(?).
  A Vevők:

  - A nepper: A nepper a 20 ezerre kirakott cuccért már csak 15 ezret ad és ő AKKOR ÉS OTT meg is veszi... Ha belemész, számíthatsz arra hogy apró kis esztétikai bajokra (amiket sokszor jelzünk is ám...) hivatkozva már csak 10 ezret ér, és ha most nem adod oda annyiért, holnap már csak 8 ezresed lesz a 10 helyett...

  Folytatás...

  anevemearl 2 éve 9

 • Akiknek kutyájuk van...

  ...ajánlom ezt a klipet. Még ha a zene nem is nyeri el épp a tetszésüket. :)

  Ez a hűség hiányzik negyed éve.

  "A kutyám jön, hogy kitöltse a hűtlen barátok által hagyott űrt a szívemben. Nincs benne irigység, rosszakarat vagy gyűlölet. Nem árulja el a titkaimat, nem lesz féltékeny a sikereimre, és nem leli örömét a bánatomban."
  George Eliot

  anevemearl 2 éve 12

 • Másfél hónap...

  Üdvözletem mindenkinek, aki ide tévedt.

  Volt egy kutyám. Bonnie. 10 éves tricolor beagle kislány. Ennyi volt a száraz szöveg, aki nem szereti a nyáladzást, érdemes a vissza gombot megnyomnia.

  Másfél, bár inkább már lassan két hónapja elvitte egy fertőzés. A legszomorúbb nem is az elvesztés ténye volt, hanem látni ahogy szenved. Ahogy egy kibélelt kartondobozban fekvő kis lény lett abból, akiben annyi volt hogy egy megtermettebb felnőtt embert elhúzzon-ellökjön. Aki mindig érezte ha valakinek szar hangulata, vagy épp betegsége volt, és "gyógyított". És ez hiányzik. Hogy a legstresszesebb napokon is, mikor felmentem hozzá (lakásba nem hoztunk, nagyapámék vették akkor magukhoz, mikor költöztünk), lenyugtatott a jelenlétével. A képe még mindig a hátterem, és ilyesmik. Nem felejtek-mert nem tudok.

  Emléknek csak ennyit tudtam csináltatni róla, sajna semmi más nem jutott...

  Folytatás...

  anevemearl 2 éve 23

 • Egy kis tömegközlekedés....

  Ugye nektek is van benne egy-két ismerős dolog? :D

  anevemearl 2 éve 2

 • "Híres" lettem, csak nem úgy ahogy szerettem volna...

  Üdv!

  Sajna ez velem történt, na nem én csücsülök házi őrizetben, ne tessék aggódni.

  [link]

  Mindenesetre furának tartom, hogy az egészről semmi, de abszolút semmi tájékoztatást nem kaptunk.... :(

  A telefon nincs tiltva, mert a jardon javasolták. Hátha meglesz egyszer. Az adatokat már b*szhatom róla gondolom. : :O

  anevemearl 2 éve 38

 • Nektek ebben mi a jó?

  Szépjóestétmindenkinek!

  Nem, nem egy újabb gyalázzuk a PH-sokat bejegyzésről lesz szó. Inkább olyan hogy amit nem tudok az illetőtől megkérdezni, arra mások által remélek választ! :)
  A többes szám pár emberre vonatkozik, akikről szólna. Nem egy n+1-edik

  -Miért jó nektek az, hogy nem azon töltitek ki a bajt, aki okozza?

  -Miért jó nektek az, hogy lekezelőek vagytok mikor valaki megbízik annyira hogy a baját elmondja?

  -Ha már hazudtok, miért buktok le szándékosan? Például amikor nem érsz rá, de azért facebookon kint van teljesen más, mint amire hivatkoztál. Vagy ez csak ilyen *megszptadkötsög* dolog?

  -Az időbeosztás. Engem jóanyám arra nevelt, hogy amit nem tudok biztosra, azt ne ígérjem! Mégis hetekre előre igérgetés, majd lemondás amit kapok...

  Amit még nem értek, az simán az őszinteség teljes hiánya. Komolyan! Ha van valahol egy haveri-baráti-rokoni kapcsolat, ott tudtommal nem a hazudozás a mérvadó, meg a titkolózás. Szóval ez mindig is izgatott... Arra már nem térek ki hogy amikor baja van az embernek egyből megtalál, de fordítva már esélytelen....

