2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lian Li életérzést keresve. Költözés Lian Li PC-V359 -be.

    Pár hónapja szemezek a Lian Li PC-V359 házikójával, aztán tengernyi teszt olvasgatás és fotó után teljesen beleszerettem a formába. Üveg, fém kombinációja nálam tuti nyerő, legyen az mobiltelefon, bútor stb. Eredetileg így került ez a ház is a figyelmem középpontjába. Már csak meg kellett magyarázzam magamnak miért lesz jó nekem a váltás és az ezzel járó anyagi "csőd". Egy Corsair Graphite T600-ban lakott a konfigom, mely egy ASUS MAXIMUS VII GENE alapra épült. M-ATX méretű lap volt az egyik indokom, az-az hogy helyet takarítok meg a váltással. De végső soron csakis a külcsín miatt tettem le a voksom e mellett az alu, üveg kocka mellett. Kicsit tartottam tőle, hogy a szépség nem lesz kifizetődő, és nem is férek el benne teljesen, de a döntést már meghoztam, kellett a kütyüzés. :)

    Pár helyen említették, hogy a konstrukció miatt esetleg berezonálnak az oldalfalak, valamit a kábelezés sem a legegyszerűbb, legátgondoltabb. Nézzük, hogy néz ki a dolog gyakorlatban.

    Felső plexi lap eltávolítása után a ház két oldala is teljesen eltávolítható. Könnyű hozzáférést biztosít az alaplaphoz, háttértárak és táp szerelvényeihez. Kézikönyv nem túl részletesen bemutatja, milyen sorrendben érdemes haladni.

    Folytatás...

    AGE-T 7 éve 3

  • DJI PHANTOM 4 PRO

    DJI ezt is megcsinálta, már csak "lábemelés" kellene. DJI PHANTOM 4 PRO :R

    AGE-T 7 éve 1

  • HTPC építés. - A terv. 

    Régóta csábít a gondolat, hogy leülök a kanapémba, és egy távkapcsoló segítségével csak elindítom a kedvenc zenémet, filmemet, sorozatomat mindenféle ki-be kapcsolás, beállítás, bootolás nélkül. Másik vonzó érdekessége a dolognak a tervezés, összerakás, amolyan felnőtt legót látok a dolog mögött. Sajnos idő szűkében és több hobbi miatt sem engedhettem meg magamnak a projektet. Valamint ott vannak a költségek, főleg az olyan speciális igények, mint a totálisan passzív kivitel a zéró hang elérése érdekében, vagy a kis fogyasztás, de mégis jelentős tempós teljesítmény elérése tűnt akadálynak, drágának. Annak tükrében, hogy van egy komolyabb gamer pc-m, főleg kijózanítóan hatott az árcédula, de aztán vettem egy nagy levegőt és egy Streacom házat és elkezdtem az építkezést, tervezést.

    Lássuk a célokat.

    Teljesen halk kivitel, 0dB.
    0/24-es működés kis fogyasztással.
    Teljes távvezérlés lehető legegyszerűbben. Torrentek elindítása, Kodi, jRiver, Spotify távvezérlése. Távoli asztal elérés és ki-be kapcsolás.
    Filmek, zenék lehető legjobb minőségben történő lejátszása.
    BD 3D támogatás
    Couch coop játékok támogatása 720p-ben.
    Gyors, tempós kivitel. Ne nagyon kelljen várni semmire.

    A vas:

    Folytatás...

