2019. június 19., szerda

Gyorskeresés

Fehérvár Rádió - Múlt időben...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Székesfehérvár legnagyobb hallgatóságú és kedvelt rádiócsatornája a Fehérvár Rádió a mai naptól már nem elérhető a 94.5 MHz-en. Rádió 1 adása megy mostantól ezen a frekvencián. Évekkel ezelőtt a Rádió 1 még a 101.8 Mhz-en adta a műsorát, majd hosszú időre elhallgatott Fehérváron. Ezt a Rádió 1-et eddig egyszer már sikerült betolni egy másik kedveltebb rádiócsatorna, a Kék Duna Rádió (103.8 Mhz) helyére. Kék Duna Rádió földfelszini súgárzása azóta teljesen megszünt, de az online elérhetősége megmaradt. Viszont útközben és a munkahelyen igy elég nehéz hallgatni. Music FM és a Fehérvár Rádió a leghallgatottabbak voltak itt Fehérváron. Már egy ideje ment a Rádió 1 reklámozása a Fehérvár Rádióban, de az igéretek szerint a FEHERVAR elnevezés és a műsorkinálat változatlan marad... Ez viszont most színtiszta RADIO 1. Eddig még nyomokban sem emlékeztet a Fehérvár Rádió-ra, mert a név változtatás mellé a megszokott "Királyok városa" és más promó bejátszások is lecserélődtek. Műsorvezetők...? A zenék kinálata szintén elvesztette a megszokott szinvonalát. Szóval az igéretekkel ellentétben a műsor és a csatorna teljesen megváltozott és nem a rádióhallgatók igényei szerint. Reklámbetétek és a politikai üzenetek bevételével a Rádió 1 gyarapodik tovább, de a hallgatóságnak szerintem ez a változás nem kellett volna. Az elmúlt időszakban a Lánchid Rádió megszünt. Karc FM van... Állitólag politikailag pártatlan és független. Szerintem a Fehérvár Rádió volt független kereskedelmi rádió. :) Jó zenei kinálattal. A politikamentes magazin müsorok és a helyi hírek sok rádióhallgatónak hiányoznak.

Hozzászólások

(#1) BoB


BoB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van aki még hallgat rádiót? Bár igaz olyan is van aki TV-t néz :D

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#2) tomazin válasza BoB (#1) üzenetére


tomazin
(PH! kedvence)

meglepődnél mlyen sokan. most nyáron ahogy a forgalomban le van húzva az ablak nagyon sokszor hallom,h a rádió megy.nem értem én sem, de mindenki azt hallgat amit akar

(#3) Tamás88


Tamás88
(őstag)

Most mindenki úgy oda van a Rádió 1-ért, illetve a Sláger FM-ért is úgy rajonganak. Inkább maradok a Music FM-nél.

(#4) Feketelaszlo válasza BoB (#1) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Ezek a kis helyi érdekű rádiók és tévék nem is azért létezhetnek, mert olyan nagy üzlet lenne a hallgatóság bevonzása, hanem mert a Nemzeti mittudomén milyen alapok támogatást nyújtanak a működésükre. Abból a szempontból ez egyébként tök jó, hogy egy csomó tehetséges vidéki fiatal a rádiózásban vagy valamilyen műsorgyártásban amatőr/félprofi szinten elkezdheti karrierjét - míg a tisztán kereskedelmi alapon működő helyeken esélyük sem lenne. Kipróbálják milyen vágni, keverni, unalmas embereket interjúvolni, Facebook oldalt csinálni, beleférni az adásidőbe, satöbbi. Többségükről persze kiderül, hogy nem igazán való nekik a pálya, de elég sok olyan médiaszemélyiség vagy háttérmunkás jött ezekről a helyekről, aki bizony jó minőségű munkát tudott letenni az asztalra, s ma már valamilyen nagyobb lefedettségű helyen keresi a kenyerét.