  Szóval szerintetek miért van ez? Komolyan, minden véleményre kiváncsi vagyok!

  anevemearl 3 éve 11

 • Citizen karóra a semmiből? Avagy nézzük sikerülhet-e egyszer valami nekem is

  Üdvözletem!

  Néha ebayen elkap a gépszíj és elkezdek.... nézelődni! Mivel nem tartozom azon szerencsések közé, akik kicsapnak az asztalra 30 ezret a farzsebből, így sokszor marad a nézelődés. Azonban ma támadt egy ötletem.

  Őt szeretném megkaparintani: [link]

  És hogyan? Igazándiból "lomizásból". Ugye sok ismerősnél porosodnak még értékes, de számukra szemétbe való cuccok. Pár embernek felvázoltam a tervem, nagyon vegyes de pozitív reakciót kaptam.

  Így hát belekezdek. Amit más kidobna, én eladom-félreteszem, ameddig ilyesmikből meg nem lesz az óra. A célom az, hogy ezt most úgy szerezzem meg, hogy nem azon agyalok hogy ha ebbe félrerakok x összeget, honnan fog hiányozni.

  Arra vagyok kíváncsi, hogy ez itt érdekel-e valakit, vezessem-e a "naplót" kommentekben, stb.

  Véleményeket is szívesen fogadok! :B

  Köszönök előre is minden értelmes, nem anyázós-leingyenélőzős hozzászólást!

  anevemearl 3 éve 30

 • Lakótelepi életképek

  Üdvözletem!

  Az írás fő célja a szórakoztatás, ugyan én ezt nem látom ilyen poénosan, mint amilyennek ezt az írást szánom, de remélem Nektek tetszeni fog. :R
  Mordorban khm... Csepel egyik külső lakótelepén lakunk. Egyszer már lehúztunk itt 8 évet, de azért a 3 év kihagyás után kicsit változott a hely.

  Maradjunk annyiban, hogy kicsit érdekes lakók vannak itt mostanában. Kezdjük lentről-felfelé. Földszinten okosnőszemély und fiacskája. Ja, meg harmadik keréknek egy német juhászeb. (Aki agyban mindkettőjüket űbereli amúgy). Nos, ők a köszönéssel úgy vannak mint a nagybátonyi Vámpír Ági a fogszabályzással. Emellé kifejezetten kellemes ébresztő, amikor reggel hétkor annyi jön fel a legfelső szintre hogy "Aíszkaakurvaanyádhugyozzálmárgyorsabbanmertelkések" vagy csak épp a sikertelen tanítási kísérletek "Ül a kutyuuuus, naaagyon okooos az Alííííííz". Komolyan, fenomenális! Amikor nem az ablakom alatt, akkor az erkélyre kizárva tölti hangos mindennapjait a kutyuli.

  Folytatás...

  anevemearl 3 éve 50

 • Az elvágyódás "öröme"?

  Üdvözletem!

  Elég gyakran kezdek mostanában szabadidőmben képzelegni, agyalgatni.

  Leginkább arról, hogy mennyire máshol tudnék mindent elképzelni. Legtöbbször az autópályát látom magam előtt, valami nagyobb öreg autóban, békében. Annyit gondolok erre a képre, hogy sokszor előjön álmaimban is.
  Igazából nem az országgal van a baj, nem is a lakhelyemmel. Nem is az emberekkel. Hanem simán inkább bennem van baj. Valahogy az az igazi örök elégedetlen vagyok mások szerint is. Valahogy (bár ez fiatal korom ellenére hülyén hangzik), elkezdtem rühellni az embereket. A kamu barátokat, a kétszínűséget, azt ha valaki hamar elfelejti mennyire erőn felül segített a másik, és hálából lekoptatja őt. A tömegközlekedésen azokat a szokásokat, amit mindenki más is. Az önteltséget. Bennem van a hiba? Valahogy amikor csak lehet, minél inkább este intézem a dolgaim a kevesebb ember miatt, úgy a nyugisabb helyeket választom. Semmi pozitívot nem látok az egész életben mostanság.

  Az okát nem tudom. Valószínűleg közrejátszhatnak azok, amik eddig padlóra tettek-de felkeltem utánuk, az a pár ember.

