2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Vág az agyam:P

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma délután volt a Mikola fizika verseny, amin én 3 órán keresztül gyötrődtem. Azt mondják, nekünk, matek tagozatosoknak, vág legjobban az agyunk, hiszen versenypéldákra vagyunk specializálódva. Ez lehet, hogy kis mértékű előnyt jelent, de mi pont ezért sokkmindent bonyolultabban akarunk megoldani, mint ahogy lehetne.
A verseny vége felé az utolsó fél órás hajrában megfeszítettem minden agytekervényemet (megjegyzem, már tényleg nagyon fáradt voltam), és elkezdtem egy újabb példát megoldani… valamilyen hajításos, görbés izgi dolog volt…az xy-tengelyes ábrázolásban egy derékszögű háromszög volt, aminek egyik befogója(a) 40cm és a vele szembeni szög 45° ...ki kellett volna számolnom b oldal hosszát. Mindenkinek feltűnhetett volna, hogy b oldal hossza különösebb megerőltetés nélkül leolvasható az ábráról… mivel ez egy egyenlő szárú derékszögű háromszög. :C
Itt jött be a mai nap vicce… a matek tagozat áldásos hatása… ahelyett, hogy láttam volna, amit látnom kell én kétségbeesetten, lapozgattam a függvénytáblát, mígnem tangens α -val kiszámoltam a b oldalt.(mellesleg még nem tanultuk a szögfüggvényeket)…Na így lehet egy ovis szintű dolgokból érdekes példákat gyártani :P
Már alig várom a holnapi lapot…amilyen szerencsém van az én tanárom fogja javítani, és az egész osztály előtt elemzi majd ki értelmes eszmefutatásaim… :))

Hozzászólások

(#1) bLL^


bLL^
(senior tag)

Föléd licitáljak? :P Pont hétfői koordináta geometria tz legnehezebb feladatnál buktam el már a szövegértésnél, nekem az egyenlőoldalű háromszögből egyenlőszárú lett. Főleg nem fog vér folyni egy verseny miatt. :)

(#2) Hujikolp


Hujikolp
(őstag)

Én is zseretem a fizikát és a matekot! :K Fizikából fogok érettségizni, elektroműszerészethez kell :D Te mi leszel? :)

(#3) Zsofiaanna


Zsofiaanna
(újonc)

Ez egy érdekes kérdés...többnyire még fogalmam sincs...elképzelhető, hogy gyümölcs a jogobellában, de az orvosi vagy bölcsész sem egy rossz megközelitése a dolognak :D ...szerencsére még sok időm van eldönteni :))

(#4) msgt.fubar


msgt.fubar
(senior tag)

Hehe, ismerős a dolog :D Matek és fizikafaktos vagyok, megjártam néhány OKTV-t, és én is mindig ugyanebbe a hibába esek. Vagy a fáradtság, vagy az adrenalin hatása olyan szinten rámtelepszik, hogy a legegyszerűbb feladatokat is képes vagyok agyonbonyolítani, illetve előjön a fától nem látni az erdőt effektus. Viszont az utolsó év tapasztalatai alapján a megoldás az, hogyha poénra veszed a dolgot. Nem paráztatod magad, emiatt nem izgulsz feleslegesen, aminek az eredménye a hatékonyabb számolás :)

gottagofast

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.