(#5) dark2


dark2
(fanatikus tag)

Én szoktam rádiót hallgatni (Petőfit), különösen ha az udvaron dolgozom - szerintem jó dolog.
Viszont a témára reagálva Egerben is bekebelezte a Rádió1 a Rádió Egert, ott sem igazán hasonlított a korábbi jellegére a műsor. Viszont mikor meghallottam, hogy oda lovagoltak át a Sebestyén Balázsék, sürgősen leszoktam róla, olyan szinten utálom az erőltetett vicces reggeli műsorukat...

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#6) Areturus válasza BoB (#1) üzenetére


Areturus
(tag)

Nálam Antenne Bayern megy mindig a kocsiban amíg vezetek, ami nem sok naponta fél óra.

(#7) iday


iday
(senior tag)

Látszik hogy a rádiónak is hiányzik az országos digitális sugárzás.
Sokkal több esélyt kapnának az ilyen helyi rádiók is.

3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu

(#8) Zsébernardo válasza Feketelaszlo (#4) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Fehérvár és környéke nagy rádiós közösséget nevelt ki a rendszerváltás után. A helyi TV-k szintén talpon tudtak maradni a korlátozott önkormányzati támogatásból és a csipetnyi reklámbevételekből. Viszont nem elhanyagolható a helyi független médiában dolgozók munkahelye, amiből ezek a családok a megélhetésüket biztositották. Az utóbbi években megszüntettek vagy jogi eljárásokban ellehetetlenítettek sok kis rádiót és TV stúdiót (...és a Megyei Hírlap). Ezen helyi független rádiók közül a YO Rádió (97.1 MHz) a jó zenei műsorok, a műsorvezetők személye miatt máig emlékezetes. "Nem fáj, nem fáj!" és a korszakos "Gerappa" [link] volt a péntek esti szlogen. Azért nem felejtődik el ezeknek a rádióknak a tevékenysége, mert az akkor még javában a szárnyait bontogató Rádió 1 (régebben a 101.8 MHz-en) sok mindent átvett az itt elhangzott műsorok tartalmából. Fehérvár Rádió volt az utolsó még meg nem szerzett trófea, egy szálka valakinek a kezében. Köszönöm az ott dolgozók több éven át tartó szórakoztató és szinvonalas adásait, de az igéretekben elhangzott régi értékek megőrzése nem valósult meg. A 94.5 MHz-es frekvencia törlése elkerülhetettlen volt. Most a Music FM rádió következik, mert eddig több alkalommal nekimentek ennek a rádiónak is. A Fehérvár Rádió éveken át tartó küzdelme itt véget ért, miközben a rádió kulturális értéke szünik meg darabonként. Retró Rádió és a Rádió 1 sértés, amikor régen Sláger Rádiót hallgathattunk és még szinvonal is volt. :)

[ Szerkesztve ]

(#9) Zsébernardo válasza iday (#7) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Esélyt sem kapnak a frekvenciaengedély meghosszabitására. Szerinted most Székesfehérváron a 101.8 MHz-en, és a 103.8 MHz-en melyik rádió adja most a műsorát. Egyik sem, mert mindkét frekvencia űres. :D

(#10) Feketelaszlo válasza Zsébernardo (#8) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Eszem ágában sincs ellent mondani annak, amit írtál - Székesfehérvár helyi médiapiacát és politikai szeleit meg pláne nem ismerem részletesen - de szokták volt mondani, hogy 2 dudás nem fér meg egy csárdában, s ha jól tudom Vörösmarty Rádió néven van még egy helyi rádiótok*. Na mármost ez igen nagy luxus annak fényében, hogy a hozzászólásokban egyesek még a rádió létét is megkérdőjelezik így 2018 tájékán. Állami és önkormányzati támogatások ide vagy oda, de a hallgatóság rohamos csökkenésével ezen helyi adók egy része bizony hasonló sorsra fog jutni az elkövetkezendő években önmagától is.

*Sőt, az MTVA oldala még egy Alpha rádió nevűt is hoz, de mivel azt tematikusnak említik, így gondolom nem teljesen egyezik a profilja a többivel.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.