  Őszintén, tartok magamtól.

  Ki kellett írni magamból, a kommenteket meghagyom.

  anevemearl 3 éve 6

 • Közösségi szolgálat - érettségihez.

  Üdvözletem!

  Ugye mint ahogy az köztudott, akik 2016ban vagy azután érettségiznek, le kell dolgozniuk 50 óra közösségi szolgálatot.

  No lenne itt egy kérdésem, hátha van itt illetékes.

  Adott nekünk egy hely, ahol most nyáron is mehetünk napi 2 órával, teljesen nyugodt hely,stb.stb.
  Viszont! Mivel ez a 10-11. osztály közötti nyári szünet, ezért csak 34 órát lehet ledolgozni.

  Hol lehet elintézni, hogy a maradékot is le lehessen itt dolgozni? Valakinek esetleg van/volt hasonló problémája?

  Köszöntem előre is a válaszokat!

  anevemearl 3 éve 14

 • Egy kis, szerintem tanulságos olvasnivaló!

  Üdvözletem!

  Maga a cikk. Autó 65 ezerből?!

  És most a vélemény.

  A tulaj felfogása becsülendő! Kis pénzből nem rinyál, hanem gazdálkodik. Nem az évezred bizniszét akarja 5000 ft-ból. A kocsi ebben a cikkben szerintem mellékes. Legalább is nekem, a cím tárgya kb. a második mondatig érdekelt.
  Nem azt mondom hogy mindenki kezdjen el filléres autókkal járni, de egy ilyen cikk után kicsit elgondolkodhatna az akinek a legnagyobb baja az, hogy csúszik az űbercsúcsmodell videokártya kiadása.

  Több ilyen embert... :)

  (Kommenteket nyitva hagyom, de ne kezdjünk politizálni,pls...)

  anevemearl 3 éve 14

 • Wanted! A létező legolcsóbb új androidos telefon.

  Üdvözletem!

  Ebay, aliexpress, dzsunka webshop, akármi. Mindegy hol van, csak ilyen 40 dollár körüli legyen. Valakinek valami ötlete? Valami kis tesztet szeretnék összehozni, valaki segítene? :) Én is nézelődök köztük :D

  A teszt fél-komoly, fél poénos lenne valahogy :D Vagy ha valaki esetleg tud valami kegyetlen alpári olcsó "best buy"-ról" olyan 25-30 dollár körül akkor nyugodtan tegye ide kommentbe :D

  Köszöntem! Majd én is kiteszem mikre jutottam :D

  anevemearl 3 éve 7

 • Egy kis közérdekű!

  Üdvözletem!

  Akik látnak fórumokban ámokfutni, azok tudják hogy szívesen buherálok-gyűjtögetek mindenféle telefont.

  Szeretnék egy kis buheráló-blogot indítani, itt a logoutomon. :)

  Nos, ebben kérnék egy kis segítséget.

  Szívesen fogadok akármilyen hibás-régi-megunt-összetört telefonokat, természetesen itt bemutatom őket javítás előtt-közben-után.

  Legyetek szívesek, ha akad ilyesmi nálatok, akkor egy privátot küldjetek, köszönöm! :)
  Budapest és Környéke menne személyesen, postát megbeszéljük egyéb esetben. :)
  (a kommentek a "kedves emberek" miatt vannak zárva)

  Üdv. R.Zoli

  anevemearl 3 éve

 • 1,5 hónap Lenovo M490s-el. Avagy rövidtávú tapasztalatok.

  Üdvözletem!

  Ugye az előző bejegyzésemben említettem, hogy néha-néha azért leírom hogy mi a helyzet a kicsikével.

  Aki a gépnek a Pentiumos verzióján gondolkodik, és nem akar rajta a jövő évi játékokkal játszani, megfelel bőven.

  Kicsit a média részre terjeszteném ki a beszámolóm:

  Zene: A beépített hangszórók gyengék. A hangerő rendben van, de gyakorlatilag a beszéden mást nem tud 100% élvezhetően "kiadni". Basszus még akad, de a magas nagyon tompa valahogy. Fejhallgatón, hangfalakon viszont még szerencsétlen DV6-om is lepipálja.

