2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

Atari 2600 kazetták felújítása

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Retró konzol elemzések blogbejegyzésekben már megemlítettem az Atari 2600 konzol játékok gyüjtését.
Találtam egy újszerű és igen megkimélt Atari 2600 klón konzolt, ahol a kazetta slot teljesen müködőképes. Adott volt a 32 beépített játék, közöttük sok emlékezetes Atari játékkal. Viszont némelyik klasszikus játék nem volt rajta, ezért nézelődni kezdtem Atari kazetták után előbb itthon, majd inkább kint a nagyvilágban.
Itthon az Atari konzol választék kimerült az Atari Flashback és a szétharcolt piacos klón konzolokban. Quickshot joystick játékvezérlő még akad, de Atari kazetta itthon már egyre ritkábban beszerezhető.
Ráakadtam az Atari 2600 kazetta LOT-ra, amivel már lehetett kezdeni valamit. Viszont ezek az Atari 2600 kazetták már igen régiek (1978-1982 környékén készültek), és az idő vasfoga néhol nagyon meglátszik. Nekem ez a cimkék állapotában volt látható, majd a kazik használatában érezhető. Ezen javitani kell... :) Atari azt az egy csavart a kazetta cimke alá rejtette, ami addig nem jelent problémát, amig a kazettát valaki szét nem akarja szedni... :F A tisztogatás és a kazetta mechanika elakadása miatt darabokra szereltem szét a kazettákat. A kazikat szétpattintva a részeket egyenként átpucoltam és lemostam a régi idők porát... Miután alaposan leszedtem a cimkéket és a ragasztóanyagot vegyszeresen eltávolitottam, a kazetták javitható és jó állapotban voltak, ezért gond nélkül ősszeraktam őket. Cimketervezés megvolt időközben, amig vártam az Atari kazetták megérkezésére, de mivel a gyári cimkéket jó felbontásban nem találtam itt, ezért saját cimke tervezésbe kezdtem. Ezek nyomtatása matrica formában megvalósitható itt Fehérváron, ezért a végeredményt megjelenitő képeket majd idővel frissitem. Hozzászólások

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.