    AGE-T 8 éve 11

  • Vsonic GR07 sufni szerelés, kábelcsere

    Viszonylagos jó ár érték arányáról híres Vsonic GR07-es fülesem kábele már második alkalommal adta meg magát, ezért úgy döntöttem lecserélem. Adok esélyt egy utolsó táncra, utolsó alkalmat, hogy még dalolhasson a kicsike :) Nem akartam sok pénzt a dologra szánni, így érezve magamban az erőt, meghoztam az elhatározást, megszerelem!
    Első feladat a kábel kiválasztása volt. E-bay bugyraiban találtam a kábelt, csak ránézésre döntöttem mellette, nagyon hasonló az eredeti kábele is, bár ez egy picit rugalmasabb, puhább. Konkrétan erről van szó: Earmax Upgrade Silver Audio Cable For Sennheise IE80 IE8 IE8I earphones headset
    Majd egy hónap várakozás után meg is érkezett Kínából, és a 10 USD-t szerintem simán megéri.

    Ugyan már egyszer szétszedtem a fülest, így kicsit tartottam a második alkalomtól, ezért már a rendelés előtt szétszedtem, hogy lássam, még javítható-e a kicsike?

    A fotón szinte minden ami kellhet a szereléshez, plusz egy sör. Ez azért nincs rajta a fotón, mert elfelejtettem, és vérzett is a szívem miatta :)

    Folytatás...

    AGE-T 9 éve 13

  • Xiaomi Piston 3 - minőség kis pénzből

    Xiaom évek óta jön ki az újabbnál újabb kütyüivel, nagyon jó minőségben, és teszik ezt egy jól megfizethető árazassal. Piston széria is egyike ezen holmiknak, melyet a saját mobiljainak kiegészítőjeként forgalmaz. Jelenlegi hármas verzió is egész jól sikerült, és viszonylag kis pénzből elérhető.
    Én tartalék fülesként használom. A nálam megforduló fülhallgatók elég nagy stressznek vannak kitéve, hamar előjönnek a hibák, hiányosságok. Ugyan a Piston 3 egy eléggé eltalált holmi, főleg, ha az árazását is belevesszük a pakliba, messze nem tökéletes. Külföldről 17.99 USD áron már beszerezhető ingyen postával. Lássuk mit is kapunk ennyi pénzért.

    Érkezése után az tűnt fel elsőnek, hogy mennyire igényes a csomagolása. Semmi sallang, kapunk egy kis műanyag dobozkát, melyben megtalálható négy pár harang és maga a fülhallgató.
    Gyorsan ki is próbáltam egy iPhone készülékkel milyen is a hangzása, és elégedetten konstatáltam, ez valóban jó választás volt. Kellemes, mélyorientált, de egyáltalán nem mélybe húzó hangja van. Közepe és a magasa nem igazán nyűgöz le és a teréről sem tudnék ódákat zengeni, de ennyi pénzért nem tudnék jobbat ajánlani.

    Folytatás...

    AGE-T 9 éve 9

  • Fiio X5 a második generáció - Élménybeszámoló

    Először is szeretném megköszönni a fiio.hu - nak, hogy biztosított számomra egy demó példányt, így kiszélesítve azon lejátszók tárházát, melyek megfordultak nálam.

    Kézben.

    Megszabadulva az egyébként igényes, de minden extrát nélkülöző csomagolástól egy nagyon szép holmi érzetét keltő lejátszót tarthattam a kezemben.

    Szálcsiszolt alu mindenhol, kerek formák, csillogó gombok. Csak pár órát volt nálam az első generációs lejátszó, de annál ez a második generáció láthatóan kisebb, és kifinomultabb kidolgozást kapott. Dizájnon nem sokat fejlesztettek, maradt a nagy tárcsa középen, hasonlóan kicsi kijelző, itt nem igazán történt lényeges előrelépés.

    Kapunk a lejátszóhoz, egy szilikon tokot is, ennél piros pont, hogy a különböző csatlakozó felületeket portakaróval is ellátták. Maga a tok nem különösebben esztétikus, tokban olcsó külsőt kap az amúgy esztétikus lejátszó. Sajnos itt nincs szép bőrtok, mint mondjuk az AK lejátszóknál. Bár azok nem is ebben az árszegmensben érhetőek el.

    Folytatás...

    AGE-T 9 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.