  Film: Full HD filmeket gyönyörűen, akadás,csúszás mentesen viszi, ilyen téren egyáltalán nem csalódtam benne.

  Játék: Ugyan nem egy Gamer laptop, de még a COD MW3 és társai is élvezhetően elfutnak rakta. Persze nem maxon, de 1-2 unalmas órára tökéletes.

  Használat, apróságok:

  - A billentyűzetet sikerült teljesen megszoknom, és külön előny az, hogy a kialakításnak hála semmi se jut be a gombok közé.
  - A gumírozott burkolat fogja a port. Ez engem valahogy idegesít, de meg lehet szokni.
  - Vegyes használatban ( a fentebb részletezettek + internet, Office, stb. szóval szó szerint minden) kiválóan, fagyások nélkül teljesít. Több nekem nem kell.

  Folytatás...

  anevemearl 3 éve 1

 • Amikor eljön az a pillanat, hogy az ember bármire hajlandó lenne a saját autóért...

  Üdvözletem!

  Igen, megszületett az n+1-edik BKV gyalázó/fikázó/anyázó/stb. bejegyzés, mindenki válasszon egy szerinte megfelelő jelzőt.

  Nem tudom ki mennyire ismerős Csepelen. Aki nem, az helyszíntől függetlenül képzeljen valami hasonlót a környékén. Aki igen, annak meg biztos mond valamit a 38-138 járatpáros.

  Sose volt valami elitjárat, de mióta az első ajtós felszállást bevezették, legalább többet késik. De a megszűrés sikertelen a legtöbb esetben, mert valahogy 1-2 beígért pofon után mindig feljutnak az "orkok". Már ha épp nem marad ki a járat reggel 7:15-kor.

  Az utazóközönségről meg annyit, hogy ennyi "pakojjáki" meg "leszúrlakb.meg" kezdetű mondatot a 8-9.kerületben nem hallok, mint itt egy-egy délutánon.

  Igazából csak az a kérdésem, hogy miért? Amennyi utaspanaszt küldtek be csak az ismeretségi körömből, leszarják. Sofőrök rendszeresen jelzik (van 1-2 ismerősöm), hogy ez nem állapot, meg amikor a használt jegy miatt ki akarták kapni a fülkéből, leszurkálni. Reakció kb. ugyanaz. És ez nem egyszeri eset.
  Itt nekem a rekordom 1 hét alatt a 3 betámadáskezdemény volt. Szomszédot egy hete pakolták ki majd verték is el, stb. Fényes nappal...

  Folytatás...

  anevemearl 3 éve 29

 • Napi Retro.

  Üdvözletem!

  A mindenki által jól ismert 7110, szép állapotban, 100% hibátlanul kemény 500 ft-ért!
  Megérte, nagyon a közelben is volt :)

  A flip takarítás után újként csattan, üvölt ha hívnak, erős vibra, a térerő maxon van, a gyári még matt akku (a telefon is még az) hibátlan.

  Örülök.

  Csak egy dokkoló kéne hozzá :D

  anevemearl 3 éve 14

 • Lenovo M490s tartósteszt! 1. a kezdetek:

  Üdvözletem!

  Tegnap belementem egy számomra elég előnyös cserébe.
  A lelakott, AMD-s (melegedős rossz széria, ráadásul javított*) DV6-omért, és némi KP-ért kaptam egy ilyen lapost. Amit tudni kell róla:
  14,0 Matt lcd (1336x768)
  Pentium 987 (2x1,5 GHz)
  64 GB SSD (+250GB külsőbe nálam) (a gyári konfig: 500 GB HDD)
  6 GB RAM (a gyári konfig 4GB )
  Nvidia GeForce 710M 1GB
  Webcam, HDMI, Wifi- Ami jelerősítésre/szórásra is képes, Bluetooth, Usb 3.0 portok, SD olvasó, fingerprint stb stb.

  Hogy miért mentem bele egy kisebb, itt-ott gyengébb laptopba?
  A gépen kicsivel több mint 20 hónapja garancia van, az SSD, az inteles alaplap, stb stb.

