2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • egy alaplap-csere története (ötleteket várok)

    Kb 2 hónapja tönkrement az alaplapom, nem volt hajlandó bekapcsolni a gép.. kár volt érte, de még garis volt, így hát visszavittem cserére. mondta a pasi, akinél vettem, hogy már nincs ddr2-t támogató, így a ramokat alapból cserélni kell, az új lap hibrid, mert 775ös, de már ddr3-at kezel (elvileg).

    Egyéb fejlesztésekkel együtt (új vinyó, új ssd, új táp) elköltöttem 65ropit a gépre, és amikor felraktam rá a win7-et, kék halál.. és újra.. gyorsan kiderült (miután szervizbe vittem), hogy gyári hibás a ram, amit újan vettem bele.. :) tettek bele 2 másikat, mondván így dual-chanel-ben mennek, gyorsabb lesz.

    Eltelt egy hónap. időnként megakadt, és csúnyán ráncoltam a homlokom is emiatt, de akkor fagyott le végleg a vigyor az arcomról, amikor megint elkezdett lefagyni (kék halál). a hiba oka: 'memory management'.
    a másik hibajelenség pedig a játékok során érezhető masszív vibrálás - vízszintes csíkozás (néha az asztal megjelenítésénél is előjött)

    Frankó, megint a ram. -.- elkezdtem tesztelni, talált is hibát. már csak az volt a kérdés, hogy melyik a rossz. kivettem az egyiket, teszt 2szer, semmi.. csere, teszt 2szer, semmi.. minden megy frankón. vissza mind2, teszt, egy rakás hiba..

    Tegnap még egy utolsó erőfeszítésként elkértem bátyám videókártyáját, hátha az okozza a csíkozást/vibrálást.. a helyzet ugyan olyan volt.

    Folytatás...

    andris1602 11 éve 4

  • az internetünk 8 megapixeles

    szeretnék egy olyan világot, amiben a marketing nem szorítkozik eladható (rövid, a papucsállatkák számára is érthető) frázisokra.. tudom, hogy drága a műsoridő, de talán még profitálhat is belőle, aki nem csak a több megapixel, több mag, több gigahertz, több hatóanyag, stb reklámmal próbál valamit eladni.

    a dolog másik oldala: ha az átlagember is venné a fáradtságot - és senki ne mondja nekem, hogy nincs pénze internetre - és rágúúglizna, vagy átolvasna pár tesztet a témában, egyből rájönne a marketingosztály, hogy valami értelmesebb szöveget kéne lenyomni..

    andris1602 12 éve 2

  • Samsung ES30

    Történt egyszer, hogy kaptunk a UPC-től egy fényképezőgépet egy tv-telefon-internet csomag mellé, és mivel nekem nem volt a családban, megörököltem. :) Kicsit gagyi, kicsit samsung, de az enyém. :D Íme pár jól sikerült kép. :)

    Folytatás...

    andris1602 12 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.