  Első tapasztalatok:

  Kisebb, még fura pl. filmezésnél. A gombok kényelmesek, nincs az a + 6 gomb a Caps, Tab, Ctrl sor mellett függőlegesen, mint amire mindig melléütöttem a DV6-nál. Az SSD miatt cca. 10 mp alatt már üzemkész a gép, játék telepítés 2 perc alatt lezajlott 7-8 helyett, stb. Semmi melegedés, nincs az a jellegzetes zúgás, amit megszoktam. Amin viszont nagyon meglepődtem, a hangkártya. Szoftveresen hangosabb a gép, így kicsit újra kell szoknom mit mennyire állítok.... :) Az ODD hiánya csak amiatt zavar, mert a Pavilionba terveztem Multibaybe tenni a winyót, míg az SSD lett volna a fő, rendszer által használt.

  Folytatás...

  anevemearl 3 éve 6

 • Visszavágyom...

  Üdvözletem!

  Valahogy mióta nyáron költöztünk, felfordult minden. Olyan helyre jöttünk vissza, ahol már 8 évet éltem, de már a gondolata se volt túl kellemes...

  Igyekeztem jól hozzáállni, mert anyagi gondoktól mentesen jöttünk ide, a lakás is kapott egy kisebb felújítást...
  Csak a gond az, hogy én 2 év alatt az előző, kisebb, zajosabb környéken lévő lakást szó szerint megszerettem... Azzal együtt, hogy nyáron csak késő éjjeli órák voltak csendesek. Összetartó közösség voltunk ott, az összes szomszéd ott húzta ki egymást a bajból, ahogy csak tudta. Nyitott folyosó volt, szóval akaratlanul is volt rendes közösségi élet. Itt meg mindenki bezárkózik, köszönni is luxus, az alatt a 2 év alatt annyi új arc jött ide, amennyi addig a 8 év alatt cserélődött...

  Ami a gond, hogy néha arra kell járnom, és még mindig tudom, ki mikor mit csinál, mert annyira megismertem az embereket... A lakásunkat aki megvette, árulja, mert félbemaradt a felújítás. És valahogy inkább visszamennék a szó szerinti csóróságba, hogy ott lehessek, azokkal az emberekkel, akikkel megvolt a közös nevező. Ahol ilyentájt a közeli karácsonyi vásárból feljön a forralt bor illata. Ahol minden, ami kell az élethez (bolt, posta, rendelő, kisebb egyéb boltok, kajáldák, stb.) 5 percre van.

  És valahogy mióta itt vagyunk, családon belül is több a vita, az a nagy összetartás elveszett. És ezt sajnálom jobban.

  Folytatás...

  anevemearl 3 éve 6

 • T-Mobile (Telekom) mobilnet beállítása droidos telefonokra.

  Üdvözletem!

  Független/külföldi/utólag nyitott telefonoknál nem egyszer kell beállítani a mobilnetet.

  A sok értelmezhetetlen leírás helyett íme az, hogy mit-hova:


  anevemearl 4 éve 10

 • A tanári asztal két oldalán... Avagy véleményeket kérnék!

  Üdvözletem!

  Neveket nem mondok, se a sztoriba, se magamról, se a helyről, szóval anonim az egész! NEM flame-topic, hanem vélemények kikérése.

  Szerintetek normális az, hogy az igazgató 27 embernek se hisz, csak a tanárnak?

  10.osztály vagyunk, középiskola második ugye, akik miatt tavaly pikkeltek ránk, kibuktak...
  Azt nem mondanám, hogy mintaosztály vagyunk, mert a történet lényege egyrészt az őszinteség...

  2 példával szolgálnék, mindkettőt közelről éltem meg, igyekszem 100%-ban átadni a történteket!

  1.példa: Tanár-diák közötti konfliktus /kb. 7-8 ember szólt már, hogy nem lehet olvasni a kézírást/, ahol a tanár részéről eléggé személyeskedő /fogyatékos, etc./ megnyilvánulások, majd leküld valakit az igazgatóért... Akinek ugye fel illene vázolni mindkét szemszögből a történteket.... Tanár elmondja, hogy ő semmi ilyet nem mondott, álszent mosoly, stb. / mert tán cca.25 ember süket... /, diák folytatná az övével... "Drága" igazgatónő teli torokból elkezd üvölteni hogy egy ilyen "rohadék osztálynak" a levegővételére se kíváncsi, nem hogy magyarázatra... Amikor valaki teljesen mást kérdezett, jött az üvöltés...

  Folytatás...

  anevemearl 4 éve 20

 • Egy kis hajtóvadászat!

  Üdvözletem!

  Anno volt nekem egy BlackBerry Bold 9780-am, amit szerettem, dédelgettem, csak a sors az anyagiak személyében közbeszólt.

  Itt PH-n vette meg egy kolléga, de már Ő is továbbpasszolta.

  Szóval egy kis hajtóvadászatra invitálnám a hölgyeket-urakat!

  daenerys-nek hála kikerült a szederblog.hu-ra, pontosabban ide.

  Ha valaki tud valamit a telefonról, jelezze, mert tényleg visszavásárolnám, kerül amibe kerül.

  Csak itt is reklámozom.

  Köszönöm a figyelmet! R.Z

  anevemearl 4 éve 5

 • Helikopáter

  Üdv!

  Már a nemzetközi postán hánykódik egy ilyen:

  ( [link] )

  Valakinek volt ilyesmivel tapasztalata? Megérte? Stb.

  Köszi előre is :)

  anevemearl 4 éve 17

 • Cipővas...

  Üdv.

  Én is eljutottam odáig mint lassan elég sokan...
  Inkább egy márkásabb alig használt, mint egy olcsóbb 2-3 hónap alatt rommá kopós (hiába nem annak mondott, de echte) kínai...

  Itt az aprón bukkantam egy jóárasított Mustangra. Méretben, mindenben stimmelt. Megvettem, mert tönkrement az egyik fent említett fajtába tartozó, túlárazott vackom.

  Felpróbálva, megvéve.
  5 ezerért lett volna jobb?

  Kép amit a hirdetésből loptam.

  Valaki választott már hasonló alternatívát?

  anevemearl 4 éve 18

 • Help wanted!

  Üdvözletem!

  Valakinek péntek-szerda között nincs kölcsönbe egy iPhone 3GS töltője? Valami jelképes vackot tudok adni a segítségért!

  - adapter is kellene, mert nem tudok gépet vinni a próbához -

  Köszönöm szépen előre is! :)

  Ja, és Budapesten belül kellene :) - ha fölös, és jó a telefon, meg is venném akár -

  anevemearl 4 éve 1

 • Igényfelmérés...

  Üdvözletem!

  Lenne igény egy címlapos(nak szánt), retro telefon tesztre/bemutatóra?
  Lesz pár finomságom, és összedobnék belőle valami igényesbbet :)

  (annyit elárulok, hogy terveim szerint banán (8110i) Nokia is szerepelni fog benne, meg egy csomó finomság...)

  Ha van igény, nekilátok.

  anevemearl 4 éve 7

 • Költözés...

  Üdvözletem!

  Pár rövid sor, mert nincs sok időm...

  UTÁLOK költözni...

  Végre megszokom Bp. egyik legtrágyább kerületét, megbékélek mindenkivel, akivel konfliktusaim voltak, erre vissza abba a lakásba amit kiadtunk, és örültem, hogy anno elszabadultam(/tunk) onnan...

  Nem a lakást, - mert azt szépen felújitgatjuk -, hanem a környéket jellemzem pár negatív szóval...
  - Főút van az ablakaink alatt...
  - Pl. a Boráros tér 30-40 perc, Határ út-KöKi stb.-be bele se merek gondolni...
  - Az egyetlen bolt is bezárt, reggeli 20 perc gyalog/5 perc busszal -Auchan-

  Ja, meg a kellemetlenségek... Kivételesen nem kell ott legyek a nagy melóknál, de sokkal rosszabb az, hogy egy szál sporttáskában van az ember fél élete, még a lapost se hoztam magammal, amin a filmjeim vannak...
  A legszebb meg az, hogy Bp-n belül egy lakótelepre egyik nagy szolgáltató se hoz ki netet, a Tré-Home is csak TV-t, mert "nem volt rá igény" ------> 6 azaz hat évig tőlük volt a net és a SAT TV is... marad valami noname kitudja mennyire stabil szolgáltatásokkal... meg mire bekötik...

  Jól esett magam kipanaszkodni.

  Ja, és notórius költözködők! Valmi jótanács a "túlélésre"? :)

  Na üdv!

  anevemearl 4 éve 15

Hir​d​et​és​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.